Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Istrien

Dejligt vejr til en badeferie

Gennemsnitstemperatur i Istrien

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

9 10 13 16 21 25 28 28 24 19 14 10
2 2 4 7 11 15 18 17 15 11 6 3
12 11 11 13 17 22 24 25 23 19 16 14

 DAG     NAT     HAV

I læ for de syderuopæiske bjergmassiver og i bunden af Adriaterhavet ligger den kroatiske halvø Istrien. Her sørger det smalle farvand mellem Kroatien og Italien for at holde temperaturerne lune i sommerhalvåret. Uanset om det gælder luften eller vandet.

Fra starten af maj og til slutningen af september byder vejret i Istrien på temperaturer over de sommerlige 20 grader. Varmest er det i juli og august, hvor gennemsnitstemperaturen i dagtimerne ligger på 28 grader.

Vil I stadig gerne have sommervejr der lægger op til badeferie, men samtidig lidt lavere temperaturer der ikke giver jer alt for meget sved på panden, er juni og september fantastiske rejsemåneder.

Her sørger en gennemsnitstemperatur om dagen på omkring 25 grader for, at I kan nyde solen og vandet i poolen eller ved stranden. Samtidig med at det ikke bliver for varmt til andre aktiviteter, som eksempelvis sightseeing og sport.

Sommeren i Istrien

Vejret i Istrien er generelt solfyldt og lunt fra maj til september. Antallet af solskinstimer ligger mellem 8 og 10 timer dagligt – med flest i juli måned.

I kan dog risikere en byge eller to, uanset hvornår på året I rejser til Istrien. De høje bjerge nord for halvøen kan nemlig danne nogle enkelte skyformationer, som kan drive sydover i ny og næ.

Antallet af dage med nedbør i sommermånederne svinger dog, afhængigt af hvor på Istrien, I opholder jer. Generelt gælder, at jo længere sydpå I befinder jer, jo mere tørt er vejret også.

Uanset hvad, er der dog i langt de fleste tilfælde blot tale om mindre forbigående byger. Faktisk kan de især i de varme måneder føles behageligt svalende for en stund – inden solen atter kommer frem og giver jer det dejlige badevejr tilbage.

Dejligt vejr til en badeferie

Vejret i Istrien har gjort halvøen til en af de nyere populære destinationer, når det kommer til badeferier. Det skyldes både at rejsemålet er et af de mere budgetvenlige og at flyvetiden er overkommelig – men ikke mindst at badestrandene er gode og mange.

Samtidig er badevandstemperaturerne behagelige i højsæsonen og helt fra juni til september befinder de sig over behagelige 22 grader. Varmest er vandet i august, hvor badevandstermometeret gennemsnitligt sniger sig helt op på 25 grader.

Del denne side via E-mail