Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Blixens Kenya Safari

0
Fra kr. 25.499. Afrejse 3/10 - Ring på 96 27 37 47

Rejs med Bravo Tours til Kenya og bliv bjergtaget af en stribe vilde safarioplevelser.
Kom tæt på naturen og dyrelivet i det kenyanske højland, oplev en perlerække af sjældne dyr i Samburus prærielignende landskab, hils på flodhestene i den skønne Lake Naivasha og mød en mangfoldighed af klassiske savannedyr på Masai Maras mægtige sletter.

Blixens Kenya Safari giver dig en rendyrket safarioplevelse med alt det bedste, som Kenya har at byde på og i den bedste indkvartering, man kan tænke sig.

Indkvartering
Du mulighed for at vælge indkvatering på Jacaranda Indian Ocean Beach ResortDiani Sea Lodge eller Swahili Beach

Rejsens højdepunkter
 • 8 dages rendyrket safari i 3 af Kenyas bedste nationalparker
 • Tværs over ækvator - fra Samburu i nord til Masai Mara i syd
 • Luksusindkvartering i telte
 • Hele 3 overnatninger ved Mara-floden i verdensberømte Masai Mara
 • Champagne-morgenmad på savannen
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted fra Danmark
Afsted fra Danmark

Sommerfuglene i maven må gerne flyve med, når vi letter fra Danmark for at flyve sydpå mod det afrikanske kontinent. Kursen er sat mod Kenya, og undervejs på flyveturen kan du nyde godt af den gode komfort, underholdningssystemet, den høje service, alle måltider og drikkevarer, der er inkluderet i rejsens pris.

 

Dag 2
Over Ækvator til Samburu
Over Ækvator til Samburu

I dag ankommer vi i Jomo Kenyatta International Airport, der ligger lidt uden for Nairobi. Her møder vi vores dansktalende rejseleder, der sammen med os tager turen nordpå i de komfortable 4-hjulstrækkere. Vi kører op i det kenyanske højland, og efter ca. fire timer gør vi vores første stop til frokost på Trout Tree. Området ligger tæt på ækvator ved Mount Kenya, der er Afrikas næsthøjeste bjerg (kun overgået af Kilimanjaro). Efter frokost fortsætter vi videre nordpå og passerer ækvator. Vejen falder brat, og vi kommer ned i et tørt og varmt klima med sparsom bevoksning, som nogle steder kan karakteriseres som halvørken. Dog er naturen rig og varieret med små bjerge, stejle slugter, floddale og savanne bevokset med de karakteristiske fladkronede akacietræer. Vi når frem til Samburu Ashnil Lodge, inden det bliver mørkt. Ewaso Ngiro, den brune flod, løber tværs gennem området - som en livsnerve - og giver næring til et rigt plante- og dyreliv. Allerede på vej ind til campen møder vi med garanti de første dyr, uden vi dog med sikkerhed ved, hvilke der byder os velkommen netop i dag. Der er gode chancer for at se både elefanter, giraffer, zebraer og antiloper, men også rovdyr som løver, leoparder og geparder.

Vi overnatter i store og komfortable telte, der ligger lige ud til floden.

Dag 3
Samburu
Samburu

Vi starter dagen tidligt, hvor vi ser solen stå op og nyder morgenstemningen – for en safari er ganske særlig om morgen. Her er lyset blødt og varmt, luften er mild og frisk, og det er endnu ikke for varmt. I Samburu finder vi en del dyrearter, som vi kun ser netop her. Vi tager bl.a. på jagt efter den elegante Oryx antilope, der er kendt for sine lange, spidse horn og den smukke net-giraf med det skarpt aftegnede mønster. Vi leder selvfølgelig også efter somalistrudsen med de blå lår og den langhalsede giraf-gazelle, der ofte står på bagbenene for at nå højere op efter blade og lever hele livet uden at drikke. Vi vil også gøre alt for at finde den sjældne, smalstribede Grevy-zebra med runde ører. Vi nyder det smukke område i fulde drag, og vi får med garanti en masse dejlige billeder og minder med hjem fra denne tur.

Dag 4
Thomson’s Falls og Lake Naivasha
Thomson’s Falls og Lake Naivasha

Efter et par begivenhedsrige dage i Samburu vender vi snuden mod syd og kører igen mod Mount Kenya. Køreturen tager os med gennem Kenyas spisekammer; et smukt landbrugsområde med store marker med hvede og byg og grøntsager til eksport. Ved frokosttid ankommer vi til Thomson’s Falls, der i dag hedder Nyahururu (de nye fald). Her tordner Ewaso Nyiro floden ud over klippekanten i et fald på 75 meter. Efter frokost fortsætter vi til Lake Naivasha, der er en ferskvandssø i bunden af Rift Valley. Vi bor på den hyggelige Lake Naivasha Country Club, der ligger ned til søen omgivet af et smukt område, hvor flodhestene kommer op om natten og græsser. Vi skal også ud at sejle på søen, der er et eldorado for ornitologer med masser af storke, hejrer, isfugle og flodørne, men også mange flodheste, som man kan sejle helt tæt på.

Dag 5
Sletterne i Masai Mara
Sletterne i Masai Mara

Efter morgenmad forlader vi Lake Naivasha og kører mod Masai Maras udstrakte sletter, hvor vi (efter planen) er fremme ved Mara Asnil Camp til en sen frokost. Campen ligger fantastisk godt placeret midt i området ned til den berømte Mara flod. Vi bor i luksustelte, som giver den helt rigtige og autentiske safarioplevelse. Om natten falder vi i søvn til Afrikas lyde, løvernes brøl, hyænernes latter og cikadernes sang. Campen har også et hyggeligt bålsted, hvor man kan nyde en sundowner med udsigt over floden og tale om dagens oplevelser. Efter frokost kører vi ud på gamedrive i området, hvor vi har mulighed for at opleve både giraffer, bøfler, løver, elefanter og mange forskellige antiloper. Det er den vilde afrikanske natur, så vi ved aldrig helt præcist, hvad vi får at se, men netop heri ligger spændingen! Ved solnedgang kører vi tilbage til campen for at spise en god middag med savannens mange lyde som den perfekte baggrundsmusik.

Dag 6
The Big Five
The Big Five

Masai Mara er drømmen om Karen Blixens Afrika. Masai Mara betyder ”det plettede landskab” på masaisproget, og hentyder til det vekslende landskab, der både byder på bølgende græssavanne, spredte skov- og buskområder, samt mange små og større vandløb. Mod syd går området over i Serengeti, der betyder ”den endeløs slette”, i Tanzania. Masai Mara er et paradis for alle, der holder af natur, da Mara-Serengeti økosystemet er det mest vildtrige område i verden. Her venter store og små flokke af elefanter over hele reservatet, men også zebraer og mange forskellige antiloper, lige fra den største eland til den mindste dik-dik-antilope. Rejser du omkring juli/august til oktober, er der også, hvis heldet er med os, chance for at se de store flokke af gnuer. Selv det sjældne sorte næsehorn ses jævnligt i områder med tæt buskads. De mange byttedyr betyder også mange rovdyr bl.a. løver, hyæner, leoparder og geparder, der er rigt repræsenteret overalt. Hver dag kører vi ud i området både morgen og aften.

Dag 7
Meget mere af Masai Mara
Meget mere af Masai Mara

Kenya er rig på spændende stammer, men masaierne er uden tvivl de mest berømte, og i gamle dage var de også de mest frygtede. Inden man kommer ind i området, kan man se dem med deres store flokke af køer, får og geder. Deres livsstil er ved at ændre sig, men man kan stadig opleve, hvordan de traditionelt levede, og stadig lever, i landsbyer (manyattaer). Her er hytterne nænsomt bygget i rundkreds for at beskytte kvægene mod rovdyr om natten. I løbet af opholdet er der mulighed for at besøge en masailandsby (ikke inkluderet i prisen) og få et godt indtryk af masaiernes dagligdag. Her vil der også være mulighed for at gøre et godt, lokalt køb fx farverige perlesmykker.

Dag 8
Karen Blixen
Karen Blixen

Vi nyder den sidste morgenmad med udsigt til floden, og derefter går turen tilbage mod Nairobi. Efter en spændende køretur gennem parken, siger vi farvel til Masai Mara og kører tilbage til hovedstaden med madpakker og drikkevarer til turen. Ved ankomst til Nairobi besøger vi Karen Blixens farm, hvor hun levede den største del af sit liv i Afrika. Huset er i dag museum, men hver dag bliver der sat friske blomster i huset, så man stadig har følelsen af, at hun bor her. Selv om huset i dag ligger i et villakvarter, er der stadig udsigt til Ngongbjergene fra haven. Efter besøget kører vi til Tamarind Hotel i nærheden, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 9
Hjemrejse
Hjemrejse

Vi forlader hotellet tidlig morgen og kører til lufthavnen for returrejsen.
Flyet lander i Danmark – og du er forhåbentlig blevet fyldt til bristepunktet med en række stærke rejseoplevelser fra ”klassiske Kenya” og personlige rejsebilleder fra savannen på den indre nethinde.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly tur/retur Billund/København/Aalborg – Nairobi med KLM/Kenya Airways via Amsterdam.
 • Alle kendte skatter og afgifter.
 • Alle måltider og drikkevarer ombord.
 • Dansktalende rejseleder.
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen.
 • Bådsafari på Naivasha-søen.
 • Besøg på Karen Blixens Farm.
 • 8 dages safarioplevelser.
 • 7 overnatninger på nævnte indkvartering eller tilsvarende.
 • Helpension på safari.
 • Al Safarikørsel med engelskstalende chauffør.
 • Alle entreer til safariparker og reservater.

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 50.
 • Drikkevarer.
 • Drikkepenge (ca. kr. 50 pr. dag).
 • Eventuelle vaccinationer.
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer

Oplevelser

Ballonsafari - Blixens Kenya vinter

Vi mødes meget tidligt om morgenen og tager på savannen for vores ballon tur. Vi kører det første stykke vej hen til ballonen og stiger ombord i kurven. Vi rejser os over savannen og svæver mellem en halv og en hel time over trætoppene og ser dyrene vågne på savannen. Solen står op sammen med os og det giver et helt særligt lys over horisonten. Der svæver mange balloner over savannen og det er helt specielt at opleve de mange balloner i luften og de smukke silhuetter på sletterne. Vi afslutter ballonturen med champagne morgenmad på savannen inden vi igen mødes med vores gruppe.


Vejledende pris:
2.800 kr. pr. person

Rejseledere

Lucky Momanyi
Rejseleder i Afrika

Født i Mombasa, Kenya. Hun arbejder på vores kontor i netop Mombasa, hvor hun tager sig af Bravo Tours’ gæster på kysthotellerne nord og syd for den store havneby og leder de fleste af vores udflugter. Lucky lærte dansk på et studieophold i Vojens i 2005 og 2006, og hun taler sproget meget flot.

Hanne Lindemann
Rejseleder i Afrika

Vores mest rutinerede rejseleder med mere end 50 års færden i Afrika – en del af årene som fastboende i Kenya. Hanne er cand. scient., vildtbiolog, forfatter, fotograf og konsulent for zoologiske haver og tvstationer i Danmark og udlandet. Hanne ved alt, hvad der er værd at vide om safari, og deler rundhåndet ud af sin viden. 

PDF-PROGRAM

Del denne side via E-mail