Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Det Klassiske Thailand

0

Oplev Thailands højdepunkter – lige fra Bangkoks mange attraktioner til Den Gyldne Trekant. Drøm dig væk ved enestående Lisu Lodge, hvor vi kommer tæt på det ægte Thailand.
Mærk den oprigtige stemning på landet og glæd dig til nogle af verdens bedste badestrande. Tag med til Bangkok, se hovedstadens kongepalads og de verdensberømte buddhaer. Rejs med toget gennem smukke landskaber, stig på cyklen og fornem historiens vingesus gennem byen Sukhothai.
Lær at lave thaimad, se ØK’s gamle hovedkvarter og lad dig forføre af Den Gyldne Trekants mange oplevelser, hvor Burma, Laos og Thailand mødes. Kom tæt på naturen, besøg det lokale liv og leg med landets nationaldyr: elefanten. En rundrejse, der viser alle Thailands mange facetter!

Slut rejsen af på den uspolerede ø, Koh Chang eller i den kongelige ferieby Hua Hin. Her kommer du helt ned i gear. Den perfekte afslutning på et utal af oplevelser. 

Afrejsedatoer:
6. januar 2017 - Udsolgt
17. januar 2017 - Udsolgt
28. januar 2017 - Udsolgt
7. februar 2017 - Udsolgt
12. marts 2017
23. marts 2017

Rejsens højdepunkter
 • Cykeltur med solnedgang ved Sukhothai
 • Besøg ved Shuhothai Park ruinerne
 • Cykeltur i Phrae og omegn
 • Besøg ved det gamle East Asiatique Company
 • Kaptajn Jensens grav i Phayao Town
 • Besøg i ”Den Gyldne Trekant” ved Ban Sop Ruak
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1-2
Fra Danmark til Bangkok
Fra Danmark til Bangkok

Vi forlader København om eftermiddagen og flyver østover til Thailands hovedstad Bangkok. Det er en af de mest spændende og levende metropoler i hele Østen. I lufthavnen venter Bravo Tours’ dansktalende rejseleder, som tager godt imod og ledsager alle rejsende til vores hotel ved floden.  Resten af dagen er til fri disposition. Du kan vælge at slappe af efter rejsen, shoppe i et af store shoppingscentre, tage på et af de mange markeder eller nyde en velkomstmiddag med aftensejlads på Chao Prava-floden. Om dagen suser bådene afsted på den travle flod, men når mørket falder på, lyser templerne og skyskraberne området op. Den magiske og fortryllende stemning er allerbedst om bord på en af de hyggelige risjunker. Mens solen går ned, nyder vi en fantastisk middag på ægte thai-manér.(ikke inkluderet, pris ca. kr. 350).

Dag 3
Tag din egen tur i Bangkok
Tag din egen tur i Bangkok

Gå på opdagelse i Bangkok på egen hånd eller tag fx med til kongepaladset Grand Palace og China Town (ikke inkluderet, pris ca. 350 kr.) Grand Palace er uden tvivl et af Bangkoks største højdepunkter. Et tempelområde på 218.000 m2 omgivet af en næsten 2 km lang mur, der har huset både kongen og den thailandske regering. Arkitekturen er fortryllende smuk, og den særlige atmosfære emmer af kompleksets unikke historie.  Området huser også den verdensberømte Smaragdbuddha, som er den mest betydningsfulde statue af Buddha i hele Thailand. Et imponerende syn!  Vi fortsætter til China Town – et meget populært område i Bangkok. Vi går en tur blandt de mange gadekøkkener, markedshaller og butikker. Der er en fortryllende stemning, som man ikke kan undgå at blive grebet af.  Efter China Town kører vi tilbage til hotellet, hvor eftermiddagen og aftenen er til fri disposition.

Dag 4
Landskaber, historie og flyvende grøntsager
Landskaber, historie og flyvende grøntsager

Fra Bangkok til Phitsanulok.
Efter morgenmaden tager vi toget til Phitsanulok. Efter to dage i Bangkok med thailandsk trafik, er det let af forstå, at mange foretrækker toget, så man undgår lange køer. Turen til Phitsanulok går gennem smukke landskaber - og nogle steder kører vi nærmest gennem stuen hos de familier, der ulovligt har opført deres små skure langs jernbanen. Når vi ser landskaberne suse forbi, er man ikke i tvivl om at man er kommet til det virkelige Thailand og på vej mod eventyr. Ved ankomst til Phitsanulok nyder vi en god lokal frokost i byen, inden vi fortsætter til den historiske by Sukhothai. Her tager vi cyklen på tur i den historiske park, så vi kommer helt tæt på det lokale samfund og de imponerende rismarker. Vi cykler langs den lille kanal, der er samlingspunktet for byen – og en vigtig del for livets gang. Vi hører mere om det lokale liv, den lokale industri (der fortsat foregår med håndkraft), de thailandske traditioner og ikke mindst buddhismen.  Byens historiske park er en af Thailands attraktioner, der er med på UNESCOs verdensarvsliste. I det 13.-14. århundrede var området et kongedømme, og i den gamle by kan man stadig se tydelige spor fra det gamle rige. Denne del af byen kaldet "Meuang Gow" er et af de mest besøgte forhistoriske områder i Thailand. Om aftenen nyder vi en god middag. Men inden middagen bliver serveret, ser vi kokken tilberede de flyvende grøntsager, før de lander på vores tallerkner. En sjov oplevelse!

Dag 5
Det ægte Thailand i Phrae
Det ægte Thailand i Phrae

Fra Phitsanulok til Phrae.
I provinsen Phrae ligger en lille by med samme navn – og byen har en helt særlig charme. Byen er særlig kendt for sit traditionsrige håndarbejde og tekstilvævning, der har gjort Phrae kendt i hele Thailand.  Når vi går gennem byen, lægger vi også hurtigt mærke til den særlige arkitektur. I gamle dage var næsten alle byens huse bygget af det smukkeste teak-træ. Vi oplever det stille liv i en typisk thailandsk provinsby. Byen har en historisk samhørighed med Danmark, da det var her ØK’s koncession af teaktræ havde hovedkvarter. Efter en god lokal frokost hopper vi på cyklen og kører en tur i byen. Vi oplever de smukke landskaber, de imponerende rismarker, teak-plantager, flotte udsigter og små landsbyer, hvor tiden nærmest er gået i stå. Vi gør et stop ved et af de flotte teaktræshuse, som i dag er ejet af regeringen.  Om aftenen fordøjer vi de mange gode indtryk med en BBQ-middag. 

Dag 6
Det Nordlige Thailand og Den Gyldne Trekant
Det Nordlige Thailand og Den Gyldne Trekant

Fra Phrae til Chiang Rai. I dag sætter vi kursen mod Chiang Rai, men på vejen gør vi stop ved et mindesmærke for Kaptajn Jensen. Den danske kaptajn døde i den thailandske konges tjeneste i 1902 i et forsøg på at forsvare byen Lampang. Vi spiser frokost på en lokal restaurant i området.  Om eftermiddagen ankommer vi til den største nordligste by Chiang Rai. Det nordlige Thailand havde delvist selvstyre i begyndelsen af det 20. århundrede. Dette har medført, at området, selv i dag, har sine egne kulturer, dialekter og ikke mindst nationaldragter. Senere fortsætter vi til Den Gyldne Trekant - området, hvor Thailand, Laos og Burma mødes. Hvis myndighederne tillader det, går vi i land i en lille laotisk landsby. Her får vi historien om opiumsdyrkningen, der nok tidligere var det, den Den Gyldne Trekant var mest kendt for. 

Dag 7
Thailands imponerende natur og lille Kina
Thailands imponerende natur og lille Kina

I dag skal vi ud i den thailandske natur. Vi starter dagen ved Mae Fah Luang Garden – et smukt syn! Nyd udsigten ud over et utal af planter og blomster. Haven blev skænket af ”Princess Mother” – den tidligere thailandske konges mor – som ønskede at give de thaier, der aldrig har rejst udenfor landet, muligheden for at opleve al verdens smukke blomster. Samtidig er projektet i dag arbejdsplads for mange af områdets lokale indbyggere.

Dagen fortsætter til Mae Salong, hvor vi spiser frokost og går en tur i den lokale te-plantage. Byen opstod, da soldater flygtede til Myanmar fra Kina og kommunismen. På vejen slog nogle af soldaterne sig ned med deres familier i Thailand i små landsbyer, som de selv byggede op. I dag er byen stadig præget af kinesiske traditioner. I bjergene findes de ideelle betingelser for at dyrke te – og det ser vi nærmere på i dag. Områdets forhold minder mest af alt om Taiwan, som er kendt for at dyrke noget af verdens bedste Oolong te.  Vi nyder selvfølgelig en god kinesisk frokost i de anderledes omgivelser.

Når vi igen er tilbage i Chiang Rai, er resten af dagen er til fri disposition.

Dag 8
Thailands nationaldyr – elefanten!
Thailands nationaldyr – elefanten!

Fra Chiang Rai til Mae Taeng.
Efter morgenmaden kører vi mod Mae Taeng, hvor vi ved ankomsten spiser frokost, inden vi besøger elefanttræningslejren. Her bor de store majestætiske elefanter i de bedste omgivelser, og mon ikke vi ser de små elefanter lege sammen og bade i de store mudderhuller. Her bliver elefanterne ikke oplært i alverdens kunster, men lever et roligt og trygt liv. Under opholdet får vi mulighed for at fodre, vaske og bade sammen med elefanterne - men på deres præmisser!

Efter besøget tjekker vi ind på Lisu Lodge – en skønt sted, hvor du hurtigt føler dig i ét med naturen. Nyd udsigten over rismarkerne og hotellets egen planteskole. De fleste ingredienser i hotellets retter er produceret af hotellet selv. Du kan fx gå en tur i den lokale teplantage, hvor ejeren dyrker økologisk te. Lær, hvordan de plukker teen, og hør mere om, hvordan det bliver lavet. Du kan også opleve, hvordan Lisu-stammen lever og høre mere om deres kultur. Lodgen er bygget i originale Lisu-stil, men du har selvfølgelig alle vestlige bekvemmeligheder.

Til aften nyder vi traditionelle thailandske retter, mens vi bliver underholdt af Lisu’ernes folkedans. Dans er en uundværlig del af livet for denne etniske befolkningsgruppe – ligesom sang. Når de stiller spørgsmål i dagligdagen, gør de det ofte via sang, og sådan får du også svar. Lisu Lodge har nogle imponerende og fantastiske omgivelser – både til afslapning og et utal af oplevelser.

Dag 9
Det lokale landsbyliv
Det lokale landsbyliv

Fra Mae Taeng til Chiang Mai.
I dag kommer vi tæt på det lokale landsbyliv i Mae Taeng. En af de lokale går med os rundt, så vi får alle de kulturelle og traditionelle indtryk med. Vi ser den lokale helligdom, besøger den lokale sølvsmed og ser det fine håndarbejde – og hvem ved, måske vi også bliver inviteret indenfor på te hos en af de lokale. Mens vi går gennem byen, nyder vi den imponerende udsigt! Vi tager også forbi det lokale marked, hvor vi ser de lokalt fremstillede produkter, det lokale tempel og den lokale medicinmand.  Over middag ankommer vi til Chiang Mai, hvor vi spiser en god frokost. Aftenen er til fri disposition – gå fx en tur på byens hyggelige natmarked, når mørket falder på.

Dag 10
Tempel og stamme-befolkningen Hmong
Tempel og stamme-befolkningen Hmong

Fra Chiang Mai til Doi Suthep og Bangkok.
Vi tager af sted tidligt om morgenen og kører op ad bjerget Doi Suthep. Vi ankommer til byens kendte tempel Wat Phra That Suthep fra 1383, hvor der er en fantastisk udsigt over Chiang Mai. Nede igen besøger vi den skønne by, Doi Poi, der er kendt for sine flotte vandfald og sin primitive levevis. Her bor stammefolket Hmong, og det er et af de få steder i Thailand, hvor vi kan besøge dem. Der venter os en helt særlig indsigt i deres liv.  Om eftermiddagen tager vi igen toget tilbage til Bangkok, hvor vi både spiser og overnatter. Vi ankommer til Bangkok tidligt næste morgen.

Dag 11-15
Koh Chang eller Hua Hin
Koh Chang eller Hua Hin

Resten af ferietiden er til fri disposition ved et af Thailands skønne badeområder, hvor der altid er fokus på forkælelse. Nyd livet på de lækre hoteller, ved swimmingpoolen og på stranden. Få thaimassage, god mad eller hvad der skal til for at afslutte din drømmeferie på behørig vis. 

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly fra København til Bangkok tur/retur - der kan være et flyskifte undervejs
 • Morgenmad alle dage
 • Tog fra Bangkok til Phitsanulok
 • Cykeltur med solnedgang ved Sukhothai
 • Besøg ved Shuhothai Park ruinerne
 • Cykeltur i Phrae og omegn
 • Besøg ved det gamle East Asiatique Company
 • Kaptajn Jensens grav i Phayao Town
 • Besøg i ”Den Gyldne Trekant” ved Ban Sop Ruak
 • Spændende tur til ”House of Opium”
 • Rundtur i te-plantage i Mae Salong
 • Besøg ved de royale projekter i Doi TungTur til elefantlejr i Mea Taeng
 • Overnatning i Lisu Lodge med Lisu-folket som værter
 • Tur i lokal landsby med lokal Lisu-guide
 • Udflugt til Doi Suthep
 • Besøg hos bjergstamme-folkene i Hmong-landsbyen
 • Nattog mellem Chiang Mai og Bangkok
 • 5 frokoster
 • 4 middage
 • Alle transporter og entréer i henhold til programmet
 • Dansktalende rejseleder og engelsktalende lokalguide på rundrejsen
 • 3 eller 10 nætters badeferie på Koh Chang

Del denne side via E-mail