Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Oplevelser

Samaria-kløften

Med dansktalende rejseleder
Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 390 pr. person
Børn kr. 195 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kri Kri bådtur

Med dansktalende rejseleder
Oplev det smukke og azurblå hav langs Platanias' og Agia Marinas kyststrækning. Vi sejler desuden rundt om Kri Kri Øen, som de lokale kalder den, hvor, hvis man er heldig, kan se de fredede Kri Kri geder og sjældne fugle, hvor vi også holder et badestop. Vi vil derudover opleve et tysk flyvrag fra Anden Verdenskrig som ligger på fem meters dybde, hvor vi vil gøre et stop for at bade og snorkle. Der vil desuden blive fortalt om dyrelivet i havet på turen. Dette er en oplevelse for alle, som man ikke må gå glip af. Turen varer ca. tre timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af feriedagen med andre oplevelser. 

Eksklusive transport til båden. Man finder selv til havnen i Platanias. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 195 pr. person
Børn kr. 120 pr. barn.

Det ægte Kreta

Med dansktalende rejseleder

På Kreta er gæstfrihed, historie og kultur noget af de vi turister holder af at komme ud og opleve og være en del af. Grækerne, og Grækenland, er kendte for netop dette og derfor skal vi på denne betagende og alsidige tur rundt i baglandet på den vestlige del af øen.

Vi kører ud hvor naturens historie går flere tusind år tilbage, herfra følger vi tidslinien frem til nyere tid hvor både oliven, grotter, tyrkerne og 2. verdenskrig har sat sine præg.

Der er ingen tvivl om, at turen emmer af autentisk charme og interessante afbræk af Chania regionen, når vi besøger verdens ældste oliventræ i byen Ano Vouves. Vi aflægger et besøg i kirkegrotten Agios Ioannis også kaldt Skt. Johns grotte, som i særlige anledninger, stadig bliver benyttet den dag i dag.

Undervejs vil vi nyde en kretensisk frokost på øens eneste organiske restaurant, som tilbereder maden i gammeldags stenovn og over brændekomfur.
Vi skal ikke snydes for de betagende udsigter over kysten og olivenlunde når vi kører mod Gonia Odigitria klostret. Klostret blev beskadiget både under tyrkernes indtagelse, samt ved stridighederne under 2. verdenskrig. Et historisk slag hvor flere tusinder døde i et af de største luftangreb i historien, ud for nordkysten af Kreta.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 585 pr. person
Børn kr. 390  pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Elafonisis gyldne skær

Med dansktalende rejseleder
Kom med på en yderst smuk og scenarisk eftermiddags- og aftentur, når turen går til en af Europas aller bedste strande; Elafonisi. Elafonisi findes på den sydvestlige del af Kreta og er desuden af gode grunde kendt som ”den lyserøde strand” og ”Kretas Maldiverne”. Det lyserø-de skær i sandet kommer af bittesmå, knuste skaller fra lyserøde muslinger - sandet er dog fortsat noget af det blødeste og fineste, som findes her på Kreta. Lagunen ved Elafonisi er børnevenlig, dog fortsat med mulighed for at komme længere ud og svømme samt snorkle i det azurblå hav, på egen hånd.

Køreturen er i sig selv virkelig betagende og giver god mulighed for at både se kløfter, uspo-leret natur og den smukke kyststrækning alt i en – med mulighed for at købe lokale produk-ter, i en af de små boder vi støder på langs vejen. Undervejs på busturen vil I høre mere om det moderne Kreta, herunder livsstil, livskår og hverdag blandt lokalbefolkningen. Vi holder desuden et kortere toilet- og forfriskningsstop i den lille landsby ’Elos’, inden den sidste etape mod vestkysten sættes i gang. Ved Elafonisi er der et par timer til at nyde den prisvindende strand på bedste bedste vis, ved at sole, bade eller snorkle.

Når sulten begynder at melde sig og dagen ebber ud, søger vi sammen mod panoramare-stauranten ’Meltemi’, for at nyde en græsk, hjemmelavet middag – alt imens vi ser Kretas, måske smukkeste, solnedgang over det krystalklare Middelhav. Turen går igen hjemad mod hotellerne, når det gyldne skær over Elafonisi danser langs den naturskønne kyststrækning.

OBS: Inklusive aftensmåltid med en sodavand, en øl eller et glas vin. Husk kontanter til sol-senge og is/snacks ved stranden, hvis man ønsker dette.

Vejledende pris:
Voksne kr. 515 pr. person
Børn kr. 335 pr. barn.

Som udgangspunkt kører udflugten torsdag.
Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Knossos-paladset

Med engelsktalende rejseleder
Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder. 
Udflugten er på egen hånd.

Vejledende pris:
Voksne kr. 510 pr. person
Børn kr. 275 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Del denne side via E-mail