Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Sri Lanka

Vigtige informationer

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til den dråbeformede og gudesmukke ø, Sri Lanka. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Pas og visum
Der er krav om visum, når du – som dansk statsborger - rejser til Sri Lanka. Du skal søge om visum inden afrejse. Du skal søge visum online via www.eta.gov.lk Det koster 35 USD pr. person at få visum til Sri Lanka. Du udfylder alle felter. Du gennemlæser dine data og bekræfter. Du betaler og printer herefter dit visum. Dit visum skal medbringes og forevises sammen med passet ved ankomsten. Vi anbefaler at søge tidligst ca. 3 uger før afrejse. Dit visum gælder 30 dage fra ankomstdatoen. Bliver du ikke godkendt, eller er visum ansøgt forkert, kan du blive nægtet indrejse til Sri Lanka. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum rettidigt og medbringe det i lufthavnen. Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

De informationer du skal bruge for at udfylde dit visum findes nedenfor.

Du kan finde flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sri-lanka-pas-og-visum/#_blank

Flyselskab
Når du rejser med Bravo Tours til Sri Lanka, flyver du med Turkish Arilines. Der er flyskifte i Istanbul på både ud- og hjemrejsen. Der kan forekomme yderligere tekniske mellemlandinger.

Bagage
På rejsen til Sri Lanka må medbringes et stk. bagage på maksimalt 30 kg + 1 stk. håndbagage på maksimalt 8 kg pr. person.

Ankomst til Sri Lanka
Du kan deltage på vores rundrejse fra København, Billund eller Aalborg. Alle er med det samme fly fra Istanbul til Sri Lanka. Uanset hvor din rejse begynder fra, ankommer du til Bandaranaike International Airport med TK 730. Ved ankomst skal pas og eVisa dokument fremvises ved immigration. Her stemples passet, baggagen hentes, og rejsen begynder. Den første overnatning har i vi i Colombo på The Kingsbury Hotel, Janadhipathi Mawatha, Colombo, Sri Lanka. Disse informationer skal du bruge, når du ansøger om visum.

Tidsforskel
Der er 4,5 times tidsforskel på Danmark (vintertid) og Sri Lanka.

Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan normalt veksles, og vi anbefaler at veksle til Rupees ved ankomsten. Medbring derfor enten kreditkort eller USD sedler, der senest er fra 2000 eller EURO. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på hotellet, men kontanter hæves i bankerne/automaterne.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt derfor egen læge. 

Drikkepenge

Drikkepenge er naturligvis helt frivilligt, men er en naturlig del på rundrejsen på Sri Lanka. Du skal beregne ca. kr. 35 pr. dag.

Vejr og klima
Der er forskelligt klima på øen. Den bedste sæson på sydkysten er i vinterhalvåret, mens det er bedst vejr i nord og øst om sommeren. Sydkysten er primært berømt for sine smukke strande, mens nordkysten er indbegrebet af spændende kultur og flot natur. Generelt er klimaet og vejret på Sri Lanka skønt, og hele året kan man opleve temperaturer på omkring 30 grader med undtagelse af bjergene i det centrale højland, hvor det er koldere, og hvor vejret kan være mere ustadigt end de andre steder på øen. Der kan forekomme regn året rundt, men der er aldrig koldt.

Elektricitet
230 volt. Stikkene er runde 3-ben. Adapter skal medbringes.

Etikette
På Sri Lanka er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet. F.eks opfattes det stødende at vise kærtegn offentligt eller røre ved hovedet på et barn, da det anses for at bringe uheld. Det er heller ikke alle steder velset at fotografere. Vi opfordrer til at overholde de regler der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en rundrejse på Sri Lanka med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går du videre til ”departures”. Herfra er du på egen hånd og skal gå til den gate, hvorfra flyet boarder. Tjek tid og gate nr. på skærmene i lufthavnen.

GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Sri Lanka. Vi anbefaler, at du læser billetten grundigt igennem og kontakter os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Del denne side via E-mail