På kanten af Europa

Rejselængde 7 Nætter
Pris fra 15 august 2024 12.999 kr
Se alle afgange

Bulgarien er et af Europas ældste lande, og ligger - populært sagt - i vejkrydset mellem Europa og Asien. Gennem historien har landet været under forskellige herredømmer, hvilket gør, at du kan opleve en bred vifte af kulturer og traditioner netop her. Læg dertil en fantastisk natur med blanke søer og frodige bjerge, mondæne storbyer og et utal af UNESCO-seværdigheder, og så er vi ganske sikre på, at Bulgarien kan imponere enhver.

På denne rundrejse, som starter og slutter ved ”Sortehavets Perle”, Varna, besøger vi både små landsbyer og hovedstaden Sofia. Vi ser også Bulgariens absolut vigtigste helligdom, Rila-klosteret, og kører på smalsporsbane på en af Europas smukkeste strækninger.

Rejs med og oplev et spændende land, der med garanti vil overraske dig og mød en hjertevarm lokalbefolkning, som byder velkommen med åbne arme.

Afrejse fra
 • Billund (BLL)
 • Aalborg (AAL)
Rejsens højdepunkter
 • Oplev det berømte kunstværk, Madararytteren
 • Udforsk den billedskønne landsby, Arbanasi
 • Gå rundt i Bulgariens hovedstad, Sofia
 • Det UNESCO-anerkedte Rila-kloster
 • Nye fantastiske oplevelser hver dag
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til ”Sortehavets Perle”
Ankomst til ”Sortehavets Perle”

Vores rundrejse i Bulgarien starter i dag, når vi flyver fra Danmark og direkte til Varna. Vi kører til vores hotel og bliver indkvarteret, hvorefter vi går en tur i det historiske centrum. Varna er en af verdens ældste byer og kaldes med rette ”Sortehavets Perle”, for byen bugner med seværdigheder fra de vigtigste historiske perioder. Vi ser bl.a. de romerske bade fra det 2. århundrede, da romerne herskede i området. Vi ser også katedralen med det fine kirkerum, som er prydet af smukke vægmalerier, altre og ikonostas. Derudover er der også tid til at se Sea Garde, som er en række smukke blomsterhaver langs strandpromenaden.

Om aftenen nyder vi en velkomstmiddag på en lokal restaurant, hvor vi også smager på nogle af Bulgariens egne vine.

Dag 2
Madararytteren og graven i Sveshtari
Madararytteren og graven i Sveshtari

Vi forlader Varna og kører ind i landet til et af Bulgariens ældste og mest berømte kunstværker – det imponerende stenrelief, Madararytteren. Man mener, at værket stammer helt tilbage fra den tidlige stenalder, og siden 1979 har relieffet været på UNESCOs verdensarvsliste. Vi spiser frokost i den lille landsby Kyuliavcha, inden vi fortsætter til den thrakiske grav i Sveshtari. Graven, der blev opdaget i 1982 ved et tilfælde, imponerer med sin størrelse og smukke dekorerede søjlegang, som understøttes af ti kvindeskikkelser med løftede hænder.

Vi overnatter i den historiske by Veliko Tarnovo, som var Bulgariens hovedstad i Middelalderen. Vi spiser også aftensmad på hotellet.

Dag 3
Den billedskønne landsby, Arbanasi
Den billedskønne landsby, Arbanasi

I dag går vores rundrejse videre til den billedskønne landsby Arbanasi, som er dagens første stop. Byen er som taget ud af en historiebog med karakteristiske huse fra det 17. og 18. århundrede, stengærder, udsmykkede baggårde og brostensbelagte gader. Arbanassi ligger højt på en bakketop, hvorfra man har en enestående udsigt over Trapezitsa- og Tsarevets-bakkerne. Vi besøger fødselskirken, Rozhdestvo Hristovo, med mere end 3600 freskoer, hvor vi også overværer en skøn koncert med det lokale kirkekor.

Hernæst nyder vi en traditionel frokost i et gammelt Arbanashka-hjem, hvor vi bl.a. smager på hjemmelavet yoghurt og tærte, inden vi fortsætter til Bulgariens smukke hovedstad, Sofia, hvor vi skal bo de næste to nætter. Her spiser vi også aftensmad.

Dag 4
Bulgariens hovedstad – Sofia
Bulgariens hovedstad – Sofia

Efter morgenmaden bevæger vi os ud i Sofias gader, hvor vi tilbringer dagen. Vi går gennem det historiske centrum og oplever flere af byens største seværdigheder såsom Al Nevsky-katedralen, nationalteatret og parlamentet. Vi ser også synagogen, som ligger lige over for moskéen, Banya Bashi, og den katolske kirke, Sveta Nedalya, som er et eksemplarisk bevis på, at forskellige religioner ligger fredeligt side om side i Sofia. Inden vi spiser frokost, besøger vi også den lille middelalderlige Boyana-kirke med de imponerende fresker fra det 13. århundrede. Efter et godt måltid spadserer vi en tur på Vitosha-bjerget og nyder udsigten over hovedstaden og de omkringliggende søer og bjerglandskaber, inden vi ser de gyldne broer og Bulgariens største stenflod.

Om aftenen skal vi opleve en vaskeægte bulgarsk folkloremiddag med dans, musik og lækker mad.

Dag 5
Rila-klostret og Bulgariens mindste by
Rila-klostret og Bulgariens mindste by

Vi tager afsked med hovedstaden og kører til det fantastiske og UNESCO-anerkendte Rila-kloster, som ligger idyllisk gemt langt inde i bjergene. Klostret er Bulgariens ubetinget vigtigste helligdom og er samtidig et imponerende eksempel på den bulgarske renæssance. I klosterkirkens buegang ser vi en række farverige kalkmalerier og inde i kirken messer sortklædte munke monotont. I klosterets eget lille bageri kan man købe stedets specialitet, som er en friturestegt dejkage med flormelis, man ikke bør snyde sig selv for.

Turen fortsætter sydover til landsbyen Melnik, Bulgariens mindste by, med kun 385 indbyggere. Byen ligger i forgrunden af de smukke og ejendommelige Melniski-jordpyramider – nogle grå-hvide sandformationer med bizarre former. Her dyrkes også noget af Bulgariens bedste vin, som man kan smage på, når vi besøger vinmuseet. Vi fortsætter til Sandanski, hvor vi overnatter og spiser aftensmad.

Dag 6
Bansko og smalsporsbanen til Septemvri
Bansko og smalsporsbanen til Septemvri

Dagens første besøg er i bjergbyen Basko, som om vinteren er Bulgariens førende skisportssted. Om sommeren er byen udgangspunkt for oplevelser og vandreture i Pirinbjergene, som også er optaget på UNESCOS-verdensarvsliste. Vi spadserer en tur i byen, nyder udsigterne og spiser frokost, inden vi fortsætter til nabobyen Dobrinishte.

Her stiger vi ombord på smalsporsbanen og kan se frem til en fantastisk togtur til byen Septemvri. Toget snor sig gennem en bjerglabyrint, der strækker sig hele 125 km og forbinder de øvre thrakiske sletter med Rila, Pirin og Rhodopebjergene. Den anerkendte avis, The Guardian, kårede i 2020 togstrækningen som en af Europas 10 smukkeste, hvilket siger en del med tanke på de smukke landskaber, Europa byder på.

Vi overnatter i Bulgariens næststørste by, Plovdiv, hvor vi også spiser aftensmad.

Dag 7
Plovdiv og Nessebar
Plovdiv og Nessebar

I dag er Plovdiv på menuen. Plovdiv er Bulgariens kulturelle og spirituelle centrum og er meget anderledes end Sofia. På en tur rundt i den gamle bydel ser vi et stort udvalg af osmannisk arkitektur malet op i skønne farver og stræder med gadekøkkener, isbarer og fortovscafeer. Vi ser også det romerske stadion, Jumaya-moskeen og husene med de brede gårdhaver i Nedkovic, Hindlian og Mavridi. Vi spiser frokost, hvorefter vi fortsætter til Nessebar, som ligger klemt ind på en smal halvø i Sortehavet. I den historiske bykerne, som også er på UNESCOS pretigefyldte liste, finder vi en lang række kirkebygninger, som blev opført af eksilsøgende aristokrater i det 6. til 9. århundrede. Aristokraterne var faldet i unåde hos kejseren og for at genvinde den tabte ære lod hver af disse aristokrater opføre en kirke. Resultatet herpå var, at der på et tidspunkt var hele 40 kirker på denne lille halvø.

Vi kører videre til Varna, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Dag 8
Farvel til skønne Bulgarien
Farvel til skønne Bulgarien

Vores bulgarske eventyr lakker nu mod enden. Vi kører til lufthavnen i Varna og flyver retur til Danmark med kufferten fuld af oplevelser.

ShortTagLine

Her får du

 • Oplev det berømte kunstværk, Madararytteren
 • Udforsk den billedskønne landsby, Arbanasi
 • Gå rundt i Bulgariens hovedstad, Sofia
 • Det UNESCO-anerkedte Rila-kloster
 • Nye fantastiske oplevelser hver dag
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly fra Aalborg og Billund til Varna t/r inkl. indchecket bagage
 • 7 overnatninger på gode hoteller i Bulgarien
 • Transport til/fra hotellet
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost
 • 7 x middag inkl. folkloremiddag og velkomstmiddag
 • 2 x vinsmagning
 • 1 x lokal specialitetssmagning
 • Kirkekoncert i Arbanasi
 • Togtur fra Dobrinishte til Septemvri
 • Alle udflugter jf. program
 • Erfaren, dansktalende rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring
 • Mad ombord på flyet kr. 220
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 2.200

Datoer og priser

 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende

Her bor du*

Hotel Panorama

Her bor du i Varna - Læs mere her

Hotel Yantra

Her bor du i Veliko Tarnovo - Læs mere her

Rosslyn Central Park Hotel Sofia

Her bor du i Sofia - Læs mere her

Interhotel Sandanski

Her bor du i Sandanski - Læs mere her

Landmark Creek Plovdic

Her bor du i Plovdiv - Læs mere her

*Hotellerne kan ændres til tilsvarende alternativer

Kort

Del denne side via E-mail