Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet

Oplevelser på Kreta

Oplevelser på Kreta

Kreta - en ø fuld af oplevelser

Kreta, som er Grækenlands største ø, er ikke kun kendt for at være en fantastisk ferieø med skønne strande og betagende natur. Øen er nemlig også kendt for at være en oplevelsesrig ø, hvor der venter en bred vifte af oplevelser og seværdigheder.

Uanset om du er en kulturinteresseret historieentusiast, en livsnyder på udkig efter kulinariske oplevelser eller en eventyrlysten naturelsker, så har Kreta noget at byde på. Kreta tilbyder en mangfoldighed af muligheder, som beriger din ferie med fantastiske oplevelser.

Tag med Bravo Tours på en spændende udflugt. Måske en tur gennem Samaria-kløften eller en eftermiddag på den lyserøde sandstrand Elafonisi.

Læs mere om oplevelser på Kreta her.

Oplevelser

Samaria-kløften

Med dansktalende rejseleder
Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 405 pr. person
Børn kr. 200 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kri Kri bådtur

Med dansktalende rejseleder
Oplev det smukke og azurblå hav langs Platanias' og Agia Marinas kyststrækning. Vi sejler desuden rundt om Kri Kri Øen, som de lokale kalder den, hvor, hvis man er heldig, kan se de fredede Kri Kri geder og sjældne fugle, hvor vi også holder et badestop. Vi vil derudover opleve et tysk flyvrag fra Anden Verdenskrig som ligger på fem meters dybde, hvor vi vil gøre et stop for at bade og snorkle. Der vil desuden blive fortalt om dyrelivet i havet på turen. Dette er en oplevelse for alle, som man ikke må gå glip af. Turen varer ca. tre timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af feriedagen med andre oplevelser. 

Eksklusive transport til båden. Man finder selv til havnen i Platanias. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 250 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Det ægte Kreta

Med dansktalende rejseleder

På Kreta er gæstfrihed, historie og kultur noget af de vi turister holder af at komme ud og opleve og være en del af. Grækerne, og Grækenland, er kendte for netop dette og derfor skal vi på denne betagende og alsidige tur rundt i baglandet på den vestlige del af øen.

Vi kører ud hvor naturens historie går flere tusind år tilbage, herfra følger vi tidslinien frem til nyere tid hvor både oliven, grotter, tyrkerne og 2. verdenskrig har sat sine præg.

Der er ingen tvivl om, at turen emmer af autentisk charme og interessante afbræk af Chania regionen, når vi besøger verdens ældste oliventræ i byen Ano Vouves. Vi aflægger et besøg i kirkegrotten Agios Ioannis også kaldt Skt. Johns grotte, som i særlige anledninger, stadig bliver benyttet den dag i dag.

Undervejs vil vi nyde en kretensisk frokost på øens eneste organiske restaurant, som tilbereder maden i gammeldags stenovn og over brændekomfur.
Vi skal ikke snydes for de betagende udsigter over kysten og olivenlunde når vi kører mod Gonia Odigitria klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse, samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien, ud for nordkysten af Kreta.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 585 pr. person
Børn kr. 390  pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Elafonisis gyldne skær

Med dansktalende rejseleder
Kom med på en yderst smuk og scenarisk eftermiddags- og aftentur, når turen går til en af Europas aller bedste strande; Elafonisi. Elafonisi findes på den sydvestlige del af Kreta og er desuden af gode grunde kendt som ”den lyserøde strand” og ”Kretas Maldiverne”. Det lyserø-de skær i sandet kommer af bittesmå, knuste skaller fra lyserøde muslinger - sandet er dog fortsat noget af det blødeste og fineste, som findes her på Kreta. Lagunen ved Elafonisi er børnevenlig, dog fortsat med mulighed for at komme længere ud og svømme samt snorkle i det azurblå hav, på egen hånd.

Køreturen er i sig selv virkelig betagende og giver god mulighed for at både se kløfter, uspo-leret natur og den smukke kyststrækning alt i en – med mulighed for at købe lokale produk-ter, i en af de små boder vi støder på langs vejen. Undervejs på busturen vil I høre mere om det moderne Kreta, herunder livsstil, livskår og hverdag blandt lokalbefolkningen. Vi holder desuden et kortere toilet- og forfriskningsstop i den lille landsby ’Elos’, inden den sidste etape mod vestkysten sættes i gang. Ved Elafonisi er der et par timer til at nyde den prisvindende strand på bedste bedste vis, ved at sole, bade eller snorkle.

Når sulten begynder at melde sig og dagen ebber ud, søger vi sammen mod panoramare-stauranten ’Meltemi’, for at nyde en græsk, hjemmelavet middag – alt imens vi ser Kretas, måske smukkeste, solnedgang over det krystalklare Middelhav. Turen går igen hjemad mod hotellerne, når det gyldne skær over Elafonisi danser langs den naturskønne kyststrækning.

OBS: Inklusive aftensmåltid med en sodavand, en øl eller et glas vin. Husk kontanter til sol-senge og is/snacks ved stranden, hvis man ønsker dette.

Vejledende pris:
Voksne kr. 515 pr. person
Børn kr. 335 pr. barn.

Som udgangspunkt kører udflugten torsdag.
Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Knossos-paladset

Med engelsktalende rejseleder
Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder. 
Udflugten er på egen hånd.

Vejledende pris:
Voksne kr. 510 pr. person
Børn kr. 275 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Hvad skal man lave på Kreta?

Kreta er en spændende ferieø for dig, der ønsker en ferie, som byder på en bred vifte af oplevelser. På Kreta er det kun fantasien, der sætter grænser:

Historiske oplevelser på Kreta

Er du en historieentusiast er der rig mulighed for at fordybe sig i Kretas og Grækenlands rige fortid. Besøg en af de spændende museer og lær mere om fortiden, eller tag en tur forbi en af de gamle ruiner, som stadig står velbevaret.

Du kan tage med Bravo Tours til Knossos paladset, hvor vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads.

Opdag Kretas kulinariske specialiteter

Når du befinder dig på Kreta, må du ikke snyde dig selv for at smage på de græske specialiteter. På Kreta finder du et stort udvalg af gode restauranter, som serverer fantastisk græsk mad. Smag på en af de mest traditionelle græske retter, nemlig Moussaka, som er en græsk hovedret bestående af oksekød, auberginer, hvidløg, tomatpure, kartofler og løg. Retten er serveret med en lækker creme på toppen. Eller hvad med den velkendte græske salat, horiatiki, med agurk, tomat, rødløg, oliven og fetaost.

Du skal selvfølgelig også smage på en af de smagfulde græske vine – det er jo ferie, ik?

Betagende naturoplevelser på Kreta

Kreta har områder med betagende landskaber, som helt klart er et besøg værd. Snør vandreskoene og gå en tur gennem Samariak-kløften, som er Europas længste og smukkeste kløft. Oplev den frodige natur, klippevæggenes stejle sider og den smukkeste udsigt ned gennem kløften.

Du kan også tage med Bravo Tours på bådtur langs kyststrækningen ved Platanias og Agia Marina, hvor vi også tager forbi Kri Kri øen med de fredede geder og sjældne fugle.

Vil du gerne afsted på eventyr på egen hånd? Så kan du følge en af de populære ruter på øen eller leje en cykel og tag på opdagelse i øens vidunderlige landskaber.

Oplev de fantastiske strande på Kreta

Kreta er kendt for sine vidunderlige strande med azurblåt vand og gyldne kyster. Her kan du holde en dejlig afslappende ferie ved stranden. Det er muligt at leje liggestole og parasoller ved nogle af strandende og ved flere af strandende er der også forskellige vandsportsaktiviteter som kajak, jetski og paddleboard.

Tag med Bravo Tours til den lyserøde strand, Elafoni, som ligger på den sydvestlige del af øen. Her møder du det smukkeste og mest betagende syn. Sandet er noget af det blødeste og fine sand man kan opleve. Den lyserøde farve kommer af bittesmå, knuste skaller fra lyserøde muslinger.

Oplev det pulserende natteliv på Kreta

På Kreta er det også muligt at tage forbi en af de større byer og opleve det pulserende natteliv. Flere steder på øen finder du hyggelige strandbarer, hvor du kan nyde iskolde drinks. Du kan også besøge en af øens diskoteker, hvor der er plads til at lukke din indre dansemus ud på dansegulvet.

Hvor skal man bo, hvis man vil bo tæt på spændende oplevelser på Kreta?

Hvor det er bedst at bo på Kreta, afhænger af hvilke oplevelser du gerne vil opleve på ferien. Vil du eksempelvis gerne have mulighed for at tage i byen, så er det en af de lidt større byer, som eksempelvis Chania, du skal tage til.

Så når først du har bestemt dig for hvad du vil opleve på ferien, så kan du finde det område der matcher dine behov og ønsker for ferien.

Hos Bravo Tours har vi flere fantastiske områder på Kreta:

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til nogle af områderne, hotellerne eller noget helt tredje. Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Del denne side via E-mail