Santo Cristo-festival på Azorerne

Rejselængde 7 Nætter
Pris fra 02 maj 2024 8.499 kr
Se alle afgange

- Azorernes største folkefest med unikke oplevelser 

Rejs med til Azorerne i en helt særlig periode – nemlig ugen, hvor de lokale holder hovedøens største folkefest med smukke optog, blomsterprocessioner og fest i gaderne. Santo Cristo-festivalen er den ældste og vigtigste festival, og i 2023 er det 323. gang, der er festival på hovedøen Sao Miguel i Ponta Delgada.

Vi fejrer naturligvis den gamle folkefest med de lokale! I ugens løb bliver der mulighed for at være med, når festivalen skydes i gang med liv og lys overalt i byen. Der er også mulighed for at opleve det smukke optog, når Santo Cristo bæres rundt i byen.

Men Azorerne er også ferie- og naturoplevelser i verdensklasse. Her venter et overflødighedshorn af smuk natur, naturfænomener og nogle af jordklodens fantastiske underfundigheder. Det ser vi naturligvis også på tætteste hold, når vi tager på en spændende ø-rundtur, hvor vi bl.a. besøger de smukke tvillingesøer.

Der venter en folkefest ud over det sædvanlige med ferieminder, du aldrig glemmer! Det betyder også, at du skal bestille nu – for de lokale, der ikke længere bor på Azorerne, vender også hjem. Så der bliver rift om øens få hotelsenge!

Vi tager forbehold for ændringer af dagsprogrammet.

Afrejse fra
 • Billund (BLL)
 • København (CPH)
Rejsens højdepunkter
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ø-rundtur og Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Santo Cristo-festivalen
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

Ankomst til Azorerne. Transport til hotellet og indkvartering.

Dag 2
Byrundtur og smag på Azorerne
Byrundtur og smag på Azorerne

I dag starter vi ferien på bedste vis, når vi lærer hovedstaden Ponta Delgada at kende, som ligger smukt skrående over en bred bugt. En af de bedste måder at opdage og udforske den dejlige by på er til fods. Vi besøger bl.a. to af byens smukke kirker, hvor den ene er Santo Cristo-kirken, som er en af Portugals rigeste og meget aktuel i denne uge! Vi ser også nærmere på byens spændende frugt- og grønsagsmarked i den østlige del af byen. Mens vi går på de dekorative fortove, hører vi mere om de små ting, der igennem tiden har formet byen til det, den er i dag. Vi får også mulighed for at lære øens madkultur at kende, når vi bliver budt på lette smagsprøver af azoriske specialiteter bl.a. lokale oste, fiske og kødretter, øl, vin og sodavand.

På turen er det en god idé at medbringe: Kamera, en ekstra trøje, vand, snacks og evt. gode vandresko.

Dag 3
Når lysene tændes og festen starter
Når lysene tændes og festen starter

Vi mødes på en hyggelig restaurant og nyder en god, lokal middag, inden den lokale folkefest for alvor starter senere på aftenen. Når mørket falder på (omkring kl. 21), tændes alle de lys, man har udsmykket kirker, pladser og vigtige monumenter med. Santo Cristo-kirken oplyses alene af 165.000 lamper. Officielt starter festivalen efter sidste gudstjeneste (vespere) kl. 18, men når lysene tændes, starter det hele for alvor, hvor små boder åbner. Når lysene er tændt, starter der ofte en koncert på pladsen foran kirken.

Til middagen serveres en øl, vand eller en halv flaske vin.

Dag 4
Morgenmesse og mulighed for hval- og delfinsafari
Morgenmesse og mulighed for hval- og delfinsafari

Dagen begynder – for mange af de lokale - med morgenmesse i Santo Cristo-kirken. Efter messen kravler kvinderne rundt på deres knæ – en meget religiøs tradition, som viser, at man tager byrden/smerten fra syge og gamle familiemedlemmer. Mens de kravler rundt om torvet, bærer de store lys. Det er en meget personlig og smertefuld tur, men en interessant oplevelse, som man sagtens kan nyde lidt på afstand. Tag en tur derind på egen hånd (det er desværre ikke muligt at følges i store grupper) og oplev den lokale tradition, men undlad at fotografere eller videofilme.

Resten af dagen er der liv i byen. Santo Cristo-busten flyttes fra klosteret til Santo Cristo-kirken kl. 16.30, mens aftenen byder på koncerter foran kirken og slutter med fyrværkeri ca. kl. 23.00.

I kan også vælge at bruge eftermiddagen på havet, hvor der er mulighed for at deltage i en hval- og delfinsafari (tilkøb). I havet omkring São Miguel findes mange af verdens hvalarter, og 8 af 12 delfinarter er også repræsenteret her. Tag med på et uforglemmeligt eventyr og oplev havets mest imponerende dyr! Kaptajnen får via radiokontakt til hvalobservatorierne langs kysten besked om, hvor hvalerne og delfinerne befinder sig. Delfinerne opholder sig ofte i store flokke med ca. hundrede i hver. Følelsen, når en gigantisk kaskelothval befinder sig bare nogle få meter fra båden, kan ikke beskrives – den skal opleves. Over naturlovene råder dog ingen, derfor kan det ikke garanteres, at vi får disse dyr at se, men chancerne er store.

Dag 5
Det store Santo Cristo-optog
Det store Santo Cristo-optog

I dag er den helt store festdag! Allerede natten til søndag starter forberedelserne til optoget, når busten bæres fra Santo Cristo-kirken til São Josè. Masser af mennesker står i kø for på skift at komme ind i kirken og våge ved busten. Hele natten valfarter folk til for at våge og bede. Kl. 05.00 begynder første morgenmesse, mens fyrværkeriet starter kl. 06.00 for at vække folk. Omkring kl. 10.00 er der messe på Campo São Fransisco, pladsen foran kirken, hvor busten tages ud af kirken og kommer til at stå ved siden af den præst, der udfører messen.

Hele formiddagen bliver gaderne pyntet med blomster i alverdens farver og mønstre. Dagen emmer af historie, kultur og traditioner på én og samme tid – og alle fra hele øen samles i Ponta Delgada for at fejre øens største folkefest. I løbet af dagen bæres Santo Cristo-figuren rundt i hele byen. Processionen starter omkring kl. 16.30 og varer i fem timer.  

Nyd hele dagen i Ponta Delgada. De lokale lader jer gerne tage del i deres største festdag. Vi kan desværre ikke følges, da det er umuligt at gå i flok, men man finder let rundt i byen.

Dag 6
Ø-rundtur og tvillingesøerne
Ø-rundtur og tvillingesøerne

Efter en fantastisk festdag tager vi nu rundt på øen og oplever, hvad Azorerne også byder på – ud over folkefest – nemlig uforglemmelig smuk natur.

Vi sætter kursen mod Sete Cidades, også kaldet for tvillingesøerne, på den vestlige side af São Miguel, der uden tvivl er et af øens absolutte, naturlige højdepunkter. Vi besøger udsigtspunktet Vista do Rei, der byder på en panoramaudsigt over det imponerede vulkankrater. Vejen op til Vista do Rei er meget naturskøn og byder på mange smukke udsigter. Efter caféstop i Sete Cidades-by kører vi mod havet, hvor vi nyder den flotte udsigt over klosterklipperne, en lille klippeformation der ligger ud for den nordvestlige kyst. I løbet af dagen gør vi desuden et stop i byen Fajã de Baixo, hvor vi besøger en af øens berømte ananasplantager og hører nærmere om den meget komplicerede proces, der ligger bag den populære frugt.

I dag er det en god idé at medbringe: kamera, en ekstra trøje, vand, snacks og evt. gode vandresko.

Dag 7
På egen hånd
På egen hånd

Efter en spændende og oplevelsesrig uge, er der i dag mulighed for at opleve øen på egen hånd. I kan leje en bil og køre på eventyr eller slappe af på hotellet. Bravo Tours' dansktalende rejseledere har masser af gode forslag til, hvad I kan bruge dagen på, hvis I ikke blot vil nyde livet og hinanden.

Dag 8
Hjem til Danmark
Hjem til Danmark

Vi rejser hjem til Danmark med bagagen fuld af spændende og helt unikke oplevelser fra en folkefest, vi aldrig glemmer.

Dato og pris

 • Rejsende
 • Rejsende
ShortTagLine

Her får du

 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ø-rundtur og Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Santo Cristo-festivalen
IncludedTagLine

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Flyrejse til Azorerne tur/retur
 • Indkvartering på Hotel São Miguel Park
 • Morgenmad
 • Byrundtur med smag på Azorerne
 • Ø-rundtur og Tvillingesøerne
 • Gruppemiddag med Santo Cristo
 • Dansktalende rejseleder
NotIncludedTagLine

Dette er ikke inkluderet

 • Afbestillingsforsikring kr. 279
 • Årsrejseforsikring kr. 349
 • Mad om bord på flyet kr. 200
 • Transport til og fra hotellet kr. 150
 • Bagage kr. 240
 • Halvpension kr. 1.085

São Miguel Park

São Miguel Park

På denne tur bor du på Sao Miguel Park  der er beliggende centralt i Ponta Delgada. 

São Miguel Park er et meget moderne og tiltalende hotel. En tidligere skole for unge præstestuderende er totalt ombygget og fremstår i dag som et meget lækkert og velfungerende hotel i en supergod standard. Der, hvor de præstestuderende tidligere havde kapel, ligger nu en wellness-afdeling. Tæt på hotellet har du både fine indkøbsmuligheder og lækre restauranter. Et perfekt udgangspunkt når du skal opleve Santo Cristo festivalen. 

Del denne side via E-mail