• Kreta

Find netop din rejse

Om Kreta

Kreta – Danskernes feriefavorit i Grækenland

Det er ikke uden grund, at Kreta er feriefavoritten i Grækenland. Smuk natur, små bugter og brede sandstrande gør øen ideel!

En ferie på Kreta...
... er en ferie med et varmt og solsikkert klima, skøn natur og dejlige strande. Uanset om man ønsker en afslappet daseferie, lidt mere aktivitet eller en ferie med kulturelle perler, er Kreta et godt valg. Man kan for eksempel nævne de kilometervis af skønne strande; den bjergtagende Samaria-kløft, der lokker med en 16 km lang vandretur eller øens enestående seværdigheder fra oldtiden.

Hvor skal I bo på Kreta?
Der er mange skønne ferieområder på Kreta. Chania-kysten strækker sig helt fra Chania til Kolimbari, og langs kysten ligger både familieresorts med All Inclusive og små, hyggelige, familiedrevne hoteller og lejeligheder. Det er også her, I finder de bedste strande og et hav af hyggelige restauranter - alt med tilpas kort afstand til Chania by med dens helt specielle atmosfære.

Strande i særklasse
Der findes mange vidunderlige strande på Kreta, men der er to, der slår alle andre. Cirka en km fra Agia Apostoli findes et sted for hele familien. Stranden er delt af en lille klippeformation, hvilket gør, at der næsten altid er roligt vand, så alle kan nyde en dejlig feriedag ved vandet. Den anden er Elafonissi – Kretas Maldiverne… Kridhvidt sand og mange små indsøer, hvor vandets temperatur stiger. Det tager godt en times kørsel at nå hertil, men det er hele køreturen værd.

Grækenlands største ø
Kreta er den største af de græske øer, og samtidig den femtestørste ø i Middelhavet. På Kreta oplever man umådelig stor venlighed og gæstfrihed, og man behøver ikke at tage langt væk fra ferieområderne for at opleve den ægte græske kultur. Uanset hvor I kører hen, så har Kreta rigtig meget at byde på.

Mere end sol og strand
Kretas feriebyer ligger primært langs kysten og starter Chania, der er øens hovedby. Chanias centrum har masser at byde på – både for shoppere, kulturelskere og gastronomer. Der er muséer, arkæologiske udgravninger, markeder, lædergaden og masser af restauranter og caféer. Ønsker I at være mere fysisk aktive på ferien, kan I tage en udfordrende cykeltur i den smukke natur eller en dykkertur under havets overflade ned i de mange grotter.

Den venetianske havn i Chania
Chanias havneområde er klart et besøg værd. Den gamle, pittoreske venetianske havn benyttes både til fiskerbåde og lystbåde, og tæt på er der masser af spændende handelsmuligheder, flere delikate restauranter og festlige barer. Om dagen er det et handelscentrum, men når mørket har lagt sig, begynder lyset at spejle sig i havet, og det hyggelige aftenliv starter netop her. Mange vil påstå, at man ikke har været på Kreta, hvis man ikke har besøgt Chania og den hyggelige havn.

Gudernes vugge
Der er meget at opleve på Kreta. Myterne, de sagnomspundne slag og fantastiske historier om de græske guder gør de arkæologiske udgravninger til noget helt specielt. Besøg det enestående Knossos-palads, Festos og Gortys – her føler I for alvor historiens vingesus!

Vejret på Kreta
I sommermånederne er vejret stort set altid godt på Kreta. Gennemsnitstemperaturen om dagen er 26°C, nattemperaturerne er 18°C, og vandtemperaturen ligger lunt på ca. 22°C.

Lej en bil og udforsk Kreta
Det er en rigtig god idé at leje en bil, hvis I vil udforske Kreta i jeres eget tempo. I kan leje bilen hjemmefra, så den er klar, når I ønsker det eller bestille den hos rejselederne på øen. Der er masser at opleve, kør fx en tur til Knossos - de velbevarede, antikke ruiner af Kong Minos’ store palads, oplev det ”rigtige” Kreta på landet eller den smukkeste strand, Elafonissi.

Om Kreta
Kreta er den største af de græske øer, og den femtestørste ø i Middelhavet. Kreta er samtidig den sydligste af de græske øer i Ægæerhavet. Øens areal er 8.336 km2, og her bor ca. 650.000. Kreta blev først en del af Grækenland i 1913 – før det har romere, byzantinere, venetianere og osmannere regeret på øen.

 

FAKTA OM KRETA

Afrejse
Med Bravo Tours kan I rejse til Kreta fra:
- Billund
- Aalborg
- København

Flyvetid
Ca. 4 timer

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.

- Chania: 25 minutter
- Agia Marina: 45 minutter
- Agii Apostoli: 35 minutter
- Kolimbari: 50 minutter
- Platinas: 45 minutter
- Maleme: 45 minutter

Er trafikken tæt, eller skal transferbussen til flere ferieområder, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro.

Miljøafgift
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved chekc-ind eller chekc-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande
Fra Chania løber en 12 km dejlig sandstrand kun afbrudt af klippeformationer. Strandene er generelt gode, især på den nordlige del af øen, hvor Bravo Tours’ hoteller ligger. Flere områder bl.a Agii Apostoli har meget børnevenlige strande.

Mad og drikke
På Kreta finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger hele vejen langs kysten, i byområderne og særligt i Chania. Nationalretten er mousaka, der består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Kreta.

Transport
Det er let at komme rundt på Kreta både med offentlig transport og taxa. Der kører busser fra Chania og ud langs kysten. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil på Kreta, hvis I vil se øen i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Bravo Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter
Der er utallige sports- og aktivitetsmuligheder på Kreta. Prøv for eksempel ridning, go-cart, bowling og minigolf. Det er også muligt at leje cykler og opleve øens smukke natur. 

Shopping
Der er gode muligheder for shopping især i de større byer som Chania og Rethymnon. I Chania kan I købe det meste, og i den gamle bydel finder I også mange charmerende, mindre butikker. Her ligger også en ”lædergade”, hvor I kan købe lædervarer til en favorabel pris. Byen har også et overdækket marked, hvor I kan købe specialitet for eksempel olivenolie, honning og krydderier.

Golf
Der er ingen golfbaner på Vestkreta. Der findes en 18-hullers bane i Hersonissos.

Vores service
Bravo Tours tilbyder både fleksible pakkerejser og charterferie med dansktalende rejselederservice hele døgnet til Kreta. På en charterrejse møder I vores dansktalende rejseledere allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Vores fleksible pakkerejser er uden dansktalende rejselederservice og mulighed for transfer til/fra hotellet, men fortsat med fly, hotel og pakkerejsegaranti.

I kan altid se, når I booker en rejse, om I bestiller en charter- eller fleksibelpakkerejse. Oplev skønne Kreta

Vejret

Find temperatur og vejrudsigter for hele året til din rejse.
Se vejret her >

Rejseguide

Læs vores store rejseguide med alt der er værd at vide.
Se rejseguide her >

Oplevelser

Tag med og få oplevelser for livet på fantastiske Kreta.
Se oplevelser her >

Områder på Kreta

Bo tæt på Chania og børnevenligt
Dejlige sandstrande og hyggelig atmosfære
Kombinér sol og oplevelser
Autentisk og afslappet atmosfære
En fredelig og hyggelig ferieby
Rolig og afslappende
Kretas mest berømte ferieby

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Kreta.
Se billeder og video her >

Hoteller

Vi har et stort udvalg af hoteller på Kreta.
Se vores hoteller her >

Hoteller på Kreta

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Find din rejse til Kreta

FILTRER & TILPAS

Du er ved at bestille:


Pakkerejse med rutefly

 • Du vælger selv, hvornår og hvor længe du vil være afsted
 • Tryghedspakken
 • Udvalgte hoteller med god beliggenhed
 • Et stk. bagage indgår i prisen
 • Priserne er dynamiske og kan ændre sig frem til bestilling

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

 • 3
 • 7
 • 8
 • 10
 • 14
 • 15
 • 17
 • 21
 • 22

Oplevelser

Samaria-kløften

Med dansktalende rejseleder
Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 370 pr. person
Børn kr. 165 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kri Kri bådtur

Med dansktalende rejseleder
Oplev det smukke og azurblå hav langs Platanias' og Agia Marinas kyststrækning. Vi sejler desuden rundt om Kri Kri Øen, som de lokale kalder den, hvor, hvis man er heldig, kan se de fredede Kri Kri geder og sjældne fugle, hvor vi også holder et badestop. Vi vil derudover opleve et tysk flyvrag fra Anden Verdenskrig som ligger på fem meters dybde, hvor vi vil gøre et stop for at bade og snorkle. Der vil desuden blive fortalt om dyrelivet i havet på turen. Dette er en oplevelse for alle, som man ikke må gå glip af. Turen varer ca. tre timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af feriedagen med andre oplevelser. 

Eksklusive transport til båden. Man finder selv til havnen i Platanias. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 195 pr. person
Børn kr. 120 pr. barn.

Det ægte Kreta

Med dansktalende rejseleder

På Kreta er gæstfrihed, historie og kultur noget af de vi turister holder af at komme ud og opleve og være en del af. Grækerne, og Grækenland, er kendte for netop dette og derfor skal vi på denne betagende og alsidige tur rundt i baglandet på den vestlige del af øen.

Vi kører ud hvor naturens historie går flere tusind år tilbage, herfra følger vi tidslinien frem til nyere tid hvor både oliven, grotter, tyrkerne og 2. verdenskrig har sat sine præg.

Der er ingen tvivl om, at turen emmer af autentisk charme og interessante afbræk af Chania regionen, når vi besøger verdens ældste oliventræ i byen Ano Vouves. Vi aflægger et besøg i kirkegrotten Agios Ioannis også kaldt Skt. Johns grotte, som i særlige anledninger, stadig bliver benyttet den dag i dag.

Undervejs vil vi nyde en kretensisk frokost på øens eneste organiske restaurant, som tilbereder maden i gammeldags stenovn og over brændekomfur.
Vi skal ikke snydes for de betagende udsigter over kysten og olivenlunde når vi kører mod Gonia Odigitria klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse, samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien, ud for nordkysten af Kreta.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 540 pr. person
Børn kr. 370  pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Knossos-paladset

Med engelsktalende rejseleder
Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder. 
Udflugten er på egen hånd.

Vejledende pris:
Voksne kr. 395 pr. person
Børn kr. 195 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Direktør Peder Hornshøj giver tips til en fantastisk ferie på Kreta

Få et familietilbud til Kreta

Få et uforpligtende tilbud på din ferie til Kreta
Vælg lufthavn *
Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet