Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret på Costa Blanca

Vejret på Costa Blanca er solrigt og sommerligt

Gennemsnitstemperatur på Costa Blanca

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

16 17 19 22 24 27 30 31 28 24 20 17
6 7 8 10 13 16 19 20 18 14 10 7
14 14 14 15 17 21 24 25 24 21 18 16

 DAG     NAT     HAV

Vejret på Costa Blanca

Vejret på Costa Blanca er ægte Middelhavsvejr med sine lange, solskinsfyldte dage og dejlige sommertemperaturer.

Costa Blanca ligger godt beskyttet af en bjergkæde ind mod fastlandet og i relativt læ af hele den Iberiske Halvø, som Spanien befinder sig på. De kølige vinde fra nord aftager derfor en smule, når de rammer bjergene og det samme gælder vindene fra vest. Det giver de bedste betingelser for lune dage – både forår, sommer og efterår.

Samtidig nyder området også godt af de varme vinde fra syd, hvilket gør vejret på Costa Blanca endnu mere fantastisk – og når termometeret sniger sig opad og rammer 30 grader eller mere, køler den lette brise fra Middelhavet det hele en smule ned.


Vejret på Costa Blanca er solrigt og sommerligt

Costa Blanca har over 2800 solskinstimer årligt, hvilket er på niveau med det øvrige Sydeuropa. Her skinner solen fra en blå himmel langt de fleste dage i sommerperioden og i månederne juli og august er risikoen for regn minimal.

Vejret på Costa Blanca er især præget af sine varme sommermåneder, hvor der fra juni til september er en gennemsnitstemperatur på 29 grader, med de højeste temperaturer i højsæsonen som er juli og august.

Allerede i maj er vejret på Costa Blanca dog sommerligt og I kan rejse ned i varmen helt frem til oktober, hvor termometeret stadig viser gennemsnitligt 24 fantastiske grader.

Det gør Costa Blanca til en meget populær destination i hele sæsonen og vejret er især i april, maj og oktober velegnet til andet end blot badeferie, som f.eks. udflugter til områdets bagland eller byerne langs kysten.


Perfekt badevejr

Vejret på Costa Blanca byder dog især på fantastisk badevejr, særligt på de varmeste dage.

Badevandstemperaturerne befinder sig i samme lune ende af skalaen som lufttemperaturerne og vandet ved kysten er i gennemsnit omkring 24 grader i sommermånederne. Det er perfekt til en kølig dukkert, der samtidig ikke får jer til at gyse alt for meget.

Efter endt dukkert kan I sætte jer tilbage i solen og lade varmen og den skønne Middelhavsbrise tørre arme og ben, mens I får en dejlig kulør, I kan tage med jer hjem.

Del denne side via E-mail