Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Storby
Golf
Krydstogt
  • Rundrejser i Cambodja

Om Cambodja

Cambodja - Paradisland i rivende udvikling
Cambodja er et af Østens nyeste demokratier og har været i rivende udvikling siden 1993. Kongefamilien betragtes som guddommelig.

Cambodja har en trist nyere historie med godt to årtiers isolation fra omverdenen, men er nu et fantastisk spændende rejseland. Landevejene er farbare, og vi har mulighed for at besøge landsbyer, hvor udviklingen har stået stille i en menneskealder. Indbyggerne er søde og åbne samt ofte ganske uvant med besøgende fra vores breddegrader.

Cambodja gennemstrømmes af Mekongfloden, der fører smeltevand fra Tibets bjergtinder ud i oceanet. Landet er frugtbart, og de dyrkede arealer domineres af ris- og sukkermarker.

Cambodjas utroligt gæstfrie befolkning på 14 millioner mennesker handler oftest på markeder med små boder og snævre gyder, hvor alt er til spotpris. En tredjedel af befolkningen lever for under ti kroner om dagen, og Cambodja er landet med flest landmineofre i verden.

Diverse internationale donor-programmer og turismen medvirker kraftigt til landets økonomiske vækst.

Khmer-sproget, der tales og skrives i Cambodja, er et af de mest komplicerede i verden. Alfabetet har 70 bogstaver.

Fakta
Cambodja er et meget spændende, nyt rejseland med de dertilhørende udfordringer, som også kan medføre, at vi med kort varsel må tilpasse programmet efter de tilrådighedværende ressourcer og muligheder.

Visa og lufthavnsafgifter
Ved ankomst kan udstedes visa, hvortil der skal bruges et pasfoto og en afgift på 30 USD (pr. 2/2-2007).
Cambodja har separat, betalte lufthavnskatter, og der opkræves 6 USD for indenrigsflyvningen og 25 USD for international flyvning.

Hospital
Sygehusvæsenet i Cambodja er stadig meget primitivt. Det betyder, at patienter ved alvorlig sygdom skal overflyttes til Thailand, hvor der er alle internationale faciliteter til rådighed. Derfor er det en forudsætning, at alle rejsedeltagere har fuld skandinavisk rejseforsikring med evakueringsdækning.

Drikkevand og mad
Der bør kun drikkes vand fra kommercielle aftappere, og det anbefales at være forsigtig med indtagelse af lokale madvarer. Man kan dog trygt indtage måltiderne på hotellet og restauranterne brugt under turen.

Rundrejser i Cambodja

Cambodjas glemte skatte
0

Cambodja er et af Østens mest spændende rejselande. Der er garanti for beundring, når vi mister pusten ved det guddommelige verdensunder, Angkor Wat – verdens største tempelområde.

Gå en tur langs de smukke alléer, hvor de gamle franske huse fra kolonitiden stadig præger en stor del af bybilledet. Smag på de herlige, lokale delikatesser, der strækker sig fra friturestegte edderkopper til frøer udstoppet med ris og citrongræs. Sejl ud på Tonlé-søen, se de flydende fiskerlandsbyer og hils på de venlige lokale, hvor vi lærer om deres skikke, traditioner og religion.

Vi kommer selvfølgelig også bag facaden, når vi oplever, hvordan befolkningen med stolthed har rejst sig efter årtiers grusomheder påført af Pol Pot og De Røde Khmerer.

Cambodja er ubeskrivelig og må oplevelses!

Men husk, bestil din rundrejse til Cambodja i god tid. Vi flyver nemlig med nogle af verdens bedste flyselskaber til vores oversøiske rejsemål. Flere oversøiske flysæder bliver lukket ned for salg over en måned før afrejse. Vi anbefaler derfor, at I bestiller jeres rejse i god tid. Normalt skal du bestille din rejse rundrejse senest 2,5 måned inden afrejse.

14 Nætter Udsolgt

Cambodja Se på kort

Hovedstad: Phnom Penh Valuta: Riel Tidsforskel: +6 timer Sprog: Khmer Befolkningstal: 15,4 mio.
Gennemsnitstemperatur
32° januar
32° februar
34° marts
35° april
34° maj
33° juni
32° juli
32° august
31° september
31° oktober
30° november
30° december

Del denne side via E-mail