Frankrig

Frankrig

Shopping, museumsbesøg, natur og kulinariske oplevelser. En ferie i Frankrig giver dig det hele! Med en madkultur, der præger verdens køkkener, er Frankrig særligt kendt for sine kvalitetsbevidste råvarer, delikate kager og desserter og ikke mindst sine fine, klassiske vine.

Frankrigs kultur er dog meget mere end madkultur. Landets kulturelle stolthed og storombruste historie kan opleves i mange franske byer. Snart kan man fejre 80-årsdagen for den verdenskendte begivenhed D-dag, hvor de allierede gik i land i Normandiet, og Den Franske Revolution har da også spillet en gennemgående hovedrolle i ikke blot Europas, men også i verdens udvikling og historie.

Landets romantiske hovedstad lokker da også med sine historiske monumenter, elegante arkitektur, funklende lys og formidable køkken. Byen lever i høj grad op til sit tilnavn, ”Lysets By", når lysene på Eiffeltårnet og i resten af Paris tændes efter mørkets frembrud.

Læs mere om Frankrig her

Vores rejser til Frankrig

Oplev fantastisk natur og historie

Udover kulturelle oplevelser i og uden for Paris, så rummer Frankrig også en skøn natur med imponerende bjergkæder, brusende kyster og fantastiske floder. Floden Rhone, som strækker sig fra Frankrig til Schweiz, er klart et besøg værd. Det er en af Europas mest betagende floder, som skaber et fortryllende bånd mellem Alperne og Middelhavet.

Rhone byder på enestående naturskønhed, der strækker sig gennem charmerende landsbyer, vinmarker og betagende panoramaer. Fra de sneklædte alpetoppe til de solbeskinnede vinregioner skaber Rhone et billedskønt bagtæppe for enhver rejse.

Denne historiske flod har været vidne til århundreder af kulturel udvikling. Se middelalderens slotte, romerske ruiner og charmerende landsbyer, der fortæller historien om Frankrigs rige fortid langs Rhonefloden.

For vinelskere er Rhone synonymt med nogle af Frankrigs mest berømte vinregioner. Rhônedalen producerer nogle af verdens mest eksklusive vine, og en tur langs floden giver dig mulighed for at nyde vinsmagning i autentiske omgivelser.

Paris – romantik og verdenskendte attraktioner

Europas mest romantiske hovedstad inviterer til lange gåture langs Seinen, shopping i nydelige stormagasiner og hyggelige cafebesøg. Med tilnavnet byernes by, kan Paris prale af meget mere end blot Eiffeltårnet. Notre Dame, den gamle og den nye Triumfbue og ikke mindst det verdenskendte Louvre, hvor Mona Lisa pryder væggen, er alle attraktioner, der hvert år er med til at tiltrække massevis af franskmænd og udenlandske turister til byen. Mange vælger også at gå langs den to kilometer lange Champs Èlysées boulevard, som er hele Frankrigs paradeplads midt i Paris. Hvert år på den franske nationaldag afholdes Europas største militærparade her, og Tour de France afsluttes desuden også på denne boulevard.

Når du besøger Paris, bør du også opleve det romantiske Montmartre-kvarter, som er det højeste punkt i Paris. Herfra er der en forrygende udsigt ud over Paris fra trappen foran den store, hvide Sacre Coeur-kirke, der ligger hele 100 meter over Seinens overflade. Her ligger et væld af små, hyggelige caféer og ofte ganske rimelige restauranter.

En forlænget weekend er nok til at komme tæt på Paris, men der er også oplevelser nok til en uges ferie i denne vidunderlige og romantiske storby.

Det herlige franske køkken

I 2010 optog UNESCO for første gang fransk gastronomi på listen over verdens immaterielle kulturarv. I dag er det franske køkken verdenskendt, og de mest kendte retter er da også oftest at finde på restauranter i storbyerne verden over. I Paris og store dele af Frankrig er det normalt at starte dagen med croissants, kaffe og frugt til morgenmad. Det franske køkken er særdeles varieret og afhænger i høj grad af, hvor i landet du er.

Fælles for de franske byer er dog de velkendte franske baguettes og ikke mindst deres mange lækre oste. Snegle og frølår er også typisk et hit blandt de lokale, og det hænder da også, at besøgende fra tid til anden forsøger sig med en af disse lokale specialiteter. Frankrig er også særligt kendt for deres mange lækre kager og desserter som fx Tarte Tatin, delikate små profiteroles eller de meget populære macarons, der fås i alverdens farver og smagsvarianter.

Frankrigs kendte og meget gamle vintradition må bestemt heller ikke glemmes! Som verdens næststørste vinproducent – kun overgået af Italien - har Frankrig en bred vifte af både druesorter og vinregioner, og landet har da også længe været fast leverandør af vine til det danske kongehus. Franskmændene selv drikker da også gerne selv et glas vin til maden alle ugens syv dage.

Fakta

Med et indbyggertal på ca. 67 mio. er Frankrig ikke blot det største land i Europa, men også det mest populære rejsemål i verden. År efter år besøger mere end 80 mio. feriegæster det skønne land, og godt 30 mio. af disse tager til den romantiske hovedstad Paris. Befolkningen er bredt etnisk sammensat, ikke mindst pga. landets fortid som kolonimagt.

Værd at vide

Herunder kan du finde praktisk information om rejsemålet, som kan være godt at vide inden afrejse.

Sprog

Der tales fransk på rejsemålet.

Tidszone

Frankrig følger central europæisk tid – samme tidszone som Danmark.

Valuta

Der anvendes euro på rejsemålet.

Adapter

Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter til Frankrig.

Turistskat

I Frankrig skal man betale en turistafgift på mellem 1-3,5 € pr. person pr. nat. Skal du på flodkrydstogt er denne skat inkluderet i Rejseklubbens priser. 

Vejret

Gennemsnitstemperatur i Frankrig

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
13 13 15 17 20 23 26 27 24 21 16 14
5 6 7 10 13 16 19 19 17 13 9 6
6 8 12 14 16 20 22 23 21 19 12 7

 DAG     NAT     HAV

 

Del denne side via E-mail