Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret på Malta

    Vejret på Malta

Varme somre på Malta

Varme somre på Malta

Gennemsnitstemperatur på Malta

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

15 15 17 19 23 27 30 30 27 24 20 17
9 9 10 12 15 19 21 22 20 17 14 11
16 15 15 16 18 22 25 26 25 23 20 17

 DAG     NAT     HAV

Midt i Middelhavet ligger den lille østat Malta perfekt placeret. Med masser af vand omkring sig, der opvarmes af solen, og en placering tæt på den nordafrikanske kyst, er her lunt og rart. Samtidig ligger Malta en smule i læ af Italien i nord og Tunesien i vest. Det sørger yderligere for, at kolde vinde fra nord og vest bliver bremset, inden de når det lille europæiske ørige.

Alt sammen noget der skaber de bedste forudsætninger for en dejlig varm ferie. Her er varme briser, højt solskin og blå himmel – og så regner det yderst sjældent i juni, juli og august. Med andre ord: Vejret på Malta er indbegrebet af en varm solferie i Sydeuropa.

Varme somre på Malta

Vejret på Malta bliver sommerligt allerede i maj, hvor gennemsnitstemperaturen ligger på behagelige 23 grader. Herefter stiger temperaturerne jævnt og støt og allerede i slutningen af juni, kan I forvente en gennemsnitstemperatur i dagtimerne på 30 grader.

På dage hvor vinden blæser fra syd og fører de varme vinde fra det afrikanske kontinent op over Malta, kan I endda opleve endnu højere varmegrader. Også om natten, hvor temperaturerne i højsæsonen sjældent falder til under 20 grader og dermed giver jer skønne, lune nætter på jeres ferie.

Malta er oplagt at besøge fra maj til oktober og det er også i denne periode, vi sender vores rejsegæster til den charmerende østat. Vejret på Malta er dog generelt solfyldt og lunt hele året rundt og termometeret kommer sjældent under 10 grader. Selv i januar er gennemsnitstemperaturen som på en dejlig dansk forårsdag.

Behageligt badevand på badeferien

Havtemperaturen er også i den højere ende af, hvad Middelhavet generelt byder på. I juli, august og september får I det varmeste badevand med gennemsnitligt 25-26 grader, afhængigt af på hvilken ø i befinder jer.

De højeste badevandstemperaturer finder I ved mindre bugter, der er skærmet for de større havstrømme samt på Maltas sydvendte kyster. Det skyldes, at placeringen af Middelhavets permanente havstrømme fører opvarmet vand syd om øriget.

Del denne side via E-mail