Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
 • Dublin

Om Dublin

Dublin – irsk folkeliv og store seværdigheder
Irland er kendt som ”den grønne ø”, men landets hovedstad, Dublin, er derimod kendt for sine mange kulturelle, historiske og folkelige højdepunkter! Her byder den moderne storby med butikker, restauranter og pubber dig velkommen til et summende leben. Seværdighederne tæller bl.a. storladne kirker, en manuskriptsamling forfattet af keltiske munke og en række spændende museer. Og de mange irske oplevelser fordøjes med en smagsprøve af den voksende gastronomiske scene og en god slurk af den ikoniske Guinness!

Byens must see-seværdigheder
Listen over Dublins seværdigheder og attraktioner er lang. Men blandt de oplevelser, du skal vinge af på listen, er den smukke Saint Patrick’s Cathedral, det spændende National Museum of Ireland, magtens centrum ved præsidentboligen, den summende hovedgade O'Connell Street og Molly Malone-statuen, der er kendt fra ”Cockles and Mussels”-sangen, som siden er blevet Dublins uofficielle kendingsmelodi.
Byens mest populære attraktion kan måske komme som en overraskelse. Nemlig en ældgammel bog. Der er dog ikke tale om hvilken som helst bog, men om Book of Kells! Book of Kells er en samling af illuminerede manuskripter forfattet af keltiske munke helt tilbage i 800-tallet. Tilsammen udgør manuskripterne fire evangelier, der et mesterværk i vestlig kalligrafi. Du finder Book of Kell i smukke rammer på Trinity College.

Shopping – fra mærkevarer til gastronomiske delikatesser
I Dublin kan du glæde dig til den helt store shoppingtur. Fat dit dankort, og bevæg dig mod Grafton Street, der er udgør hjertet i hovedstadens shoppingmekka. Her kan du slå dig løs i det bugnende stormagasin Brown Thomas eller ose i sidegadernes mindre forretninger. Vil du have en anderledes shoppingoplevelse, så besøg det smukke shoppingcenter Powerscourt Centre, der en gang var vinterresidens for en rig familie. Vil du i stedet forkæle dig selv med gastronomiske lækkerier, så besøg Fallon & Byrne., hvor der både venter vinhandel, restaurant og en overflod af delikatesser.

Dublin, når byen smager bedst!
Kan du ikke få nok af smagen af Irland? Så kunne dine ømme shoppingfødder og hungrende smagsløg, måske trænge til en tur til Temple Bar-området. Her ligger de livlige irske pubber side om side og byder dig indenfor med højt humør – særligt når mørket falder på over hovedstaden. Slå dig ned i bløde stole, og hvil fødderne med en lækker Irish Coffee. Du må endelig heller ikke snyde dig selv for Irlands legendariske stout, som findes i enhver irsk pub med respekt for sig selv og den irske arv. Guinness! Den mørke stout med sin ikoniske, kraftige smag er Irlands bedst sælgende alkoholiske drik og er kendt verden over. Så klink ”cheers” med de lokale irere, og tank op til endnu flere store oplevelser i den irske hovedstad.
Vil du fordybe dig yderligere i historien om den irske stolthed, Guinness, kan du besøge Guiness Storehouse. Her er der naturligvis heller ingen fare for at tørste. For i toppen af bygningen af bygningen, slår The Gravity Bar dørene op til velskænket Guiness og en næstende berusende panoramaudsigt over Dublins hustage.

Fængslende fortællinger
Irland er også hjem for en tung og anerkendt litterær arv, og den kan du komme på sporet af i Dublins mange charmerende, små bogbutikker med det ene mesterværk efter det andet. Nyd fx lidt hæderkronet ferielæsning, eller shop en souvenir med hjem, eksempelvis fra forfatterne Oscar Wilde eller James Joyce.
Er det i stedet fortællingen om Dublins grundlæggelse, der har din interesse, ja, så skal du faktisk granske dine egne, danske rødder. Det var nemlig danske vikinger, der i 800-tallet grundlagde Dublin som handelsby. Den spændende vikinge- og middelalderhistorie kan du fordybe dig i Dublinia-museet, eller du kan besøge Christchurch. Katedralen blev grundlagt grundlagt af vikingekongen Sitric Silkeskæg i 1028 og er siden blevet ærkebiskopsæde og moderkirke for den katolske kirke i Irland.

FILTRER & TILPAS

Du er ved at bestille:


Fleksibel pakkerejse

 • Du vælger selv, hvornår og hvor længe du vil være afsted
 • Tryghed - dækket af pakkerejsegarantien
 • Udvalgte hoteller med god beliggenhed
 • Et stk. bagage indgår i prisen
 • Priserne er dynamiske og kan ændre sig frem til bestilling

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 13
 • 14

Billeder og video

Bliv inspireret af billeder og video fra Dublin

Se billeder og video her >

Vejret i Dublin

Find temperatur og vejrudsigter for hele året.

Se vejret her >

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed