Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Oplevelser

Blue Safari – Bådtur

Bådtur på Det Indiske Ocean

I dag tager vi på en fantastisk bådtur på Det Indiske Ocean.

Vi kører til den sydlige del af tropeøen, hvor vi ankommer til Fumba-landsbyen, der ligger ved Minaibugten. Herfra sejler vi i de traditionelle arabiske dhowbåde ud i det beskyttede område, hvor der forhåbentligt venter mange havpattedyr, fugle og koraller på os. Vi sejler mellem små ubeboede øer, og der er gode chancer for både at se delfiner og med held de store havskildpadder. Der bliver også mulighed for at snorkle ved korallerne med farverige fisk.

Frokost er inkluderet og nydes på stranden. Udflugten er også inklusive øl, vand og sodavand hele dagen.

Byrundtur i Stone Town

Tag med til Stone Town og en rejse tilbage til dengang, hvor arabiske sultaner regerede, orientalske handelsmænd blev rige på handel med krydderier, elfenben og ikke mindst slaver, og hvor europæiske opdagelsesrejsende tog på ekspeditioner ind i resten af Afrika. Stone Town er et pragteksemplar på den kulturelle indflydelse en by kan få - fra både den afrikanske, indiske, europæiske og arabiske kulturarv.

Vi oplever kulturen på tætteste hold, når vi besøger det lokale marked, som åbnede i 1904. Her er masser af farvestrålende, eksotiske frugter, friske fisk og ikke mindst en masse spændende krydderier. Herfra besøger vi den anglikanske kirke, som gemmer på en både grusom og eventyrlysten historie. Kirken blev bygget i 1873 omkring det lokale slavemarked. Selve kirken rummer en masse spændende historie: det er bl.a. her, Doktor Livingstone fik sin sidste nadver, inden han tog ind i Afrika for at finde Nilens udspring. Fra kirken går vi gennem de charmerende, smalle gader og oplever hverdagslivet. Mange områder har ikke ændret sig de sidste 100 år, bl.a. er byen kendt for de smukke, velbevarede swahilidøre. Vi besøger også Sultanens Palads fra 1890. Paladset blev bygget til at huse sultanens familie, og er i dag et museum, der fortæller øens historie. Vi besøger African House, den gamle engelske klub, og tager en dejlig gåtur omkring den berømte Forodhani Park, der ligger ud til Det Indiske Ocean. Vi ser også The Old Fort, som er bygget af araberne for at forsvare sig mod portugiserne, inden vi kører tilbage til vores hotel.

Eksotiske krydderier og aber

Vi tager på en heldagstur og kører ind midt på øen, hvor vi besøger en af øens store krydderiplantager. Her ser vi, hvordan de forskellige, spændende og eksotiske krydderier gror, før de ender hjemme på vores køkkenbord. Vi hører også historien bag, at krydderierne dyrkes netop her, og hvorfor Zanzibar er kendt som krydderiøen. Vi smager naturligvis også på sagerne.

Herfra fortsætter vi til de persiske bade, som blev bygget af sultanen til sin kone, og vi kører til Dr. Livingstones hus, hvor han boede i 1860, inden han tog ind i det mørke Afrika. Vi forlader historien og tager ind i Jozani-skoven, hvor vi skal på en dejlig vandretur. Her hilser vi forhåbentligt på den røde Colobusabe og den blå Diademabe. Den røde Colobusabe findes kun på Zanzibar, og er den mest sjældne art på planeten. Vi oplever forskellige vegetation som bush, græs og mangrove, samt et rigt fugle- og dyreliv. Efter en dejlig dag med både historie, smagsprøver, natur og dyreoplevelser kører vi retur mod vores hotel.

Del denne side via E-mail