Solferie
Rundrejser
Safari
Golf
  • Peloponnes

Om Peloponnes

Peloponnes – det græske fastlands store oplevelser

Det sydlige Grækenland har et utal af oplevelser at byde på! Peloponnes byder både på skønne strande, klart vand, hyggelige tavernaer og ikke mindst en åben historiebog fuld af oplevelser. 

Europas feriedestination nr. 1
Peloponnes er et helt igennem fantastisk sted at holde ferie, uanset om I drømmer om at slikke sol eller tage på udflugt hver eneste dag, så er Peloponnes det rette valg. Det er ikke uden grund, at Lonely Planets rejseeksperter har kåret Peloponnes til den destination i Europa, man bare må besøge (2016). 

Den græske historie
Peloponnes er uden sammenligning det mest historiske område i Grækenland. Hvis I kan løsrive jer fra poolen eller stranden, er der flere steder, der absolut er et besøg værd. Her er et væld af forhistoriske og arkæologiske steder – det meste kendte er Olympia, hvor de olympiske lege første gang blev afholdt. 

Indbegrebet af ferie
Rejser I til Peloponnes, bliver I mødt af en blanding af storbyer, hyggelige feriebyer, lokal græsk stemning og ikke mindst den dejlige græske mad. Prøv en af de mange traditionelle tavernaer, der serverer alt fra græsk salat og tzatziki til friskfangede fisk og grillet kød. De lokale vine er perfekt til maden, og I skal absolut også prøve den berømte Kalamata-oliven, som eksporteres – bl.a. til Danmark – her fra. 

Kalamata – storby og badeferie i én
Den næststørste by i regionen er Kalamata. Her finder I en skøn blanding af storby med shopping og en lang strandpromenade med strand, barer og restauranter. Her finder I også en række spændende seværdigheder, bl.a. byens slot, kirker og det berømte Kalograion-kloster. 

Costa Navarino – golf og luksus i særklasse
Costa Navarino er ganske simpelt i en liga for sig. Her finder I eksklusive resorts og golfoplevelser i verdensklasse. Hele konceptet er bygget op omkring en drøm, og det giver ganske enkelt begrebet 5-stjernet en hel ny betydning. 

Tolo – græsk charme og det gode ferieliv
I Tolo er der gode chancer for at komme helt ned i gear. Her ligger de fleste hoteller lige i vandkanten, mens byens hovedgade emmer af liv og lokale oplevelser. Prøv en af de mange tavernaer og nyd stemningen – den kan man ganske enkelt ikke få nok af. Kun 10 kilometer fra Tolo ligger Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, som absolut er et besøg værd. 

Nafplio – historie, storhed og unik stemning
Nafplio emmer af kultur og historie, store pladser og en helt unik stemning. Tankerne ledes hurtigt mod den græske storhedstid og dengang byen var hovedstad for hele landet. Gå en tur i den gamle bydel, nyd livet på de smukke torve eller slå dig ned langs havnepromenaden. Nafplio er let at forelske sig i. 

Om Peloponnes
Grækenlands sydlige del er kendt for sit dejlige sommervejr og fortsat lokale liv. Om sommeren når temperaturen let 30 grader, men feriebyernes placering langs kysten sikrer en dejlig brise. Peloponnes er adskilt fra fastlandet af Korinthkanalen. Hovedbyen på Peloponnes er Kalamata. 

 

FAKTA OM PELOPONNES

Afrejse
Med Bravo Tours kan I rejse til Peloponnes fra:
- Billund
- København

Flyet lander i Kalamatas internationale lufthavn. 

Flyvetid
Ca. 3,5 timer

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.   
- Kalamata: 20 minutter
- Tolo: 2 timer
- Nafplio: 2 timer
- Costa Navarino: 1 time

Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid. Det samme gælder, hvis transferbussen skal til flere forskellige områder. 

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro.

Miljøafgift
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved chekc-ind eller chekc-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande
Strandene ved Kalamata er utrolig skønne. Den mest populære løber langs strandpromenaden, der også har et utal af restauranter, tavernaer og barer – med byens ubetinget bedste udsigt! Området har endnu en strand mod vest, hvor byens lystbådehavn ligger. En cykelsti forbinder havnen med byens centrum. Tolo har næsten endeløse sandstrande, hvor I kan læne jer tilbage og slappe af. Flere hoteller ligger lige ned til stranden – bredden varierer, men der er altid gode muligheder for at finde en liggestol i nærheden. Der er også mange caféer og restauranter langs stranden. Nafplios by-strand hedder Arvanitia, der ligger i den sydlige del af byen. Stranden er med små sten, og der er både parasoller, liggestole og café. Costa Navarino har en af de bedste strande i Grækenland, Voidikilia Beach. En skøn hesteskoformet bugt med den dejligste sandstrand og krystalklart vand.

Mad og drikke
Grækenland er kendt for sine små tavernaer, der serverer græske specialiteter. Peloponnes er særlig berømt for sine mørke Kalamata-oliven, der eksporteres til hele verden, men som smager særlig himmelsk netop her. 

Transport
Det er let at komme rundt på Peloponnes. De fleste lejer en bil, men der er også lokale busser og tog. Vil I blot køre rundt i området, fx omkring Kalamata, kan I nemt tage en taxa. I bestiller den blot i receptionen på hotellet.  

Elektricitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil, hvis I vil opleve Peloponnes i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Bravo Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter
Her kan I næsten dyrke alt slags sport, og langs strandene finder I flere forskellige aktiviteter. 

Shopping
Alle områder har shoppingsmuligheder. I Kalamata finder I både internationale og lokale butikker. I Tolo ligger små butikker, mens Nafplio har en hyggelig hovedgade med forretninger. 

Golf
Vil I spille golf, skal I vælge Costa Navarino, der er Grækenlands mest luksuriøse og eksklusive område. Costa Navarino har to golfbaner, der er Grækenlands bedste og ligger i Europas top 100. Både ”The Bay Course” og ”The Dunes Course” har udfordringer for nybegyndere og øvede. Det er et sandt paradis for golfspillere!

Vores service
Bravo Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet.
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. 
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder. Costa Navarino har begrænset rejselederservice. 

 

 

 

 

 

Områder i Peloponnes

Find rejse til Peloponnes

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

Oplevelser

Antikke Messini - fra Kalamata

Tag med til en tur gennem det smukke, frodige landskab til den antikke by: Messin. Undervejs passerer vi flotte oliven- og appelsinlunde og mange hektarer af vinmarker. Ved ankomst til toppen af byen, bliver vi modtaget af den imponerende ”Arcadian Gate”, som blev bygget til at holde Spartanerne ude efter mange års krige imellem staterne. Den dag i dag kan vi stadig nyde de skønne udsigtspunkter rundt i det arkæologiske område og ikke mindst den imponerende historie bag byen.

Fra ”Arcadian Gate” forsætter vi ned i selve byen, hvor vi udforsker mere af dens historie. Ved indgangen har man en fantastisk panoramaudsigt med både fantastisk natur og velresturede levn fra byens storhedstid.

Noget af det første vi ser, når vi træder ind i byen, er det store amfiteater, der engang kunne rumme hele byens 14.000 indbyggere. Når vi bevæger os rundt i byen, passerer vi bl.a. smukke ruiner, som står tilbage fra et imponerende fristed til ære for lægeguden Asklepios. Midt i byen kan vi gå i de tidligere indbyggers fodspor, bl.a. ved ”Agoraen” som er deres gamle markedsområde. Her får vi virkelig et indtryk af, hvor flot og imponerende byen var bygget op tilbage i tiden.

Dagen slutter af på et lille museum, som rummer nogle af de fund, som er blevet udgravet i Messini.

Vejledende pris:
Voksne 300 kr. pr. person.

Udflugten er med dansktalende rejseleder, men uden entre, frokost og drikkevarer.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Bådtur fra Kalamata

Lyder en hyggelig og afslappet tur på Middelhavet som noget for dig? Vi stævner ud fra havnen i Kalamata på det store træskib Albatros. Allerede fra du træder ombord på skibet, mærker du den intime og afslappede stemning og kan med det samme læne dig tilbage. Under vores sejlads vil der være minimum et badestop hvis vejret tillader det og der vil blive serveret en græskinspireret BBQ. På båden kan du hygge dig på bænkene i skyggen eller tage plads forrest på båden og nyde solens stråler.


Vejledende pris:
Voksne 340 kr. pr. prs. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder.
OBS: Drikkevarer er ikke inkluderet. 

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.  

Bådtur til Hydra/Spetses - fra Tolo

Vi sejler fra havnen i Tolo og sætter kurs mod en af Grækenlands hyggeligste små-øer; Hydra. Her er al motor trafik forbudt, så alt ånder fred og idyl. Gå på opdagelse i de små hyggelige gader eller nyd en frokost på en lokal taverna. Efter lidt tid på havet igen lægger vi ind til endnu en perle, nemlig øen Spetses. Her kan I tage en dukkert i det krystalklare vand eller besøge øens hyggelige museum.

Vejledende pris:
Voksne 255 kr. pr. pers. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder.

Inkluderer ikke frokost eller drikkevarer.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.  

Oplev Athen - fra Kalamata

Athen er en af Europas mest spændende hovedstæder. Glæd jer til en by, der byder på en fantastisk historie – ja, kort sagt er det bare en oplevelse, man ikke må gå glip af!

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Korintherkanalen, hvor vi går over den imponerende kanal, som forbinder Peloponnes med fastlandet. I Athen-by gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadionet, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted tilbage i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion.

Når vi ankommer til Athen, kører vi gennem den livlige by og får et indblik i, hvordan den morderne, græske kultur spiller sammen med unikke, antikke templer, konstruktioner og selvfølgeligelig hovedattraktionen Akropolis. Sidstnævnte er uden tvivl kronen på værket.

I Athen bliver der mulighed for at nyde byens charme på egen hånd og nyde en god græsk frokost. I kan også vælge at tage med Bravo Tours’ dansktalende rejseleder op til Akropolis og høre meget mere om dens imponerende historie. Vi forsætter også ned til det nye Akropolis museum, hvor de udstiller mange af de oprindelige skulpturer og fortidslevn.

Dagen er fyldt med imponerende syn og oplevelser tæt på den græske kultur!

Heldagsudflugt.

Vejledende pris:
Voksne 565 kr. pr. person

Udflugten er med dansktalende rejseleder.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Udflugten er eksklusive entréer og frokost.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Oplev Athen - fra Tolo/Nafplio

Athen er en af Europas mest spændende hovedstæder. Glæd jer til en by, der byder på en fantastisk historie – ja, kort sagt er det bare en oplevelse, man ikke må gå glip af!

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Korintherkanalen, hvor vi går over den imponerende kanal, som forbinder Peloponnes med fastlandet. I Athen-by gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadionet, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted tilbage i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion.

Når vi ankommer til Athen, kører vi gennem den livlige by og får et indblik i, hvordan den morderne, græske kultur spiller sammen med unikke, antikke templer, konstruktioner og selvfølgeligelig hovedattraktionen Akropolis. Sidstnævnte er uden tvivl kronen på værket.

I Athen bliver der mulighed for at nyde byens charme på egen hånd og nyde en god græsk frokost. I kan også vælge at tage med Bravo Tours’ dansktalende rejseleder op til Akropolis og høre meget mere om dens imponerende historie. Vi forsætter også ned til det nye Akropolis museum, hvor de udstiller mange af de oprindelige skulpturer og fortidslevn.

Dagen er fyldt med imponerende syn og oplevelser tæt på den græske kultur!

Heldagsudflugt.

Vejledende pris:
Voksne 435 kr. pr. person

Udflugten er med dansktalende rejseleder.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Udflugten er eksklusive entréer og frokost.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Peloponnes højdepunkter - fra Tolo/Nafplio

Nafplio, Epidaurus og Mycenae - En fuld dag fuld af oplevelser!
Vi starter i det moderne Grækenlands første hovedstad, der var metropol fra 1828-1833. Nafplio er kendt som Grækenlands mest romantiske by - glæd dig til en smuk tur gennem de hyggelige gader, et stop ved det flotte torv og den store borg. Her levede den græske revolutions leder, Theodoros Kolokotroni, sine sidste dage.

Vi fortsætter videre til Epidavrous antikke teater, hvor mere end 17.000 mennesker hvert år bliver underholdt. På scenen vækker skuespillere det gamle Grækenlands tragedier og komedier til live – akustikken og stemningen er fantastisk. Sidste stop på dagens rejse er den sagnomspundne by, Mycenae. Kongen Agamemnon, der regerede området, er kendt som herren bag krigen mod Troja. Området var på dette tidspunkt det stærkeste i hele landet.

Heldagsudflugt (ca. 7.30-19.30)

Vejledende pris:
Voksne kr. 345 pr. prs.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.  

Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.  

Smag på Peloponnes - fra Kalamata

Navnet siger det hele! Peloponnes har et helt andet klima, end vi er vant til hjemme i Danmark. Det betyder bl.a., at det er muligt at dyrke andre ting, end vi kan derhjemme. Det åbner op for nye former for mad.

Vi starter dagen ud med et besøg på en olivenfarm. Her gennemgår vi processen fra, hvordan olien bliver udvundet af selve frugten. Oliven er Kalamatas og en af Peloponnes’ største indtjeningsmuligheder, og det betyder, at de skal levere produkter af høj kvalitet hver gang. Vi får mulighed for at smage på forskellige olier, og oplever hvad kvalitet er frem for kvantitet.

Efter besøget på olivenfarmen fortsætter vi til en af Grækenlands andre berømtheder – denne gang er de dog ikke kendt for noget godt, men det råder vi bod på. Vi skal nemlig ud og smage på vine, som produceres i området, både på lokale druer, men også internationale druer som de fleste kender. Vi følger vinen næsten fra jord til bord, fra druerne kommer indtil fabrikken, igennem produktionen, lagringen i ståltanke og på de store træfade, og hvor den til sidst ender den i vores glas.

Udflugten købes direkte på destinationen.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Bådtur på Eros - fra Tolo/Nafplio

Denne bådtur går ud på i den ”Argoliske Bugt”
Vores lille, hyggelige båd ”Eros” tager os med ud på havet fra havnen i Tolo. Båden stopper undervejs, hvor der vil være mulighed for en svømmetur i det azurblå hav. Der vil på turen være inkluderet en græsk-inspireret barbecue på stranden, hvor du kan nyde den græske specialitet souvlaki, dertil vil der være salat og tzatziki. Ved frokoststoppet har du god tid til at ligge ved stranden og slappe af til lyden af de beroligende bølger i. Hvis du hellere vil en tur i bølgen blå, så er der også mulighed for det.

Båden, ”Eros” sælger kølige drikkevarer til den smukke sejltur samt snacks - betaling skal ske med kontanter.

Dette er bådturen for jer, som vil have en hyggelig dag på havet!

Varighed: ca. 9:15-15.30

Vejledende pris:
Voksne 253 kr. pr. person.

OBS: Transport til båden er ikke inkluderet. Drikkevarer til maden er inkluderet. Ønskes der noget at drikke derudover er mod egen betaling.


Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort