Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Vietnam

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til det fantastiske Vietnam. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde på den forestående drømmerejse.

 

Pas og visumregler
Vietnam: Ophold under 15 dage kræver ikke visum.
Gyldig returbillet/dokumentation for udrejse senest 15 dage fra indrejsedatoen skal kunne fremvises.
Ophold over 15 dage: Ved ophold over 15 dage er der visumpligt for danske statsborgere.

Find flere oplysninger om pas og visum til Vietnam på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/

Alle gæster skal sende pr. post eller scanne og maile en kopi af fotosiden af deres pas - dette kan mailes til bravo@bravotours.dk
– Venligst mærk emnelinjen med billetnr. og afrejsedato.

Flyselskab
Når du rejser til Vietnam med Bravo Tours, foregår det med enten Thai Airways eller Turkish Airlines, hvor der er flyskifte i Bangkok.
I afgangshallen er det dit eget ansvar at finde frem til den gate, hvorfra flyet afgår. Nummeret på gaten finder du på skærmene i afgangshallen. Der henstilles til i god tid at bevæge sig ud til gaten, hvor man normalt skal være senest en halv time, inden flyet afgår.
Med Thai Airways er flytiden fra København til Bangkok ca. 11 timer og fra Bangkok til Hanoi ca. 2 timer - Der er ca. 2 timers ventetid i Bangkok.
På Vietnamrundrejsen med badeferie, foregår hjemrejsen direkte fra Bangkok til København efter endt badeferie.

På Thai Airways vil der ombord blive serveret diverse måltider og drikkevarer. Ligeledes er der ombord et stort udvalg af underholdningsmuligheder såsom film, spil og musik, der er tilgængelige fra den personlige TV-skærm.

Bagage
Bagagen bliver tjekket ind til Vietnam, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Bagagekvitteringen beholdes, da den er endegyldigt bevis på, at bagagen er indleveret og skal bruges som kvittering, hvis uheldet er ude og bagagen bortkommer eller bliver forsinket.
Bagagereglerne for flyselskabet er følgende:
Thai Airways: 1 stk. bagage på max. 20 kg og må ikke overskride et samlet mål på 158 cm, dette skal måles på højde, dybde og bredde. Håndbagagen må max. veje 7 kg og have et samlet mål på 115 cm.
Overvægt afregnes direkte med flyselskabet.

Da der højest sandsynligt skal være plads til diverse indkøb, er det derfor en god idé ikke at medbringe alt for meget bagage på udrejsen.

Ankomst til Hanoi
Ved ankomst til Hanoi, skal man følge skiltene mod ”Arrival” og ”Immigration”, hvor der skal forevises pas. Efter immigrationen kommer man til bagageudleveringen. Det fremgår af store skærme i bagagehallen, hvilket bånd bagagen kommer ind på.
Herefter passeres ”Customs”, inden man kommer til udgangen.
I ankomsthallen står den lokale guide klar til at modtage jer og kører jer til jeres respektive hoteller. Køreturen til Hanoi tager ca. 45 min. Tiden afhænger selvfølgelig af trafik og vejforhold.

Kontanter og kreditkort
Vi anbefaler at der medbringes US dollars og kreditkort.
Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG dit kreditkort til andre ved betaling – fx på restaurant uden at holde opsyn med det.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør man derfor sikre sig, at man har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge.

Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller, restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I de fleste lande er drikkepenge en del af lønnen for de ansatte i turistbranchen. Det er derfor velset, at man giver drikkepenge til taxichauffører, tjenere og hotelportierer.

På Bravo Tours’ rundrejser anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke at tænke over, om der er givet for lidt eller for meget.

Vejr og klima
Vietnam
Vietnam ligger nord for Ækvator og har tropisk klima i syd, subtropisk klima i nordøst og højlandsklima i nordvest. Afhængig af årstiden, højden, og om man er i nord eller syd, kan man opleve op til 38˚ C og helt ned til 5˚ C.
Fordi landet er så langstrakt fra nord til syd er der generelt ikke nogen dårlig årstid i Vietnam. Når en region er regnfuld og kold eller varm og fugtig, er der altid en anden region, der er solrig og behagelig varm. I nord ligger temperaturen mellem 10˚ og 32˚ C med november til februar som de koldeste måneder og maj til september som de varmeste. I syd ligger temperaturen generelt mellem 22˚ og 34˚ C med december og januar som de koldeste måneder og marts til maj som de varmeste. Bemærk, at der altså kan være store temperaturforskelle på en rundrejse i Vietnam, der går fra nord til syd - særligt i vinterhalvåret. Derfor er det en god ide at medbringe en ekstra trøje til dagene i nord. 

Områder Jan  Feb Mar  Apr  Maj Jun  Jul  Aug  Sep  Okt Nov Dec
Nord Vietnam
Ha Noi                         
Ha Long Bay                         
Central Vietnam
Hue                        
Hoi An                         
Danang                        
Nha Trang                         
Centre Highlands                         
Syd Vietnam
Ho Chi Minh City                        
Mekong Delta                         
Phu Quoc                        

  Højsæson Godt tidspunkt at besøge 
  Mellemsæson OK, men med nogle begrænsninger 
  Lavsæson Godt tidspunkt at være andetsteds 

 

 Godt at medbringe til Vietnamturen
• Foto/Videoudstyr (batterier etc)
• Kikkert
• Lommelygte
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme med høj faktor
• Myggespray eller balsam
• Kort, rejsebøger etc.
• Mindre taske til håndbagage
• Personlige dokumenter og kopier af pas
• Kontanter(USD/DKR) og kreditkort
• Evt. nødvendig medicin
• Badetøj, lunt tøj og pænt tøj til restaurantbesøg
• Alle hoteller med pool har håndklædeservice, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder

Beklædning
Vietnameserne går meget afslappet klædt, men samtidig gør de meget for at være velklædte og for at have en pæn fremtræden. På vores rundrejser, som er forholdsvis aktive rejser, er det vigtigt, at tøjet er praktisk og behageligt.
Shorts (ikke for korte) og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men du skal være opmærksom på beklædningen i templerne. Beklædningen må ikke være stødende, og bermudashorts, bukser, nederdele, løse T-shirts, skjorter, sko og sandaler går an, men fx korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og strandsandaler er ikke velset. Ved besøg i templer og helligdomme forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ. De fleste steder skal fodtøj også efterlades udenfor.
Der kan nogen gange godt være lidt køligt om aftenen og tidlig morgen, så en varm trøje eller let jakke er god at have med. På rundrejserne kan I komme til at gå en del, så et par komfortable sko er uundværlige.
Da solen er meget stærk i løbet af dagen, anbefaler vi, at I medbringer en god solcreme og måske en solhat/kasket.
Der er en del myg, så myggespray er enten en god idé at medbringe eller købe ved ankomsten. Hvis det købes hjemmefra, så husk at det skal være den slags, som også dækker mod tropemyg.

Krav til rejsedeltagerne
Alle eventyrlystne, der ønsker at opleve en anderledes og fremmed kultur i en verdensdel, hvor tingene ikke nødvendigvis er som i Danmark, kan deltage på Bravo Tours’ rejser. På rundrejsen kan alle i normal fysisk form deltage, men rejserne anbefales ikke til gangbesværede.
Der kan ske ændringer i dagenes program, men man kommer selvfølgelig til at opleve alt, som er beskrevet i kataloget. En portion tolerance og godt humør er derfor vigtigt at pakke med i kufferten, men så er man også sikker på en enestående ferie i Vietnam.

Elektricitet
Vietnam har ligesom Danmark 220 volt, men stikkene er ikke altid som vores. Det er derfor tilrådeligt at medbringe et adapter-sæt med varierende valgmuligheder. En adapter kan købes hos de fleste isenkræmmere eller i afrejselufthavnen.

Hoteller
På de fleste af de hoteller, vi bruger, findes der en kogekedel samt te/kaffe og køleskab/minibar. Der er som regel også gratis flaskevand på værelserne, som vi anbefaler, at I bruger til at børste tænder i.
Alle hotellerne er af fin standard, så der er ikke behov for at medbringe lagenposer og ej heller myggenet.

Rejseforsikring
Selv om Vietnam ikke er et farligt land at rejse i, kan der opstå sygdom eller anden situation, hvor du kan få brug for hjælp. Deltager du på en rejse til Vietnam med Bravo Tours, er det derfor et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring.
Bravo Tours er gerne behjælpelig med tegning af din rejseforsikring.

Rejseleder
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores rundrejse, hvis muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at han eller hende alligevel ikke kan køre rundrejsen. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rundrejseleder.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen vil guiderne være behjælpelige ved indtjekningen. Efter indtjekningen går man videre til ”departures”, hvor der er rig mulighed for at få lavet de sidste indkøb i de utallige taxfreebutikker. Her findes også et bredt udvalg af restauranter og cafeer.

Eventuelle pårørende kan tjekke ankomsttidspunkt til Københavns Lufthavn på TV2 eller DR tekst tv, eller på www.cph.dk

GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtigt god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Vietnam!

Vi anbefaler at læse billetten grundigt igennem og kontakte os, hvis der er tvivlsspørgsmål.


Del denne side via E-mail