Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Algarve

Skønne briser der køler

Skønne briser der køler

Gennemsnitstemperatur i Algarve

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

16 16 18 20 24 26 29 29 27 23 19 16
8 9 9 11 13 15 18 18 17 15 11 9
16 15 16 16 17 19 20 21 21 20 18 17

 DAG     NAT     HAV

Vejret i Algarve

Vejret i Algarve

Vejret i Algarve er noget af det mest solrige i Europa og antallet af solskinstimer slår endda solstaten Californien. Her skinner solen over 3000 timer om året og antallet af dage med regn er minimalt.

Det særligt solrige og varme vejr skyldes Algarves geografiske placering, fordi kysten ligger en smule isoleret fra resten af Portugal af en række mindre bjergkæder, som beskytter mod det køligere vejr fra nord.

Vores destinationer i Algarve ligger jævnt fordelt på Portugals sydvendte kyst mellem Atlanterhavet mod vest og Middelhavet mod øst. Generelt er både badevandstemperaturerne og luften varmere jo længere mod øst, I befinder jer. Badevandet er gennemsnitligt omkring 20 grader i sommerperioden.

Skønne briser der køler

Sommeren i Algarve er intet mindre end vidunderlig med sin tørre varme og sine lange solskinsdage. Temperaturen kan endda nå op på 35 grader eller mere, når Sirocco-vinden fra Afrika blæser henover kysten.

Gennemsnitstemperaturen svinger mellem 23 og 29 grader, afhængigt af hvilken måned, I rejser i og den lette vind fra kysterne medvirker til, at varmen ikke føles ubehagelig.

Her bliver dog aldrig decideret køligt om sommeren, hvilket gør vejret i Algarve til noget, der tiltaler langt de fleste. Her er lunt og lækkert badevejr til jer, der elsker varme men samtidig heller ikke så varmt, at opdagelseslystne rejsegæster ikke kan komme på udflugter i dagtimerne. Vejret i Algarve er også oplagt til sportsaktiviteter som golf, ridning, vandreture og vandsport.

Evigt forår i Algarve

Vejret i Algarve minder om sommer helt fra slutningen af april til oktober, men fordi området byder på en lang række forskellige aktiviteter og derfor ikke udelukkende egner sig til badeferier, flyver vi feriegæster til Algarve hele året.

Selv i januar er temperaturerne behagelige og minder om den danske forsommer, med masser af sol og lunt vejr. Samtidig er den generelle nedbørsmængde meget lav og hvis det regner, er det oftest tale om korte byger, uanset årstid.

Del denne side via E-mail