Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Det store Østen-eventyr - Vietnam, Cambodja og Thailand

0
Rejselængde 14 Nætter
Pris pr. person 19.998 kr

Ingen steder på jorden byder på mere mystik end Østen. Kom helt tæt på en verden af mystik, smuk natur og forrygende god mad, når vi oplever tre af Østens største og mest populære rejselande! Rejs med til Vietnam, Cambodja og Thailand – tre lande, der uden sammenligning byder på rejseminder for livet.

Vi starter oplevelserne i det sydlige Vietnam, hvor vi går på opdagelse i og omkring Saigon. Oplev byen, der populært siges at rumme hele Vietnam i én by, gå under jorden i Cu Chi-tunnellerne og sejl afsted på det frodige Mekong-delta.

Lad historien overvælde dig i Cambodja, når vi tager på byrundtur i hovedstaden Phnom Penh, eller får muligheden for at spise friturestegte edderkopper og oplever et af turens absolutte højdepunkter Angkor Wat – et af verdens største templer og vidundere.

Glæd jer også til Thailand, hvor vi både ser højdepunkter og livet på landet i nord. Her går livet sin stille gang, og vi ser den mest autentiske side af landet, når vi besøger skoler og bjerglandsbyer. Vi åbner også en levende historiebog og kommer tæt på samhørigheden til Danmark ved ØK’s gamle hovedkvarter.
Ud over de mange oplevelser er der mulighed for at slutte rundrejsen af på perfekt vis med badeferie i den thailandske ferieby, Hua Hin.

Det bliver kort sagt et eventyr i Østen, der viser jer tre lande og bringer ferieminder, I aldrig glemmer.

Rejsens højdepunkter
 • Cu Chi tunnellerne i Vietnam
 • Oplev og sejl på Mekong-deltaet
 • Besøg Angkor Wat – Cambodjas vidunder
 • Tag med på kanaltur i Bangkok
 • På safari i Khao Yai National Park
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1-2
Afrejse og ankomst til Saigon
Afrejse og ankomst til Saigon

Fulde af forventninger sætter vi kursen mod Bangkok. Vi flyver med et af verdens bedste flyselskaber Thai Airways – så der er god mulighed for at nyde rejsen. I Bangkok skifter vi fly og fortsætter mod Saigon i det sydlige Vietnam, hvor vi møder vores danske rundrejseleder.

I Saigon – eller Ho Chi Minh, som byen egentligt hedder – spiser vi en dejlig vietnamesisk frokost, inden vi kører til hotellet, hvor vi tjekker ind. Efter afslapning, tager vi på rundtur i Saigon i deres særlige cykeltaxier. Populært siges det, at hele det sydlige Vietnam er samlet i denne by – og det gør den blot endnu mere betagende og fantastisk. I gaderne bliver vi forbløffet af millioner af motorcykler, der snor sig omkring. Vi går på opdagelse i den spændende historie og kultur, som byen emmer af, når vi bl.a. besøger operahuset, Notre Dame-katedralen og det gamle ikoniske posthus.

Om aftenen nyder vi en dejlig velkomstmiddag på en lokal restaurant, inden vi går til ro i Saigon.

Dag 3
Cu Chi-tunnellerne og meget mere Saigon
Cu Chi-tunnellerne og meget mere Saigon

I dag besøger vi et af Sydvietnams højdepunkter, Cu Chi-tunnellerne, der ligger syd for byen. Cu Chi-tunnellerne er et underjordisk tunnelsystem på flere hundrede kilometer, som blev bygget af vietnameserne for at bekæmpe først franskmændene og senere amerikanerne. Tunnellerne blev så lange og store, at de mest af alt minder om små byer i sig selv – en utrolig oplevelse, hvor vi får mulighed for selv at gå på opdagelse i tunnellerne!

Om eftermiddagen kører vi tilbage til byen, hvor vi besøger Thien Mu-pagoden og det store Ben Thanh marked, hvor de sælger alt mellem himmel og jord.

Resten af aftenen er til fri disposition. Vi overnatter på hotellet i Saigon.

Dag 4
Mekong-deltaet
Mekong-deltaet

I dag tager vi på tur til det frodige Mekong-delta! Vi lægger storbyens puls bag os og kommer tæt på naturen og en frodighed uden lige. Vi kører gennem Saigons morgenmyldertrafik, og sætter kursen mod syd. Trafikken skiftes hurtigt ud med små mudrede stier og det stille liv på landet. På vejen møder vi små børn på vej i skole, og langs kanalen går livet sin stille gang.

I gamle dage blev Mekong-floden og deltaet brugt til at fragte varer til områderne, og i dag er der stadig flydende markeder, som kan opleves, når de handler på floden. Vi tager også selv på opdagelse på Mekong-deltaet i vores egen båd, hvor vi virkelig ser, hvor utrolig frugtbart dette område er.

Vi nyder en god frokost, inden vi kører til Chau Doc, der er et handelscentrum ved den cambodjanske grænse. Her overnatter vi, inden vi næste morgen fortsætter rundrejsens oplevelser på den anden side af grænsen i Cambodja.

Dag 5
Videre til Cambodja
Videre til Cambodja

Glæd jer til at opleve Mekong-deltaet på en helt speciel vis, når vi benytter flodens både til at transportere os videre til Cambodja. Cambodja har mere end 1900 kilometer vandveje, og det er derfor en vigtig del af transportsystemet – både når det gælder om at komme fra a til b, men også fragt af varer.

Om eftermiddagen ankommer vi til hovedstaden Phnom Penh – byen i den franske kolonistil med torve og hyggelige boulevarder. Vi tjekker ind på hotellet og nyder aftenen i ro og mag med en dejlig velkomstmiddag i Phnom Penh midtby.

Dag 6
På tur i hovedstaden Phnom Penh
På tur i hovedstaden Phnom Penh

Vi starter vores rundtur i hovedstaden ved Royal Palace, der er bygget i traditionel Khmer-stil og ikke mindst kendt for sølvpagoden - navnet kommer af det flotte sølvgulv med over 5.000 sølvtegl, som pagoden er belagt med. Her ser vi også den smukke buddha, der er belagt med guld og diamanter. Mens vi fortsætter rundt i byen, passerer vi den flotte art deco-kuppel, der sidder ovenpå den centrale markedshal, Psar Thmei. På vores veje bliver vi hele tiden mindet om historien, for arkitekturen bærer flere steder præg af den franske kolonistil.

Det var den smukke side af hovedstaden, men der er også en bagside af medaljen. Tuol Sleng-museet er et tidligere torturfængsel. Fængslet opstod, da De Røde Khmerer overtog magten i 1975. Mens solen begynder at gå ned, besøger vi også det kendte Tuol Sleng-fængsel og ”Killing Fields”, der vidner om den mørke historie. Her blev flere millioner slået ihjel af Khmer-regimet og deres leder Pol Pot.

Tilbage på hotellet i Phnom Penh er resten af eftermiddagen og aftenen til fri disposition.

Dag 7
Spiderville og på vej til Siem Reap
Spiderville og på vej til Siem Reap

I dag sætter vi kursen mod Siem Reap, der ligger i den nordvestlige del af Cambodja. På vejen besøger vi ”Spiderville” – der også rigtig hedder Skuon – der er blevet verdensberømt for sine friturestegte behårede otte-benede edderkopper. Smag, hvis du er modig – alternativt kan man også gå lidt mere lempeligt til værks og nøjes med at prøve nogle af de lokale frugter.

Vi fortsætter rejsen med et stop i Kompong Kdei, der er kendt for sin bro fra det gamle Khmer imperium, inden vi kører videre mod et af rejsens højdepunkter, nemlig tempelområdet Angkor i Siem Reap. I morgen ser vi nærmere på denne del!

Dag 8
Vidunderet Angkor Wat
Vidunderet Angkor Wat

Glæd dig til et af rejsens absolutte højdepunkter, nemlig det fantastiske tempelkompleks Angkor Wat fra 1100-tallet. Det i dag buddhistiske tempel anses for et arkitektonisk højdepunkt i den klassiske khmerkultur, og det er verdens største tempel. Det er et symbol for hele landet og ses bl.a. på nationalflaget. Templet er ikke mindre end imponerende og kan sammenlignes med pyramiderne i Egypten, hvor man her heller ikke er enige om byggemetoden.

Det meste af dagen går vi på opdagelse i Angkor Wats pragtfulde templeområder, som flere steder næsten er helt “opslugt” af rødderne fra de omkringliggende store træer.

Vi overnatter i Siem Reap.

Dag 9
Tilbage til Thailand
Tilbage til Thailand

Nyd dagen indtil vi kører til Siem Reap Lufthavn og flyver til Bangkok, hvor vi fortsætter vores spændende oplevelser. Når vi ankommer til hotellet, har I mulighed for at nyde livet ved den skønne swimmingpool eller gå på opdagelse i Bangkok, der bl.a. er kendt for sine mange butikker.

Om aftenen er der mulighed for at deltage på udflugten Dinner Cruise (tilkøb), som foregår på Chao Phraya-floden om bord på en ombygget rispram. Vi sejler forbi mange af Bangkoks kendte bygninger, som eksempelvis Grand Palace, det imponerende tempel Wat Arun og ØKs flotte gamle hovedkvarter. En hyggelig aften i smukke omgivelser.

Vi overnatter på hotel i Bangkok-centrum.

Dag 10
Oplevelser i Bangkok og med nattog til Chiang Mai
Oplevelser i Bangkok og med nattog til Chiang Mai

Vi starter med båd ad den meget livlige Chao Phraya-flod til China Town. Den vidner om, at Bangkok stadig har en meget stor kinesisk befolkning. Vi sejler videre gennem Bangkoks kanaler (klongerne), og får et rigtig godt indtryk af livet, der leves i denne del af byen. Børnene bader, kvinderne vasker tøj, mændene fisker og hundene slukker tørsten. På vejen besøger vi Thailands største blomstermarked, som byder på et hav af dufte og farver.

Bangkok er kontrastfuld – og modsætningen til livet langs floden er det pulserende storbyliv i byen. Vi nyder en sen frokost, inden vi tager til Hualamphong-banegården for at påmønstre nattoget til Nordthailands hovedstad Chiang Mai. Nattoget er en hyggelig måde at rejse på i Thailand. Undervejs kommer der sælgere om bord, der sælger mange forskellige sjove ting, når toget holder på stationerne. Om natten laves kupeerne om til sovekupeer.

Dag 11
Chiang Mai
Chiang Mai

Efter morgenmaden, som vi nyder om bord på toget, tager vi til hotellet. Her slapper vi af inden frokost, som vi spiser på en lokal restaurant, inden dagens oplevelser begynder på et lokalt landbrug. Her oplever vi på nærmeste hold, hvordan de store vandbøfler trænes og arbejder i rismarken. Alt efter sæsonen, får vi også et indblik i, hvordan man planter risen eller giver en hånd med i høsten.

Om aftenen spiser vi middag på Kantoke, som er et særligt sted med dejlig Nordthailandsk mad og traditionel danseunderholdning. Der bliver også mulighed for at gå på opdagelse på Chiang Mais store natmarked, hvor der tilbydes alt inden for nordthailandsk håndværksarbejde og gadekøkkener.

Dag 12
Videre til Phrae
Videre til Phrae

Efter morgenmaden kører vi med bus til byen Lampang, men på vejen gør vi et hyggeligt stop ved et lokalt marked, og et elefanthospital.

Efter frokost kører vi videre til Phrae. Denne spændende, lokale by opleves bedst på en cykeltur. Vi cykler rundt i det stille liv i en typisk thailandsk provinsby. Byen har en historisk samhørighed med Danmark, da det var her ØK’s koncession af teaktræ havde sit nordlige hovedkvarter. Om aftenen spiser vi en god middag.

Dag 13
Det lokale liv og flyvende grøntsager
Det lokale liv og flyvende grøntsager

Om morgenen drager vi videre og starter med et besøg i en af de lokale bjerglandsbyer. Her går vi en tur i byen, ser den lokale bjergstamme-skole, og hvordan de lokale stadig producerer ”Mo Hom” – den traditionelle påklædning i nord.

Fremme i Sukhothai tager vi på tur i den historiske park, hvor vi kommer helt tæt på det lokale samfund og de imponerende rismarker. Vi cykler langs den lille kanal, der er samlingspunktet for byen – og en vigtig del for livets gang. Vi hører mere om det lokale liv, den lokale industri (der fortsat foregår med håndkraft), de thailandske traditioner og ikke mindst buddhismen. Byens historiske park er med på UNESCOs verdensarvsliste. I det 13.-14. århundrede var området et kongedømme, og i den gamle by kan man stadig se tydelige spor fra det gamle rige.

Om aftenen nyder vi en god middag. Men inden middagen bliver serveret, ser vi kokken tilberede de flyvende grøntsager, før de lander på vores tallerkner. En speciel oplevelse!

Dag 14
På besøg hos de lokale
På besøg hos de lokale

Efter en skøn morgenmad fortsætter vi videre med bus sydpå mod byen Nakhon Sawan. Undervejs besøger vi en lokal skole og oplever på fantastisk vis, at man stadig i denne del af verden viser respekt og pænt hilser på læreren ved ankomsten til skolen. Derefter stiller man op til morgenparade, synger den thailandske nationalsang og beder morgenbøn for at vise respekt for Buddha. Over bjergpassene kører vi videre til provinsbyen Pitsanoulok. Her tager vi på byrundtur, inden vi fortsætter til Nakhon Sawan hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 15
Nakhon Sawan – Lopburi – Khao Yai
Nakhon Sawan – Lopburi – Khao Yai

Tidligt morgen kører vi videre med bus til Lopburi, Wat Pra Prang Sam Yod templet og abetemplet.
Herefter kører vi til udkanten af Khao Yai-nationalparken, hvor vi indkvarterer os på et hyggeligt resort. Ved solnedgangen oplever vi tusinder af flagermus, som flyver ud af Khao Luk Chang-grotten.

Tidligt om aftenen tager vi på natsafari i nationalparken for at se, om vi er heldige at møde vilde elefanter og andre af parkens mange dyr.

Vi nyder en sen middag på hotellet.

Dag 16
Khao Yai-nationalpark – hjem igen eller badeferie
Khao Yai-nationalpark – hjem igen eller badeferie

Tidligt om morgenen tager vi på en let jungle-vandring med en af parkens betjente. Vi får rig lejlighed til at opleve junglen, hvor vi særligt kan høre de mange gibbonaber synge i træerne, og se de mange planter og dyr, som findes i junglen. Vi nyder en let frokost, inden vi på vej mod Bangkok besøger Muak Lek - Det Thai-danske mejeri, som blev etableret i 1962 og indviet af Kong Frederik IX og dronning Ingrid. Vi ser kalvene og malkekøerne, og hører historien om, hvordan man driver mejeri i Thailand med danske malkekøer.

Herfra kører vi tilbage til Bangkok. En rundrejse fuld af oplevelser er ved at nå sin ende – men det er muligt at afslutte eventyret på perfekt vis ved at tilkøbe badeferie i Hua Hin. Tilkøber I ikke badeferie, flyver I hjem til Danmark om aftenen / midnat

Dag 16-23
Mulighed for tilkøb af badeferie i Hua Hin
Mulighed for tilkøb af badeferie i Hua Hin

Vælger I at afslutte rundrejsen med badeferie i Hua Hin, nyder I de næste dage præcis som I har lyst.

Strandene eller hotellets swimmingpool lokker nu efter mange spændende oplevelser i Vietnam, Cambodja og Thailand, men Hua Hin har selvfølgelig også meget at byde på. Besøg fx den kongelige togstation, oplev haven ved Sofitel-hotellet med de mange buske, som er klippet ud som dyr i naturlig størrelse eller spil golf på de mange skønne baner. Tag gerne til tempelbyen syd for Hua Hin, hvor I kan slentre rundt i den charmerende gamle bydel, tag en ridetur på hesteryg på stranden eller oplev det hyggelige natmarked. Der arrangeres flere udflugter under opholdet, bl.a. også den til den legendariske River Kwai, som I kan tilkøbe på ferien.

Sidst på eftermiddagen - dag 23 - kører vi til Bangkok Suvarnabhumi Lufthavn.

Dag 24
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Lige efter midnat er der afrejse tilbage til Danmark. Vi kan alle se tilbage på en række skønne, spændende og fantastiske rejseoplevelser.

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly tur/retur med Thai Airways fra København til Bangkok
 • Flere måltider om bord på flyet
 • Gratis drikkevarer om bord på flyet
 • 14 nætters rundrejse i Vietnam, Cambodja og Thailand, med indkvartering på gode mellemklasse-hoteller
 • Chu Chi tunnellerne
 • Cykeltaxi i Saigon
 • Notre Dame-katedralen
 • Det gamle posthus, Operahuset og Ben Thanh-markedet
 • Mekong-deltaet
 • Sejltur til Phnom Penh
 • Royal Palace (Kongepaladset)
 • Sølvpagoden
 • Tuol Sleng Fængslet
 • Killing Fields
 • Angkor Wat
 • Fly fra Siem Reap til Bangkok
 • Overnatning i Bangkok ved Chao Phraya-floden
 • Udflugt til China Town og sejltur på Bangkoks kanaler
 • Nattog til Chiang Mai
 • Bjergstamme-besøg
 • Sejltur på tømmerflåde
 • Besøg på risfarm med vandbøfler
 • Natmarked i Chiang Mai
 • Cykeltur i Phrae
 • Bjergstamme- og skolebesøg
 • Cykeltur i Sukhothai
 • Besøg i Thailands ”abeby” Lopburi
 • Junglevandring
 • Natsafari i Khao Yai-nationalparken
 • Daglig morgenmad alle dage
 • 10 frokoster og 8 middage
 • Dansk rejseleder på hele rundrejsen
 • Al transport i henhold til program
 • Transport i egen bus på hele rundrejsen

Dette er ikke inkluderet

 • Drikkepenge - beregn ca. 400 kr. pr. Person
 • Visa til Cambodja 30 USD
 • Drikkevarer og øvrige måltider
 • Eventuelle indenrigsflyvninger i Danmark
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Tilkøb syv ekstra ferienætter i Hua Hin efter rundrejsen
Bent Laasholdt
Rundrejseleder

Bent Laasholdt er en af Danmarks mest erfarne rundrejseledere. Han er kendt som en rolig og lun sønderjyde med benene solidt plantet i den østasiatiske jord. I alt har Bent mere end 40 års rejseledererfaring - særlig med speciale i rundrejser i Sydøstasien. Der er altså garanti for en helt særlig rundrejse-oplevelse med Bent i spidsen.

Bent kører rundrejsen ” Det store Østen-eventyr - Vietnam, Cambodja og Thailand” med afrejse 22. januar, 12. februar og 5. marts 2019.

Del denne side via E-mail