Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Lissabon

Mildt vejr hele året

Gennemsnitstemperatur i Lissabon

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

15 16 18 20 23 25 28 28 27 23 18 15
8 9 10 11 13 16 18 18 17 15 11 9
15 15 15 16 17 18 19 20 20 19 18 17

 DAG     NAT     HAV

Vejret i Lissabon

Vejret i Lissabon er yderst behageligt året rundt. Det gør også destinationen til et oplagt valg til en storbyferie, uanset hvornår på sæsonen I gerne vil afsted – i modsætning til de mere nordligt beliggende storbyer.

Lissabon er dog meget mere end blot en storby. I sommerhalvåret er byen nemlig også et yndet rejsemål, når der står badeferie på programmet. Allerede i maj begynder varmen at invitere til strand- og pool-aktiviteter med sine gennemsnitlige 23 grader. Herefter stiger graderne på termometeret blot støt, jo længere hen på sommeren vi kommer.


Vejret i Lissabon om sommeren

I juli og august er gennemsnitstemperaturen på 28 grader og dermed er der også dage, hvor tallene på termometeret når endnu højere op. Vejret i Lissabon er dog yderst behageligt, selvom temperaturerne er høje. Byen er nemlig placeret ud til Tajo-flodens udløb, hvor der trænger lette briser ind fra vandet. Derudover er varmen behageligt tør og føles derfor markant anderledes, end vi er vant til herhjemmefra.

Temperaturen daler også til et behageligt niveau om natten, så dagens hede kan fortrænges og grundlaget til en god nattesøvn lægges. Aftenerne er dog fortsat lune i sommerperioden – men I foråret eller efteråret kan en ekstra bluse i aftentimerne være nødvendig.


Mildt vejr hele året

Lissabon ligger placeret tæt på Atlanterhavet, hvor Golfstrømmen er medvirkende til, at der sjældent opstår særligt store temperaturudsving fra sæson til sæson.

I vintermånederne december og januar ligger temperaturerne stabilt omkring 15-16 grader og kommer sjældent under 7 grader. Vejret er dog ofte smågråt og lettere fugtigt om vinteren, men allerede i slutningen af april starter forårsvejret med masser af solskin og lunere temperaturer.

Er I glade for at bade ved stranden, har rejsemånederne august og september de bedste badevandstemperaturer, selvom disse ikke er blandt de højeste i Europa. Generelt svinger de mellem 15 og 20 grader afhængigt af årstid. I særligt solrige perioder, og når vinden blæser fra syd og fører varm luft fra Afrika op mod nord, kan vandtemperaturen kravle en smule højere op på skalaen.

 

Del denne side via E-mail