Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Rundrejser i Cambodja

Om Cambodja

Cambodja - Paradisland i rivende udvikling
Cambodja er et af Østens nyeste demokratier og har været i rivende udvikling siden 1993. Kongefamilien betragtes som guddommelig.

Cambodja har en trist nyere historie med godt to årtiers isolation fra omverdenen, men er nu et fantastisk spændende rejseland. Landevejene er farbare, og vi har mulighed for at besøge landsbyer, hvor udviklingen har stået stille i en menneskealder. Indbyggerne er søde og åbne samt ofte ganske uvant med besøgende fra vores breddegrader.

Cambodja gennemstrømmes af Mekongfloden, der fører smeltevand fra Tibets bjergtinder ud i oceanet. Landet er frugtbart, og de dyrkede arealer domineres af ris- og sukkermarker.

Cambodjas utroligt gæstfrie befolkning på 14 millioner mennesker handler oftest på markeder med små boder og snævre gyder, hvor alt er til spotpris. En tredjedel af befolkningen lever for under ti kroner om dagen, og Cambodja er landet med flest landmineofre i verden.

Diverse internationale donor-programmer og turismen medvirker kraftigt til landets økonomiske vækst.

Khmer-sproget, der tales og skrives i Cambodja, er et af de mest komplicerede i verden. Alfabetet har 70 bogstaver.

Fakta
Cambodja er et meget spændende, nyt rejseland med de dertilhørende udfordringer, som også kan medføre, at vi med kort varsel må tilpasse programmet efter de tilrådighedværende ressourcer og muligheder.

Visa og lufthavnsafgifter
Ved ankomst kan udstedes visa, hvortil der skal bruges et pasfoto og en afgift på 30 USD (pr. 2/2-2007).
Cambodja har separat, betalte lufthavnskatter, og der opkræves 6 USD for indenrigsflyvningen og 25 USD for international flyvning.

Hospital
Sygehusvæsenet i Cambodja er stadig meget primitivt. Det betyder, at patienter ved alvorlig sygdom skal overflyttes til Thailand, hvor der er alle internationale faciliteter til rådighed. Derfor er det en forudsætning, at alle rejsedeltagere har fuld skandinavisk rejseforsikring med evakueringsdækning.

Drikkevand og mad
Der bør kun drikkes vand fra kommercielle aftappere, og det anbefales at være forsigtig med indtagelse af lokale madvarer. Man kan dog trygt indtage måltiderne på hotellet og restauranterne brugt under turen.

Rundrejser i Cambodja

Vietnam og Cambodja - Østen i sanselig forening
0

I Cambodja og Vietnam oplever du to af Østens mest interessante lande. Her venter bjergtagende naturvidundere, enorme tempelkomplekser, hektiske storbyer og et fortrinligt køkken på at tage pusten fra dig. Rundrejsen starter i Vietnam, hvor Vietnams største og mest moderne by, Saigon, byder os velkommen med sine spændende kontraster og store seværdigheder. Vi kommer også på en rejse tilbage til Vietnam-krigen, når vi oplever de fascinerende Cu Chi-tunneller. Og i grænselandet mellem Vietnam og Cambodja oplever vi det frodige Mekong-delta.

I Cambodja tager vi på opdagelse i hovedstaden, der sender vores tanker til den tidligere kolonimagt Frankrig. Vi kommer også på sporet af historien under Pol Pots regimet, der får det til at gyse langt ned ad ryggen på os. I Siem Reap bliver vi klogere på den lokale silkeproduktion, og ved Angkor Wat imponerer det enorme tempelkompleks som et af rejsens ypperste højdepunkter. Vi hører historien om gamle, vietnamesiske leder og landsfader ved Ho Chi Minh Mausoleet i Hanoi. Rejsens største naturoplevelse venter os på en bådtur igennem Halong-bugtens smaragdgrønne landskaber. Og I Hoi An får du tid til at fordøje rejsens mange højdepunkter, når der er tid til at udforske de charmerende gader, der er præget af både kinesisk, japansk og fransk arkitektur.

Under hele den indholdsrige rundrejse er du i godt selskab af en veloplagt og vidende dansktalende rejseleder, der tager dig med både fly, bus, nattog, tuk-tuk, båd og cyklo igennem det gamle Indokinas dramatiske historie, eksotiske kultur og underskønne natur – og hele vejen bydes vi velkommen af Cambodjas og Vietnams venlige og gæstfri folkefærd.

13 Nætter 18.998 kr
Afrejse fra
  • Billund (BLL)
  • København (CPH)

Cambodja Se på kort

Hovedstad: Phnom Penh Valuta: Riel Tidsforskel: +6 timer Sprog: Khmer Befolkningstal: 15,4 mio.
Gennemsnitstemperatur
32° januar
32° februar
34° marts
35° april
34° maj
33° juni
32° juli
32° august
31° september
31° oktober
30° november
30° december

Del denne side via E-mail