Mallorcas bedste vine med Per Buhl & Laudrup Vin

Rejselængde 7 Nætter
Pris fra 14 september 2024 12.999 kr
Se alle afgange

På denne vinrejse kan du glæde dig til nogle skønne dage på ferieøen over dem alle, det bedste fra det mallorcinske køkken og hele 10 forskellige vinoplevelser på både helt nye samt århundrede år gamle vingårde i selskab med en af Danmarks førende vineksperter.

Mallorcas vinproduktion kan dateres til helt tilbage til år 121 f.Kr. I skrifter fra dengang, blev vinene sammenlignet med de allerbedste fra Italien, og vinene var generelt meget eftertragtede. I 1890’erne peakede vinproduktionen på Mallorca for alvor – hovedsageligt fordi vinlusen hærgerede Europas fastland og især Frankrig, men årene efter ramte selvsamme vinlus Mallorca. Antallet af vinmarker faldt dramatisk, og folk flyttede fra øen, da vin hidtil havde været den primære indtægtskilde.

I 1960’erne fik turister for alvor øje på Mallorca som feriemål, og det gav nyt liv til vinproduktionen. Efterspørgslen blev på ingen tid enorm, og det gik desværre ud over kvaliteten. Man fandt ud af, at bare alkoholindholdet var høj nok, så var turisterne glade. Men i slutningen af 1990’erne skete der noget. Anført af en række lokale producenter begyndte man at satse på kvalitetsfade, og kvaliteten blev stødt bedre og bedre.

I dag har en stjerneparade af spanske og udenlandske ”vin-superstars” slået sig ned på Mallorca og fremstiller nu, i samarbejde med den lokale talentmasse, verdensklasse vin. Nye vingårde opføres i arkitektonisk nytænkning, og mange af de 400 – 500 år gamle herregårde har helt omlagt deres landbrug til vindyrkning. Vinmarker pryder nu landskabet og ikke kun i DO-regionerne som i Binissalem og i Pla I Lllevant.

Afrejse fra
  • Billund (BLL)
  • København (CPH)
  • Aalborg (AAL)
Rejsens højdepunkter
  • Besøg på 10 fantastiske vingårde
  • Vin- og Mallorca-ekspert, Per Buhl som rejseleder
  • Velkomst- og afskedsmiddag med Rejseklubben
  • Hotel lige ved den bedste del af Alcudia-stranden
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Velkommen til Mallorca
Velkommen til Mallorca

Efter ankomst til Palma Lufthavn kører vi til vores hotel lidt uden for Alcudia. Om aftenen er der velkomstmøde, hvor rejseleder, Per Buhl, vil fortælle mere om programmet for de kommende dage.

Dag 2
Biniagual og BiniVista og middag
Biniagual og BiniVista og middag

Dagen starter med hotellets indholdsrige morgenbuffet, hvorefter vi sætter kurs mod turens første vingård godt halvvejs mellem Alcudia og Palma. Biniagual, som blev opført helt tilbage i 900-tallet, har en omtumlet historie, hvor både pest og vinlus har været tæt på at udslette finca’en og landsbyen. I mange år lå Biniagual øde hen som en spøgelsesby, men i 1968 opdagede en tysk familie den forladte landsby. Familien opkøbte stedet, og vinproduktion blev atter genoptaget. I dag produceres her fantastiske vine på hovedsageligt den lokale drue Manto Negro. Vi hører om produktionen, hvor bæredygtighed spiller en stor rolle og smager på nogle af stedets vine.

Herefter fortsætter vi til vindistriktet Binissalem og Bodega BiniVista, som blev grundlagt i 2017 af danske Søren Svenningsen. Svenningsen og hans team fremstiller eksklusive vine, som man kun kan erhverve sig, hvis man er medlem af BiniVista Family. Den klare altoverskyggende ambition er at fremstille verdens bedste vin, hvilket bl.a. skal ske via innovation og et netværk af dygtige partnere. Vi smager på vinene og nyder samtidig en god frokost, inden vi vender retur til hotellet.

Om aftenen nyder vi en god middag på en glimrende, lokal restaurant.

Dag 3
Son Antem Alaró og Bodega Ribas
Son Antem Alaró og Bodega Ribas

Vi besøger den spritnye vinproducent Son Antem, beliggende i den lille landsby Alaró ved foden af Tramuntanabjergene. Det var svenske Johan, der i 2019 startede vingården. ”Søgningen efter stedet tog 4 år, beslutningen tog 10 minutter”, fortæller Johan om Son Antem, og når man befinder sig på den smukt beliggende vingård, forstår man Johans hurtige beslutning. I 2021 fandt første høst sted og året efter blev de første vine præsenteret med glimrende anmeldelser til følge. Vi hører om den innovative produktion og smager naturligvis på de økologicertificerede vine, inden vi fortsætter til Bodega Ribas.

Bodega Ribas har i modsætning til Son Antem mere end 300 år på bagen. Tilbage i 1711 opførte Pedro Ribas vingården. Bodega Ribas drives i dag af 13. generation af familien Ribas og fremstår stadig intakt med den oprindelige kælder til opbevaring af vintønder. Vingården ligger omringet af 40 hektar vinmarker, hvor druerne høstes med håndkraft og omhyggelig udvælges drue for drue. Vi hører historien om Bodega Ribas, inden vi smager på vinene og nyder en god tapasfrokost.

Dag 4
Blanca Terra og Miquel Oliver Vinyes
Blanca Terra og Miquel Oliver Vinyes

Bodega Blanca Terra er dagens første vinbesøg. Den familiedrevne vingård blev startet af Don Bernat Febrer i samarbejde med en anerkendt ønolog. Her fremstiller man vin på baggrund af årtiers erfaringer, hvor kun de bedste druer er gode nok. Vinene fremstilles hovedsageligt på Chardonnay og Moscatel og anses som værende nogle af øens bedste. Vi ser produktionen med tilhørende museum og smager tre vine.

Eftermiddagen tilbringer vi på Miquel Oliver Vinyes. Udefra ser den historiske vingården ny og moderne ud, men så snart man træder indenfor åbner sig en anden verden. Under flotte buer og hvælvinger opbevares vinen i tønder, og rundt om på vingården finder man kringelkroge og historisk udsmykning. I alt fremstilles der 12 vine på Miquel Oliver Vinyes, og vi smager nogle af dem samt nyder nogle lækre lokale specialiteter, inden vi returnerer til hotellet.

Dag 5
Marked i Sineu, Oliver Moragues og Mesquida Mora
Marked i Sineu, Oliver Moragues og Mesquida Mora

Fra morgenstunden kører vi til Sineu, hvor vi besøger i det ugentlige udendørsmarked. Her er der mulighed for indkøb af lokale specialiteter, keramik, lædervarer og meget andet til rimelige priser. Efter at have testet vores handelstalenter, er det tid til dages første vinoplevelse. Oliver Moragues vingårds historie går helt tilbage til år 1511, men faktisk kan den dominerende hovedbygning Possesió Binicromprat dateres helt tilbage til år 1229. Dermed er bygningen en af de ældste på hele Mallorca. Her har man fremstillet vin i århundrede, og alt vin produceres fortsat på druer fra egne organiske vinmarker, hvor høsten og udvælgelsen sker ved håndkraft for at sikre absolut højeste kvalitet. Produktionen begrænses til i alt 50-60.000 flasker årligt fordelt på tre røde, en rosé og en hvid. Vi smager på fire vine, inden vi forsætter til en ganske særlig vingård.

Barbara Mesquida Mora har siden 2007 drevet Mesquida Mora med udgangspunkt i bæredygtig produktion. I dag er det almindeligt at tænke bæredygtighed ind i enhver produktion, men det var det bestemt ikke tilbage i 00’erne. Derfor kaldes Barbara Mesquida Mora da også for pioneren indenfor organisk og biodynamisk vinproduktion. Vi hører hele historien om vingården, når vi besøger den gamle vindmølle fra 1850, der er tilknyttet stedet. Vi smager dernæst på en række vine samt nyder nogle lækre, lokale tapas.

Dag 6
Fridag
Fridag

Hele dagen er til fri afbenyttelse. Mallorca byder på noget for en hver smag, tag evt. rejselederen med på råd.

Dag 7
Can Axartell og afskedsmiddag på Conde de Suyrot
Can Axartell og afskedsmiddag på Conde de Suyrot

Formiddagen er på egen hånd. Om eftermiddagen besøger vi Can Axartell – beliggende få kilometer syd for Pollenca. Bodegaen er nyopført i et nedlagt stenbrud, som er hugget ind i bjerget. Grundet bjerget er her en konstant, naturlig temperatur på 16-18˚C året rundt, hvilket giver de perfekte forudsætninger for at fremstille og lagre vin. Den naturlige tyngdekraft er drivkraften i produktionen, hvor der ikke bruges nogen mekaniske pumper overhoved. Resultatet er yderst rene og kraftige smagsaromaer. Vi smager på fem vine fremstillet af sorterne Syrah, Pinot Noir og Merlot samt oprindelige mallorcinske sorter som Callet, Manto Negro, Giro og Premsal, hvorefter vi gør klar til turens afskedsmiddag.

Efter en perlerække af vinoplevelser er vi nu nået frem til en stor finale på en lille vingård. Conde de Suyrot ligger billedskønt i læ af Serra de Llevant-bjergene og med Middelhavet som nabo. Vingården er under kyndig ledelse af danske Søren Rump. Vinene fra Conde de Suyrot omfatter bl.a. de velkendte og autentiske Mallorca-vine Es Mussol, Sa Tortuga, Sa Llebre og Es Cap Roig. Vi får en introduktion til gården og smager på vinene, inden vi sætter os til bords og nyder en lækker afskedsmiddag akkompagneret af en udsigt over Middelhavet.

Dag 8
Hjemrejse
Hjemrejse

Vores vineventyr på Mallorca lakker mod enden. Vi kører til lufthavnen i Palma, hvorfra vi flyver retur til Danmark.

ShortTagLine

Her får du

  • Besøg på 10 fantastiske vingårde
  • Vin- og Mallorca-ekspert, Per Buhl som rejseleder
  • Velkomst- og afskedsmiddag med Rejseklubben
  • Hotel lige ved den bedste del af Alcudia-stranden
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

  • Fly Danmark – Mallorca t/r inkl. bagage
  • Transfer mellem lufthavn og hotel
  • 7 overnatninger på hotel
  • 7 x morgenmad
  • 10 x vinbesøg med vinsmagninger
  • 4 x frokost ifm. vinsmagninger
  • 1 x velkomstmiddag (dag 2)
  • 1 x afskedsmiddag ifm. vinsmagning
  • Dansk vinekspert-rejseleder
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

  • Afbestillingsforsikring
  • Rejseforsikring
  • Tillæg for enkeltværelse

Datoer og priser

  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende

Din rejseleder - Per Buhl

Din rejseleder - Per Buhl

I Rejseklubben har vi allieret os med en af Danmarks førende vinekspert. Per Buhl boede i 90’erne i Barcelona samtidig med at Michael Laudrup anførte FC Barcelonas sprudlende offensiv. De to danskere opdagede hurtigt, at de delte en stor kærlighed til vin, så i 1993 valgte de at starte firmaet Laudrup Vin sammen.

Da Michael Laudrup senere både blev fodboldtræner på Mallorca og også købte en sommerresidens på øen, så var det helt naturligt for Laudrup Vin at træde ind på den Mallorcinske vinscene.

Per Buhl har i mere end 30 år beskæftiget sig med vin fra hele verdenen og i særdeleshed vine fra Mallorca. Per er en glimrende formidler og har desuden stor viden om Mallorca grundet sine mange ophold øen.

Ivory Playa - Feriefavorit på den bedste del af Alcudia-stranden 

 Ivory Playa er et af Bravo Tours' mest populære hoteller, og dette er ikke uden grund. Utrolig familievenligt, men gæster i alle aldre besøger igen og igen hotellet, ikke mindst på grund af sin beliggenhed kun 50 meter fra den fantastiske sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, og her kan du få mange timer til at gå.

I bydelen ved Playa del Muro kun ca. 500 meter fra hotellet, finder du et stort udvalg af gode restauranter, hvor du kan vælge noget for enhver smag. Her er også gode muligheder for shopping, og efterfølgende kan du nyde en kølig drink på en af områdets cafeer og bar.

Ivory Playa byder på et lækkert poolområde med to swimmingpools, børnepool, liggestole og parasoller. Den ene pool er 25 meter lang og har tre svømmebaner, som indbyder til en herlig svømmetur. Denne pool er opvarmet i ydersæsonen. Bliver du sulten i løbet af dagen, kan du købe kolde og varme snacks, is og drikkevarer med og uden alkohol i hotellets snackbar.

Læs mere om Ivory Playa Lejligheder her

Kort

Del denne side via E-mail