• Golfrejser til Algarve

Om Algarve

Portugals Algarve-region er et af Europas smukkeste golf-områder. På den 155 kilometer lange kyst mod Atlanterhavet ligger flere end 30 førsteklassesbaner, som man kan spille på året rundt på grund af det milde klima. Bravo Tours tilbyder golfferier i Vilamoura og Albufeira. Ved førstnævnte ferieby ligger mange golfbaner i international topklasse inden for tyve minutters kørsel.

Vilamoura har desuden en malerisk og pulserende marina med masser af lækre restauranter, hyggelige cafeer, værtshuse og en dejlig, afslappende stemning.

Albufeira er kystens mest besøgte by med et hav af hoteller, smukke sandstrande, spændende butikker, og her findes en god blanding af fortid og en moderne, trendy nutid.

Om sommeren er her liv og aktivitet overalt. I vintermånederne er tempoet lavere, og der er bedre tid og plads til at nyde både golfbanerne og alt det andet.

De grønne bjerge i Algarve indbyder til vandreture, og byerne emmer af historie med små monumenter, historiske pladser og brostensbelagte gader og stræder.

Golfbaner

Castro Marim

Blot 5 minutters gang fra jeres villa finder man golfbanen – 27 huller, 3 skøjfer, som kan kombineres på forskellig måde. Banen er i rigtig fin stand, den er ikke verdens længste bane til gengæld er den fantastisk afvekslende – masser af smukke søer, små vandløb og gamle træer gør, at man belønnes for at ramme fairways. Masser af steder på banen har man den smukkeste udsigt og Atlanterhavet i baggrunden!

Golfe dos Alamos
Golfe dos Alamos

Her mødes man af ondulerede fairways, der bølger sig gennem det smukke landskab for foden af bjergene. Udsigten er smuk - bl.a. over vinmarkerne og det enorme vandreservoir. Her på banen er de gamle træer ofte i spil, og selv om banen er kort, skal man spille strategisk for at finde de forholdsvis små greens.
Banen åbnede i 2006 og er derfor en af de nyere golfbaner ved Algarve. Her opleves et kuperet terræn af smukke dale overalt på banen.

De store greens er et karakteristisk træk for denne bane, som hurtigt kan sætte alles færdigheder på prøve, her kan man risikere et rimelig langt put, da greens ofte er hævet over fairways, hvis man rammer modsat flaget.

Endvidere er banen dog en udfordring for golfspillere på alle niveauer.
Banen er placeret kun få meter fra Morgado-banen og giver derfor nye muligheder for tilbagevendende golfspillere.

Par: 71
Længde (back tee): 5.641 m
Herrer/Gul: SR 124 / CR 67,7
Damer/Rød: SR 119 / CR 68,6

Herdade dos Salgados Golf
Herdade dos Salgados Golf

Salgados-banen har meget vand i spil. Udsigterne på banen er fantastiske, og det er en udfordring ikke at lade dem forstyrre koncentrationen, når drivet - og ikke mindst approachslaget - skal placeres rigtigt. Banen har en evne til at teste spilleren på forskellig vis - afhængig af handicappet - og en forsigtig spillet runde betyder ingen mistede bolde - men måske en lidt dårligere score.

En klassisk portugisisk bane, placeret hvor man får brug for alle sine færdigheder i at kunne slå lige. Dette skyldes det meget vand, der er på banen, som sætter de tekniske færdigheder på prøve.
Banen er placeret helt ud til havet, hvilket giver smukke omgivelser, men som også ved nogle huller gør spillet meget krævende og udfordrende pga. vinden, der blæser ind herfra.
Det er en spændende bane med ekstra gode udfordringer.

Par: 72
Længde (back tee): 6.080 m
Herrer/Gul: SR 113 / CR 70,3
Damer/Rød: SR 108 / CR 70,6

www.salgadosgolf.com

 

Monte Rei

Monte Rei-banen er fra 2009, men det virker som, at de 18 huller altid har været der, for de ligger perfekt i det bakkede landskab. Samtidig er standen på banen tæt på perfektion – og hvert hul med sin egen unikke karakteristik, mens vandet er i spil på 11 ud af 18 huller!

Det er ganske enkelt Portugals bedste golfbane!

Morgado do Reguengo

Banen ligger på den vestlige del af Algarve, ca. 30 minutters kørsel fra Albufeira. De første ni huller er forholdsvis flade, og de bageste ni straks mere kuperede - oftest med en fantastisk udsigt. Banen bringer ikke meget vand i spil, men de mange flot anlagte bunkers stiller store krav. Greens er meget dybe, men reelle. Her får man meget golf for pengene.

Banen er varierende efter forni og bagni. Forni er den mere klassiske del af banen, hvor man kan se spillet fra banens tilhørende klubhus. Bagni bliver derimod et mere kuperet område og gør spillet mere krævende. Banen er tydeligt opbygget efter at sværhedsgraden stiger, jo længere i spillet man kommer.
Banen er spændende og giver mange muligheder, alt efter hvad man ønsker at træne.

Par: 73
Længde (back tee): 6.399 m
Herrer/Gul: SR 129 / CR 71
Damer/Rød: SR 120 / CR 71,3

Oceanico Laguna

Laguna åbnede i 1990, og som navnet antyder, ligger den tæt på vandet, og der er også meget vand i spil på denne ellers så åbne bane. Banen har 11 huller, der er omkranset af vand. Laguna er ikke specielt kuperet, hvilket ellers kendetegner mange baner i Vilamoura-området. Udfordringen ligger i de strategisk placerede bunkers og vandhazarder. I alt finder man 79 bunkers på denne bane, hvilket skaber en sværhedsgrad på banen, hvor selv spillere med et lavt handikap kan finde stor udfordring.

Med sine mange søer, de mange bunkers og bl.a. et hul med indeks 8, er banen en meget svær og kompliceret bane.
På Oceanico Laguna-banen finder du tilmed alle de træningsfaciliteter, du kunne ønske dig.

Par:  72
Længde (back tee): 6.121 m
Herrer/Gul:  SR 127 / CR 71,3
Damer/Rød: SR 119 / CR 72,3
www.oceanicogolf.com

Oceanico Millenium

Millenium åbnede i 2000 og er karakteriseret ved vidt forskellige for- og bag-ni! De første ni huller spilles i pinjeskoven, hvor de store træer ofte (modvilligt) bringes i spil. Til gengæld åbnes der på de sidste ni huller, og vel ude af skoven er det det åbne landskab og mange bunkers, der præger udsigten. Dette gør banen karakteristisk i forhold til de andre baner i området, da disse ofte er parkbaner.


Banen er opbygget til at være meget golfspiller-venlig, men også for at skabe ekstra udfordringer, bl.a. ved hul 8 og 9 finder man vandhazarder, som skaber en ekstra udfordring.
I højre side af banen finder du en grøft samt et ”out-off-bouns” område, hvor der ikke er meget plads til fejlslag.
Det er en bane med ekstra spænding og udfordring, men også en bane, man vil sætte pris på at spille.

Par:  72
Længde (back tee): 6.176 m
Herrer/Gul:  SR 117 / CR 69,9
Damer/Rød:  SR 113 / CR 69,4
www.oceanicogolf.com

 

Oceanico Pinhal

Pinhal er en af de ældre baner i området. Den åbnede i 1976, og det ses på layoutet og de mange store, smukke pinjetræer, der præger banen. En del af banen bugter sig langs de mange, smukke ferievillaer i området. De velplacerede bunkers gør banen underholdende og spændende og udfordrer samtidig spilleren til at være meget præcis. Banen har steder med utrolig smuk panoramaudsigt udover havet. Banen er blevet redesignet af Robert Trent Jones i 1985 og er en lækker velplejet parkbane. Flotte udsigter over Vilamoura-området specielt på de bageste ni huller.

Det karakteristiske for banen er de små greens som kræver megen præcision, men også de mange træer på banen skaber mange huller, der er indrammet af træer og derfor giver ekstra udfordring.
Det er en udpræget parkbane med gode træningsfaciliteter.

Par:  72
Længde (back tee): 6.353 m
Herrer/Gul:  SR 128 / CR 71,2
Damer/Rød: SR 120 / CR 72,9
www.oceanicogolf.com

Pinheiros Altos

Pinheiros Altos er designet af Ronald Fream og først for nylig blevet et 27-hullers anlæg. Man har formået at integrere de sidste ni huller med de første 18, og de skaber et naturlig flow på en lækker golfbane. Med de 27 huller bliver banen ofte brugt som en mesterskabsbane, og her ser man bl.a. mange professionelle træne. Banen er også kendt i golfverdenen som værende en mental udfordring pga. de velplacerede vandhazarder.

Hver af sløjferne har navne efter de gamle træer, der omkranser fairways - Olive, Pine & Cork. Disse træer, samt et unikt fugleliv, er rammerne om en flot golfbane. Banen er opkaldt efter de mange pinjetræer, som fylder banen og gør det mere kompliceret for spilleren at præciserer sit slag. Banen er kendt for, at med sit smukke blidt bølgende landskab og små søer, at skabe et roligt og harmonisk spillermiljø.

Par:  72
Herrer/Gul:  SR 122 / CR 70,6
Damer/Rød:  SR 126 / CR 71,8

www.pinheirosaltos.com

San Lorenzo

San Lorenzo golfbanen åbnede I 1988 og drager fordel af det naturskønne landområde. Golfbanen er en af de mest berømte golfbaner i Algarve og er eksklusivt forbehold gæsterne på Hotel Dona Filipa og Formosa Park Hotel. San Lorenzo blev valgt som et af Europas top 15 bedste golfressorts af magasinet Golf World.

Dette 18-hullers golfanlæg ligger i det uspolerede sydøstlige hjørne af landejendommen Quinta do Lago, grænsende opad betagende saltvandslaguner. Golfbanen er designet af den amerikanske golfarkitekt Joseph Lee, og de smukke fairways belagt med bermudagræs sikrer jer perfekte spilleforhold.

Det 12. hul er ubestridt golfbanens største udfordring. Hullet har en dyb kløft, der løber ved den venstre side af den snævre fairway. Det her er bestemt et par-4 hul, hvor det er værd at bruge et ekstra slag!

www.sanlorenzogolfcourse.com

Vila Sol Golf

Anlægget har 27 huller, hvoraf 1-18 er mesterskabsbanen. Banen er fra 1991 og har været vært for Portuguese Open to gange. En bane, hvor de gamle pinjetræer spiller en væsentlig rolle, når der skal tages beslutninger fra teestedet. Banen er smal, men fair, dog stadig en udfordring. 

Arkitekten har ønsket at beholde en del af det oprindelige landskab, hvorfor banen stadig er præget af et bølgende terræn. Banen er præget af loops flere steder. Det kræver nøjagtighed at klare de smalle fairways og selvfølgelig også de naturlige forhindringer, som dukker op undervejs i spillet.

Par:72
Herrer/Gul:  SR 125 / CR 70
Damer/Rød: SR 124 / CR 72,5

www.pestanagolf.com

Del denne side via E-mail