• Peloponnes

Om Peloponnes

Peloponnes – det græske fastlands store oplevelser

Det sydlige Grækenland har et utal af oplevelser at byde på! Peloponnes byder både på skønne strande, klart vand, hyggelige tavernaer og ikke mindst en åben historiebog fuld af oplevelser. 

Europas feriedestination nr. 1
Peloponnes er et helt igennem fantastisk sted at holde ferie, uanset om I drømmer om at slikke sol eller tage på udflugt hver eneste dag, så er Peloponnes det rette valg. Det er ikke uden grund, at Lonely Planets rejseeksperter har kåret Peloponnes til den destination i Europa, man bare må besøge (2016). 

Den græske historie
Peloponnes er uden sammenligning det mest historiske område i Grækenland. Hvis I kan løsrive jer fra poolen eller stranden, er der flere steder, der absolut er et besøg værd. Her er et væld af forhistoriske og arkæologiske steder – det meste kendte er Olympia, hvor de olympiske lege første gang blev afholdt. 

Indbegrebet af ferie
Rejser I til Peloponnes, bliver I mødt af en blanding af storbyer, hyggelige feriebyer, lokal græsk stemning og ikke mindst den dejlige græske mad. Prøv en af de mange traditionelle tavernaer, der serverer alt fra græsk salat og tzatziki til friskfangede fisk og grillet kød. De lokale vine er perfekt til maden, og I skal absolut også prøve den berømte Kalamata-oliven, som eksporteres – bl.a. til Danmark – her fra. 

Kalamata – storby og badeferie i én
Den næststørste by i regionen er Kalamata. Her finder I en skøn blanding af storby med shopping og en lang strandpromenade med strand, barer og restauranter. Her finder I også en række spændende seværdigheder, bl.a. byens slot, kirker og det berømte Kalograion-kloster. 

Costa Navarino – golf og luksus i særklasse
Costa Navarino er ganske simpelt i en liga for sig. Her finder I eksklusive resorts og golfoplevelser i verdensklasse. Hele konceptet er bygget op omkring en drøm, og det giver ganske enkelt begrebet 5-stjernet en hel ny betydning. 

Tolo – græsk charme og det gode ferieliv
I Tolo er der gode chancer for at komme helt ned i gear. Her ligger de fleste hoteller lige i vandkanten, mens byens hovedgade emmer af liv og lokale oplevelser. Prøv en af de mange tavernaer og nyd stemningen – den kan man ganske enkelt ikke få nok af. Kun 10 kilometer fra Tolo ligger Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, som absolut er et besøg værd. 

Nafplio – historie, storhed og unik stemning
Nafplio emmer af kultur og historie, store pladser og en helt unik stemning. Tankerne ledes hurtigt mod den græske storhedstid og dengang byen var hovedstad for hele landet. Gå en tur i den gamle bydel, nyd livet på de smukke torve eller slå dig ned langs havnepromenaden. Nafplio er let at forelske sig i. 

Om Peloponnes
Grækenlands sydlige del er kendt for sit dejlige sommervejr og fortsat lokale liv. Om sommeren når temperaturen let 30 grader, men feriebyernes placering langs kysten sikrer en dejlig brise. Peloponnes er adskilt fra fastlandet af Korinthkanalen. Hovedbyen på Peloponnes er Kalamata. 

 

FAKTA OM PELOPONNES

Afrejse
Med Bravo Tours kan I rejse til Peloponnes fra:
- Billund
- København

Flyet lander i Kalamatas internationale lufthavn. 

Flyvetid
Ca. 3,5 timer

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.   
- Kalamata: 20 minutter
- Tolo: 2 timer
- Nafplio: 2 timer
- Costa Navarino: 1 time

Er trafikken tæt, kan transferen tage længere tid. Det samme gælder, hvis transferbussen skal til flere forskellige områder. 

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro.

Strande
Strandene ved Kalamata er utrolig skønne. Den mest populære løber langs strandpromenaden, der også har et utal af restauranter, tavernaer og barer – med byens ubetinget bedste udsigt! Området har endnu en strand mod vest, hvor byens lystbådehavn ligger. En cykelsti forbinder havnen med byens centrum. Tolo har næsten endeløse sandstrande, hvor I kan læne jer tilbage og slappe af. Flere hoteller ligger lige ned til stranden – bredden varierer, men der er altid gode muligheder for at finde en liggestol i nærheden. Der er også mange caféer og restauranter langs stranden. Nafplios by-strand hedder Arvanitia, der ligger i den sydlige del af byen. Stranden er med små sten, og der er både parasoller, liggestole og café. Costa Navarino har en af de bedste strande i Grækenland, Voidikilia Beach. En skøn hesteskoformet bugt med den dejligste sandstrand og krystalklart vand.

Mad og drikke
Grækenland er kendt for sine små tavernaer, der serverer græske specialiteter. Peloponnes er særlig berømt for sine mørke Kalamata-oliven, der eksporteres til hele verden, men som smager særlig himmelsk netop her. 

Transport
Det er let at komme rundt på Peloponnes. De fleste lejer en bil, men der er også lokale busser og tog. Vil I blot køre rundt i området, fx omkring Kalamata, kan I nemt tage en taxa. I bestiller den blot i receptionen på hotellet.  

Elektricitet
220 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil, hvis I vil opleve Peloponnes i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Bravo Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter
Her kan I næsten dyrke alt slags sport, og langs strandene finder I flere forskellige aktiviteter. 

Shopping
Alle områder har shoppingsmuligheder. I Kalamata finder I både internationale og lokale butikker. I Tolo ligger små butikker, mens Nafplio har en hyggelig hovedgade med forretninger. 

Golf
Vil I spille golf, skal I vælge Costa Navarino, der er Grækenlands mest luksuriøse og eksklusive område. Costa Navarino har to golfbaner, der er Grækenlands bedste og ligger i Europas top 100. Både ”The Bay Course” og ”The Dunes Course” har udfordringer for nybegyndere og øvede. Det er et sandt paradis for golfspillere!

Vores service
Bravo Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet.
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. 
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder. Costa Navarino har begrænset rejselederservice. 

 

 

 

 

 

Områder i Peloponnes

Find rejse til Peloponnes

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7

Oplevelser

Antikke Messini - fra Kalamata

I dag starter med den flotteste køretur gennem Kalamatas smukke landskaber gennem oliven- og appelsinlunde. Vi besøger Messini, der blev grundlagt efter kampen mod Sparta og vundet efter 350 års besættelse. I dag ligger her de flotteste ruiner. Her er et stadium med plads til byens dengang 14.000 beboere og gamle VIP-pladser med de flotte løvefødder. Et mindre amfiteater står flot endnu samt et smukt mausoleum.

Udflugten er med dansktalende rejseleder, men uden entre, frokost og drikkevarer.

Vejledende pris:
Voksne 300 kr. pr. prs. 

Antikke Nemea og lokal vinsmagning - fra Tolo/Nafplio

Tag med til myternes tid, når vi besøger ruinerne ved Nemea, hvor Herkules skulle have kæmpet mod løven i sine 12 prøvelser. Området byder på imponerende ruiner af templer og en af de flotteste antikke sportspladser. Når vi har nydt synene fra oldtiden, nyder vi noget af det egnen er kendt for i dag, nemlig vin! Vi besøger en af de familiedrevne vingårde, hører om produktionen og smager på vinen.

Vejledende pris:
Voksne 360 kr. pr. pers.

Udflugten er med dansktalende rejseleder og vinsmagning.

Eksklusive entreer, frokost og drikkevarer.

Bådtur fra Kalamata

Nyd en skøn dag på havet og ikke mindst det flotte syn af Kalamata fra havets side. Vi besøger små landsbyer, hvor vi kommer tæt på de lokales liv i det rolige tempo, og undervejs gør vi flere stops, hvor der bliver mulighed for at bade, svømme og snorkle.

Vejledende pris:
Voksne 340 kr. pr. prs. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder.
Vand er inkluderet.

Bådtur fra Tolo

Vi sejler fra havnen i Tolo og sætter kurs mod en af Grækenlands hyggeligste små-øer; Hydra. Her er al motor trafik forbudt, så alt ånder fred og idyl. Gå på opdagelse i de små hyggelige gader eller nyd en frokost på en lokal taverna. Efter lidt tid på havet igen lægger vi ind til endnu en perle, nemlig øen Spetses. Her kan I tage en dukkert i det krystalklare vand eller besøge øens hyggelige museum.

Vejledende pris:
Voksne 255 kr. pr. pers. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder.
Inkluderer ikke frokost eller drikkevarer.

Den olympiske ild - fra Kalamata

De Olympiske Lege – en af verdens allerstørste sportslige begivenheder. Men legene er gamle, og i dag oplever vi, hvor De Olympiske Lege blev født. Glæd dig – det er storslående og en af Peloponnes’ største attraktioner.

Vi går en tur på det oprindelige olympiske stadion, hvor de olympiske lege startede helt tilbage i 776 år f.Kr. Hurtigt fornemmer vi den særlige stemning. Det er let at forstille sig den græske storhedstid, når man står lige her. Her tændes den olympiske flamme stadig, inden den fragtes til værtsbyen for De Olympiske Lege. Vi besøger også the arkæologiske museum og spiser frokost undervejs.

Heldagsudflugt

Vejledende pris:
Voksne 450 kr, pr. prs. 

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.
Udflugten er eksklusive entréer og frokost

Den olympiske ild - fra Tolo/Nafplio

De Olympiske Lege – en af verdens allerstørste sportslige begivenheder. Men legene er gamle, og i dag oplever vi, hvor De Olympiske Lege blev født. Glæd dig – det er storslående og en af Peloponnes’ største attraktioner.

Vi går en tur på det oprindelige olympiske stadion, hvor de olympiske lege startede helt tilbage i 776 år f.Kr. Hurtigt fornemmer vi den særlige stemning. Det er let at forstille sig den græske storhedstid, når man står lige her. Her tændes den olympiske flamme stadig, inden den fragtes til værtsbyen for De Olympiske Lege. Vi besøger også the arkæologiske museum og spiser frokost undervejs.

Heldagsudflugt

Vejledende pris:
Voksne kr. 435 pr. prs.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.  
Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Oplev Athen - fra Kalamta

Athen – en af Europas mest spændende storbyer og et absolut must, hvis man har mulighed for det. Byen er fyldt med spændende seværdigheder – og vi besøger højdepunkter i både den antikke og moderne del.

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadion’et, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion – et syn for guder! Glæd dig også til Athens triologi – Athens universitet, Det Nationale Akademi og Det Nationale Bibliotek.

Vi fortsætter udflugten forbi flere højdepunkter, bl.a. St. Pauls, Parlamentet og slutter ved Akropolis, der er oldtidens religiøse centrum. Området er kendt for sine mange græske templer, hvor især Parthenon og Nike-templet er berømte i hele verden.
Udflugten slutter i Plaka, der er et af Athens mest attraktive områder. Der bliver både tid til at shoppe, nyde de smukke gader eller en græsk frappé.

Heldagsudflugt

Vejledende pris:
Voksne 565 kr. pr. prs. 

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.
Udflugten er eksklusive entréer og frokost

Oplev Athen - fra Tolo/Nafplio

Athen – en af Europas mest spændende storbyer og et absolut must, hvis man har mulighed for det. Byen er fyldt med spændende seværdigheder – og vi besøger højdepunkter i både den antikke og moderne del.

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadion’et, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion – et syn for guder! Glæd dig også til Athens triologi – Athens universitet, Det Nationale Akademi og Det Nationale Bibliotek.

Vi fortsætter udflugten forbi flere højdepunkter, bl.a. St. Pauls, Parlamentet og slutter ved Akropolis, der er oldtidens religiøse centrum. Området er kendt for sine mange græske templer, hvor især Parthenon og Nike-templet er berømte i hele verden.
Udflugten slutter i Plaka, der er et af Athens mest attraktive områder. Der bliver både tid til at shoppe, nyde de smukke gader eller en græsk frappé.

Heldagsudflugt

Vejledende pris:
Voksne kr. 435 pr. prs.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.
Udflugten er eksklusive entréer og frokost

Peloponnes højdepunkter - Fra Kalamata

Nafplio, Epidaurus og Mycenae - En fuld dag fuld af oplevelser!
Vi starter i det moderne Grækenlands første hovedstad, der var metropol fra 1828-1833. Nafplio er kendt som Grækenlands mest romantiske by - glæd dig til en smuk tur gennem de hyggelige gader, et stop ved det flotte torv og den store borg. Her levede den græske revolutions leder, Theodoros Kolokotroni, sine sidste dage.

Vi fortsætter videre til Epidavrous antikke teater, hvor mere end 17.000 mennesker hvert år bliver underholdt. På scenen vækker skuespillere det gamle Grækenlands tragedier og komedier til live – akustikken og stemningen er fantastisk. Sidste stop på dagens rejse er den sagnomspundne by, Mycenae. Kongen Agamemnon, der regerede området, er kendt som herren bag krigen mod Troja. Området var på dette tidspunkt det stærkeste i hele landet.

Heldagsudflugt (ca. 7.30-19.30)

Vejledende pris:
Voksne 535 kr. pr. prs. 

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.
Udflugten er eksklusive entréer og frokost

Peloponnes højdepunkter - fra Tolo/Nafplio

Nafplio, Epidaurus og Mycenae - En fuld dag fuld af oplevelser!
Vi starter i det moderne Grækenlands første hovedstad, der var metropol fra 1828-1833. Nafplio er kendt som Grækenlands mest romantiske by - glæd dig til en smuk tur gennem de hyggelige gader, et stop ved det flotte torv og den store borg. Her levede den græske revolutions leder, Theodoros Kolokotroni, sine sidste dage.

Vi fortsætter videre til Epidavrous antikke teater, hvor mere end 17.000 mennesker hvert år bliver underholdt. På scenen vækker skuespillere det gamle Grækenlands tragedier og komedier til live – akustikken og stemningen er fantastisk. Sidste stop på dagens rejse er den sagnomspundne by, Mycenae. Kongen Agamemnon, der regerede området, er kendt som herren bag krigen mod Troja. Området var på dette tidspunkt det stærkeste i hele landet.

Heldagsudflugt (ca. 7.30-19.30)

Vejledende pris:
Voksne kr. 345 pr. prs.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.  
Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Kort