Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Madeira

Hvornår vil du rejse?

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Madeira.

Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller på Madeira.

Se vores hoteller her >

Om Madeira

Madeira – masser af sol, høj standard og betagende smuk natur

Madeira er smuk og frodig natur, men det er også meget mere end det. Nemlig hyggelige byer, gode restauranter og virkelig høj standard!

Madeira – et syn for guder
På Madeira er der ubeskriveligt smukt. Her er frodigt, subtropisk beplantning, grønne bjerge, dybe dale og naturskabte swimmingpools. Øgruppen – der består af seks små øer – blev skabt ved et vulkanudbrud, og naturen bærer tydeligt præg af, at den vulkanske jord giver ideelle værksbetingelser for mange afgrøder. Den smukke natur er perfekt i kombination med de kunstigt anlagte strande, som du finder flere steder på øen.

Høj standard på hotellerne
Udover smuk natur er Madeira også kendt for sin høje standard på hotellerne. Bravo Tours’ hoteller ligger i byen Funchal på sydsiden af Madeira. De er alle af høj kvalitet. På Madeira er klimaet godt året rundt, for regnen falder sjældent på sydsiden af øen, men her er naturligvis varmest og klarest om sommeren. Derfor flyver vi til øen fra forår-efterår, så du er sikret at få mest ud af ferien.

Moderne og indbydende Funchal
I hovedstaden Funchal er der meget at opleve. Se byens velbevarede kulturskatte fx den 500 år gamle katedral, besøg byens store marked og den smukke botaniske have, Jardim Botanico. Funchal er charmerende og moderne på én og samme tid, og så er det én af de rigeste byer i hele Portugal.

Et slaraffenland for naturelskere
Madeira er rig på spændende oplevelser. Øen er, med sine storslåede naturscenerier og vidunderlige blomsterpragt, et slaraffenland for naturelskere. Du kan vandre i bjergene, dykke, surfe, svømme med delfiner og prøve kræfter med dybhavsfiskeri. Snesevis af blomsterarter, oregano, eukalyptus, vinmarker og frugtplantager udgør et grøn hav af duftende planter på bjergsiderne og i dalene mellem de imponerende bjerge. Det er ikke underligt, at Madeiras unikke urskov er blevet et UNESCO's verdensarvsliste. Øen er også kendt for sine mange levadaer – på dansk vandløb – der snor sig gennem den flotte natur. Der er mange vandreture langs levadaerne, og man kan næsten ikke rejse til Madeira uden at opleve disse.

God service og umådelig god mad
Madeira er ikke kun storslået natur og overdådige blomster. Øens berømte gæstfrihed har århundredgamle traditioner, og deres service er blevet til deres varemærke. Du spiser desuden umådeligt godt på Madeira. De delikate råvarer, fisk, grønt, kød og frugt er ofte lokalt producerede, og husk at nyde et glas af den dejlige Madeira-vin som aperitif. Hvis jeres ferie også handler om selvforkælelse, er Madeira altså det helt rette valg.

Madeira er (også) for golfentusiaster
Madeira er det perfekte rejsemål for golfentusiaster. Øen byder på to fantastiske golfbaner på højt niveau. Palheiro Golf ligger i 500 meters højde med en fremragende udsigt over Funchal og havet. Club de Golf Sato da Serra er en klassisk mesterskabsbane, designet af Robert Trent Jones Jr. Der er lagt op til en golfferie på højt plan!

Lej en bil og udforsk Madeira
Det er en rigtig god idé at leje en bil og udforske øen på egen hånd. Du kan leje den hjemmefra, så den er klar på dit hotel, når du ønsker det. På din tur på øen er der masser at opleve, tag fx på opdagelse i Madeiras bjerge og nyd de maleriske scenerier, besøg Quinta das Cruzes, der er én af de charmerende, historiske quintaer (vingårde), der blev bygget af den portugisiske adel. Hvis du besøger en quinta, må du endelige smage på den storslåede portvin, der brygges på stedet. Du kan også køre mod nord og udforske nogle af de fantastiske levadaer – menneskeskabte vandingskanaler, der leder vand fra nord mod syd af Madeira. Parkér bilen og gå en tur langs disse, det er virkelig smukt!

Om Madeira
Madeira består af seks små øer, der ligger i Atlanterhavet ca. 700 km vest for Marokko. Det er kun to af de seks øer – Madeira og Porto Santo – der er beboet. Hovedøen, Madeira, er ca. dobbelt så stor som Bornholm. Her er et behageligt og mildt subtropisk klima.
Madeira er kåret til verdens bedste ø-destination af World Travel Awards i 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 og 2021.

FAKTA OM MADEIRA

Flyvetid
Ca. 6,5 timer

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til hotellet.
- Funchal: 30 minutter
- Monte: 25 minutter

Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel
Madeira er en time bagud sammenlignet med Danmark. 

Valuta
Euro.

Strande
Madeira har fine lava-sandstrande og flere steder, hvor du kan bade i pools med havvand. Nogle af de mest kendte badesteder er Ponta Gorda, som ligger langs promenaden i Lido-området. Her er saltvandspool, børnebassin og legeplads, og Praia Formosa, som ligger i udkanten af Lido-området. Dette er en populær rullesten/lava-sandstrand. 

På Madeira betegner man strandsæsonen fra midsommer i midten af juni. Her åbner de badebroer og ligger træmåtter ud flere steder. Stranden består af sten og sand. 

Mad og drikke
Gastronomien på Madeira er virkelig i top. Maden er stærkt inspireret af Middelhavet og traditionerne her fra kombineret med eksotiske frugter og lokale afgrøder, som de dyrker på øen. Øen byder både på gode fiske- og kødretter. Nationalretten espadafisk, som oftest serveres med banan. I skal naturligvis også nyde et glas Madeira-vin til.

Transport
I kan både leje bil, tage taxa eller benytte offentlig transport på øen. Det er billigere end i Danmark.   

Elektricitet
220V. Der kan dog, på nogle hoteller, være stikkontakter med små huller, så du ikke kan benytte el-artikler med ”tykke” ben eller med tre ben.

Billeje
Det er en god idé at leje en bil et par dage for at køre ud og udforske øen på egen hånd. Vi anbefaler, at du bestiller en bil hjemmefra.

Sport og aktiviteter
På Madeira er der masser af muligheder for at dyrke forskellige sportsgrene, fx tennis, squash, dykning, trekking, levada-vandring, ridning, mountain biking, golf og dybhavsfiskeri.

Shopping
Madeira har både mange butikker og rigtig gode markeder – især i og omkring Funchal. Butikkerne ligger spredt i hele byen, hvor du også finder centre med mange butikker. Madeira er især kendt for sine fine broderier og smukke kurveflet. Gå heller ikke glip af den liflige Madeira-vin, der dyrkes og produceres på øen. Og så er der blomsterne! Orkidéer og andre eksotiske blomster er eftertragtede souvenirs, der kan købes og pakkes, så de er nemme at transportere hjem.

Golf
På Madeira findes to fantastiske golfbaner: Palheiro Golf, 18 huller, ligger i 500 meters højde med en fremragende udsigt over Funchal og havet. Club de Golf Santo da Serra, 27 huller, er en klassisk mesterskabsbane, designet af Robert Trent Jones Jr.

Charterferie:
I sommerhalvåret møder du vores dansktalende rejseledere allerede i lufthavnen, og har du bestilt transfer til hotellet, sørger de for, du kommer godt frem. I løbet af ferien kan du kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Pakkerejse:
Vores fleksible pakkerejser er uden dansktalende rejselederservice. Det er dog muligt at tilkøbe transfer til/fra hotellet, men uden rejselederservice, men fortsat med fly, hotel og pakkerejsegaranti.

Du kan altid se, når du bestiller en rejse, om du bestiller en charter- eller en fleksibel pakkerejse.

 

Betagende smuk natur og store oplevelser

Vejret

Find temperatur og vejrudsigter for hele året til din rejse.
Se vejret her >

Oplevelser

Tag med og få oplevelser for livet på Madeira.
Se oplevelser her >

Rejseguide

Læs vores store rejseguide med alt der er værd at vide.
Se rejseguide her >

Premiumrejser

Vælg en premiumrejse med oplevelser inkluderet.
Se premiumrejser her >

Billeje

Oplev Madeira på farten.
Læs mere om billeje her >

Områder på Madeira

Betagende smuk blomsterflor
Charmerende og hyggelig atmosfære

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Find din rejse til Madeira

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Oplevelser

Byrundtur i Funchal

Få et godt indblik i, hvordan Funchal – Madeiras hovedby – fungerer, så du kender byens største seværdigheder og let kan finde rundt resten af ferien. Vi besøger både den gamle og den nye bydel, går en tur i den kendte gade ”Rua de Santa Maria”, hvor vi nyder det smukke syn af de farverige døre, der har alverdens motiver. Senere besøger vi Markedshallen, der har masser interessante eksotiske frugter.
Madeira er også særlig kendt for broderi, og vi besøger et af de få steder, hvor processen stadig er i gang. Vi går en tur forbi katedralen, inden vi afslutter byrundturen med en prøvesmagning af den berømte madeiravin på Blandy’s vinhus. Her smager vi på den berømte vin og hører, hvad vinen egentligt betyder for øen.

Vejledende pris
Voksne 200 kr. pr. person.
Barn 90 kr. pr. barn.

Udflugten er en halvdagstur.
Prisen inkluderer transport og vinsmagning.

Udflugten kører med dansk rejseleder i perioden start februar til start maj, men vi tager dog forbehold for et minimums antal gæster før udflugten kan gennemføres. 

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Nonnernes dal og den botaniske have

Madeira er især kendt for sin fantastiske natur med blomster i alverdens former og farver! Et sted, hvor de alle er samlet, er i den botaniske have tæt på Monte.
Glæd jer til ca. 2.500 forskellige planter – både endemiske og fra andre lande. Vi hører mere om nogle af dem, og der bliver også tid til at gå en tur på egen hånd. Efter besøget fortsætter vi til Nonnernes dal, Curral das Freiras, som vi lærer bedre at kende. Vi slutter ved Eira do Serrado, hvor vi smager to af øens specialiteter, bolo do mel og kirsebærlikør.

Vejledende pris
Voksne 265 kr. pr. person.
Barn 175 kr. pr. barn.

Udflugten kører med dansk rejseleder i perioden start februar til start maj, men vi tager dog forbehold for et minimums antal gæster før udflugten kan gennemføres. 

Prisen inkluderer transport og entre til den botaniske have.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Vilde, vidunderlige, vestlige Madeira

I dag ser vi nærmere på Madeiras vilde vestkyst. Vi kører gennem den gamle fiskerby Camara de Lobos og videre op til en af verdens højeste havsklipper, Cabo Girao, som ligger 580 meter over havet. Her venter et spektakulært syn – særligt ude på spidsen, hvor platformen er lavet af glas.

Vi fortsætter langs kysten mod Ribeira Brava, en hyggelig lille kystby, hvor vi går en tur i de små, idylliske gader. Vi kører op i bjergene til bjergpasset Encumeada, og hvis vejret tillader det, kan vi se både den nordlige og den sydlige side af øen.

Vi spiser frokost i Porto Moniz, hvor der også bliver tid på egen hånd, inden vi nyder flere smukke udsigter. Vi slutter turen ved sydkysten, hvor en af Madeiras to sandstrande ligger. Der er mulighed for en dukkert, inden vi kører tilbage til hotellerne.

Vejledende pris
Voksne 395 kr. pr. person.
Barn 295 kr. pr. barn.

Prisen inkluderer transport og frokost med drikkevarer.

Udflugten kører med dansk rejseleder i perioden start februar til start maj, men vi tager dog forbehold for et minimums antal gæster før udflugten kan gennemføres. 

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.  

Levada-vandring ”Levada do Norte”

Glæd jer til en af Madeiras mest berømte Levada-vandringer. Turen tager jer med gennem smukke og frodige landskaber, der er rig på frugter og grøntsager. Vandringen starter lige efter Cabo Girão og går gennem dalen Quinta Grande og Campanario. Langs denne Levada oplever vi smukke landskaber som dyrknings terrasser, idylliske huse og charmerende haver.

Vejledende pris
Voksne 250 kr. pr. person.
Barn 150 kr. pr. barn.

OBS! Vandringen er med engelsktalende rejseleder.
Sværhedsgrad 1.

Levada-vandring ”Rabacal”

En Levada-vandring i et fascinerende landskab med dybe dale, spektakulære vandfald og en nærmest uendelig laurbærskov, samt smukke kilder. Tag med på Levada-vandring og oplev, hvad rabaçal-området byder på.

OBS! Vandringen er med engelsktalende rejseleder.
Sværhedsgrad 2.
Heldagstur – onsdag eller søndag

Udflugten købes direkte på rejsemålet.

 

Vandrepakke - 2 dage

At opleve Madeira til fods i ét med naturen gør indtryk. Betagende udsigter, overdådigt blomsterflor og storslåede naturoplevelser prenter sig ind på nethinden. Og du kan opleve det hele med denne 2-dags vandrepakke! Med en dygtig engelsktalende bjergguide vandrer du langs øens vandingskanal levada, der forsyner øen med vand. De to vandredage byder på ca. 11 kilometers vandring pr. dag fordelt over 4-5 timer i et behageligt tempo.

Første vandretur: søen med de 25 vandfald
Vandreturen starter ved plateauet Paúl da Serra, der deler øen i to. Vi fortsætter mod den lille kro i Rabaçal og videre til vandfaldet Rabaçal. Efter Risco begynder vi vandringen mod et af de ultimative højdepunkter på turen, nemlig søen med intet mindre end 25 vandfald! Søen er omgivet af vulkanske klipper, og herfra risler de mange vandfald. På vej retur følger vi den 700 meter lange levada-tunnel, der fører vandet til den anden side af bjerget. Vi oplever tunnelens mørke med lyskeglerne fra vores lommelygter.

Anden vandretur: frodige landskaber og helbredende planter
Udflugtspakkens anden vandretur tager dig med gennem frodige skove, grønne landskaber, urter og medicinske planter i dalen ved São Jorge. Vi bliver klogere på planternes spændende, helbredende effekt og kommer helt tæt på Madeiras enestående ”regnskov”.

Heldagstur – inkl. transport og picnic

Praktisk information:
Vandreturene kræver en rimelig grundform og et par gode vandresko. Du skal selv bære dine medbragte ejendele og mad.
Udflugten kan købes hjemmefra. Der er afhentning på hotellet. Udflugten er med engelsktalende bjergguide, inkl. transport og tilbydes i samarbejde med Madeira Explorers.

Vejledende pris
Voksne 500 kr. pr. person.

Vandrepakke - 4 dage

Madeira er et paradis til vandreferie. Der vandres oftest langs levada-kanalen, der forsyner øen med vand. I denne vandrepakke kan du glæde dig til hele 4 forrygende vandreture med en engelsktalende bjergguide, der tager dig med helt tæt på den underskønne natur. Hver af dagene vandres der omtrent 11 km fordelt over 4-5 timer og i et behageligt tempo.

Første og anden vandretur: søen med de 25 vandfald samt frodige landskaber og helbredende urter
Læs mere om vandreturene under ”Vandrepakke 2 dage”.

Tredje vandretur: Queimadas til Caldeirão Verde og videre til Santana
Vi starter dagens vandring ved Queimadas og begiver os mod vest igennem et smaragdgrønt landskab langs med levada-kanalen, indtil vi når Caldeirão. På vores vej passerer vi vandfald og kortere tunneler, og ved Caldeirão Verde møder synet af de imponerende vandfald os. Vi hviler fødderne, nyder udsigten og indtager vores medbragte mad. En populær vandretur, hvor vi oplever nogle af øens fjerne dele.

Fjerde vandretur: fra naturreservatet Ribeiro Frio til Portela
På denne vandretur oplever du en af de ruter, der betragtes som Madeiras smukkeste. Vandreturen byder på talrige og fænomenale udsigter. Vandreturen starter midt i naturreservatet Ribeiro Frio og fortsætter gennem Madeiras Lauri Silva-skoven. Når skoven åbner sig for os, har vi frit skue til øens nordlige kyst, Porto da Cruz og den knejsende ”Ørneklippe”. Landskabet er præget af de mange laurbærtræer, og i levada-kanalen får du måske øje på en ørred, der svømmer adræt igennem vandet.

Praktisk information:
Vandreturene kræver en rimelig grundform og et par gode vandresko. Du skal selv bære dine medbragte ejendele og mad.
Udflugten kan købes hjemmefra. Der er afhentning på hotellet. Udflugten er med engelsktalende bjergguide, inkl. transport og picnic og tilbydes i samarbejde med Madeira Explorers.

Vejledende pris
Voksne 1.000 kr. pr. person.