Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
 • Perdika

Rejser til Perdika

Rejser til Perdika

Hvis du kører 9 km syd fra Aegina by ramler du lige ind i den lille by Perdika. Byen er ganske usædvanlig af en græsk by at være. Gaderne ligger nemlig i fuldstændigt lige og lodrette linjer, så man kunne tro, at byen var bygget op efter ternet papir.

Perdika har dog stadig den græske charme og rummer en fin og oplevelsesværdig promenade helt ude på den vestligste spids. Her kan du fange en fantastisk udsigt til den lille ø Moni – en lille klat i den Saroniske Bugt lidt vest for Aeginas sydspids. Langs den sydlige kystvej kan du vælge mellem flere fine caféer og restauranter at tanke op ved eller bare sidde og nyde et godt glas i de autentiske omgivelser. I højsæsonen er der en rigtig dejlig feriestemning her. Lige syd for Perdika ligger den finde Perdika Strand, og bevæger du dig yderligere sydpå en kilometers penge, finder du Sarpa Strand.

Læs mere om Perdika her.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Hvorfor skal man rejse til Perdika?

Perdika ligger på øen Aegina, som er et helt fantastisk rejsemål. Der er mange grunde til at besøge Aegina, herunder Perdika by:

 • Fantastiske strande med krystalklart vand og gyldne sandkorn. Aegina er kendt for at have helt utrolige strande, som oftest er perfekt for både store og små. Langs strandende finder du mange forskellige vandsportsaktiviteter, som du kan udforske. Du kan fx prøve en tur på vandski eller en hurtig tur på jetski. Uanset om du er en vaskeægte vandhund eller solbader, så finder du strande, som vil være et sandt paradis for dig. I højsæsonen kan de mest populære strande være besøgt af mange turister. Men du har også mulighed for at finde mindre besøgte strande, rundt i de små bugter, på Aegina ø.
 • Fremragende mad fra det græske køkken. På Aegina ø finder du fremragende mad, som fx i Perdika, Agia Marina og Aegina By. Smag på de traditionelle retter som fx Tzatzíki, keftedes eller Grækenlands nationalret moussaka. Er du mere til mad du kender, så finder du også et bredt udvalg af restauranter, som serverer internationale retter som fx burger eller pizza. Derudover finder du også restauranter som serverer lækker fisk og skaldyr. På din rejse til Aegina slipper du nok heller ikke for at blive budt på den kendte græske spiritus drik, nemlig ouzo.
 • Fantastisk by med en skøn græsk atmosfære. Perdika er en skøn kystby, hvor du kan udforske de smukke gader, naturen eller snakke med de lokale. Du har heller ikke langt til hverken Agia Marina eller Aegina By, som også er på Aegina ø. Drømmer du om, at komme til storbyen Athen, så finder du byen kun en bådtur væk fra øen.
 • Fascinerende seværdigheder på Aegina ø kan du udforske mange spændende seværdigheder. Du kan fx opleve den kendte pistacienød i mange forskellige varianter. Lige præcis denne pistacienød findes ikke andre steder i verden, end på Aegina ø. Det er her den bliver dyrket og produceret. Du kan få den i mange forskellige former, som fx smør til at komme på brødet eller i vaflen som en iskugle.
 • Betagende historie og kultur på Aegina. Ud over den berømte pistacienød byder øen også på spændende fortællinger om Grækenlands fortid. Udforsk øen og besøg forskellige museer, kirker eller templer og få et indblik i Grækenland og Aeginas historie. Er du nysgerrig på kulturen, så snak med de lokale og lad dem vise dig deres hverdag og kultur.
 • Afslappende stemning væk fra stress og jag i hverdagene. På Aegina ø er du sikker på at komme i afslappende feriestemning, hvor du ikke skal bekymre dig om hverdagens trummerum. Nyd ferien i fantastiske og afslappende rammer med god mad, dejlige spadsereture eller spændende oplevelser og udflugter.

Hvad er der at se i Perdika by?

Der er mange ting, at se og opleve i Perdika by - og generelt bare på Aegina. Du kan fx udforske nogle af de mange smukke strande, som du finder omkring øen og ved Perdika by. Uanset hvilken strand du vælger, vil du typisk møde et smukt syn af det krystalklare vand og de gyldne sandstrande.

Udover de smukke strande kan du også se frem til de hyggeligste gader i Perdika, som bare emmer af den græske stemning. Gå en tur ned ad gaderne og sug stemningen og udsigten helt ind. Går du en tur langs havnen, så kan du ofte møde synet af flotte både, som ligger til i Perdika.

Fra Perdika by går der både over til Moni Island, hvor du finder en lille strandbar og helt fantastiske badeforhold. Øen er ikke beboet af mennesker, men har et rigt dyreliv. Moni Island er helt sikker et besøg værd, hvis du befinder dig i Perdika by.

Traditionelle retter i Perdika

Retterne i Perdika er en del af det græske køkken, som byder på flere spændende kulinariske oplevelser. Nedenfor har vi listet en række forskellige græske retter, som man typisk kan få serveret når man er i Grækenland.

 • Moussaka er Grækenlands nationalret, som består af hovedingredienserne kartofler, aubergine og oksekød i tomatsovs. Retten er toppet med bechamelsovs til at gøre den lækker cremet.
 • Papoutsakia er fyldte auberginer med blandt andet tomatsovs, kød, ost og bechamelsovs. Smagen på retten skulle minde lidt om moussaka.
 • Pastitsio er en græsk lasagne som er krydret op med forskellige krydderier.
 • Souvlaki er også kendt under navnet gyros, som du måske har hørt om før. Det er en utroligt populær ret i Grækenland, som findes i mange unikke udgaver. Rigtig mange steder har deres egen opskrift på gyros og derfor kan du typisk heller ikke forvente, at retten smager ens, hvis du prøver den på to forskellige restauranter.
 • Tzatziki denne ret er du sikker stødt på herhjemme. Herhjemme bruger vi ofte retten som tilbehør til fx en bøf eller brød. I Grækenland er det en meget populær appetizer, som du kan få langt de fleste steder i Grækenland. Retten er baseret på græsk yoghurt, hvidløg, agurk, dild, citron og olivenolie. 
 • Choriatiki er navnet på den velkendte græske salat med løg, grøn peberfrugt, agurk, oliven, og ost. Salaten kan bruges som tilbehør til stort set alle retter og er helt klart noget man bør smage, hvis man ikke har prøvet det før.

Aegina og Perdikas historie

Hvis du gerne vil vide mere om Aegina og Perdikas historie, så kan du med fordel besøge et af de museer der ligger på Aegina. Her kan du høre mere på de spændende fortællinger om Aeginas fortid, samt se på spændende fund fra fortiden. Du kan også snakke med de lokale indbyggere, hvor du typisk møder en stor gæstfrihed.

Aeginas historie går langt tilbage, men er i dag mest kendt for at være en attraktiv turistdestination, som tiltrækker turister fra hele verden. Den er særligt kendt for produktionen af pistacienødder og som en populær badeferie destination.

Aktiviteter og udflugter i Perdika

I Perdika by er der både plads til ren afslapning eller en dag fuld med sjove aktiviteter. I Perdika by har du ikke langt til noget. Rundt på øen kan du fx finde vandsportsaktiviteter langs strandende, museer, templer, kirker, restauranter, butikker, barer og meget mere.

På Aegina er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan foretage dig.

Hvilke strande er de bedste i Perdika?

Det er faktisk svært at sige hvilke strande, som er de bedste i Perdika. Generelt set er alle strandende rundt om Aegina ø fantastiske – også de mindre kendte! Du kan nemlig være heldig at finde gemte perler i bugterne omkring på øen.

De kendte strande ved Aegina er ofte meget besøgt af turisterne i højsæsonen. Men hvis du gerne vil være et lækkert sted, som ikke er lige så besøgt, så kan du med fordel udforske de gemte perler øen gemmer på. Rundt i bugterne finder du små hyggelige strande, hvor du kan være lidt mere for dig selv.

En ting er sikkert – uanset hvilken strand du ender på, så er du sikker på en lækker strand, hvor du kan solbade, plaske rundt eller bare gå langs vandkanten.

Del denne side via E-mail