Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
  • Aegina by

Rejser til Aegina by

Rejser til Aegina by

Aegina By ligger på Aeginas nordvestlige hjørne. Byen fungerer som øens ”hovedstad”, fordi byen rummer havnen, der gør stedet til et naturligt knudepunkt. Der findes både en fisker- og en lystbådehavn foruden færgehavnen, som er den, du ankommer til som besøgende. Når du ankommer, vil du kunne se byens huse titte frem langs kysten i et væld af hvid og jordfarver med farverige markiser.

Langs havnefronten løber den livlige havnepromenade med mange hyggelige caféer og gode spisesteder, hvor du kan indtage et godt måltid eller bare side og indsnuse den behagelige atmosfære. I de små, hyggelige stræder i byen findes også et fint udvalg af butikker og indkøbsmuligheder. Er du kultur- og historieinteresseret, bør du besøge byens fine museer. Er du mere til afslapning på langs, findes der en mindre strand nord for byens havn.

Alt i alt rummer Aegina by alt det, der skal til for at skabe uforglemmelige ferieminder.

Læs mere om Aegina By her.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Få et familietilbud til Aegina by

Få et uforpligtende tilbud på din ferie til Aegina
Vælg lufthavn *

Hvorfor rejse til Aegina By?

Grundende til at rejse til Aegina By er mange! Byen byder blandt andet på smukke sandstrande med krystalklart vand, som bare kalder på en dukkert.

Derudover er byen også rig på historie og kultur. Besøg fx det historiske Allontempel eller de forskellige museer rundt i byen. Her kan du få et indblik i Aegina’s fortid og kultur.

Du kan også forkæle smagssanserne med kulinariske oplevelser gennem lokale specialiteter. En særlig kendt specialitet er de helt særlige pistacienødder, som kun fås på øen Aegina. De kommer i alle afskygninger – lige fra den forfriskende pistacieis til smøren, man smører på brødet.

I Aegina by finder du små hyggelige og farverige gader, som bare emmer af den græske stemning. I byen har du også mulighed for at shoppe i de lokale butikker.

Hvis du ønsker at opleve Grækenlands hovedstad, Athen, er der heller ikke langt fra Aegina By. I Athen, som er Grækenlands største by, er der cirka 664.046 indbyggere  – her kan du være sikker på, at opleve en vaskeægte storbystemning.

Hvor ligger Aegina By?

Cirka 15 km fra Grækenlands hovedstad, Athen, ligger øen Aegina. Aegina er en del af de græske øer – også kaldet for De Saroniske Øer. På den nordlige side af øen ligger Aegina By, som er øens havneby og betragtes som øens ”hovedstad”. Til og fra havnebyen går der færger og vand taxaer.

Hvordan kan man komme til Aegina By?

For at komme til Aegina By lander du først i Athen, hvorfra du skal med bus til Piræus havn. Busturen tager cirka 50 minutter. Fra Piræus havn skal du med en færge i cirka 60 minutter, hvorefter du så bliver fragtet til dit valgte hotel.

Færgeturen er en smuk tur, hvor du kan nyde den flotte udsigt. Hvis du bliver sulten undervejs, kan du købe drikkevarer og lette snacks på turen.

Hvad er de mest populære seværdigheder i Aegina By?

I Aegina By er der mange populære seværdigheder. Er du fx til historie og kultur, så kan du med fordel tage på et af byens museer og lære mere om øens forhistorie og kultur. Der er blandt andet templet ”Temple Of Aphaia”, som er et utroligt smukt tempel, hvor du kan få et indblik i Aegina’s fortid. Derudover er kirken ”Church Saint Nicholas The Thalassinos” også et besøg værd. Kirken ligger ud til vandet og er et fantastisk syn – både indeni og udenpå.

En af de helt store attraktioner på øen er de populære og kendte pistacienødder fra Aegina. Lige præcis disse pistacienødder kan kun fås på øen Aegina – ingen andre steder i verden. Du kan i Aegina By købe dem i mange forskellige former; is, smør, olier og meget mere.

Selve havnen i Aegina By er også en populær attraktion. Her strømmer mange turister til i sommerperioden. De kommer både for at se på de smukke både og hyggelige gader, men også for at besøge de mange caféer, restauranter og butikker.

Kort sagt findes der rigtig mange seværdigheder i Aegina By. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for hvad, man kan lave på øen.

Hvilke restauranter og caféer anbefales i Aegina By?

På øen Aegina og i Aegina By er der et bredt udvalg af både caféer og restauranter, hvor du kan nyde et lækkert måltid.

Hvis du er til fisk og skaldyr, så er restaurant Ammos, Thymari Restaurant eller Remetzo nogle gode bud på gode skaldyrs restauranter. Alle disse restauranter ligger ud til vandet, så du både kan nyde god mad og en flot udsigt på én gang.

Er du mere til fastfood, så kan Pita Tom, Pitsi’s Coffee & Food eller Panta Rei anbefales. Disse restauranter ligger i et fint prisleje og du kan stadig nyde en flot udsigt ud over vandet.

Hvis du vil prøve noget mere lokalt, græsk mad, så kan Bakalogatos og Petra Edesmatopolion anbefales. Her kan du afprøve forskellige græske retter og få en smagsoplevelse fra det græske køkken.

Er der nogle berømte strande i nærheden af Aegina By?

Generelt set er alle strandende på Aegina fantastiske. Ikke langt fra Aegina By finder du Agia Marina Beach, som ligger cirka 4 kilometer fra byen. Agia Marina er en populær strand og det er ikke uden grund. Det er nemlig en dejlig sandstrand med plads til både børn og voksne. Nede langs stranden ligger forskellige barer, hvor du kan nyde kolde forfriskninger.

Lidt længere væk fra byen, cirka 14 km, ligger der en anden populær strand. Stranden hedder Paralia Aeginitissa og er kendt for sit krystalklare vand og den dejlige sandstrand.

Udover disse to strande finder du også flere populære strande rundt på øen. Du har også mulighed for at udforske de nærliggende strande via vand taxier, som du kan tage fra havnen i Aegina By.

Hvornår er det bedst at besøge Aegina By?

Hvornår det er bedst at besøge Aegina By, afhænger af hvad du ønsker at få ud af din rejse til Aegina.

Vil du gerne besøge byens seværdigheder er det en god idé at rejse afsted i sommerperioden. I sommerperioden har langt de fleste attraktioner åbent. Det kan du ikke være sikker på uden for sommerperioden – en del attraktioner lukker nemlig ned i vinterhalvåret, da der ikke er lige så mange turister på øen.

Derudover er det selvfølgelig varmest om sommeren. Så hvis du elsker sol og varme vil sommerperioden være den oplagte for dig at rejse i. Dog er Aegina by også et skønt sted at besøge udenfor sommerperioden. Her er der langt mindre turister og du kan være sikker på, at møde mange lokale indbyggere på øen.

Del denne side via E-mail