Grækenland

Grækenland

Grækenland er om nogen et af verdens mest spændende oplevelseslande. Med tilnavn som ”historiens vugge” byder landet på meget mere end dejlige strande, nemlig både flot natur, spændende kultur og en meget interessant historie.

Læs mere om Grækenland her

Vores rejser til Grækenland

Mange spændende oplevelser

Når man tager på rundrejse i Grækenland, uanset om det er på fastlandet eller på en af de mange spændende øer, tager man gennem en helt særlig historie. Oplev alt fra kendte og berømte oldtidsfund, til spændende storbyer og det autentiske liv på landet. Grækenland byder på et væld af spændende oplevelser, og der er garanti for at rejse hjem med stribevis af gode ferieminder. 

Lækker græsk mad

Ud over de mange ruiner, templer og teatre, der selvfølgelig er et must, kan man også roligt glæde sig til den gode græske mad, hvor traditionerne præger køkkenet. Og selv om græsk vin har fået et noget blakket ry, har grækerne knækket koden – så også den kan I roligt glæde jer til at smage undervejs på jeres rundrejse.

En republik med en særlig historie og kultur

Helt faktuelt er Grækenland en republik i det sydøstlige Europa, der er fyldt med imponerende oplevelser. Landet har grundet sin beliggenhed et dejligt klima. Der bor ca. 10 millioner indbyggere i landet, hvoraf ca. én million bor på halvøen Peloponnes. De græske øer består af mange øgrupper i det græske øhav. I alt er der mere end 2.000 øer, hvor af ca. 800 er navngivet, men kun 140 er beboet. Samlet set har øerne omkring 1,5 mio. indbyggere, og øerne udgør tilsammen 19 % af Grækenlands areal. 

Den græske kultur har siden oldtiden været præget af havet. Frem til slutningen af 1900-tallet var maritim handel den primære indtægtskilde og havet den vigtigste transportvej.

Vi glæder os til at byde dig velkommen

I Rejseklubben glæder vi os til at byde dig velkommen til Grækenland, som venter med uforglemmelige ferieminder. Vores dansktalende rejseledere har en særlig forkærlighed for landet, og det er let at forstå hvorfor. Rejs med – du rejser ikke skuffet hjem.

Værd at vide

Herunder kan du finde praktisk information om rejsemålet, som kan være godt at vide inden afrejse.

Sprog 

Der tales græsk på rejsemålet.

Tidszone

Grækenland følger østeuropæisk tid: +1 time i forhold til Danmark.

Valuta

Der anvendes euro på rejsemålet.

Adapter

Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter til Grækenland.

Miljøafgift

I Grækenland skal man betale en miljøafgift til hotellet, kaldet ECOTAX. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-in eller check-ud og er ikke inkluderet i rejsens pris. Prisen afhænger af periode og hotellets officielle kategori, men svarer til ca. 1,5-10€ pr. værelse pr. nat. 

Vejret

Gennemsnitstemperatur i Grækenland

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
13 13 15 18 23 27 30 30 27 22 18 14
4 5 6 8 11 15 17 18 15 12 9 6
16 15 15 16 18 22 24 25 24 22 19 17

 DAG     NAT     HAV

Del denne side via E-mail