Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Dubrovnik

Dejligt vejr i Dubrovnik

Gennemsnitstemperatur i Dubrovnik

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

7 9 12 16 21 25 28 28 24 19 13 8
0 1 3 7 11 14 16 16 13 9 5 1
14 14 14 15 18 21 24 25 23 20 17 15

 DAG     NAT     HAV

Dubrovnik ligger placeret ud til Adriaterhavets kyst og i læ af Balkans nordlige bjergområder. Det beskytter området mod kolde vinde fra nord og derfor kan I opleve lunt og lækkert sommervejr allerede fra starten af maj. Det sommerlige vejr varer i øvrigt ved helt hen i september og særligt badevandstemperaturerne holder et flot niveau et stykke ind i efteråret.

Adriaterhavet er i øvrigt relativt smalt og den lune luft, der er blevet opvarmet på sin færd henover det sydlige Italien på den anden side, når dermed ikke at blive afkølet, inden den rammer Kroatiens kyst. Det betyder, at I er sikret lune briser omkring jeres solbrune arme og ben, når I holder ferie i Dubrovnik.

Vejret i Dubrovnik er således oplagt til en badeferie, når I gerne vil holde ferie et andet sted i Sydeuropa end på de klassiske rejsedestinationer.

Vejret i Dubrovnik giver jer varme dage og behagelige nætter

Gennemsnitstemperaturen i sommermånederne juni, juli og august ligger på mellem 25 og 28 grader i dagtimerne. Nogle dage er det meget varmere og andre dage en smule køligere.

De varmeste dage får I, hvis I rejser i juli og august. Disse to måneder er også de tørreste og de rejsemåneder, der byder på det luneste badevand.

Selvom vejret i Dubrovnik byder på varme og masser af solskin, er nætterne dog relativt kølige. Om natten falder temperaturen gennemsnitligt til under 20 grader, selvom dagene er varme. Det gør nætterne svale og giver jer dermed behagelige sovetemperaturer. Noget mange af vores rejsegæster sætter pris på.

Det bliver dog aldrig decideret koldt om natten, så hvis I hellere vil bruge de mørke timer udendørs, kan I uden problemer dette. I foråret og efteråret er det dog en god idé at medbringe en let trøje til de bare arme, hvis I færdes ude i de sene nattetimer.

Masser af solskinstimer i Dubrovnik

Hvis I rejser til Dubrovnik for at få sol på næsen og farve på benene, tager I ikke skuffede hjem. Antallet af daglige solskinstimer i Dubrovnik er højt. Faktisk blandt nogle af de højeste i Europa.

I højsæsonen sender solen sine varme og velgørende stråler ned fra himlen i 13 timer om dagen. Vejret i Dubrovnik ligger faktisk solskinsmæssigt på niveau med Spaniens Costa del Sol som ellers traditionelt regnes for den mest solrige destination i Europa.

 

Del denne side via E-mail