Solferie
Rundrejser
Safari
Storby
Golf
Krydstogt

Blixens Kenya Safari - Sommer

0

Rejs med Bravo Tours til Kenya, og bliv bjergtaget af en stribe vilde safarioplevelser. Kom tæt på naturen og dyrelivet i det kenyanske højland, når du overnatter ved foden af Mount Kenya i 2.134 meters højde. Oplev en perlerække af sjældne dyr i Samburus prærielignende landskab, hils på flodhestene i den skønne Lake Naivasha og mød en mangfoldighed af klassiske savannedyr på Masai Maras mægtige sletter. Blixens Kenya Safari giver dig en rendyrket safarioplevelse med alt det bedste, som Kenya har at byde på.

Det er muligt at forlænge safarien med en ekstra uges badeferie. Ring på 70 10 10 77 for at høre mere. 

Rejsens højdepunkter
 • Dansktalende rejseleder.
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen.
 • Bådsafari på Naivasha-søen.
 • Besøg på Karen Blixens Farm.
 • 7 dages safarioplevelser.
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afsted fra Danmark
Afsted fra Danmark

Sommerfuglene i maven må gerne flyve med, når vi letter fra Danmark for at flyve sydpå mod det afrikanske kontinent. Kursen er sat mod Kenya, og undervejs på flyveturen kan du nyde godt af den gode komfort, underholdningssystemet, den høje service, alle måltider og drikkevarer, der er inkluderet i rejsens pris.

Dag 2
Så er der safari...
Så er der safari...

Flyet lander i Jomo Kenyatta International Airport lidt uden for Nairobi. I ankomsthallen venter Bravo Tours’ danske rejseleder, der byder velkommen og ledsager dig og dine rejsefæller ud til den komfortable bus på parkeringspladsen. Herefter går turen omkring tre timer nordpå op i det kenyanske højland. Målet er det bjergrige område omkring Mount Kenya, der med sine 5.199 meter over havets overflade er Afrikas næsthøjeste bjerg (kun overgået af Mount Kilimanjaro). Vi ankommer til Serena Mountain Lodge i 2.134 meters højde, som omkranser et stort vandhul, der tiltrækker flokke af elefanter og bøfler. Lodgen har en formidabel beliggenhed i bjergområdet og giver udsigt til Mount Kenya i baggrunden.

Dag 3
Vejen til Samburu
Vejen til Samburu

Efter morgenmaden fortsætter vi vores færd nordpå, hvor vi faktisk krydser ækvator og dermed er tilbage på den nordlige halvkugle. Vi kører i en varm og tør vildmark, som nogle steder kan karakteriseres som en halvørken. Dog er naturen varieret med små bjerge, stejle slugter, floddale og savanne bevokset med baobabtræer. Vi når frem til Samburu Lodge til frokost og får os installeret i de nye omgivelser. Ewaso Ngiro-floden, kaldet Den Brune Flod, løber tværs gennem parken som en livsnerve og giver næring til et fantastisk plante- og dyreliv langs floden. Det kigger vi nærmere på om eftermiddagen og håber at se elefanter, løver, leoparder, geparder, giraffer og antiloper.

Dag 4
The Big Five i Samburu
The Big Five i Samburu

I Samburu finder man en del dyr, som man ikke oplever i parkerne længere sydpå. Vi tager således på jagt efter ”The Big Five” i Samburu-området, som ikke må forveksles med ”de fem store” dyr i andre afrikanske lande. Vi håber derfor at opleve den beige oryxantilope med lange spidse horn, den sjove blåbenede somalistruds, den grå zebra, den ”køkkenternede” netgiraf og gerenuk antilopen – en håndfuld sjældne dyr, som vi vil gøre alt menneskeligt muligt for at spotte. Samtidig nyder vi dette forholdsvis rolige safariområde i fulde drag – og får med garanti en masse enestående feriebilleder med hjem i kameraet.

Dag 5
Thomson’s Falls og Lake Naivasha
Thomson’s Falls og Lake Naivasha

Efter et par begivenhedsrige dage i Samburu vender vi køretøjet mod syd og kører langs Mount Kenya i et bjergrigt område. Vi kommer til Kenyas næsthøjeste vandfald, Thomson’s Falls, hvor vandet styrter 75 meter ud over klippekanten i en smal stråle, hvilket afføder en lyd, der minder om et permanent tordenskrald. Vi fortsætter køreturen til ferskvandssøen Lake Naivasha i 1.880 meters højde og ankommer til den elegante Lake Naivasha Country Club, der siden 1930’erne har været base for internationale safarirejsende. Vi spiser en sen frokost og får tid til at nyde lodgen og den skønne have. Efter frokosten tager vi på en bådsafari på Lake Naivasha, hvor man bl.a. oplever flodheste og den halvmåneformede landtange Crescent Island, der blev brugt til optagelser i Karen Blixen-filmen ”Mit Afrika”. I det knæhøje græs ses højest sandsynligt gazeller, giraffer og zebraer fra båden.

Dag 6
Sletterne i Masai Mara
Sletterne i Masai Mara

Efter morgenmad forlader vi nu Lake Naivasha og kører mod Masai Maras mægtige sletter. Vi regner med at være fremme ved Keekorok Lodge omkring frokost. Den ligger fantastisk godt placeret midt i parken og har gennem tiderne huset mange kendte safarirejsende – bl.a. boede den danske kongefamilie på stedet i 1972. Lodgen ligger ved et lille vandhul, hvor man har etableret en 300 meter lang gangbro med en lille bar, hvor du kan nyde en sundowner-drink, mens de vilde dyr kommer ned til vandhullet for at drikke. Vi indtager vores frokost på lodgen og kører på gamedrive i Masai Mara-området, hvor der er store mængder af giraffer, bøfler, løver, flodheste, antiloper, elefanter og millioner af fugle året rundt. Det er vild afrikansk natur, så man ved aldrig helt præcist, hvad man støder på undervejs – netop heri ligger spændingen! Ved solnedgang kører vi tilbage til lodgen for at spise en god middag – med savannens mange lyde som baggrundstæppe.

Dag 7
Meget mere af Masai Mara
Meget mere af Masai Mara

Uden sammenligning er Masai Mara den afrikanske nationalpark, hvor der er størst sikkerhed for at se dyr. Her findes en meget stor koncentration af de klassiske savannedyr og samtidig en stor bestand af forskellige antilopearter. Det er derfor ikke ualmindeligt at se 10-12 forskellige dyrearter på det samme sted. Sammen med solens første stråler kører vi ud på savannen, hvor vi tilbringer det meste af dagen. Vi kører mod den kendte og frodige Mara-flod, hvor der nærmest er statsgaranti for at opleve krokodiller og flodheste. Vi fortsætter på savannen en rum tid, inden vi omkring frokost returnerer til lodgen for at slappe lidt af – og om eftermiddagen fortsætter safarieventyret i forhold til, hvad savannen selv har planlagt for os.

Dag 8
Sidste safaridag på savannen
Sidste safaridag på savannen

Nyd morgenmaden i den skønne lodge og nyd også den sidste safaritur i denne omgang. Efter en spændende køretur i parken siger vi farvel til Masai Mara og kører tilbage til hovedstaden Nairobi – med madpakker og drikkevarer til turen. Ved ankomst til Nairobi besøger vi Karen Blixens farm, hvor hun levede den største del af sit liv i Afrika. Det er i dag museum, men hver dag bliver der sat friske blomster i huset, så man stadig har følelsen af, at hun bor her. Hvis du har set filmen ”Out of Africa”, vil du også kunne genkende haven og huset. Efter besøget kører vi til Pampa Churascaria Brazillian Steak House, hvor vi nyder en middag, inden turen går til lufthavnen.

Dag 9
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark

Flyet lander i Danmark – og du er forhåbentlig blevet fyldt til bristepunktet med en række stærke rejseoplevelser fra ”klassiske Kenya” og personlige rejsebilleder fra savannen på den indre nethinde.

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly tur/retur Billund/København/Aalborg – Nairobi med KLM/Kenya Airways.
 • Alle kendte skatter og afgifter.
 • Alle måltider og drikkevarer ombord.
 • Dansktalende rejseleder.
 • Garanti for vinduesplads i safaribilen.
 • Bådsafari på Naivasha-søen.
 • Besøg på Karen Blixens Farm.
 • 7 dages safarioplevelser.
 • 6 overnatninger på nævnte indkvartering eller tilsvarende.
 • Helpension på safari.
 • Al Safarikørsel med engelskstalende chauffør.
 • Alle entreer til safariparker og reservater.
 • Middag inden afrejse mod lufthavnen.

Dette er ikke inkluderet

 • Visum til Kenya USD 50.
 • Drikkevarer.
 • Drikkepenge (ca. kr. 50 pr. dag).
 • Eventuelle vaccinationer.
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer.

Oplevelser

Ballonsafari - Blixens Kenya

Vi mødes meget tidligt om morgenen og tager på savannen for vores ballon tur. Vi kører det første stykke vej hen til ballonen og stiger ombord i kurven. Vi rejser os over savannen og svæver mellem en halv og en hel time over trætoppene og ser dyrene vågne på savannen. Solen står op sammen med os og det giver et helt særligt lys over horisonten. Der svæver mange balloner over savannen og det er helt specielt at opleve de mange balloner i luften og de smukke silhuetter på sletterne. Vi afslutter ballonturen med champagne morgenmad på savannen inden vi igen mødes med vores gruppe.

Vejledende pris:
2.800 kr. pr. person

PDF-PROGRAM

Del denne side via E-mail