• Vejret på Gran Canaria

    Vejret på Gran Canaria

Ferie med masser af solskin

Ferie med masser af solskin

Gennemsnitstemperatur på Gran Canaria

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC
21 23 24 24 25 26 27  28 27 23 23 21
15 15 16 16  17  18  20  21  21 19 18 17
19 19 19 19  19  20  22  23  22 22 22 20

 DAG     NAT     HAV

Vejret på Gran Canaria

Stranden på Gran Canaria
Vejret på Gran Canaria

Vejret på Gran Canaria

Gran Canaria – øen med det evige forår

Det er ikke uden grund, at millioner af turister fra hele verden hvert år valfarter til feriestedet Gran Canaria, der er den tredjestørste af de Kanariske Øer. Klimaet på vulkanøen er nemlig helt enestående året rundt med årstider, der ligner hinanden til forveksling. Går du efter at holde din ferie i en behagelig varme og med masser af solskin, så er Gran Canaria den oplagte destination.

Tusindvis af solskinstimer

Uanset om kalenderåret viser sommer eller vinter, så kan du til alle tider forvente høje temperaturer og lækre solskinsdage på Gran Canaria. Somrene på den populære ferieø er kendetegnet ved at være tørre og varme, mens vintrene er en lille smule køligere og med mulighed for lidt regn af og til. Gran Canaria og de øvrige Kanariske Øer bliver af mange kaldt øerne med det evige forår netop på grund af de forholdsvis små vejrmæssige udsving, der er året igennem.  

Forskel på nord og syd

Den populære ferieø er inddelt i flere klimazoner. Rejser du til øens sydlige områder, så vil du hele året rundt opleve et tørt og subtropisk klima med forholdsvist høje temperaturer. Tager du derimod til den mere nordlige del af øen, så er der her også mulighed for lidt nedbør af og til, hvilket forklarer den store frodighed på de kanter. Generelt set er der dog kun få dage med regn, og langt de fleste ferieområder ligger på den sydlige del af øen. Tager du til hovedstaden Las Palmas, kan der dog godt være lidt koldere end i de sydligste egne.

Samme breddegrad som Sahara

De kanariske øer ligger tæt på Ækvator og den vestlige kyst af Nordafrika på samme breddegrad som Sahara-ørkenen. Øernes placering betyder, at vejret på Gran Canaria om vinteren er betydeligt bedre end i fastlandet Spanien, der som bekendt ligger en del længere nordpå. Gennemsnitstemperaturen på øen om vinteren ligger på lige over 21 grader, mens sommertemperaturerne er lidt højere og ofte lander på omkring 27 grader i gennemsnit.

Flere faktorer bag vejret

Selvom Gran Canaria har alle forudsætninger for at få meget hede solskinsdage, så er varmen altid utrolig behagelig på øen. Det skyldes, at vejret i høj grad bliver påvirket af, at Gran Canaria er omkranset af havet med den kølige Kanariske Strøm og de nordøstlige passatvinde. Badevandstemperaturerne er forholdsvist høje og ligger på et sted mellem 19 og 23 grader.  

Del denne side via E-mail