• Grækenland

Om Grækenland

Grækenland – intet mindre end betagende!


Blændende hvidkalkede huse med azurblå vinduer og døre. Små hvide kirker, hvis fine kupler runder op mod den blå, blå himmel. Jomfru Maria i vejkanten alle vegne og små fiskerlejer med både, der hver morgen lander de friskeste fisk i alle størrelser og farver. Og så er der grækerne, et smukt folkefærd i både ånd og form. Smilende, kædedansende, syngende, nysgerrige og ikke mindst gæstfrie. Selvom det græske øhav og fastland har været et kært rejsemål for millioner af mennesker i de sidste 35 år, har både befolkningen og naturen formået at holde fast i sin autenticitet. Du kommer altid rigere hjem fra en rejse til Grækenland. 

Det vidunderlige Grækenland
De græske øer og det græske fastland byder på en masse fantastiske og fascinerende landskaber, spændende kultur og historie, mytologi og antikke templer med meget mere. Rejsemålene er blandt de mest populære turistmål for danskerne, og det er der god grund til! Der er for eksempel sørget for de smukkeste og mest romantiske solnedgange, du kan forestille dig, mens du sidder dér på en taverna og siger farvel til dagen.

Originale smagsoplevelser

At grækerne stadig holder fast i meget af det originale, kan du smage på maden og ikke mindst i retzina’en - denne mærkelige harpiksagtige drik, som simpelthen kræver, at du har duften af blomster og øhavets helt specielle tørre, varme luft i næsen for at få den fulde smagsoplevelse.
Glæd dig til græsk mad og drikke på din ferie.

Vi har udvalgt fire rejsemål på Peloponnes og fire spændende græske øer:

Peloponnes – det autentiske græske fastland
Rejseeksperter har kåret halvøen Peloponnes til den destination i Europa, man bare må besøge! Den sydlige del af det græske fastland er fyldt med storbyer, hyggelige feriebyer, lokal græsk stemning og ikke mindst dejlig mad. Hos Bravo Tours har vi udvalgt fire perler i Peloponnes – Kalamata, Tolo, Nafplio og Costa Navarino.

Kalamata - storby og badeferie i én
Ordet smager af ægte græsk ferie og verdensberømte sorte oliven – og af god grund! For de vokser lige her. Glæd dig til en unik kombination af både strand, byliv og oplevelser.

Tolo – ægte græsk feriestemning
Tolo er klassisk græsk og feriestemning, når det er bedst. Nyd livet på hovedgaden med mange tavernaer, og bo bogstavelig talt lige i vandkanten. Samtidig ligger Tolo kun 10 kilometer fra den gamle græske hovedstad, Nafplio. En spændende og hyggelig oplevelsesby.

Nafplio - historie, storhed og unik stemning
Engang var Nafplio hovedstad i Grækenland, og selv om det nu er Athen, så emmer byen af kultur, historie og storhedstid. Den hyggelige havn, de dejlige, små gader og gode caféer er indbegrebet af Nafplio. Ved poolen kan I kombinere de mange indtryk med ren afslapning.

Costa Navarino – luksus og golf i verdensklasse
Eksklusivitet, strande, faciliteter og golfbaner i verdensklasse! I Costa Navarino ligger Grækenlands ultimativt flotteste ferieresorts og golfbaner – det fås ganske enkelt ikke bedre! Costa Navarino er Grækenland, når det er allerbedst!

Kreta – danskernes feriefavorit
Kreta er den største af de græske øer, og danskernes græske favorit om sommeren i Grækenland. Kreta er afslappende, gode strande og spændende oplevelser. Vi har udvalgt flere skønne feriebyer langs Chania-kysten mod nord. Her finder I de bedste strande.

Rhodos – Grækenlands alsidige rejsemål

Rhodos har uendeligt mange attraktioner, selv om øen kun er 70 km lang. Her finder I en ualmindelig gæstfri befolkning, Rhodos by der er rig på historie, men også rigtig gode strande. Med mere end 300 solskinsdage om året og gode spisesteder er Rhodos et rigtig godt valg.  

Santorini – den smukkeste ø

Santorini, der ligger i den større øgruppe Kykladerne, er uden tvivl et af Grækenlands allersmukkeste steder. De smukkeste feriebilleder fra Grækenland, som i dag betager én på forskellige postkort, er uden tvivl taget på Santorini. Oia har en af verdens smukkeste solnegange.

Zakynthos – ferieliv med krystalklart vand

Zakynthos, der er den sydligst beliggende af De Ioniske Øer, er noget af det yndigste og frodige, man kan tænke sig. Uspoleret græsk natur og kultur er det, der mest af alt kendetegner Zakynthos. Strandene er hvide og kilometerlange, og på de mange små tavernaer kan I nyde havudsigten og det gode, græske traditionelle køkken. 

Afbudsrejser og gode tilbud til Grækenland
Kan I rejse her og nu eller leder I efter et godt tilbud til en af vores græske destinationer, kan I se alle vores afbudsrejser her.

Vejret i Grækenland
Gennemsnitstemperaturen på de græske øer og på fastlandet ligger typisk på over 30°C i juli og august, mens juni og september byder på temperaturer i omegnen af 28°C. Nattemperaturerne ligger i gennemsnit på 22°C, og vandtemperaturen på 24°C. Der falder sjældent regn i sommermånederne.

Om Grækenland
Grækenland er en republik i det sydøstlige Europa, der er fyldt med imponerende oplevelser. Landet har grundet sin beliggenhed et dejligt klima. Der bor ca. 10 millioner indbyggere i landet, hvoraf ca. én million bor på halvøen Peloponnes. De græske øer består af mange øgrupper i det græske øhav. I alt er der mere end 2.000 øer, hvor af ca. 800 er navngivet, men kun 140 er beboet. Samlet set har øerne omkring 1,5 mio. indbyggere, og øerne udgør tilsammen 19 % af Grækenlands areal. 
Den græske kultur har siden oldtiden været præget af havet. Frem til slutningen af 1900-tallet var maritim handel den primære indtægtskilde og havet den vigtigste transportvej.

Rejser til Grækenland

Del denne side via E-mail