Alle rejsemål
Rejseklubben
Safari
Golf
Flybillet
  • Vejret i Calabrien/Syditalien

Charmerende sommervejr i Calabrien

Charmerende sommervejr i Calabrien

Gennemsnitstemperatur i Calabrien/Syditalien

  JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

13 13 14 18 22 25 28 29 26 23 18 14
7 7 8 10 14 17 20 21 18 15 12 9
15 14 14 15 18 22 25 26 25 22 19 16

 DAG     NAT     HAV

I syditalienske Calabrien får I klassisk Middelhavsklima med masser af sol og varme, som strækker sig langt hen i efteråret. Her kan I derfor hele sommerhalvåret slappe af blandt lune briser og noget af Europas reneste luft.

Med sin placering på Italiens sydspids med havet omkring sig, ligger Calabrien nemlig både et stykke fra det øvrige fastland og velplaceret i forhold til havets lune briser. På den måde sørger de milde vinde for, at den luft, I indånder, altid er frisk og fylder jer med ny energi.

Sådan er vejret i Calabrien

Vejret i Calabrien bliver lunt allerede starten af maj. Her begynder gennemsnitstemperaturen i dagtimerne at komme over 20 grader, samtidig med at den nogenlunde holder samme niveau om natten. I starten af sæsonen er badevandet dog fortsat en smule til den kølige side og badevandstemperaturen når først en behagelig temperatur over 20 grader midt i juni.

Mange hoteller har dog opvarmede pools, så en badeferie i maj og starten af juni kan sagtens lade sig gøre. Faktisk er vejret i Calabrien i disse måneder perfekt til jer, der ikke er vilde med meget høje temperaturer. Det samme gælder, hvis I gerne vil på sightseeing i Calabrien eller det øvrige Syditalien. Det er nemlig mest behageligt at bevæge sig rundt i de bjergrige områder, når det ikke er alt for varmt.

I slutningen af juni og frem til slutningen af september kan temperaturerne derimod på udvalgte dage sagtens nå et stykke over de 30 grader. Gennemsnitstemperaturen i denne periode er mellem 25 og 29 grader – og det lune vejr i Calabrien holder ved helt hen i oktober.

Tørre somre i Syditalien

Risikoen for nedbør er relativt lille, hvis I rejser til Calabrien i sommerhalvåret. Det regner sjældent i maj, juni og juli - og selvom de øvrige rejsemåneder teoretisk set kan byde på lille kortvarig byge eller to, befinder I jer stadig på en af Europas mest solfyldte destinationer.

På dage med regn er temperaturerne i øvrigt fortsat behagelige. I kan således roligt pakke sommertøjet og stadig være vejrmæssigt passende påklædt, hvis I skulle blive overrasket af en mindre byge på jeres ferie i Calabrien.

 

Del denne side via E-mail