Blixens Kenya Safari og Det Indiske Ocean

0
Rejselængde 15 Nætter
Pris fra 26 januar 2023 33.099 kr
Se alle afgange

Bravo Safari byder velkommen Blixens Kenya Safari, der siden starten af Bravo Safari i 2002, har været vores mest populære safari. Velkommen til Kenya, hvor safaribegrebet blev født, og hvor man stadig bliver bjergtaget af en uendelig stribe af vilde safarioplevelser.

Efter en smuk start ved foden af Aberdare bjergmassivet, kommer du herefter tæt på naturen og dyrelivet i smukke Samburus meget tørre landskab. Du oplever den berømte Lake Nakuru hvor der er gode chancer for at opleve næsehorn, leopard, løve og de lyserøde flamingoer, skal på bådsafari i Lake Naivasha, hvor du hilser på flodhestene og slutter safarien med fantastiske tre nætter blandt det ekstraordinære dyreliv på Masai Maras mægtige sletter.

Blixens Kenya Safari giver dig en rendyrket safarioplevelse med alt det bedste, Kenya har at byde på og med den mest pragtfulde indkvartering og fantastisk placering under hele safarien, man kan tænke sig.

Det Indiske Ocean

Efter safarien flyver du fra Nairobi direkte til Kenyas kysten, hvor du har seks dage direkte ved det varme Indiske Ocean og det gigantiske koralrev.

Har du ønsker før og/eller Blixens Kenya Safari fx andre kysthoteller, mere safari, ophold på Zanzibar, gorillasafari Uganda eller Rwanda kan du altid kontakte Bravo Safari på safari@bravotours.dk eller på 96 27 93 47 for en snak om mulighederne.

Ønsker du at flyve fra Aalborg, undersøger vi gerne mulige flyløsninger for dig. 

Program kan variere og safaristart kan ændres

Afrejse fra
 • Billund (BLL)
 • København (CPH)
Rejsens højdepunkter
 • 9 dages yderst varieret safari
 • Tværs over ækvator - fra Samburu i nord til Masai Mara i syd
 • Stor variation af landskaber, klima og ikke mindst dyr og fugle
 • 4-stjernet indkvartering med optimal placering for de store dyreoplevelser
 • Sejltur blandt flodheste og fugle
 • Vandretur med oplevelser man ofte ikke får fra bilen
 • Besøg ved Karen Blixens farm og Giraf Center
 • 6 dage direkte ved Det Indiske Ocean
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Sommerfuglene i maven må gerne flyve med, når vi letter fra enten Billund eller København for at flyve sydpå mod det afrikanske kontinent. Kursen er sat mod Kenya, og undervejs på flyveturen kan du nyde godt af den gode komfort, underholdningssystemet, den høje service, alle måltider og drikkevarer, der er inkluderet i rejsens pris. Der er flyskift undervejs.

Dag 2
Ankomst Nairobi og kørsel til Aberdares
Ankomst Nairobi og kørsel til Aberdares

Vi ankommer sidst på natten eller tidlig morgen til Jomo Kenyatta International Airport, der ligger lidt uden for Nairobi. Her møder vi vores dansktalende rejseleder, og kører en kort tur til et godt hotel hvor der er mulighed for et lille hvil samt morgenmad, før turen går nordpå i de komfortable 4-hjulstrækkere.

Vi kører op i det kenyanske højland omkring ækvator og passerer gennem det, man kalder Kenyas spisekammer. Frodigheden er markant og her dyrkes maj, ris, mango, ananas, hirse, kasava, kaffe og the. Vi skal bo på Aberdares Country Club, der byder på yderst charmerende forhold med dejlige værelser, frodighed, pool, et rigt fugleliv samt en skøn udsigt mod Mount Kenya. Der er også tid til en let vandretur i området hvor giraffer, zebraer, antiloper, gazeller, aber og vortesvin ofte ses. Lodgen ligger i udkanten af Aberdare skoven. Et pragtfuldt sted at få flyveturen ud af kroppen og Kenya ind.

Dag 3
Fra Aberdares over Ækvator til Samburu
Fra Aberdares over Ækvator til Samburu

Efter morgenmaden fortsætter vi videre nordpå og passerer Ækvator. Fra højlandet går turen nu mod lavlandet – et skift i højdemeter over havet, som tydeligt mærkes. Efter at have passeret den lokale ”hovedstad” Isiolo, opleves hurtigt det varme og tørre landskab med sparsom bevoksning, som grundet den lave nedbørsmængde karakteriseres som halvørken. Dog er naturen rig og varieret med små bjerge, stejle slugter, floddale og savanne bevokset med de karakteristiske fladkronede akacietræer.

Vi når frem til Samburu Ashnil Lodge (eller tilsvarende), inden det bliver mørkt. Ewaso Ngiro, ’den brune flod’, løber tværs gennem området – som en livsnerve – og giver næring til et rigt plante- og dyreliv. Allerede på vej ind til campen møder vi med garanti de første dyr, uden vi dog med sikkerhed ved, hvilke der byder os velkommen netop denne dag. Der er gode chancer for at se både elefanter, giraffer, zebraer og antiloper, men også rovdyr som løver, leoparder og geparder.

Vi overnatter i store og komfortable værelser/telte, der ligger med flot udsigt.

Dag 4
Samburus 'Big Five’
Samburus 'Big Five’

Vi starter dagen tidligt, hvor vi ser solen stå op og nyder morgenstemningen – for en safari er ganske særlig om morgenen. Her er lyset blødt og varmt, luften er mild og frisk, og det er endnu ikke for varmt. I Samburu finder vi en del dyrearter, som vi kun ser netop her. Vi tager bl.a. på udkig efter den elegante oryx antilope, der er kendt for sine lange, spidse horn og den smukke net-giraf med det skarpt aftegnede mønster. Vi leder selvfølgelig også efter somalistrudsen med de blå lår og geranukken, den langhalsede giraf-gazelle, der ofte står på bagbenene for at nå højere op efter blade og lever hele livet uden at drikke. Vi vil også gøre alt for at finde den sjældne, smalstribede grevy-zebra med runde ører, man kan kalde disse fem dyr for ’Samburus Big Five’. Vi nyder det smukke område i fulde drag, og vi får med garanti en masse dejlige billeder og minder med hjem fra denne tur.

Dag 5
Thomson’s Falls og Lake Nakuru
Thomson’s Falls og Lake Nakuru

Efter et par begivenhedsrige dage i Samburu vender vi bilerne mod syd og kører forbi højlandet. Køreturen tager os med gennem et smukt landbrugsområde med store marker med hvede, the, byg og grøntsager til eksport. Ved frokosttid ankommer vi til Thomson’s Falls, der i dag hedder Nyahururu (’de nye fald’), hvor vi får frokost. Her tordner Ewaso Nyiro floden ud over klippekanten i et fald på 75 meter.

Vi fortsætter videre til den kendte Rift Valley sø, Lake Nakuru, her skal vi bo i to nætter på Nakuru Lodge, der ligger med en flot udsigt til vandhuller og græssavanne samt skoven i baggrunden. I Lake Nakuru National Park venter der store oplevelser, så det er dejligt at have god tid i den varierede park.

Dag 6
Lake Nakuru
Lake Nakuru

Dyrelivet er varieret i denne godt 188km2 store Nationalpark, og her er rigtigt gode muligheder for at se leopard, løve, sort og hvidt næsehorn og den sjældne rotchild giraf. Men også de lyserøde flamingoer, pelikaner, afrikanske fiskeørne samt masser af farverige fugle gør parken til en stor oplevelse. Vi kører game drive morgen og eftermiddag og har måltider på lodgen.

Dag 7
Lake Naivasha & Masai Mara
Lake Naivasha & Masai Mara

Efter tidlig morgenmad er det tid til afsked med Lake Nakuru. Kursen går først mod nabosøen Lake Naivasha og en bådtur. Sejlturen varer godt en time, hvor søen, der er hjem for over 1.000 flodheste og et yderst imponerende fugleliv bl.a. masser af isfugle, ørne, hejre og pelikaner. Såvel fugle som flodheste kommer vi ofte helt tæt på.

Efter sejlturen kører vi videre mod Masai Mara. Vi skal bo på Fig Tree Camp Masai Mara (eller tilsvarende), der ligger fantastisk godt placeret midt i området ned til Talek floden, hvor krokodiller og flodheste ofte holder til. Vi bor i luksustelte, som giver den helt rigtige og autentiske safarioplevelse.

Ud på eftermiddagen kører vi ud på gamedrive i området, hvor vi har mulighed for at opleve både løver, hyæner, geparder, giraffer, bøfler, elefanter og mange forskellige antiloper og gazeller. Det er den vilde, afrikanske natur, så vi ved aldrig helt præcist, hvad vi får at se, men netop heri ligger spændingen ved safari. Ved solnedgang kører vi tilbage til campen for at spise en god middag med savannens mange lyde som den perfektbaggrundsmusik.

Om natten falder vi i søvn til Afrikas lyde: Løvernes brøl, hyænernes latter og cikadernes sang. Campen har også et hyggeligt bålsted, hvor man kan nyde en solnedgang og tale om dagens oplevelser.

Dag 8-9
Mægtige Masai Mara
Mægtige Masai Mara

Masai Mara er drømmen om Karen Blixens Afrika. Masai Mara betyder ”det plettede landskab” på masaisproget, og det hentyder til det vekslende landskab, der både byder på bølgende græssavanne, spredte skov- og buskområder, samt mange små og større vandløb.

Masai Mara er et paradis for alle, der holder af natur, da Mara-økosystemet er det mest vildtrige område i verden. Her venter store og små flokke af elefanter over hele reservatet, men også zebraer og mange forskellige antiloper, lige fra den største Eland til den mindste dik-dik-antilope. Selv det sjældne sorte næsehorn ses jævnligt i områder med tæt buskads. De mange byttedyr betyder også mange rovdyr bl.a. løver, hyæner, leoparder og geparder, der er rigt repræsenteret overalt. Hver dag kører vi ud i området både morgen og aften.

Kenya er rig på spændende stammer, men masaierne er uden tvivl de mest berømte, og i gamle dage var de også de mest frygtede. Inden man kommer ind i området, kan man se dem med deres store flokke af køer, får og geder. Deres livsstil er ved at ændre sig, men man kan stadig opleve, hvordan de traditionelt levede og stadig lever i landsbyer (manyattaer). Her er hytterne nænsomt bygget i rundkreds for at beskytte kvæg mod rovdyr om natten. I løbet af opholdet er der mulighed for at besøge en masailandsby (ikke inkluderet i prisen) og få et godt indtryk af masaiernes dagligdag. Her vil der også være mulighed for at gøre et godt, lokalt køb fx farverige perlesmykker. Dagen er ellers afsat til flere store safarioplevelser – måske en ballonsafari i den tidlige morgen. En ekstraordinær oplevelse som man aldrig glemmer.

Dag 10-14
Farvel til safari og goddag til badeferie
Farvel til safari og goddag til badeferie

Vi nyder den sidste morgenmad, og derefter går turen tilbage mod Nairobi. Efter en spændende køretur gennem parken, siger vi farvel til Masai Mara og kører tilbage til hovedstaden med madpakker og drikkevarer til turen.

Ved ankomsten til Nairobi køres der til lufthavnen for flyet mod kysten, hvor du lander efter godt en times flyvning. Her bliver du mødt af vores rejseledere i lufthavnen og bliver kørt til det valgte hotel for et pragtfuldt kystophold i skyggende af de svajende palmer.

Kenya har 536 kilometer lang kystlinje. Her er fremragende muligheder for at slappe af og deltage i spændende aktiviteter. De fantastiske strande kombineret med vidunderlige hoteller er det ideelle sted til en dejlig ferieoplevelse. Mombasa by er en spændende og livlig oplevelse med gode udflugtsmuligheder. Vores rejseledere på Kenya kysten tilbyder flere forskellige udflugtsmuligheder både til lands og til vands.Dag 15
Mod Nairobi og Blixens farm
Mod Nairobi og Blixens farm

Midt på dagen flyver vi til Nairobi, hvor der er besøg ved Karen Blixens Farm. Her levede hun den største del af sit liv i Afrika. Huset er i dag museum, men hver dag bliver der sat friske blomster i huset, så man stadig har følelsen af, at hun bor her. Selv om huset i dag ligger i et velhavende villakvarter, er der stadig udsigt til Ngongbjergene fra den smukke have. Der er også besøg ved Giraf Center hvor der bl.a. er mulighed for fodring af Giraffer i øjenhøjde. Herefter er der hotel til rådighed før hjemrejsen om natten.

Dag 16
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark

Med flyskifte under rejsen fra Kenya, er der ankomst til København eller Billund om eftermiddagen.

Datoer og priser

 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende
 • Rejsende

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly tur/retur fra Billund/København – Nairobi med mellemlanding
 • Fly Nairobi til Kenya kysten og retur
 • Alle kendte skatter og afgifter
 • Alle måltider og drikkevarer ombord på flyet
 • Dansktalende safariekspert som rejseleder
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen
 • Sejltur på Naivasha-søen
 • Vandretur i Aberdare området
 • Besøg på Karen Blixens Farm og Giraffe Centre
 • 9 dage med safarioplevelser og helpension
 • Indkvartering iht. program eller tilsvarende
 • Hæfte med tjekliste over dyr og fugle, du kan opleve
 • 5 nætter / 6 dage på kysthotel efter eget valg
 • Transport mellem hotel og lufthavn

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 51
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (ca. USD 8 pr. person pr. safaridag)
 • Måltider på hotellet i Nairobi ved ankomst og hjemrejse
 • Vaccinationer
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer

Disse hoteller kan du vælge imellem på badeferien

Jacaranda Indian Ocean Beach Resort

Jacaranda Indian Ocean Beach Club er et skønt kat. 4-hotel beliggende direkte ud til Diani Beach, der er en af Kenyas bedste strande. Her kan du nyde udsigten over Det Indiske Ocean og snuppe en dukkert i de varme bølger.
Se hotellet her >

Diani Sea Lodge

På Diani Sea Lodge skal du ikke tænke på andet end at slappe af og have det godt – her er nemlig alt, hvad du behøver for en drømmeferie på Kenya-kysten. Du bor med All Inclusive, så uanset om du befinder dig på stranden eller omkring poolen, kan du få serveret kolde drikkevarer og lette snacks i løbet af dagen.
Se hotellet her >

The Sands at Chale Island

The Sands at Chale Island – Kenyas eneste ø-resort, hvor du bliver mødt af en magisk kombination af natur, strand samt elegant og romantisk komfort. Her ankommer du til en fantastisk hvid sandstrand omgivet af koralrev og en tidevandsbestemt saltvands-sø midt i en mangroveskov. 
Se hotellet her >

Her bor du på safari

Mara Fig Tree Camp

Mara Fig Tree Camp ligger tæt på Talek-floden og central placeret i Masai Mara Game Reserve. Herfra er det let at komme langt omkring i reservatet. Du bor i lukusteltet med en fantastisk udsigt over Talek-floden, så der kan følges med i dyrelivet ved floden. 
Se lodgen her >

Del denne side via E-mail