Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Kenya og Tanzania

Vigtige informationer

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til Østafrika – verdens bedste safarilande, Kenya og Tanzania. Vi byder velkommen til fantastisk dyreliv, natur og hvide sandstrande ved Det Indiske Ocean. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Pas og visum
Der er krav om visum, når du - som dansk statsborger - rejser til Østafrika. Visumblanketter finder du nedenfor og disse bedes udskrives, udfyldes og medbringes på rejsen.

• Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.
• Du skal have 2 blanke sider i dit pas
• Du skal afregne 50 USD kontant ved ankomst til Kenya og 50 USD kontant til afregning ved grænseovergangen, hvis du skal til Tanzania.
• Børn under 16 år betaler ikke visum afgift.

Du kan finde flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kenya-pas-og-visum/#_blank og http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/tanzania-pas-og-visum/#_blank


Plastik og plastikposer
Det er ulovligt at indføre eller opbevare ting i plastikposer i Kenya og Tanzania. Loven indføres for at beskytte miljøet – og gælder al plastik. Plastik og plastikposer bliver konfiskeret, og det kan give en bøde. Medbring i stedet andet materiale.

Flyselskab
Bravo Tours bruger forskellige flyselskaber til Østafrika. Det fremgår af din billet, hvem du flyver med, og hvor meget bagage du må medbringe. Flyver du med KLM, vil der altid være flyskifte i Amsterdam, flyver du med Turkish Airlines, er der flyskifte i Istanbul.

Bagage
Det fremgår på din billet, hvor mange kilo bagage, du må medbringe. Det er forskelligt fra flyselskab til flyselskab. Uanset hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe, anbefaler vi, at du pakker din bagage til safarien i en blød taske. Skal du på badeferie efterfølgende, kan det være en god idé at pakke to tasker. Den bagage, du skal bruge på badeferien, opbevares på vores kontor i Nairobi, mens du er på safari. Begræns gerne bagagen. Hvis alle i en safaribil har store tasker med, kan det betyde, at der skal opbevares bagage i selve bilen. Det begrænser mulighederne for, at alle kan komme op at stå, kigge ud og fotografere samtidigt.

Har du tilkøbt flyrejse med de mindre fly fra savannen til stranden, er det max tilladt at medbringe 15 kg. bagage, som skal være i en blød taske. Du har heller ikke mulighed for at få opbevaret dit strandbagage på vores kontor i Nairobi, hvis du flyver fra savannen, da du dermed ikke kan få dit bagage overleveret.

Ønsker du denne flyvning skal den bookes i god tid. Minimum 2 måneder før afrejse.

Vi anbefaler, at din håndbagage er en praktisk taske, som du kan tage med i bilen, når vi er på safari til bl.a. kikkert, fotoudstyr, ekstra lun trøje etc.

Ankomst til Kenya
Vi flyver til Nairobi, Jomo Kenyatta International Airport og til Mombasa, Moi International Airport.

Rejseledere i Afrika
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores safarier, hvis muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at han eller hende alligevel ikke kan køre safarien. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rejseleder.

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel på Danmark (vintertid) og Østafrika.

Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan normalt veksles overalt, men vi anbefaler at veksle til lokal valuta ved ankomsten. Medbring derfor kreditkort til at hæve lokalvaluta i lufthavnen eller/og USD eller EUR. Vi anbefaler ikke, at du medtager danske kroner til veksling i lufthavnen pga. meget ringe kurs på denne valuta. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges, men man kan kun hæve kontanter i bankerne/automaterne. De fleste modtager helst ikke små dollarsedler, og kursen er derfor ofte ringe ved veksling. Medbring dog USD til betaling af visum og drikkepenge til chaufføren.
Møntfoden i Kenya hedder Kenya Shilling (KES) 1000 KES er ca. 59 DKR
Møntfoden i Tanzania hedder Tanzania Shilling (TZS) 1000 TZS er ca. 3 DKR

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer og medicin mod fx malaria ændres jævnligt. Bravo Tours anbefaler altid at kontakte egen læge eller vaccinationscenter i god tid før afrejse. Ved rejser til Østafrika anbefales det at beskytte sig bedst muligt mod malariamyg. Det gøres ved at tage malarieprofylakse - fx Malarone. Desuden anbefaler vi myggebalsam og beskyttelse af bar hud i de mørke timer, hvor myg er mest aktive. Du skal altid kontakte egen læge, som skal rådgive og anbefale, hvad der er bedst for netop dig. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.

Drikkepenge
Det er almindeligt i Østafrika at betale drikkepenge, og det er kutyme på en safari. På lodgene forventer kuffertbærer drikkepenge. Det er normalt at give USD 8-10 pr. dag pr. person til din safarichauffør. Dette afregnes, når safarien slutter, og der tages afsked med chaufføren. Ved strandhotellerne skrives der ofte regning ved hvert køb. Denne afregnes på afrejsedagen eller aftenen før afrejse. Det betyder, at du ikke behøver afregne drikkepenge ved hvert køb, du foretager.

Klima og pakketips
I Østafrika tæt ved Ækvator er vejrforholdene meget forskellige. På safari er der meget køligt morgen og aften i de højtliggende områder. Ved Det Indiske Ocean er der meget varmt hele døgnet rundt. Det anbefales at medbringe lunt tøj i safaribagagen. Husk også badetøj, da flere lodges har swimmingpool.

Brug så vidt muligt tøj i naturfarver og praktiske sko på safarien. Til middage er det velset at have lange bukser på. På strandhotellerne kræves det, at mænd har lange bukser på og lukkede sko (sandaler frabedes) til middagen. Alle hoteller har håndklædeservice til pool og strand, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder.

Elektricitet
Der bruges 240 volt og 3 benede stik (engelske stik). Adaptere kan ofte lånes i hotelreceptionerne.

Etikette
I Østafrika er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet og vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en safari med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går du videre til ”departures”. Herfra er du på egen hånd og skal gå til den gate, hvorfra flyet boarder. Tjek tid og gate nr. på skærmene i lufthavnen.

GOD TUR
Bravo Tours ønsker dig en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Østafrika. Vi anbefaler, at du læser billetten grundigt igennem og kontakter os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Visum til Kenya og Tanzania

Del denne side via E-mail