Malta

Malta

”På Malta kan alting nås på en halv time.” Sådan siger malteserne selv, og det er heller ikke helt forkert. Øen er nemlig kun ca. halv så stor som Bornholm, og det tager derfor ikke lang tid at komme fra nord til syd og fra øst til vest på denne middelhavsperle.

Hvad øen ikke har i størrelse, har den til gengæld i oplevelser og seværdigheder. Øgruppen ligger strategisk placeret i Middelhavet, og mange folkefærd har været på øerne og dermed været med til at skrive Maltas historie – herunder normannerne, romerne og araberne. Arkitektur, monumenter og byer, som er helt op til 3.000 år gamle, står velbevaret og bare venter på at blive udforsket.

Læs mere om Malta her

Vores rejser til Malta

Europæisk kulturhovedstad og store fortællinger

Maltas hovedstad Valletta var udnævnt som europæisk kulturhovedstad i 2018, og byen har ligeledes indtaget en plads på UNESOCs Verdensarvsliste. Det skorter ikke på fantastiske seværdigheder i byen. Øverst på listen er Stormesternes Palads og Skt. Johns Co-Katedral. Men byen indbyder også til shopping i de mange forretninger og besøg på en fortovscafé i solen.

Øens tidligere hovedstad, Mdina, kaldes også for ”Den Stille By”, fordi der hersker en spirituel stemning. Store bymure omkranser den lille barokby på blot ½ km2.

Uimodståeligt blåt hav og solbeskinnede kyster!

Maltas natur og landskaber er kort sagt fantastiske! Langs kysten har naturen virkelig vist sine kræfter og skabt utrolige klippeformationer direkte ud til det azurblå hav. Her finder du små bugter med rødbrune strande – den flotteste kontrast til kalkstensklipperne og det blå hav. Det har gjort området perfekt til afslapning, snorkling og dykning.

Der er mange – og meget forskellige – strande på Malta. De største og bedste strande ligger på nordsiden ved bl.a Mellieha Bay. Andre steder på øen, fx i Skt. Julian og Sliema, bader man ofte fra mindre, stenede strande eller direkte fra klipperne via stier.

Smag på Malta

De mange forskellige folkefærd, der har boet på Malta, har sat hver sit præg på øen – også på det maltesiske køkken. Miks Sicilien med Mellemøsten og du har et godt bud på, hvad der venter. Kaninsteak er en af de traditionsrige måltider eller prøv den lokale picnic-mad ħobż biż-żejt - en snack lavet af brød med tomater, mynte, hvidløg, fetaost, ansjoser og olivenolie – det er virkelig smagen af Malta!

Maltesisk vin vinder også mere og mere frem, og der er flere vingårde på øen, hvor det er muligt at smage på de lokale druer.

Filmkulissen og naboøen, Gozo

En lille halv times sejlads fra Malta ligger naboøen Gozo med karakteristiske udsigtspunkter og dramatiske klipper. Flere vil måske genkende øen som filmkulissen til flere store film og serier – herunder HBO-succesen, Game of Thrones.

Øen kaldes også for Maltas spisekammer, da store dele af landets landbrug findes på Gozo. Øen er absolut et besøg værd.

Værd at vide

Herunder kan du finde praktisk information om rejsemålet, som kan være godt at vide inden afrejse.

Sprog

Der tales maltesisk på rejsemålet.

Tidszone

Malta følger centraleuropæisk tid: Samme tidszone som Danmark.

Valuta

Der anvendes euro på Malta.

Adapter

Det er nødvendigt at anvende adapter, hvis du vil benytte dit medbragte elektroniske udstyr.

Turistskat

På Malta skal man betale en turistskat til hotellet. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-in eller check-ud og er ikke inkluderet i rejsens pris. Prisen er ca. 0,5 € pr. person pr. nat.

Vejret

Gennemsnitstemperatur på Malta

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
15 15 17 19 23 28 30 31 28 24 20 17
10 10 10 12 15 19 21 22 21 18 14 11
15 14 15 15 18 21 24 25 24 22 20 17

 DAG     NAT     HAV

Del denne side via E-mail