Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Tjekkiet

Om Tjekkiet

Tjekkiet – spændende historie og smukke seværdigheder

I den centrale del af Europa ligger Tjekkiet. Her er frodige landskaber, maleriske borge og charmerende byer ikke fremmedord. Tjekkiet er spækket med historiske seværdigheder og en imponerende bygningskunst, som du ikke finder mange andre steder. I Tjekkiet hovedstad, Prag, finder du en helt unik og særlig atmosfære, som florerer rundt i de snoede gader.

Den charmerende hovedstad
Tjekkiets hovedstad er en utrolig smuk og interessant by og ikke kun pga. de spændende, historiske seværdigheder, men også fordi, at byen har en helt særlig charme. Selvom Prag ikke er en af de største storbyer i Europa, så gemmer byen på et væld af seværdigheder, som både Karlsbroen og den gamle bydel. Det er en oplevelse i sig selv bare at slentre rundt i de små hyggelige stræder, og bare iagttage den smukke bygningskunst og de lokales daglige gang. Slut dagen af med en iskold øl på en af byens mange ølstuer.

Verdensberømte øl
Den tjekkiske øl er berømt, og har uden tvivl sat Tjekkiet på verdenskortet. Tjekkiets allermest kendte øl, har du måske hørt om før, de kan nemlig også fås herhjemme: Budweiser Budvar og Pilsner Urquell. Det tjekkiske øl-sortiment er meget bredt, og du kan vælge imellem et hav af både lyse og mørke øl. Har du lyst til at se, hvordan øllet bliver brygget, er det muligt at besøge et af de mange bryggerier, som landet gemmer på.

Tjekkisk Gastronomi
Maden i Tjekkiet kan nok ikke betegnes som den mest fancy i verden. Til gengæld er maden meget velsmagende, portionerne er store og du kan blive mæt for en meget beskeden pris. Traditionel tjekkisk mad består typisk af kød, kartofler, kål og knödel. Maden er ikke heftigt krydret, men maden mangler som regel ikke hvidløg. 

Fakta om Tjekkiet
I Tjekkiet bor der omkring 11 millioner mennesker. Tjekkiet var tidligere en del af det gamle Tjekkoslovakiet, men blev til en uafhængig stat tilbage i 1993.

Rejser til Tjekkiet

Prag

Storbyen gemmer på en storslåede gammel bydel og en perlerække af historiske bygninger.
Find din rejse her >

Find din rejse til Tjekkiet

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7