Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet

Rejser til Aegina

Rejser til Aegina

Lille græsk ø – store autentiske oplevelser

15 km. sydvest for Athen ligger øen Aegina, som en grøn, frugtbar plet midt i den Saroniske Bugt. Øen er kendt for deres produktion af pistacienødder og er et yndet udflugtsmål for Athens storbyboere. Her kan de få skuldrene ned, spise uovertruffen mad og opleve det autentiske øliv. Du vil ikke fortryde at følge athenerne trop. Trods sin størrelse har Aegina nemlig rigtig meget at byde på. Du finder både fantastiske strande, hyggelige tavernaer med frisk fisk på menuen og en række kulturelle seværdigheder, som du ikke må forlade øen uden at have oplevet.

Når du rejser til Aegina, lander du i Athen Lufthavn og bliver kørt til Piræus havn. Køreturen tager ca. 50 min. Herfra venter en times færgetur til Aegina by, hvorfra du transporteres til dit valgte hotel.

Når du rejser med Bravo Tours til Aegina, møder du din rejseleder i lufthavnen, som tager med dig til Aegina. Her er rejselederen til stede de første dage i løbet af din ferie for at sikre, at du får den bedste start på ferien. Herefter kan vores dansktalende rejseledere kontaktes 24 timer i døgnet pr. telefon, og han/hun opholder sig på det græske fastland tæt på dig.

Vestkystens kulturoplevelser
Agia Marina på østkysten er øens turistcentrum placeret i en idyllisk bugt, der byder på skøn, børnevenlig strand. Du finder her et rigt udvalg af restauranter, barer og hyggelige caféer i alle prisklasser. Agia Marina er en god base for øens øvrige oplevelser. På en bjergtop bag Agia Marina ligger Aphaia Templet, som blev bygget for en af Zeus’ døtre omkring 490 f.kr. Et absolut must-see. Mod syd findes Zeus’ Tempel - det ældste tempel i Europa placeret på Oros-bjerget med fantastisk udsigt over øen og det azurblå hav. Kører du ind i landet fra Agia Marina kan du ikke undgå den store kirke, Agios Nektarios, som også er et besøg værd.  

Østkystens perler
På vestkysten ligger hovedbyen, Aegina By. En enormt charmerende by med en havnepromenade, der bugner af spisesteder. Bag promenaden ligger et fiskemarked, der leverer frisk fangst til restauranterne, så her kan du virkelig nyde alt godt fra havet. I byen finder du både de klassiske turistbutikker, men søger du lidt længere væk fra havnepromenaden, ramler du ind i det mere autentiske, græske byliv. Du kan også leje en scooter og køre 5 km. sydpå gennem smukke pistacielunde til Perdika. Her finder du en god strand og et par tavernaer med appetitvækkende menukort. 

Læs mere om Aegina her

FIND NETOP DIN REJSE

Områder på Aegina

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Oplevelser

Oplev Athen

Med dansktalende rejseleder
Athen er en af Europas mest spændende hovedstæder. Glæd jer til en by, der byder på en fantastisk historie – ja, kort sagt er det bare en oplevelse, man ikke må gå glip af!

Når vi ankommer til Athen starter vi med at besøge hovedattraktionen Akropolis, der uden tvivl er kronen på værket.
Ved Akropolis hører vi meget mere om dens imponerende historie. Efterfølgende er der mulighed for at fortsætte ned til det nye Akropolis museum, hvor de udstiller mange af de oprindelige skulpturer og fortidslevn.

Herefter bliver der mulighed for at nyde byens charme på egen hånd og nyde en god græsk frokost.

Efter frokost kører vi gennem den livlige by og får et indblik i, hvordan den morderne, græske kultur spiller sammen med unikke, antikke templer og konstruktioner. Vi kører bl.a. forbi byens triologi – universitetet, biblioteket og akademiet.

I Athen-by gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadionet, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted tilbage i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion.

Dagen er fyldt med imponerende syn og oplevelser tæt på den græske kultur!

Heldagsudflugt.

Vejledende fra-priser:
Voksne kr. 790 pr. person
Børn kr. 650 pr. barn

Udflugten er med dansktalende rejseleder. 

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere. 

Udflugten er inklusive entré til Akropoli og færge til og fra Aegina, men eksklusive entré til Akropolis Museum og frokost

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Få et familietilbud på Aegina

Få et uforpligtende tilbud på din ferie til Aegina
Vælg lufthavn *

Hvor ligger Aegina?

Aegina er en græsk ø og ligger cirka 15 km sydvest fra Athen, som er hovedstaden i Grækenland. Aegina ligger blandt de græske øer – også kaldet for De Saroniske Øer.

Aegina er den mest kendte ø blandt De Saroniske Øer og er derfor også det mest populære rejsemål, sammenlignet med de øvrige Saroniske Øer.

Hvor stor er Aegina?

Aegina er cirka 85 km2 stor og er den største af De Saroniske Øer. På øen bor der ca. 13.552 indbyggere. Så selvom øen er den største af De Saroniske Øer, så er det en lille hyggelig ferieø.

For nogle kan øen synes lille, men den har alle faciliteterne for en helt perfekt ferie. Du finder blandt andet flere restauranter, butikker, seværdigheder, udflugter og meget mere på øen.

Hvorfor booke en rejse til Aegina?

Der er mange gode grunde til at booke en rejse til Aegina. Faktisk kommer de lokale, fra Athen, ofte på besøg på øen - fordi det er sådan et dejligt sted.

I Aegina er der både plads til den afslappende ferie, den aktive ferie eller kombinationen af dem begge. Mulighederne er mange!

En af de ting Aegina er allermest kendt for er øens smukke sandstrande, hvor du kan gå skønne ture eller tage en dukkert i det krystalklare vand.

Udover sandstrandene byder Aegina også på en fascinerende historisk og kulturel rigdom. Du kan fx besøge en af de gamle ruiner eller tage en tur på museum for, at lære mere om Aegina’s historie og fortid.

Aegina er også et besøg værd, hvis du gerne vil opleve den charmerende græske atmosfærer. Sug den græske stemning helt ind, når du går gennem de små idylliske gader og hilser på de lokale.

De kulinariske oplevelser er heller ikke at tage fejl af. Aegina har nemlig mange lækre specialiteter, som du kan forkæle smagssanserne med.

Er du til udflugter? Så kan du vælge imellem en lang række udflugter – både igennem Bravo Tours og de lokale på øen.

Hvordan kommer man bedst til Aegina fra Athen?

Aegina har ikke sin egen lufthavn og derfor lander du i Athen, når du skal til øen. Fra lufthavnen i Athen bliver du fragtet med bus til Piræus havn. En tur på cirka 50 minutter. Fra havnen skal du med en færge i en times tid, hvorefter du så fragtes til dit valgte hotel på øen.

Færgeturen er en smuk tur, som du kan nyde på dækket. Er du sulten undervejs, så har du mulighed for at købe lette snacks og drikkevarer på turen.

Hvordan kommer man rundt på Aegina?

Det er nemt at komme rundt på øen. Du kan vælge at udforske den smukke ø til fods, da der ikke er langt til rundt til de forskellige seværdigheder.

Vil du hellere pendle, så har du mulighed for at tage en af de mange busser som kører rundt på øen. Er du ikke til busser, så kan du også vælge at tage en taxi rundt.

Fra Aegina går der også vand taxaer. Det er oplagt hvis du ønsker at besøge nogle af de nærliggende øer eller se nogle af øens fantastiske strande.

Hvis du ikke vil være afhængig af andre, så kan du også vælge at leje en bil, cykel eller scooter, så du selv bestemmer hvornår du vil afsted.

Hvad er de mest populære seværdigheder på Øen Aegina?

Der findes utroligt mange seværdigheder på Aegina, som du kan opleve på din ferie.

Aegina’s populære pistacienødder

En af de ting Aegina er mest kendt for er deres specielle pistacienødder – faktisk er det, det eneste sted i verden, hvor man kan få lige præcis denne type af pistacienødder.

Pistacienødderne på Aegina er kendt for at være nogle af de mest velsmagende og bedste nødder i verden.

Vi kender typisk pistacienødden, som nødden med den hårde skal, man skal skille ad for at spise. Men på Aegina får du nødden i alle afskygninger. Den findes både som pålæg, smør, is og i mange andre former.

Du kan købe dem overalt på øen og vi mener, at det er en oplevelse du ikke må gå glip af.

Aphaia templet dedikeret til gudinden Athena

En anden stor seværdighed på øen er Aphaia templet, som er dedikeret til Athena, som var en græsk gudinde.

Hvis du godt kan lide historie og gerne vil lære mere om øen, så er det en attraktion som du ikke må gå glip af.

Der venter et smukt syn med det gamle tempel og en oplevelse af det gamle Grækenland.

Tæt på templet finder du et museum, hvor du kan lære meget mere om templet og dets historie.

Flere fortællinger om Aeginas historie

Hvis du gerne vil lære mere om Aeginas historie og kultur, så finder du forskellige museer rundt på øen.

Du kan f.eks. tage på Musee Christos Capralos, som er et kunstmuseum eller Folklore Museum, hvor du kan få et indblik i Aegina’s fortid.

Hvilke specialiteter skal man prøve i Aegina?

En af de største specialiteter på Aegina er de smagfulde pistacienødder, som du bare ikke må gå glip af.

Pistacienødderne kommer i alle afskygninger. Nyd den som en forfriskende is eller som smør på brødet. Pistacienødderne høstes på øen og du finder ikke denne type andre steder i verden.

Hvordan er Aegina’s strande, og hvilke er de bedste at besøge?

Det er svært at sige hvilke strande der er de bedste på Aegina. I vores optik er alle strandende et besøg værd, fordi de er så smukke.

Forestil dig bare sand mellem tæerne og den smukkeste udsigt ud over det krystalblå hav. Bølgernes susen og en let vind i håret.

Den følelse får du nemt på Aegina. Det er de lækreste sandstrande, som bare kalder på en dukkert.

Hvilke er de bedste områder at bo på Aegina?

Det bedste område at bo på øen, afhænger lidt af hvad du ønsker med din ferie. Helt generelt mener vi hos Bravo Tours at øen er helt igennem fantastisk uanset hvor du bor.

Aegina By

Hvis du ønsker at bo et centralt sted på øen, så er Agina By det oplagte valg. Havnen i byen gør stedet til et naturligt centrum. Her finder du både fisker- og lystbådehavnen, men også færgehavnen som er den, du ankommer til fra Piræus havn.

Det er også her du finder havnepromenaden, hvor der ligger mange hyggelige restauranter og caféer. I de små gader finder du et fint fremragende udvalg af butikker, hvor du kan shoppe.

Kort sagt finder du alt du har brug for til en dejlig ferie i Aegina By.

Læs mere om Aegina By her.

Agia Marina

Agia Marina er en hyggelig lille by, hvor du finder en helt fantastisk strand på over 500 meter. Det fine sand og det krystalklare vand gør øen til en populær strand for hele familien.

Uanset om du er en vaskeægte vandhund eller en rutineret solbader, så er stranden det perfekte sted. Solbadningen bliver en dyd i det lækre fine sand og med de mange forskellige vandaktiviteter, langs stranden, bliver vandlysten også hurtigt stillet.

Hvis du ønsker en strand hvor du kan isolere dig med dine nærmeste, finder du mange mindre strande, i bugterne, i byen. Her kan du nyde roen og tilværelsen i en afslappet atmosfære.

Byen har også flere forskellige caféer, barer og butikker, hvor du kan få stillet sulten eller købe souvenirs til hjemrejsen.

Læs mere om Agia Marina her.

Perdika

Perdika er også en dejlig by at bo i. Det er en lidt anderledes by, da gaderne står i snorlige rækker.

I byen finder du fine caféer og restauranter, hvor du kan nyde noget godt at spise eller kolde forfriskninger. Du har her en helt fantastisk udsigt til den lille ø Moni, som ligger blandt de Saroniske øer.

Læs mere om Perdika her.

Hvornår skal du rejse til Aegina?

Hvornår du skal rejse til Aegina afhænger af dine egne præferencer og ønsker. Men hvis du godt kan lide der, sker noget, så er højsæsonen at foretrække. Højsæsonen er klart de måneder, hvor der sker mest på øen. Det varme sommervejr tiltrækker turister og det er også her der er flest udflugter på øen.

I foråret er der en færre temperatur og en del færre turister. Du kan dog stadig nyde øen og se øens seværdigheder eller vandre en tur i naturen.

I vintermånederne er vejret mildt og der er typisk få turister. Her møder du ofte kun den lokale befolkning, som bor på øen. I denne periode skal du også være opmærksom på, at nogle seværdigheder kan være lukket eller begrænset.

Miljøafgift

Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 1,5-10 euro pr. værelse pr. nat.

Del denne side via E-mail