Premium - Ø-hop til Azorerne

Det store Øhop i Atlanterhavet – unikt øhop!

Azorerne er naturelskernes paradis og bliver ofte kaldt Europas Hawaii. De grønklædte dale, vulkankratersøerne, blomsterpragten, de varme termiske kilder og vandfaldene gør, at man får en følelse af, at man er kommet om på den anden side af jorden. I virkeligheden er man blot en femtimers flyvetur fra Danmark.

Tag med vores rejseleder Rasmus på dette fantastiske ø-hop på Azorerne og få et helt unikt indblik i de azoriske øers vidunderlige natur og dramatiske historie.

Sammen med Rasmus skal du besøge fire af de ni azoriske øer – nemlig São Miguel, Faial, Pico og Terceira –og du kan glæde dig til en rundrejse fyldt med oplevelser og viden, du ikke kan læse dig til. Rasmus bor nemlig på Azorerne og kender derfor øerne bedre end sin egen bukselomme.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til Azorerne!

Læs meget mere om de forskellige øer her

Programmet er vejledende, og der kan ske ændringer i rækkefølgen.
Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere.

Rejsens højdepunkter
 • Heldagstur på São Miguel; Ildsøen og tvillingesøerne
 • Heldagstur på Faial; Naturens kræfter
 • Heldagstur på Pico; Vin, hvaler og vulkaner
 • Heldagstur på Terceira; Et historisk vingesus
 • Heldagstur på São Miguel; Furnas og termiske bade.
 • Oplev Ponta Delgada på egen hånd
 • Dansktalende rejseleder
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Azorerne
Ankomst til Azorerne

Vi flyver direkte til hovedøen São Miguel, hvor øhoppet starter og slutter. Man mødes med den danske rejseleder ved ankomst til São Miguel og har kun fire kilometer ind til Neat Hotel Avenida i hjertet af Ponta Delgada. Efter ankomsten til hotellet afholder vi velkomstmøde, hvor vores danske rejseledere præsenterer ugens spændende rejseprogram og svarer på praktiske spørgsmål. Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i Ponta Delgada.

Dag 2
Ildsøen og tvillingesøerne
Ildsøen og tvillingesøerne

(Heldagstur på São Miguel, frokost inkl.)

I dag tager vi på opdagelse, når vi besøger to af øens absolutte højdepunkter, Ildsøen og Tvillingesøerne. Vi starter dagen med et lokalt indblik i øens keramikproduktion, når vi besøger Ceramica Viera i Lagoa, som har haft deres værksted og produktion siden 1862. Vi hører om og ser den traditionelle keramikfremstilling lige fra produktion og blanding af ler til formning og brænding, samt glasering og maling.

Vi fortsætter mod Lago do Fogo, Ildsøen, som af mange anses for at være den smukkeste af de tre store vulkankratersøer på øen. Vi finder den 947 meter over havets overflade, hvor vi nyder den flotte udsigt, inden vi kører til Ribeira Grande på nordkysten og spiser frokost som er inkl. på turen.

Efter frokost fortsætter vi mod Tvillingesøerne, hvor vi gør et stop ved den bedste panoramaudsigt over søerne. På en klar dag ser man let kontrasterne af den blå og grønne sø, ligesom vi ser byen i vulkankrateret, Sete Cidades. Vi slutter dagen af ved en lokal ananasplantage. På Azorerne er en ananas nemlig ikke bare en ananas! Her hører vi om produktionen og får de bedste tips med på vejen til at spotte de bedste ananasser.

Dag 3
Afrejse dag til Faial & halvdagsturen 'Naturens kræfter'
Afrejse dag til Faial & halvdagsturen 'Naturens kræfter'

(Halvdagstur til øen Faial)

I dag skal vi se nærmere på det Azorerne er; nemlig vulkanske øer! Vi flyver vil Faial hvor der sidst var vulkanudbrud. Efter ankomsten til Faial begiver vi os ud på en tur, hvor vi kommer rundt på det meste af øen. Vi bevæger os ud på øen og igennem det charmerende landskab der bugter sig i evige grønne nuancer. Den betagende smukke udsigt over det enorme vulkankrater, Caldeira, som også er det højeste punkt på øen, giver os den bedste fornemmelse for dannelsen af Faial.

Vi oplever Capelinhos-vulkanen, der fra september 1957 var i udbrud i 13 måneder – et udbrud, der skabte en helt ny ø, der blev landfast med Faial. Området skiller sig meget ud fra resten af øen, og det giver et imponerende indtryk af naturens kræfter.

Dag 4
Pico – Vin, hvaler og vulkaner
Pico – Vin, hvaler og vulkaner

(Heldagstur på øen Pico)

Efter morgenmaden på hotellet drager vi på oplevelse på Azorernes andenstørste ø, Pico. Vi bruger dagen på at blive klogere på netop de ting, som har haft størst indflydelse for livet på øen: Vinen, hvalerne og vulkanerne.

Vi besøger de kendte vinmarker som siden 2004 er blevet klassificeret som verdenarv hos UNESCO. Markerne er omkranset af mørke gærder af lavasten, som kun kan opleves på Pico! Vi går igennem området og nyder de charmerende vinrækker der bugter sig over hinanden. I den gamle landsby São Mateus, som har haft en betydelig handelspost på øen, finder vi den idylliske bykirke, med den meget hellig figur; Den gode Jesus, vi bliver nærværende med historien og legenden.

 Vi nyder frokost (inkl.) i fællesskab, inden et af dagens højdepunkter; Lajes do Pico som var byen hvor hvalfangst virkelig kom ind under huden på det azoriske folk! Vi går rundt i området og nyder området og den gode udsigt! Vi krydser over til nordkysten efter vores besøg, og kommer op i højderne for at finde det bedste udkigspunkt til Portugals højeste punkt, bjerget Pico. Vi slutter dagen af med at køre langs den barske og ufremkommelig nordkyst, hvor tidligere bølgeenergi anlæg har ligget, men nu byder på gode fotostop.

Dag 5
Afrejse til Terceira
Afrejse til Terceira

Formiddagen er fri til oplevelser på egen hånd eller ren afslapning på hotellet. Herefter tager vi flyveturen til Terceira hvor vi skal bo i byen Angra do Heroísmo, som er en af de ældste byer i Atlanterhavet, og som er udråbt af UNESCO til at være bevaringsværdig.

Dag 6
Terceira, et historisk vingesus & afrejse til São Miguel
Terceira, et historisk vingesus & afrejse til São Miguel

(Heldagsdagstur på Terceira, frokost inkl.)

Det historiske vingesus starter fra Monte Brasil, vulkanhalvøen der er 5000 år gammel, som beskytter Angra do Heroísmo, har den bedste udsigt over byen og hele sydkysten. På vej ned fra Monte Brasil, kommer vi forbi det gamle Spansk byggede fort, São Sebastião, som har haft stor betydning for øens historie og udvikling. Vi besøger udsigtspunktet; Serra do Cume, som byder på en imponerende udsigt over de kendte Patchwork marker, hvor Terceiras kendte tyre går på de grønne græsenge, sammen med de mange malkekøer. Vi nyder frokost på turen, dette er inkl. på dagen. På øens midte besøger vi lava grotten Algar do Carvão. Det er en fascinerende oplevelse, når vi bevæger os ned i den udtømte vulkan og betragter naturens kræfter.

Efter en dag med en masse oplevelser flyver vil tilbage til São Miguel, hvor øhoppet startede.

Dag 7
Furnas & termiske bade
Furnas & termiske bade

(Heldagstur på São Miguel, frokost inkl.)

På denne heldagstur besøger vi øens største vulkankrater, Furnas, hvor de boblende og kogende kilder, de såkaldte Caldeiras, vidner om den vulkanske aktivitet i området. Varmen i jorden bliver udnytter i geotermiske anlæg, som ligger nord for Furnas. Gennem mange år har indbyggerne i Furnas brugt varmen til at tilbedere den traditionelle Furnas-ret ’Cozido’. Gryderetten indeholder alt godt fra køkkenhaven, samt gode kødudskæringer, der sænkes to meter ned i den vulkanske jord, hvor den koger ved 100 grader i ca. fire timer. Retten er selvfølgelig på menuen til frokost.

I Furnas by besøger vi desuden øens smukkeste park, den botaniske have Terra Nostra parken, som yderligere er Azorernes største botaniske have på 12 hektar. Terra Nosta er også kendt for ungdommens kilde, som er et termisk bad med 36 grader varmt vand. Der bliver mulighed for at bade og nyde varmen i de bedste omgivelser. Vi runder Furnas af ved udsigtspunktet Pico do Ferro, som byder på en storslået udsigt ud over det store krater, som både indeholder by og sø i ét billede.

Dag 8
Hjemrejse
Hjemrejse

Efter en uge med skønne rejseoplevelser er det tid til at sige farvel – og måske på gensyn til Azorerne. Vi tjekker ud på hotellet og tager til lufthavnen lidt uden for Ponta Delgada for at flyve tilbage til Danmark.
Hos Bravo Tours håber vi, at du har nydt øhop rundrejsen i Atlanterhavet fuldt omfang, og at du har en række gode rejseoplevelser med hjem i den personlige bagage.

ShortTagLine

Her får du

 • Heldagstur på São Miguel; Ildsøen og tvillingesøerne
 • Heldagstur på Faial; Naturens kræfter
 • Heldagstur på Pico; Vin, hvaler og vulkaner
 • Heldagstur på Terceira; Et historisk vingesus
 • Heldagstur på São Miguel; Furnas og termiske bade.
 • Oplev Ponta Delgada på egen hånd
 • Dansktalende rejseleder
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Flyrejse til Azorerne tur/retur
 • Morgenmad alle dage
 • Ponta Delgada
 • Heldagstur på São Miguel; Ildsøen og tvillingesøerne
 • Heldagstur på Faial; Naturens kræfter
 • Heldagstur på Pico; Vin, hvaler og vulkaner
 • Heldagstur på Terceira; Et historisk vingesus
 • Heldagstur på São Miguel; Furnas og termiske bade.
 • Transport mellem øerne
 • Udflugter iflg. program
 • Dansktalende rejseleder
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring kr. 249
 • Årsrejseforsikring kr. 349
 • Mad ombord på flyet kr. 200
 • Transport til og fra hotellet kr. 300

Datoer og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Rasmus - Rejseleder på Azorerne

Rasmus - Rejseleder på Azorerne

Bravo Tours rejseleder er med vores gæster hele vejen, sådan har det altid været - og sådan bliver det ved med at være. Vi går aldrig på kompromis med kvalitet af vores håndplukket rejseleder ude på rejsemålene, vores rejseleder er ikke kun guider, men også en som får rejsen til at glide og skabe base for de bedste oplevelser for vores gæster.

Rasmus er rejseleder på Azorerne, hvor han til dagligt bor og har base det meste af året. Rasmus har desuden en stor og meget bred rejseerfaring fra tidligere ture med Bravo Tours til Afrika, Indien og Mellemøsten. På øhoppet mellem de azoriske øer er Rasmus rejseleder og klar til at vise hans andet hjem frem, med et vel organiseret rejseforløb, god lokal viden og med en begejstring for de azoriske øer der kommer lige fra hjertet.

Den Portugisiske øgruppe
Azorerne har været på Portugisisk søkort siden 1380, men blev først en del af Portugal i 1427 hvor de første sejler kommer til øgruppen. Henrik Søfareren havde store planer med Portugal og søfart var en stor del af hans plan om at udvide landets planer om en større nation. Og med sin placering midt i Atlanterhavet, vindens gode gunst og siden hen opdagelsen af den nye verden, blev Azorerne en vigtig handelsstation for Portugal.

I 1500- og 1600-tallet kom øgruppen i fokus på grund af sin beliggenhed på søvejen mellem Europa, Fjernøsten og Amerika. Det betyd at den idylliske øgruppe har haft afgørende store søslag i perioden, samtidig med, at øerne blev udsat for flere overfald af pirater. I de næste århundreder blev øgruppen udviklet på mange måder - blandt andet gennem indføring af nye korntyper, anlægning af vinmarker, fiskeri og i nyder tid køer, som udgør det moderne landbrug den dag i dag.

Azorerne på 38° breddegrad
Azorerne er, og har, helt fra de blev opdaget, altid været en del af Portugal - men i dag er øerne en delvist selvstyret region med eget parlament, præsident og regering.
Azorerne ligger et godt stykke ude i Atlanterhavet mellem Europa og Nordamerika, på samme breddegrad som Lissabon og San Francisco. Øgruppen består af 9 øer, tilsammen dækker de over 2.333 km². São Miguel er den største ø med sine 747 km², og allermindst er Corvo - som ikke er større end 17 km². Befolkning måler ca. 250.000 indbyggere og er spredt ud på alle de ni azoriske øer. Klimaet på øerne er tempereret året rundt, uden de store variationer. Temperaturen om sommeren varierer oftest fra 24 til 27 grader. Havets gennemsnitstemperatur, som påvirkes af Golfstrømmen, ligger oftest mellem 19 og 23 grader om sommeren.

Vulkaner på øerne har resulteret i fantastiske kratersøer, som har nuancer i den blågrønne farveskala, og har desuden givet ophav til gådefulde grotter og spændende legender. Alle øerne byder på storslået natur oplevelse og majestætiske bjerge landskab. Et eksempel på dette er bjerget Pico, på øen med samme navn, som er Portugals højeste punkt; 2.351meter. Det siges, forståeligt nok, at Azorerne er naturelskernes paradis, og ofte bliver det nævnt som Europas Hawaii. De grønklædte dale, blomsterpragten, de varme termiske kilder og vandfaldene gør, at man får en følelse af, at man er kommet til om på den anden side af jorden, men blot er landet 5 timers fra Danmark. 

São Miguel, stor Herlighedsværdi!
São Miguel er den største ø i øgruppen. Kontrasterne er store mellem stilheden og den store naturoplevelse ved de smukke kratersøer, og det brusende byliv i hovedstaden Ponta Delgada. São Miguel løber med den fornemme titel, at øen har lidt af alle de andre azoriske øer. Og dette er rigtigt. Øen har tidligere i historien været et tilbagestående med en fattig befolkning, et bureaukratisk og religiøst samfund, som gjorde det vanskeligt at få et tilstrækkeligt udkomme af det daglige arbejde. I dag har São Miguel rejst sig med en stor herlighedsværdi i oplevelser, storbyliv og turisme. De tre store kraterområder med de farvestråleden søer; Tvillingesøerne, Ildsøen og Furnas, er helt klart de største naturoverskifter der er værd at opleve, igen og igen. Termiske bade gør São Miguel meget unik og det var også en af grundene til at de første turister begyndte at komme til Azorerne i 1800-tallet.

Faial, hortensias azoriske ø
Faial ligner et akvarelbillede med de kilometerlange marker i forskellige grønlige nuancer, hortensia i alle vejkanter og ikke mindst, de idylliske røde vindmøller. Hovedbyen Horta ligger beskyttet fra de gunstige vinde, som bringer mange lystsejler til havnen, hvilket betyder at Horta havn er lystsejlernes hovedstad i Atlanterhavet! Danmarks første jordomsejler; Knud Andersen, er en af mange kendte sejler der har været forbi Horta havn.

Azorerne er opstået af vulkaner! I området Capelinos finder vi det bedste eksempel på dette, da det var stedet der sidst var vulkanudbrud på øgruppen, maj 1958. Det imponerende vulkanlandskab som møder de grønne nuancer, skaber en unik natur.

Pico, Portugals højeste punkt
Selvom Pico har Portugal højeste punkt, bjerget Pico, har øen ofte stået i skyggen af naboøen Faial, fordi man aldrig har fået dannet den perfekte handelsstationen igennem historien. Folket har altid, og stadig den dag Idag, sejlet til byen Horta på Faial for at sælge deres landbrugs afgrøder, fisk og ikke mindst vin, som er det mest unikke ved Pico. Vin fra Pico anses for at være noget af det bedste fra de azoriske øer, den frugtbare vulkan jord, giver vin stokkende den bedste forudsætning for at skabe velsmagende og god vin. I 2004 blev vinmarkerne på Pico, klassificeret hos UNESCO som verdenarv, hvilket har givet Pico stort omdømme blandt de mange vin elsker!

Terceira, et historiske vingesus i Atlanterhavet
Hovedbyen Angra do Heroísmo på Terceira var den første europæiske by i Atlanterhavet, og står i dag opført på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder i verden. Angra do Heroísmo har igennem historien, været den mest beskyttet handel station mellem Amerika og Europa, dette kommer til udtryk i fantastisk arkitektur, storslået bygninger hvor de adelige familier har boet. En af de mest kendte der har været forbi Terceira, var den portugisiske opdagelsesrejsende; Vasco de Gama, som bla. kom frem til Indien.

Naturen på Terceira skiller sig meget ud fra de andre øer; Patchwork markerne i Azorernes største vulkankrater; Serra do Cume, har måske den bedste udkigspost over hele dette område. Vulkangrotten; Algar do Carvao, giver en unik mulighed for at komme på vandring på indersiden af en vulkan! Dette er noget ganske særligt som ikke kan opleves mange andre steder i verden.


Del denne side via E-mail