Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
  • Kalives

Om Kalives

Om Kalives

Græsk feriestemning og frodig natur

Kalives er en hyggelig lille by på Kreta, som er særligt kendt for sit rolige og afslappende miljø og ikke mindst sine skønne, frodige omgivelser. I Kalives finder du både den skønne græske feriestemning og et strejf af det traditionelle hverdagsliv på Kreta. Landsbyen tryllebinder dig allerede ved første måde med sin smukke udsigt over Akrotirihalvøen, der ligger ud for Chania by, samt sine tre floder, som flyder ud i havet.

Det afslappende tempo gør stedet til et roligt og stemningsfuldt område, hvor du kan møde de lokale på byens traditionelle taverner, eller blot nyde solen og bade ved byens indbydende sandstrande. Et besøg i Kalives er ideelt for både par og børnefamilier, som drømmer om en skøn ferie i rolige og smukke omgivelser.

Læs mere om Kalives her.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Hvorfor skal du booke rejser til Kalives?

Foruden at være en lille hyggelig by på Kreta er byen også kendt for sit rolige og afslappende miljø, som er de perfekte omgivelser at holde en velfortjent ferie i. Med en rejse til Kalives kan du altså holde en dejlig og afslappende ferie med vennerne, familien eller din bedre halvdel. Derudover er Kalives også kendt for sin store venlighed og gæstfrihed - så du får en dejlig ferie.

Vejret i Kalives

Kalives ligger på Kreta i Grækenland, hvor du næsten kan være sikker på en sommer med masser af sol og varme temperaturer. Vejret i Kalives er stort set altid godt med gennemsnitstemperaturer på omkring de 26 grader om dagen og vandtemperaturer på omkring de 22-24 grader – perfekt til en vaskeægte badeferie.

Både i Kalives og andre steder rundt på Kreta, finder du gode sandstrande, hvor du kan nyde det gode vejr og solens varme stråler. Du kan selvfølgelig også bare dase ved poolen på hotellet, hvis du bor ved sådan en.

God mad og hyggelige butikker i Kalives

Langs kysten i Kalives ligger en række små restauranter og caféer, som serverer lækre, traditionelle græske retter. På fiskerihavnen finder du også et fint udvalg af restauranter, som dagligt får serveret frisk fisk, som du kan nyde godt af inde i en af restauranterne.

Kan du godt lide at shoppe lidt eller vil du gerne købe en souvenir med hjem, til minde om en god ferie? Så finder du på byens hovedgade et fint udvalg af butikker, hvor du kan få stillet shoppetrangen.

Strandende i Kalives

Strandende i Kalives er bestemt et besøg værd. Byens ene strand har gyldent sand og er omkredset af turkisblåt hav. Stranden har endda fået EU’s blå flag for sit imponerende klare og rene vand – det kalder da på en dukkert. Stranden er særligt velegnet til familier med små børn, da vandet bliver langsomt dybt og derfor er lavvande mod vandkanten. På vej til stranden passerer du massevis af vindrue-plantager og kaktusplanter, som nydeligt pryder den skønne natur.

Gode hoteller i Kalives

I Kalives er der gode hoteller med lækre faciliteter og god beliggenhed. Gæstfriheden er høj og du bliver taget godt i mod fra første sekundt på hotellet. Hos Bravo Tours kan du vælge mellem gode hoteller, så du kan holde en skøn ferie. Bo eksempelvis tæt på stranden, med en bestemt pension eller på et hotel med gratis WiFi.

Besøg de nærliggende byer omkring Kalives

Ikke langt fra Kalives finder du også andre spændende byer, som du kan besøge på ferien. Besøg Platanias, som er Kretas mest berømte ferieby tæt på lækre strande og byliv. Byen ligger omkring 29 kilometer fra Kalives.

Omkring 29 kilometer fra Kalives ligger Agia Marina, som er en livlig og hyggelig ferieby, som hvert år trækker mange besøgende til, fra hele verden.

Blot 24 kilometer væk finder du Kretas næststørste by Chania. Byens pastelfarvede huse ligner noget, der er taget ud af en eventyrbog og stedets magi forstærkes i takt med, at lysene gradvist blændes op, når det lune aftenmørke sænker sig over Chania havn – byens hjerte. Her ligger både lystbåde og små fiskerbåde, og langs kajen kan du finde en række gode restauranter med fantastisk udsigt ud over vandet. I Chania er der både oplevelser for de eventyrlystne og afslappende daseliv for de strandglade. Besøg eksempelvis nogle af byens mange museer eller tag en tur rundt med hestedroske til Kretas ”lille Venedig”, der har fået sit tilnavn efter middelalderens venetianere. Du kan også tage på rundtur i Chanias gamle bydel eller shoppe løs i markedshallen mellem den nye og gamle bydel, som byder på massevis af kulinariske souvenirs og lokale specialiteter. I byens vestlige del finder du den populære Neo Chora-strand med finkornet sand og relativt badevand – perfekt til både børn og voksne.

Fra Kalives er der altså ikke langt til andre spændende byer på øen. Tag den offentlige transport, bestil en taxa eller lej en bil – mulighederne er mange.

Spændende seværdigheder i Kalives

I Kalives er der flere spændende seværdigheder, som du kan opleve på ferien. Du kan eksempelvis leje en båd og sejle ud på egen hånd og udforske de nærliggende omgivelser fra havet. Du kan også tage med på en guidet bådtur eller besøge den fine kryddeributik House of Deli.

Vil du gerne opleve lidt mere end hvad Kalives kan tilbyde, så kan du tage af sted til den uberørte landsby Almyrida. Omkring 10 minutter østpå ligger det fredelige Almyrida. Byen får dig hurtigt til at føle dig i Grækenland med små hyggelige taverner, minimarkeder, pinjetræer og en lille havn. Landsbyen er forholdsvist uberørt og er hjemsted for blot 75 indbyggere. Bylivet foregår omkring hovedgaden, som strækker sig gennem hele byen. Her finder du supermarkeder, cafeer, og bagerier omringet af smukke omgivelser, og om aftenen kan du opleve den fantastiske solnedgang over Almyridabugten. Nedenfor byens hovedgade ligger stranden, som består af tre små bugter, herunder to andstrande blandet med rullesten, samt en stenstrand som er ideel til snorkling.

Kører du omkring 10-15 minutter væk fra Kalives finder du de historiske forter Itzedin og Aptera, som ligger overfor hinanden, dog med få minutters afstand mellem dem. Itzedin er et gammelt fort, som i nyere tid har været brugt som fængsel, men nu er lukket af for offentligheden. Du kan dog stadig gå langs den store fæstning og nyde den fantastiske udsigt over kysten. Fortsætter du til ruinlandsbyen Aptera, som ligger på en bjergtop, kan du opleve betydelige, velbevarede rester af en hellenistisk bymur og et fort, hvorfra du kan spotte Itzedin og nyde den imponerende udsigt over bugten.

Kalives by har noget for alle

Uanset om du vil på badeferie og dase ved stranden, eller på en ferie med en masse oplevelser, så har du mulighed for det i Kalives. Både i og uden for byen finder du skønne strande, hvor du kan dase dagen lang. Der er heller ikke langt til gode oplevelser eller spændende seværdigheder fra byen.

Hvordan rejser jeg til Kalives?

Du kan rejse med Bravo Tours til Kalives fra både Aalborg-, Billund- og København lufthavn. Flyveturen tager omkring 3-4 timer og du lander i lufthavnen i Chania.

Hvordan bestiller jeg en rejse til Kalives?

Du kan bestille en rejse til Kalives gennem Bravo Tours på siden her, hvor du kan se vores hoteller. Du kan også ringe til os for at bestille din rejse til Kalives, eller hvis du vil have besvaret nogle spørgsmål i forbindelse med rejsen eller hotellet. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Rejser til andre dele af Grækenland med Bravo Tours

Hos Bravo Tours har vi også andre rejsemål end Kalives og Kreta. Du kan eksempelvis også rejse til Rhodos, som er den største og mest frodige af de Dodekanesiske Øer med lange, smukke naturstrande og masser af solskinstimer. Der er selvfølgelig også den upolerede ø, Zakynthos, med et utal af strande og betagende naturoplevelser.

Vil du opleve det ægte og autentiske Grækenland, så skal du tage en tur til Lesbos eller Aegina. Begge rejsemål gemmer på skønne oplevelser, smuk natur og spændende seværdigheder.

Del denne side via E-mail