Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Japan

Vigtige informationer
Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til kontrastfulde og imponerende Japan. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Pas og visum
Der er ikke krav om visum på denne rundrejse til Japan, da rejsen varer mindre end 90 dage.
Dit pas skal være gyldig i mindst 6 måneder fra den dato, du rejser hjem fra Japan.
Find flere oplysninger på: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/japan-pas-og-visum/

Flyselskab
Når du rejser med Bravo Tours på rundrejse i Japan, flyver du med Finnair. Flyrejsen tager ca. 12,5 time. 
På både ud- og hjemrejsen er der i efteråret 2017 en mellemlanding i Helsinki, hvor der skiftes fly. På udrejsen har du 1 time og 20 minutter i Helsinki Lufthavn, mens ventetiden kun er 45 minutter på hjemrejsen. 


Bagage
På rejsen til Japan må hver person medbringe et stk. ind-checket bagage på maksimalt 23 kg. + 1 stk. håndbagage på maksimalt 8 kg. 

Ankomst til Japan
Når du ankommer til Japan, skal du gennem immigration. Her får du automatisk et 3-måneders turistvisum, hvis dit pas er gyldigt. De tager et billede af dig samt fingeraftryk – denne proces går dog meget nemt. Herefter henter du din bagage, og i ankomsthallen møder du Bravo Tours’ dansktalende rejseleder. 

Tidsforskel
Når det er vintertid i Danmark, er Japan 8 timer foran dansktid, men der kun er 7 timers tidsforskel, når det er sommertid i Danmark. 

Kontanter og kreditkort
Det er en god ide at have vekslet til Yen inden afrejse fra Danmark, da der ikke kan betales med udenlandsk valuta. Du kan dog sagtens anvende dit internationale kreditkort til betaling på hoteller, restauranter, i stormagasiner og større forretninger (dog accepterer de ofte kun transaktioner på beløbet).
Du kan hæve Yen med kreditkort i udvalgte hæveautomater bl.a. i en række Citibanks-filialer og 7/Eleven butikker.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.
Drikkepenge
Der gives ikke drikkepenge i Japan, da drikkepengene er inkluderet i regningen på restauranter og hoteller. Taxichauffører forventer heller ikke drikkepenge.

Vejr og klima
Japan har som hovedregel et mildt og dejligt klima. Efteråret er skønt og smukt, hvor bladene skifter farve. Regnsæsonen varer fra start juni til start september. Gennemsnitstemperaturen om dagen er i oktober ca. 22 grader.

Elektricitet
I Japan bruger de 100 volt, 50 Hz (60 Hz i Vestjapan), og stikkene er anderledes end i Danmark. Derfor bør du medbringe adapter til rejsen.

Offentlige toiletter
Der findes to typer toiletter i Japan. De vesterlandske som herhjemme og de traditionelle japanske med hul i jorden, som vi kender fra Sydeuropa. Der er dog som regel ingen håndklæder eller anden former for tørreanordning ved håndvaskene. Det kan derfor være klogt at huske lommetørklæder eller lignende.

Japansk etikette
En rejse til Japan er en rejse til en helt anden kultur med ejendommelige skikke, hvor mange ting gøres anderledes end i Danmark.

Japanerne forventer ikke, at turister er bekendte med landets etikette, men et par vigtige ting man kan huske på er:

• Buk for folk, når du møder dem i stedet for at give dem hånden. I Japan bukkes der flittigt og hellere en gang for meget end en gang for lidt. Kvinder har typisk hænderne foran skridtet, når de bukker, mens mænd holder deres ned langs siden.
• Tag skoene af. I Japan tager man skoene af inden døre. Denne regel gælder i private hjem, buddhistiske templer og sommetider også på offentlige steder for eksempel nogle restauranter.

Rejseforsikring
Selv om det ikke er farligt at rejse til eller rundt i Japan, kan der opstå sygdom eller anden situation, hvor du kan få brug for hjælp. Deltager du på en rundrejse i Japan med Bravo Tours, er det derfor et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går man videre til ”departures”, hvor der er rig mulighed for at få lavet de sidste indkøb i de utallige taxfreebutikker. Her findes også et bredt udvalg af restauranter og cafeer. Eventuelle pårørende kan tjekke ankomsttidspunkt til Københavns Lufthavn på TV2 eller DR tekst tv, eller på www.cph.dk

GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Japan! Vi anbefaler at læse billetten grundigt igennem og kontakte os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Del denne side via E-mail