Skotland

Skotland

Sagnomspundne søuhyrer, dramatisk højland, tonerne af sækkepiber, pittoreske borge og verdensklasse whisky. Kun to timers flyvetur væk venter oplevelser af en helt anden verden. Skotland byder på et væld af spændende seværdigheder, store naturoplevelser og en fascinerende folkesjæl.

Læs mere om Skotland her

Vores rejser til Skotland

Naturoplevelser i højlandet

Det, som Skotland måske er allerbedst kendt for, er det bjergtagende smukke højland, der bølger af sted over storslåede vidder. Her stræber de grønne bjerge mod himlen, dalene breder sig mod blanke søer, og de gamle slotte troner stolt i landskabet. Højlandet er et absolut must see på din rejse i Skotland. Når du tager på opdagelse i det skotske højland, er det værd at lægge vejen forbi Cairngorms, der er Storbritanniens største nationalpark, eller bjerget Ben Nevis i vest, der er Skotlands højeste punkt.

Søuhyrer ved Loch Ness

Endnu en højdespringer på listen af seværdigheder er søen Loch Ness, der er kendt for sine mange fængslende myter om søuhyret Loch Ness. I den dybe, mørke sø gemmer den velbevarede hemmelighed omkring søuhyrets eksistens sig nemlig – og det har den gjort siden år 565, hvor der første gang blev berettet om det forunderlige søuhyre. Og skulle du ikke være heldig at spotte Nessie bryde vandspejlet på dit besøg, kan du i stedet fortabe dig i de bakkede, grønne landskaber, der omgiver den 37 kilometer lange Loch Ness-sø.

Storbyferie i Edinburgh

Intet besøg i Skotland uden visit i den skotske hovedstad Edinburgh. For uanset om du er til spændende historie, smukke udsigter eller en gedigen shoppingtur, så bliver du glad for Edinburgh. Byens hovedattraktion er Edinburgh Castle, der troner på toppen af Castle Hill med en fænomenal udsigt over byens tage. På Grassmarket kan du nyde stemningen af livlige pubber og butikker, og fortsætter du til Princess Street kan du for alvor fornøje dig i alskens mærkevarebutikker og stormagasiner. Oplev kæmpekanonen Mons Meg, eller overvær One O’Clock Gun-kanonen, der fyres af hver dag kl. 13. Eller kombiner din Skotland-rejse med en tidsrejse tilbage til 1600-tallets pesthærgede gader ved Mary King’s Close. Her venter en forunderlig historisk tidslomme, da bydelen blev forseglet og hengemt i 1600-tallet. I Edinburgh kæmper den ene store oplevelse efter den anden om din opmærksomhed.

Skotlands stoltheder

Sætter du pris på en god whisky, er du formentlig allerede vild med Skotland. Skotterne er nemlig verdenskendte for deres formidable whisky. Vil du kigge og smage nærmere på den stolte whiskytradition, kan det anbefales at besøge nogle af de forskellige whiskydestillerier. Besøg fx et af whiskydistrikerne Lowlands, Highlands, Campbeltown, Islay og Speyside. På din rejse til Skotland må du endelig heller ikke snyde dig selv for oplevelsen af de flotte kiltklædte skotter, der lader melodierne fra deres sækkepiber gøre dig selskab. Ved synet af den ikoniske nationaldragt og de stemningsfulde toner, er det svært ikke at føle sig forbundet med den fascinerende skotske folkesjæl.

Bestil din drømmerejse til Skotland med Rejseklubben i dag, og lad os sammen skabe minder, der varer livet ud. Skotland venter på dig!

Værd at vide

Herunder kan du finde praktisk information om rejsemålet, som kan være godt at vide inden afrejse.

Sprog

Der tales engelsk på rejsemålet.

Tidszone

Skotland fastland følger GMT-tid: -1 time fra Danmark.

Valuta

Der anvendes britiske pund i Skotland.

Adapter

Det er nødvendigt at anvende adapter, hvis du vil benytte dit medbragte elektroniske udstyr.

Turistskat

I Skotland skal man betale en turistskat til hotellet. Turistskatten er inkluderet i rejsens pris, når du rejser med Rejseklubben. 

Gennemsnitstemperatur i Skotland

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
7 8 10 12 15 17 19 19 17 13 10 7
1 2 3 4 7 10 12 11 9 7 4 1

 DAG     NAT 

Del denne side via E-mail