Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Om Capo Vaticano/Tropea

Capo Vaticano og Tropea

Ca. 50 kilometer syd for Pizzo ligger Capo Vaticano. En fantastisk kyststrækning, der er kendt for sine lange strande og ikke mindst hovedbyen Tropea som i 2021 er blevet kåret til Italiens smukkeste historiske by. Med sit krystalklare vand, klipper og flotte hvide sandstrande er Tropea en af de absolut smukkeste byer i Calabrien. Her finder du mange, små, hyggelige gader og stræder med et stort udvalg af restauranter, cafeer og butikker.

Sydkystens perle
Tropea blev grundlagt for mere 2.000 år siden, og den ældste bydel er i dag vokset sammen med en 70 meter høj klippe i havet. Domkirken og katedralen er blot et par af de seværdigheder, du bør opleve i Tropea. Byens charmerende bymidte er absolut også et besøg værd – gå fx en tur i de hyggelige, snoede gader.

Stromboli – en spændende oplevelse
En helt særlig attraktion er den lille vulkanske ø Stromboli. Fra havnen i Tropea kan du tage en dagstur til det naturskønne sted, hvor du kan gå på opdagelse, svømme ved de sorte sandstrande eller lade dig betage af lavafontænerne i Sciara del Fuoco. På den 12 km2 store ø bor der ca. 500 indbyggere, som primært lever af fiskeri og turisme.

Navnet Stromboli har nærmest en magisk klang i sig. Ifølge de gamle grækere hed øen Strongyle, der betyder den pukkelryggede. Vulkanøen ligner nemlig en pukkel, der ligger i havet midt imellem Napoli og Sicilien. Stromboli er med sine ca. 3.000 meter fra havbunden en af de syv Eoliske Øer, der er særligt kendte for deres stormfulde og blæsende vejr. Stromboli er desuden Europas mest aktive vulkan. Med korte mellemrum slynges glødende lavablokke op i luften. Om dagen ligner det røde røgskyer – om natten et ildrødt festfyrværkeri. Udbruddene er forholdsvist svage og ufarlige, men de er helt igennem spektakulære. Du må bestemt ikke gå glip af denne oplevelse, når du besøger området.

Sicilien – noget af det smukkeste
Den guddommeligt smukke ø, Sicilien, er den største ø i Middelhavet og på størrelse med Jylland. Tag på en dagsudflugt hertil og bliv fortryllet af byens charmerende gader og ikke mindst udsigten over den 3.000 meter høje vulkan Etna. Sejlturen på Messina-strædet, mellem San Giovanni i Calabrien og Messina, tager blot en halv times tid. Herefter kan du fx leje en bil og køre på eventyr på denne smukke vulkanø.

Er du i humør til en vandretur, så er vulkanen Etna det oplagte valg. Området er med dets kratere en utrolig oplevelse på nært hold. Det kan være en god ide at booke en guidet tur, så du får de største oplevelser med dig hjem. Vulkanen er både en oplevelse for børn og voksne. Etna er Europas største aktive vulkan og er én af verdens mest aktive af sin slags. Gennem tiden har den også haft både milde og voldsomme udbrud, der kan huskes af de lokale såvel som af udenlandske borgere.    

Øen byder desuden på lækre sandstrande, god mad og flere tusinde års historie præget af grækerne, romerne og araberne samt de smukke Peloritani-bjerge, der udgør byens bagland.

Øen er utroligt mangfoldighed, så sørg derfor for at have rigeligt med tid, når du besøger øen.

Mad og specialiteter

Tropea og området omkring er kendt for en helt særlig specialitet: rødløg. De hænger over det hele. Er du frisk, kan du endda forsøge dig med den lokale specialitet – eller eksperiment om man vil: en is lavet på rødløg.

Andre specialiteter er Nduja – is lavet af krydret salami. Du kan også prøve en lækker italiensk is tilsat blæksprutteblæk.

Transfer
Det tager ca. en time at køre fra lufthavnen til det første hotel i Tropea.  

Hoteller i Capo Vaticano/Tropea

Oplevelser

Oplev Tropea

Calabriens ferieperle er uden sammenligning byen Tropea. Her finder du den perfekte kombination af hyggelige gader og italienske specialiteter bl.a. den berømte is. Vi besøger et udsigtspunkt med en storslået udsigt over Capo Vaticano – her kan du opleve de stejle klipper over det turkise hav, smukke bugter og en hvirvelvind af lys og farver. Det er en af de mest romantiske udsigter over Calabrien samt en fantastisk udsigt over de Æoliske øer og Sicilien. Vi smager også nogle af områdets delikatesser.

Vejledende pris:
Voksne kr. 195 pr. person
Børn kr. 95 pr. barn

Ekskl. frokost.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Sejltur til de Æoliske øer

Glæd jer til en dag på havet, hvor vi sejler ud til de kendte Æoliske øer. Vi tager forbi Lipari, som er den største af de Æoliske øer. Her ser vi den livlige, farverige havn, der ligger ved foden af en høj klippe, hvor det gamle bycenter blev opført. Sejlturen fortsætter til Vulcano, der med sine svovldampe giver en unik oplevelse. Sidste stop er Stromboli, som er den fjerneste og nordligste ø, der er dannet af Europas mest aktive vulkan.

Alt i alt byder denne sejltur på flotte og spændende omgivelser og skaber den ideelle ramme for en fantastisk oplevelse.

Vi tager forbehold for i hvilken rækkefølge vi besøger øerne. 

Vejledende pris: 
Voksne kr. 485 pr. person
Børn kr. 315 pr. barn

Ekskl. frokost.
Ekskl. UNESCO gebyr på 2,5 euro pr. person som betales på udflugtsdagen.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Vulkanen Stromboli

På denne udflugt skal vi besøge hele to øer. Vi starter med en sejltur til skønne Panarea, der er beliggende nordøst for Sicilien. Den mindste af De Æoliske Øer men absolut en af de smukkeste. Her valfarter rige italiener til om sommeren og i havnen kan de mange luksus yachts beskues. Vi slentrer en tur i hovedbyen San Pietro, som summer af liv om sommeren. Der vil også være tid på egen hånd. 

Herefter sejler vi videre til øen Stromboli, den nordligste af De Æoliske Øer. Stromboli er dannet af Europas mest aktive vulkan. Vulkanen har konstante udbrud og gasdampende omkranser øen. 
Her har vi tid til at gå en tur byen og få noget at spise. 

Ved aftenstid når solen begynder at gå ned sejler vi mod vores næste og sidste stop - Sciara del Fuoco. Fra havet kan vi se det fantastiske syn af lava der sprutter fra vulkanen og dampene der stiger. Vulkanen er særlig beundringsværdig fra havet og helt unik – den har nemlig hyppige udbrud (cirka hvert 15. minut).

Vejledende pris:
Voksne kr. 485 pr. person
Børn kr. 315 pr. barn

Ekskl. middag.
Ekskl. Unesco gebyr på 1,5 euro pr. person som betales på udflugtsdagen.


Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Taormina/Sicilien

Tag med på dagstur til Sicilien, der både byder på smuk natur, kultur, historie.
Vi begiver os afsted langs Costa Viola, krydser Messinastrædet og når vores mål Taormina. En middelalderby, der fortryller med smukke udsigter, hyggelige caféer, små butikker og en helt særlig atmosfære. Her kan vi også nyde synet af det berømte teater med den velkendte vulkan Etna i baggrunden.

Vejledende pris:
Voksne kr. 420 pr. person
Børn kr. 210 pr. barn

Ekskl. frokost.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail