Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Calabrien – Smagen af Syditalien

0
Rejselængde 7 Nætter
Pris pr. person 6.298 kr
Se alle afgange
Pris fra 11 maj 2020 6.298 kr

Syditalienerne er garvede livsnydere – og med hele paletten af lokale delikatesser er det ikke svært at forstå. Vi sætter smag på La Dolce Vita, når vores rejse går igennem billedskønne Calabrien!

Det ægte Italien opleves bedst i bunden af støvlelandet! I hvert fald hvis du spørger italienerne selv. Her er fantastiske naturoplevelser, et vidunderligt klima og stolte madtraditioner naturlige ingredienser i den italienske hverdag. Og på en rejse igennem Calabrien oplever vi La Dolce Vita med alle vores sanser.

I de syditalienske byer mærker du alle vegne den store lidenskab for god mad og drikke. Når du slentrer igennem de smalle stræder, indånder du duften fra krydderier og solmodne frugter. Du hører lyden af klirrende bestik fra de familiedrevne restauranter. Du smager på menuer spækket med antipasti, friskfanget fisk, stenovnsbagt pizza og lokalt producerede vine. Du ser forretningernes hylder, der bugner af specialiteter såsom "peperoncino" og lokalt dyrkede, søde rødløg og røde chilier. Og du hviler fødderne med et stop på den lokale cafe med blød caffe latte og lidt til den søde tand.

Calabrien har med sin strategiske beliggenhed ved Middelhavet været en attraktiv erobring for mange. Derfor har både grækere, fønikere, romere, tyrkere og normannere igennem århundreder hersket over Calabrien på skift. Det har efterladt tydelige spor i form af landsbyer, bygningsværker og akvædukter. Men også når det kommer til det lokale køkken, er der samlet inspiration fra andre himmelstrøg, hvilket har resulteret i den sanserige og spændende madkultur, der er lige til at sætte tænderne i.

Vi udforsker den kulinariske, historiske og kulturelle arv, når vi bl.a. tager på opdagelse i den smukke kystby Capo Vaticanos, i Tropeas middelalderlige gader og i strandbyen Reggio di Calabria. I den mytologiske by Scilla kommer vi på sporet af Homers fortællinger, og i Lamezia-området besøger vi et lokalt agriturismo, hvor vi lærer den ædle madlavningskunst. I Pizzo trevler vi atter de pittoreske og romantiske gader og runder de skønne syditalienske oplevelser af med en vinsmagning af de pragtfulde, lokale druer.

Find roligt appetitten frem til det bedste af Syditalien – smagfulde Calabrien!

Afrejse fra
  • Billund (BLL)
  • København (CPH)
Rejsens højdepunkter
  • Halvdagsudflugt til Capo Vaticano og Tropea
  • Heldagsudflugt med kokkelektion i det calabriske køkken
  • Heldagsudflugt til Reggio di Calabria og Schilla
  • Heldagsudflugt med vinsmagning og besøg i Pizzo
  • Dansktalende rejseledere
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Ankomst til Calabrien
Ankomst til Calabrien

Vi flyver af sted fra Danmark med kurs mod Calabrien i Syditalien. Vi lander i Lamezia Terme, hvor vi møder vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi mod vores hotel Stromboli, hvor dagen nydes med afslapning på hotellet.

Dag 2
Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea
Lokale delikatesser i Capo Vaticano og byrundtur i Tropea

Efter morgenmad på hotellet, er vi klar til at skyde rejsens oplevelser i gang. Vi tager fra hotellet om morgenen og begiver os mod Capo Vaticano, hvor du kan lade mundvandet løbe til regionens lækre delikatesser. Men Capo Vaticano imponerer med mere end sin velsmag – nemlig også med sin smukke kyststrækning. Her rejser klipperne sig med udsigt til det turkisblå hav og til de fine sandstrande, der indbyder til en skøn strandtur for masser af badegæster. Vi nyder den betagende panoramaudsigt ud over De Æoliske Øer og Sicilien. Vi fortsætter dagen med at smage os frem i det calabriske køkken. Her sætter vi bl.a. tænderne i den berømte nduja, der er en stærkt krydret pølse lavet af svinekød og Calabriens varme chili, peperoncino. Nduja blev oprindeligt fremstillet i byen Capo Vaticano, og den dag i dag fremstilles stadig efter gammel tradition. Pølsen er perfekt på bruchetta, som ingrediens i en pastasovs eller i løgmarmelade. Efter frokosten i Tropeas bakker tager vi på byrundtur i Tropea. Her oplever vi den charmerende, italienske stemning i byens billedskønne middelaldergader. Mange steder ser vi også de store bundter af rødløg, som dyrkes uden for Capo Vaticano, og som udgør regionens vigtigste indtægtskilde. Rødløgene er hyppigt brugt i den lokale madlavning.

Dag 3
Dag på egen hånd
Dag på egen hånd

Dagen er fri til egne oplevelser i de syditalienske omgivelser. Nyd fx dagen med afslapning på hotellet, med svømmeture i poolen, daseliv på stranden eller udforsk lokalområdet.

Dag 4
Byrundtur i Reggio di Calabria og oplevelser i den mytologiske by Scilla
Byrundtur i Reggio di Calabria og oplevelser i den mytologiske by Scilla

Vi spiser morgenmad på hotellet og tager mod tåen af den italienske støvle – nemlig strandbyen Reggio di Calabria. Byen er Calabriens største og var tidligere regionens hovedby. Reggio di Calabria er flere gange blevet ødelagt af både jordskælv og tidevandsbølger, men har dog hver gang rejst sig stolt igen. Byen ligger lige ud til sundet med Messina på Sicilien på den anden side. Vi starter dagens udflugt til fods med en byrundtur, hvor vi spadserer til den elegante shoppinggade Corso Garibaldi og byens smukke katedral. Efter vores besøg i Reggio Calabria, følger vi den smukke kystlinje Costa Viola, indtil vi når den lille, mytologiske by Scilla, hvor vi gør et stop. Byen er kendt som ramme for det mytologiske havmonster Scylla, som Homer fortæller om i mesterværket "Odysseen”. Dette skyldes, at farvandet ud for byen ifølge legenden har dræbt talrige sejlende. Den pittoreske landsbys tætpakkede huse kravler smukt op ad skråningerne med kig til det glimtende hav. På en byrundtur oplever vi kvarteret Chianalea, der er en fascinerende blanding af ruiner, velrestaurerede huse og små restauranter med bl.a. friskfanget sværdfisk. Vi nyder et frokoststop med fisk på menuen og garnerer med den betagende, lokale atmosfære. På vores vej tilbage til Tropea gør vi holdt i Limbadi for at se produktionen af olivenolie. Vi smager selvfølgelig også den ægte, italienske jomfruolie.

Dag 5
En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken
En smagfuld kokkelektion i det calabriske køkken

Et godt køkken er grundlaget for lykke – sådan lyder italienernes filosofi. Og den efterlever vi på rejsens femte dag, når vi efter morgenmad på hotellet tager af sted på dagens særdeles velsmagende udflugt. På programmet er et smagseventyr i Calabriens lokale køkken, der er rig på traditioner, som følge af at grækere, arabere, byzantinere, normannere, spaniere og franskmænd gennem århundrede har sat deres aftryk på regionen – og på det lokale køkken. Vi tilbringer dagen på en lokal, økologisk gård, også kaldet et agriturismo, der er flot beliggende på en bakke en nær Lamezia-området. Her vil vores lokale guide indvie os i "Cucina Calabrese". Vi bliver klogere på italiernes syn på lækre råvarer, hvordan man lavede brød i antikken, og på krydderiers talrige kombinationsmuligheder. Med en lektion i det lokale køkken lærer vi om de traditionelle calabriske retter – og ikke mindst, hvordan vi laver dem, så du kan sætte tænderne i en smagfuld bid af Syditalien, selv efter du er kommet hjem igen.

Dag 6
Dag på egen hånd
Dag på egen hånd

Dagen er til fri disposition. Du kan enten fordøje de mange oplevelser og smagsindtryk med afslapning på hotellet. Du kan også tage på oplevelse i naturskønne Calabrien på egen hånd. Din rejseleder står altid klar med masser af spændende inspiration til en oplevelsesrig dag.

Dag 7
Vinsmagning og besøg i fiskerbyen Pizzo
Vinsmagning og besøg i fiskerbyen Pizzo

Vi begynder dagens udflugt om formiddagen efter en rolig start på hotellet. Vi besøger den idylliske fiskerby Pizzo, der skuer mod Det Tyrrhenske Hav. Første stop i Pizzo er Piedigrotta, der er en lille kirke i en klippehule ved stranden. Kirken er betagende dekoreret med statuer og freskomalerier med religiøse motiver. Vi fortsætter vores tur igennem byens smalle stræder, klatrende trapper og det historiske centrum. Vi nyder den italienske charme i den romantiske, gamle bydel, og vi når Murats borg, der troner bombastisk mod kysten. Også her har vi rig mulighed for at nyde det søde italienske liv – nemlig med tænderne i den himmelske, italienske dessert tartufo, som Pizzo er så kendt for. Skyl ned med en friskbrygget cappuccino, mens du betragter det lokale folkeliv. Tanket op på La Dolce Vita fortsætter vi om eftermiddagen med en lækker, italiensk vinsmagning i Lameiza-området, hvor vi forkæler smagsløgene med tre forskellige vine og tilhørende appetizere.

Dag 8
Hjemrejse
Hjemrejse

En uges syditalienske oplevelser i smagfulde og idylliske Calabrien er ved at være ved vejs ende. Vi tager fra hotellet mod lufthavnen i Lamezia Terme, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

Datoer og priser

  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende
  • Rejsende

Alt dette er inkluderet i rejsen

  • Flyrejse tur/retur
  • Ophold på Stromboli med halvpension
  • Halvdagsudflugt til Capo Vaticano og Tropea – inkl. smagsprøver af lokale specialiteter, guidet byrundtur og frokost
  • Heldagsudflugt med kokkelektion i det calabriske køkken – inkl. smagsprøver i klassiske og lokale delikatesser samt frokost
  • Heldagsudflugt til Reggio di Calabria og Schilla – inkl. guidet byrundtur, frokost samt introduktion til og smagsprøver af den lokale jomfruolie
  • Heldagsudflugt med vinsmagning og besøg i Pizzo – inkl. entre til Piedigrotta-kirken, kaffestop og vinsmagning af tre vine med appetizers
  • Dansktalende rejseledere

Dette er ikke inkluderet

  • Afbestillingsforsikring kr. 249
  • Årsrejseforsikring kr. 278
  • Transport til og fra hotellet kr. 180
  • Mad ombord på flyet kr. 190
  • Bagage kr. 190
  • Måltider og drikkevarer, som ikke er nævnt i programmet
  • Drikkepenge

Del denne side via E-mail