Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Patong Beach

Om Patong Beach

Patong – badebyen over dem alle

Phukets mest populære ferieby, Patong, har uden tvivl noget for enhver. Med en bred vifte af aktiviteter, kulturelle oplevelser og imponerende badestrande, er Patong den helt ideelle turistby! Først i 1979 fik byen elektricitet, og den første asfalterede vej til Patong blev blot anlagt tre år forinden. Før 1947 var byen blot en lille fiskerby, afskåret fra resten af Phuket af store bjerge og tropisk jungle. I dag valfarter turister fra hele verden til denne fantastiske ferieby for at opleve de mange herligheder.

”Mai pen rai”
Inden du kommer til Patong, eller generelt set bare Thailand, bør du lære sætningen mai pen rai, der betyder ”drop bekymringerne” eller ”don’t worry, be happy”, som den kendte sanger Bobby McFerrin så fint sang tilbage i 1988. Det er nok den mest brugte sætning blandt de lokale, idet den tydeligt beskriver den meget afslappende attitude i landets mange feriebyer. 

Oplevelser

Spis sorthummer til middag, se en vaskeægte thaiboksekamp, prut om prisen på et håndsyet jakkesæt på markedet, eller nyd den smukke solnedgang med en kølig drink i hånden. Byen er både en blanding af marked og folkefest, der står op med solen og går ned lang tid efter mørkets frembrud. Du finder alt fra strandbarer, gigantiske natklubber og restauranter til massage, vandski og thailandske fiskerbåde, der vugger sagte i horisonten.

De fleste tilbringer dagene på stranden eller på at udforske de uendelig mange butikker og markeder. Når mørket falder på, er det med at klæde sig på til underholdning og fest, mens man betragter de skinnende neonlys og festglade folkemængder. Dog er flere og flere familier begyndt at holde ferie i Patong, hvilket har resulteret i, at flere af byens lokale og tidligere meget overfyldte barer er lukket ned. Byen er derfor ikke længere den samme velkendte ”festby” som den tidligere har haft ry for at være. 

Strande

Patongs 3 km lange, gyldne sandstrand er nok den mest populære strand i Phuket og er et godt alternativ til det glimtende festliv i byen. Her er der mulighed for at prøve diverse vandaktiviteter som jetski, parasailing og bådture såvel som nyde en massage, slikke sol og boltre sig i bølgerne. Du kan også smide dig i en solstol under palmerne og nyde en forfriskende snack eller drink fra strandens boder.

Nær Patong ligger den 300 meter lange, eksklusive Freedom Beach med sit flotte, hvide sand, omringet af store granitsten og frodig jungle. Her kan du solbade, spille beachvolley eller snorkle uden frygt for at blive kørt ned af jetski eller andre larmende vandaktiviteter.

15-20 minutters kørsel fra Patong finder du Paradise Beach og Tri Tang Beach, som begge er særdeles attraktive strande i Phuket. Paradise Beach har fantastisk natur med skyggegivende palmetræer, tropiske mandeltræer, store granitsten og koralrev, som strækker sig 100 meter ud i vandet. Tri Tang Beach derimod er det ideelle sted for solelskere, for her er der ikke noget, der skygger for solen. Læn dig blot tilbage og nyd solen med en drink i hånden.

Thaiboksning – en oplevelse for livet

En oplevelse du bestemt ikke må gå glip af, når du besøger byen, er Thailands nationalsport -thaiboksning. Sporten adskiller sig fra den klassiske boksning ved at tillade spark og stød med både knæ og albuer, og det er endda tilladt til feje fødderne væk under modstanderen. I Patongs lokale boksestadium kan du nemt bestille billetter til disse hæsblæsende og meget intense dueller, som bestemt en oplevelse værd.    

Transfer

Det tager ca. 1 time at køre fra lufthavnen til det første hotel i Patong.  

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail