Irland

Irland

Trygt bag dramatiske, klippeklædte kyster ligger den grønne ø, Irland. Så snart du begiver dig ud på din rejse i Irland, vil det blive klart for dig, hvorfor landet netop har fået dette tilnavn. For her bølger de smaragdgrønne landskaber afsted over storslåede vidder, hvor forunderlige landskaber og kyststrækninger afløser hinanden i et kludetæppe store naturoplevelser. Naturen får selskab af spændende irske byer, hovedstaden Dublin, interessante seværdigheder og ikke mindst det livlige folkefærd, der byder dig velkommen til en fornøjelig ferie.

Læs mere om Irland her

Vores rejser til Irland

Sælsomme naturoplevelser

I Irland venter den ene prægtige naturoplevelse efter den anden. Tag fx den 179 kilometer lange rute Ring of Kerry, der tager dig med rundt om halvøen Iveragh. Her supplerer det mægtige Atlanterhav, de blanke søer, de rå bjerge og de pittoreske landsbyer hinanden på billedskøn vis.

Også den ikoniske klippekyst Cliffs of Moher er et besøg værd, når du rejser til Irland. Klipperne strækker sig over intet mindre end otte kilometer og falder lodret 230 meter ned i de brusende bølger, der nådesløst kaster sig mod klippernes fod.

Vil du opleve et landskab, der er 350 millioner år gammelt, skal du vende kompasset mod nationalparken The Burren. Her breder de golde klipper sig tyst over en tilsyneladende endeløs slette og byder på en næsten overjordisk ramme for en vandretur. Og til din overraskelse er der på sletten både underjordiske grotter, rindende vandfald og en rig fauna og flora – samt mere end 80 oldtidsgrave.

Den pulserende storby Dublin

Trods sit navn som den grønne ø er Irland kendt for meget mere end blot prægtige naturoplevelser. Hovedstaden, Dublin, byder dig nemlig velkommen til ægte storbycharme med seværdigheder, historie, kultur og gastronomi i spændende udvikling.

I byens gader kan du bl.a. udforske de fortrinlige shoppingmuligheder, Dublin Castle, Præsidentboligen og Molly Malone-statuen. I de charmerende, små boghandlere kan du snuse til nationens overlegne litterære arv, der tæller forfattere såsom Oscar Wilde og James Joyce. Trods det fornemme selskab, er det dog særligt én bog, der løber med opmærksomheden, nemlig Book of Kells, som du finder på Trinity College! Et vaskeægte must see i Dublin.

Livligt folkefærd

Når Irlands mange seværdigheder til sidst giver dig trætte fødder, er det blot at stavre til nærmeste pub. Her står bløde stole, behageligt dæmpet belysning og kold Guinness klar som rekreation. Eller måske var det noget med en Irish Coffee at varme sig på? Und også dig selv et møde med det livlige irske folkefærd – fald i snak med irerne på den lokale pub efter fyraften, eller lad din ferie få selskab af tonerne af den traditionsrige irske folkemusik.

Værd at vide

Herunder kan du finde praktisk information om rejsemålet, som kan være godt at vide inden afrejse.

Sprog

Der tales engelsk på rejsemålet.

Tidszone

Irland følger vesteuropæisk tid: -1 time i forhold til Danmark.

Valuta

Der anvendes euro i Irland. BEMÆRK skal du også til Nordirland, benyttes der britiske pund.

Adapter

Det er nødvendigt at anvende adapter, hvis du vil benytte dit medbragte elektroniske udstyr.

Vejret

Gennemsnitstemperatur i Irland

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
8 8 12 12 15 18 20 19 17 14 10 8
2 2 3 5 7 10 12 12 10 7 5 3

 DAG     NAT 

Del denne side via E-mail