Det Store Himalaya-eventyr

Det Store Himalaya-eventyr

Varighed:
24 dage
Afrejsedatoer:
September 2016
Pris:
Pr. pers. ved minimum 2 personer i dobbeltværelse - Ring og hør!

Bliv bare bjergtaget af Bravo Tours’ fantastiske og kontrastfyldte eventyrrejse i Himalaya. Få det bedste af Beijing og fortsæt turen gennem Kina, Tibet, Nepal og Indien. Nyd udsigten fra Den Kinesiske Mur, oplev mystikken i Tibet, tag livtag med verdens tag, kør i jeep i Himalaya-bjergene og overnat i telt tæt ved Mount Everest. Fortsæt til kongeriget Nepal og dets hovedstad Kathmandu og bliv forpustet over udsigten til verdens højeste bjerge. Land med begge ben på jorden i farvestrålende Indien og oplev millionbyen Delhi, det overdådige gravmæle Taj Mahal og hinduernes pilgrimsby Varanasi ved Ganges.

Inkluderet i rejsen:
Flytransport København - Beijing og Delhi - København med Finnair. Flyskift i Helsinki på både ud- og hjemrejsen
Fuld forplejning på flyet
Gratis drikkevarer på flyet
Alle danske lufthavnsafgifter og -skatter
Flytransport Beijing - Xining
Tog med Tibet Ekspressen Xining - Lhasa
Flytransport Kathmandu - Varanasi
Flytransport Varanasi - Delhi
Transport med bus og firehjulstrukne jeeps
Udflugter og entréer ifølge program
To overnatninger i Beijing
En overnatning i Xining og på Tibet Ekspressen
Tre overnatninger i Lhasa
To overnatninger i Shigatse
En overnatning i telt i bjergene
En overnatning i Tingri
Tre overnatninger i Kathmandu
En overnatning i Nagarkot
To overnatninger i Delhi, Agra og Varanasi
Morgenmad dagligt
Frokost dag 3-8, 10-17, 19 og 21-23
Middag dag 2-8, 10-14 og 17-21
Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i rejsen:
Afbestillingsforsikring
Årsrejseforsikring
Visum til Kina/Tibet kr. 800
Visum til Nepal kr. 400
Eneværelsestillæg kr. 4.050
Drikkevarer og øvrige måltider
Drikkepenge (ca. kr. 400)

Rundrejser gennemføres ved min. 15 deltagere.

Dagsprogram

Afrejse fra Danmark
Kinesiske underværker i koncentreret form
Tilladt besøg i Den Forbudte By
Verdens højest beliggende jernbane
Togtur i Tibet
Hellige oplevelser
Se lyset over solskinslejligheden
Tibetansk liv på tæt hold
Højt op i Himalaya
Klosterliv - hyggeligt og uhyggeligt
Tæt på Mount Everest
Morgensol på verdens tag
Høj af oplevelser, ned fra højderne
Nepalesisk Budda-tempel
Stupaer, hellige floder og smukke templer
Bjergtaget af bjergkæder
Verdens flotteste udsigt
Hellig by i døgndrift
Millionbyen Delhi
Ned i gear i Agra
Smukkere bygningsværk findes næppe
Hele Indiens heksekedel
Ankomst til København

Dag 1-2: Afrejse fra Danmark

Afrejse med fly fra København til Kinas hovedstad, Beijing, hvortil vi ankommer midt på formiddagen dag 2. Herefter transport til hotellet, informationsmøde og tid til afslapning.

Dag 3: Kinesiske underværker i koncentreret form

Besøg ved en af verdens mest fantastiske menneskelige præstationer; Den Kinesiske Mur. Vi kører lidt ud af Beijing til et sted oppe i bjergene, hvorfra Muren er flottest. Det er et bygningsværk af næsten ufattelig størrelse, og ingen undgår kildren i maven, når man endelig står der. Det menes, at omkring en million mennesker arbejdede på dette enorme bygningsværk. Om aftenen nyder vi en af Kinas mest kendte retter - pekingand.

Dag 4: Tilladt besøg i Den Forbudte By

I dag går turen til Den Forbudte By, der med sine 720.000 m2 regnes for verdens største palads. Vi fornemmer det gamle Kinas storhedstid, når vi går rundt i de næsten endeløse gårde omkranset af traditionelle røde kinesiske bygninger med de kejserlige gule tage. Med lidt fantasi kan man nemt forestille sig det liv, der må have været her for blot 100 år siden med utallige konkubiner og eunukker.
Efter frokost kører vi mod lufthavnen og flyver til Xining, der er hovedstad i Qinghai-provinsen. Byen ligger i godt to kilometers højde, så her begynder vores tilvænning til højderne.

Dag 5: Verdens højest beliggende jernbane

Besøg ved den store moské i Xining fra 1400-tallet. Ikke-muslimer har ingen adgang, så vi ser mesterværket ude fra. Derefter besøger vi Kumbum-klostret fra 1577, der er et af de seks store klostre af Gelupa-skolen, og så begynder en af verdens mest fantastiske togture på verdens højestbeliggende jernbane.

Dag 6: Togtur i Tibet

Oplev en togtur med spektakulære landskaber, mægtige snebjerge, endeløse mængder af broer og tunneller og måske den truede tibetanske antilope. Vi passerer bjergpas i 4.000-5.000 meters højde, og på grund af højden tilføres nogle gange ilt i kupeerne. Vi ankommer til Lhasa i Tibet om aftenen.

Dag 7: Hellige oplevelser

Efter ankomst til Lhasa får vi en af turens allerstørste spirituelle oplevelser i Tibets helligste tempel, Jokhang-templet fra 600-tallet. De mange mantra-summende pilgrimme gør oplevelsen af dette stemningsfyldte sted komplet. Vi ser også Sera-klostret, overværer om muligt munkenes debatter i klostergården, og barnlige sjæle kan blive velsignet mod mareridt med symbolsk sortsværtet næse.

Dag 8: Se lyset over solskinslejligheden

Den røde bakke eller Marpo Ri, som den hedder på tibetansk, var hjemsted for den tibetanske regering indtil 1959. Her besøger vi det majestætiske Potala Palads med Dalai Lamas solskinslejlighed øverst oppe. Det er et fantastisk byggeri med mere end 1.000 værelser fordelt på 13 etager, og blandt klenodierne findes en gravstupa skabt af 3.721 kilo guld. Vi besøger også Dalai Lamas sommerpalads Norbulinka i naturskønne omgivelser i bjergene.

Dag 9: Tibetansk liv på tæt hold

Gå på opdagelse på egen hånd i Lhasas farverige gader – fx i markedsgaden Barkhor i den gamle bydel, der løber rundt om Jokhang-templet. Gør nogle fine souvenirindkøb. Nyd stemningen med pilgrimme, der svinger deres bedemøller og mød de mange lokale tibetanere. Om aftenen spiser vi traditionel tibetansk mad og ser den tibetanske folkedans Ihamo.

Dag 10: Højt op i Himalaya

Netop i dag skal vi køre længere ind i Himalaya-bjergene. Vejene er ikke længere asfalterede, så vi skifter bussen ud med jeeps. Vi oplever en fantastisk udsigt over den hellige sø Yamdrok i 4.488 meters højde. Vi kører i det fantastiske bjerglandskab til Gyantse, hvor vi ser Kumbum-stupaen. Herefter til Shigatse, der er Tibets næststørste by.

Dag 11: Klosterliv - hyggeligt og uhyggeligt

Vi besøger Tashilumpu-klostret i Shigatse, som bl.a. huser verdens største forgyldte statue, og har mulighed for at gå en lille pilgrimsrute kaldet ”kora”. Det er en fantastisk stemningsfyldt oplevelse, når man går sammen med de lokale bedende og pilgrimme med deres evigt svingende bedemøller. Efter frokost kører vi til Sakya-klosteret, hvor vi måske kan se det uhyggelige beskytterrum med masker og udstoppede ulve i mørket.

Dag 12: Tæt på Mount Everest

I dag skal vi se nogle af verdens højeste bjerge bl.a. fra Palkhutso søen kan vi se Sishapangma bjeret på 8.012 m.
Vi spiser sammen i et opholdstelt og overnatter i individuelle telte - med hjælp fra en kok og et hold hjælpere. Overnatning sker ofte i frostvejr, så husk skiundertøj.

Dag 13: Morgensol på verdens tag

De morgenfriske ser solen stå op over verdens tag. Tag fantastiske billeder med Mount Everest i baggrunden. Vi kører videre mod grænsen til Nepal, hvor vi overnatter.

Dag 14: Høj af oplevelser, ned fra højderne

Vi krydser grænsen ved byen Zhangmu, der nærmest ligger på en stor skråning. Vi går over grænsen, bærere tager vores bagage fra vores jeeps over i den nepalesiske bus. Vi får en ubeskrivelig køretur i det måneagtige landskab, spiser frokost med storslået udsigt til Himalaya-bjergene og kommer længere ned i højden (og varmen) for om aftenen at ende i Kathmandu, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

Dag 15: Nepalesisk Budda-tempel

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Kathmandu, og vi besøger det buddhistiske tempel Swayambhunath, der ligger nogle kilometer uden for hovedstaden. Det er en af de vigtigste buddhistiske pladser i Nepal. Stupaen er ifølge historien ganske særlig, da den siges at være selvopstået og symboliserer det buddhistiske univers. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 16: Stupaer, hellige floder og smukke templer

Oplev Kathmandu-dalens allerstørste seværdigheder som fx den store stupa Boudhanath, Shiva-templet Pashupatinath med dens hellige mænd, den hellige flod Bagmati og byen Bhadgaon med sine smukke templer og bygninger fra  800-tallet. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 17: Bjergtaget af bjergkæder

Efter morgenmaden kører vi til Nagarkot, der ligger i 2.190 meters højde. Det er det bedste sted at se Himalaya-bjergkæden fra Kathmandu-dalen. På en klar dag kan man se hele vejen fra Annapurna-bjergene og Mount Everest til Kimshun. Vi tjekker ind på vores hotel og nyder solnedgangen, mens vi spiser middag.

Dag 18: Verdens flotteste udsigt

Vi står tidligt op for at opleve en af verdens flotteste solopgange over Himalaya. Herefter spiser vi morgenmad, inden vi kører til lufthavnen for at flyve til Varanasi i Indien. Det er hinduernes helligste by med 2,5 millioner indbyggere og det foretrukne pilgrimsmål ved Ganges.

Dag 19: Hellig by i døgndrift

Morgensejltur på Ganges med en fantastisk solopgang og hellige tiggermunke langs floden. Tilbage på hotellet spiser vi morgenmad, inden rundturen i den hellige by Varanasi med dens templer og hellige handlinger. Om aftenen tager vi igen ned til floden, hvor vi oplever aktiviteterne efter mørkets frembrud. Helt anderledes end om morgenen.

Dag 20: Millionbyen Delhi

Morgenen er på egen hånd i Varanasi. Her er der mulighed for endnu engang at tage ned til floden og opleve morgenceremonierne – lige spektakulært hver gang. Senere flyver vi til millionbyen Delhi og kører til hotellet for at slappe af. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 21: Ned i gear i Agra

Efter morgenmaden kører vi mod sydøst mod Agra. Efter gårsdagens oplevelser i Delhis pulserende liv er en tur i mere landlige omgivelser kærkommen. Frokost ved en lokal restaurant undervejs. Vi tjekker ind på vores hotel i Agra, hvorefter resten af dagen er på egen hånd.

Dag 22: Smukkere bygningsværk findes næppe

I dag besøger vi et af rundrejsens absolutte højdepunkter, nemlig det betagende mausolæum Taj Mahal.
Det regnes for et af verdens smukkeste bygningsværker. Mausolæet er anlagt på en fire meter høj sokkel, er bygget i 1632-47 i persisk stil og omgivet af slanke minareter. Det står opført i tindrende hvid marmor og er dekoreret med millioner af halvædelstene. Hele bygningen udstråler en enestående ro og harmoni, som det er svært at løsrive sig fra. Om eftermiddagen besøger vi Det Røde Fort, der er opført i røde sandsten af herskeren Akbar i årene 1565-73. Fortet er et imponerende og velholdt bygningsværk, der dog bærer tydeligt præg af tidernes skiftende herskere.

Dag 23: Hele Indiens heksekedel

Vi rejser retur til Delhi, tjekker ind på vores hotel og tager på sightseeing i denne heksekedel af en by med 13 millioner indbyggere. Oplev en række seværdigheder som bl.a. India Gate, forskellige bydele, præsidentpaladset, kringlede basarer og et mylder af mennesker.

Dag 24: Ankomst til København

I dag starter hjemrejsen til Danmark, og der er ingen tvivl om, at vi har masser af gode minder fra en stor og eventyrlig rundrejse med hjem i bagagen. Vi lander i Danmark først på aftenen.

 

Det Store Himalaya-eventyr

DetStoreHimalaya-Eventyr.pdf


Don't enter anything in this field:

Visum
Når du deltager i denne rundrejse kræves der visum til Kina, Tibet, Nepal og Indien

Visum til Indien skal hver rejsedeltager selv søge på den Indiske Ambassade. Bravo Tours kan desværre ikke være behjælpelig ved dette, da der kræves personlig fremmøde på ambassaden.

Vi kræver at visum til Indien er udstedt inden der kan søges om visum til Kina, Tibet of Nepas.

Ansøgningerne til Kina, Tibet samt Nepal inkl. pas og 3 stk. pasbillede for hver deltager skal indsendes til Bravo Tours på adressen Bravo Tours, Bethaniagade 40, 7400 Herning tidligst 2 måneder og senest 6 uger før afrejse. Skriv venligst dit billetnr. på kuverten.

Det anbefales at sende visumansøgningerne, billeder og pas med rekommanderet post.

Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsen.

Dit pas og visum vil blive sendt retur med rekommanderet post ca. 8 – 10 dage før afrejsen.Download visum her:
Himalaya - Visum og vejledning


Don't enter anything in this field: 

Se flere videoer fra rundrejsen Det Store Himalaya-eventyr - Klik her!
Don't enter anything in this field:

Priser og ledige datoer

Vent venligst et øjeblik, mens data hentes

Vigtige informationer

Pas- og visumregler
Bravo Tours står for visumhåndteringen til Kina, Tibet og Nepal.
Af praktiske årsager skal man selv sørge for visum til Indien.
Vedlagte visumansøgninger bedes udfyldt og sendt sammen med pas (IKKE en kopi) og tre pasbilleder til:
Bravo Tours
Dalgas Plads 16
7400 Herning.

Venligst mærk kuverten med billetnummer og afrejsedato.

Prisen for visum til de 3 lande er pr. 1. sept 2014 kr. 1.000, der opkræves sammen med rejsen. Passet skal være gyldigt seks måneder ud over opholdet. For yderligere informationer, kontakt venligst de pågældende landes ambassader eller konsulater. Vi anbefaler at få bekræftet ovenstående visumregler, der kan ændre sig med kort varsel. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, skal selv søge oplysninger om pas- og visumbetingelser ved ambassaden eller konsulatet for de lande, der skal besøges. Bravo Tours kan ikke arrangere visum til personer, der ikke har dansk pas.

Flyselskab
Bravo Tours benytter Finnair på denne rejse til Kina - via Helsinki. Check in foregår i Københavns Lufthavn Terminal 2 senest to timer inden afrejse. Bagagen tjekkes ind hele vejen til Kina, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Bagagekvitteringen beholdes, da den er bevis for, at bagagen er indleveret og skal bruges som kvittering, hvis bagagen bortkommer eller bliver forsinket. Flytiden fra København til Helsinki er ca. 1,5 time. Efter et par timer fortsætter turen til Beijing, denne strækning tager ca. 8 timer. Hjemrejsen foregår fra New Delhi, og strækningen derfra og til Helsinki tager ca. 7,5 time. Efter små 3 timer i Helsinki, går turen videre til København, denne tur tager som på udrejsen ca. 1,5 time.

Bagage
Der må medbringes et stk. bagage på maksimalt 23 kg. Og et stk. håndbagage på maksimalt 8 kg. Overvægt afregnes direkte med flyselskabet og koster ca. kr. 300 for en ekstra kuffert. Bravo Tours tager forbehold for prisændringer. På flyvningen mellem Nepal og Indien må man medbringe 20 kg i den indtjekkede bagage og 5 kg håndbagage. I håndbagagen må man ikke have nogen form for væsker – heriblandt creme. På ingen flyvninger må man medbringe lightere, tændstikker, knive eller andre skarpe genstande.

Ankomst til Kina
Med Finnair ankommer man til den nye terminalbygning (Terminal 3), der blev bygget til OL 2008. Umiddelbart efter at man er kommet ind i terminalen, skal man vise sit pas/visum og aflevere det ”arrival card” (ankomst kort), man fik udleveret i flyet. Er man i tvivl om, hvordan kortet udfyldes, kan man få hjælp af flyets danske personale. Herefter
skal man køre i en mini-metro fra terminalen til bagageafhentning. Efter indrejseformaliteterne modtages gruppen af Bravo Tours’ dansktalende rejseleder i ankomsthallen.

Kontanter og kreditkort
Vestlig valuta kan normalt veksles, og vi anbefaler at veksle til Yuan ved ankomsten. Medbring derfor enten kreditkort eller USD sedler, der senest er fra 2000 eller EUR. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på hoteller (Dog ikke i Tibet), men kontanter hæves i bankerne/automaterne. Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling - fx på restaurant uden at holde opsyn med det.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden rejsen bør man sikre sig, at man har de anbefalede eller krævede vaccinationer.
Kontakt egen læge eller Statens Seruminstitut på telefon 32 68 32 68 eller www.ssi.dk

Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller, restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I de fleste lande er drikkepenge en del af lønnen for de ansatte i turistbranchen. Det er frivilligt, om man vil give drikkepenge. På Bravo Tours’ rundrejser anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke at tænke over, om der er givet for lidt, for meget eller om der i det hele taget skal gives drikkepenge.

Vejr og klima
Kina har fire årstider – som i Danmark. På grund af fastlandsklimaet er der koldere vintre og varmere somre sammenlignetmed Danmark. Sommeren varer cirka fra maj til august og er derfor varm med temperaturer op til 40 grader. Vintrene i det nordlige Kina omkring Beijing har temperaturer under nulpunktet med januar som den koldeste måned med et gennemsnit på minus 5 grader. Vintrene er meget tørre og med relativt megen sol, så er man godt klædt på, er det en flot og behagelig årstid. Samtidig er det bekvemt, at der ikke er så mange turister om vinteren, så ventetider ved fx seværdigheder er kortere. Foråret og efteråret betragtes som de mest behagelige årstider med temperaturer som på en god dansk sommerdag. Tibet har noget af det barskeste klima på kloden. Jo højere man kommer op, jo barskere er klimaet. Blæst og tør luft. Stærk sol pga. højden og store udsving i temperaturer. Vi anbefaler solcreme med høj faktor. Mange får desuden brug for læbepomade. Pga. den stærke sol anbefales det at medbringe et par kraftige solbriller. Ellers risikerer man at få hovedpine i det stærke lys.

Nepals klima varierer mellem tropisk og arktisk, så stor forskel er der mellem lavlandet og bjergene. Der er fire årstider herhjemme, og de falder i de samme måneder som vores. Efteråret er den bedste årstid at besøge Nepal, da temperaturerne ligger på et behageligt niveau, og monsunsæsonen er overstået. Alt i dalene fremstår grønt og frodigt, og det er også her, man har den klareste udsigt til de prægtige Himalayabjerge. Mellem september og november afholdes mange af de religiøse festivaler, inden vinteren sætter ind.

Indien ligger mest i den tropiske klimazone. I nord strækker landet sig op i det subtropiske bælte. Indien har på grund af sin udbredelse store klima-forskelle. Det er monsunvindene, der bestemmer klimaet i Indien, og de giver landet fire årstider. Himalaya-bjergkæden bremser den fremherskende nord-østmonsun og giver en kølig årstid i januar og februar. Fra marts til juni bliver temperaturerne høje undtagen i bjergene. I denne periode falder der ikke ret megen nedbør, og luften er varm og tør. Juni til september er regntid, hvor syd- vest-monsunen bringer store nedbørsmængder med sig. På Himalayas sydskråninger afgiver den fugtige monsun regn, der føder de store floder. Regntiden giver dog meget forskellig nedbør afhængig af geografi. September til december aftager syd-vest-monsunen gradvist og skifter retning. Den sidste fugtighed afgives til det sydøstlige Indien, der dog ofte ikke modtager nedbør i regntiden.

Biler og busser
Hvis der bliver kørt i jeeps eller lignende biler, benyttes nyere modeller – fortrinsvis Toyota Land Cruiser, der er en stor vogn med plads til, at fire passagerer kan sidde bekvemt. Nogle, men ikke alle biler, har aircondition. Man kan blot åbne vinduet, hvis det er for varmt. Vi bestræber os på, at bilerne har sikkerhedsseler, men det kan ikke garanteres. Bravo Tours benytter de bedst tilgængelige modeller i det pågældende land. Bussernes standard er dog af og til langt fra, hvad vi er vant til i Danmark.

Elektricitet
Kina, Tibet, Nepal og Indien har ligesom Danmark 230 volt i stikkontakterne. Oftest er stikkene dog ikke som i Danmark. Det tilrådes derfor at medbringe et adapter-sæt med flere muligheder. En adapter kan købes hos de fleste isenkræmmere eller i afrejselufthavnen. Ved teltovernatningen i Basecamp er der ingen strøm. Derfor skal alle batterier være fuldt opladet fra dagen før. På toget mellem Kina og Tibet kan man af og til oplade elektronisk udstyr.

Fotografering
Det er tilladt at tage billeder over alt - men mange mennesker beder om penge, når de bliver fotograferet. Medbring masser af batterier og et hukommelseskort med stor kapacitet, for der er mange smukke og interessante motiver. Batterier og hukommelseskort kan købes på rundrejsen, men kvaliteten er ofte tvivlsom.

Hoteller
Bravo Tours benytter gode turistklasse-hoteller på rundrejsen. Himalaya-området er dog det mest uudforskede område på kloden efter Nord- og Sydpolen, så derfor daler hotelstandarden, jo længere man kommer ud på landet. I de store byer som Lhasa og Shigatse er hotelstandarden forholdsvis høj. Strømsvigt kan høre til dagens orden undervejs, men generelt kommer strømmen hurtigt tilbage. Der er heller ikke altid varmt vand. Vi benytter værelser med vestligt toilet (siddetoilet), men i enkelte tilfælde kan man blive udsat for et værelse med kinesisk toilet (stå-toilet). I Nepal og Indien er der på hotellerne som regel gratis flaskevand, som det anbefales at børste tænder i. Der er ikke behov for at medbringe lagenposer eller myggenet. Liste over hotellerne tilsendes sammen med den endelige flybillet.

Højder
Vi befinder os på Verdens Tag i Himalaya-bjergkæden og kommer godt op i højderne i løbet af turen. Her er eksempler på højden i forskellige tibetanske byer. Xinning 2200 m, Lhasa 3600 m, Yamdruk-søen 4500 m, Shigatse 3800 m, Everest basecamp 5200 m og Tingri 4200 m.

Krav til rejsedeltagerne
Alle eventyrlystne, der ønsker at opleve en anderledes og fremmed kultur i en verdensdel, hvor tingene ikke nødvendigvis er som i Danmark, kan deltage på Bravo Tours’ rejser. På rundrejsen kan alle i normal fysisk form deltage, men rejsen anbefales ikke til gangbesværede, da der undervejs er små vandreture, og seværdighederne er ofte store og kræver en del gang. Den Forbudte By og Den Kinesiske Mur er to typiske eksempler. Man bør ikke deltage på Himalayaturen, hvis man har hjerte/karsygdomme, vejrtrækningsproblemer eller migræne. Det tilrådes at henvende sig til egen læge for at få tjekket, om man kan opholde sig i op til 5.500 meters højde. Nogle af dagene i Tibet kører vi langt på veje, der ikke er af bedste kvalitet. På grund af de store højder og det specielle lufttryk i Himalayabjergene og i Tibet skal man være opmærksom. Man kan fx få højdesyge i let grad. Det kan give en lettere hovedpine, lidt træthed, manglende appetit eller lettere søvnløshed. Bruger man nogen form for medicin, skal man tage ekstra med, da det er vanskeligt at finde og købe medicin i Tibet Det er også en god idé at medbringe almindelig rejsemedicin - hovedpinepiller og diarrémiddel. Benytter man fx kontaktlinser eller batterier til høreapparater, tilrådes det at tage et ekstra sæt med, så turen ikke ødelægges af sådanne mangler. Nogle af dagene i Tibet kører vi langt på veje, der ikke er af bedste kvalitet. Samtidig må man være forberedt på, at ændringer til programmet kan forekomme uden varsel pga. diverse festivaler, forsinkelser, annulleringer osv. Det kan gøre selv de mest simple aktiviteter besværlige at gennemføre. En portion tolerance og godt humør er derfor vigtigt at pakke med i kufferten.

Påklædning
På Bravo Tours’ rundrejser, der er forholdsvis aktive, er det vigtigt, at tøjet er praktisk og behageligt. Shorts (ikke for korte) og ærmeløse bluser kan for det meste anvendes, men i templerne må påklædningen ikke være stødende. Bermudashorts, bukser, nederdele, løse T-shirts, skjorter, sko og sandaler går an, men fx korte shorts, ærmeløse bluser, stramme T-shirts og strandsandaler er ikke velset. Ved besøg i templer og helligdomme forlanges det, at tøjet dækker skuldre og knæ. I Tibet er det dog ikke passende med shorts og ærmeløse Tshirts. Dels fordi der ikke er varmt, dels pga. lokal kutyme. Komfortable sko er uundværlige, da vi af og til går på grus, sten og på glatte overflader (fx når der er spildt lidt yak-smør på stengulvet i et tempel). Pga. højderne er der stor forskel på skygge/sol og dag/nat. Om dagen kan solen være meget stærk, så medbring solcreme og
solhat. En rejseparaply er også god mod både regn og stærk sol. Om aftenen kan det blive lidt køligt - enten pga. aircondition på hotellet, eller fordi vi opholder os udendørs. Tag derfor en varm trøje og en let, vind- og vandtæt jakke med. Under overnatningen ved Mount Everest Basecamp, skal man have rigtigt varmt tøj med - specielt til at holde sig varm i teltet om natten. Selv om sommeren kan der være frostgrader. Skiundertøj, hue, vanter og varme sokker anbefales.

Teltovernatning
Når der overnattes i telt, tager vi hensyn til, hvordan man har booket. Dvs. at singlerejsende får et telt for sig selv, og folk, der rejser som par, deler et tomandstelt. Der er liggeunderlag, sovepose, vattæppe og lille hovedpude til hver person. Der er ikke lys udenfor, så man kan med fordel medbringe en lille lommelygte til bl.a. besøg i et af lejrens toilettelte. Der er ikke strøm. Vi har et fællestelt til spisning og samlingssted for gruppen.

Tog
På Himalaya-eventyret foregår turen fra Xining til Lhasa med tog. I de fleste tilfælde sover vi i seks-sengs kupéer. Som regel får vi pladser i forlængelse af hinanden, og man sover sammen med andre rejsedeltagere. Andre gange er pladserne spredt, og man bor i kupé med lokale rejsende. Togene har gode faciliteter. Dyne og hovedpude til hver. Kogende
vand til at lave kaffe/te af. De fleste togvogne har vestligt toilet, men i sjældne tilfælde kun asiatisk (stå-toilet). Der er plads til bagagen i kupéen. Enten under sædet eller over gangen. Man kan ikke altid oplade elektriske apparater i toget.

Toiletter
Toiletforholdene undervejs kan ofte være primitive. Man skal være forberedt på at kunne klare sine fornødenheder ”bag en busk”, når vi fx kører på øde strækninger. På hotellerne kan der forekomme kinesiske (stå-toiletter), men for det meste er der vestlige toiletter.

Godt at medbringe til Himalaya-turen
• Foto/Videoudstyr (batterier etc.)
• Kikkert
• Lommelygte
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme
• Kort, rejsebøger etc.
• Mindre taske til håndbagage
• Personlige dokumenter og kopier af pas
• Kontanter (USD) og kreditkort
• Malariatabletter, myggebalsam og anden nødvendig medicin
• Badetøj, lunt tøj og pænt tøj til restaurantbesøg
• Alle hoteller med pool har håndklædeservice, så det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæder

Vi anbefaler at læse billetten grundigt igennem og kontakte os hvis der er tvivlsspørgsmål.

Hjemrejse
Vores samarbejdspartner i Indien genbekræfter jeres billetter til hjemrejsen. Ved ankomst til hjemrejselufthavnen skal man vise billet og pas for at komme ind i selve lufthavnen. Herefter skal man være tålmodig, for det kan tage lang tid at komme til check-in skrankerne. Fra check-in går turen gennem immigrationen, hvor der skal udfyldes en afrejseblanket. Disse ligger på bordene før immigrationskøen. Ankomst tidspunktet til Danmark kan tjekkes TV2 og DR tekst tv og www.cph.dk

Landefakta Kina
Hovedstad:    Beijing.
Areal:            9.597.000 km² (ca. 223 gange større end Danmark).
Indbyggertal: 1,321 milliarder (2008).
Befolkning:    Kina har 56 officielle nationaliteter: Han er den største – 92 % af befolkningen. Zhuang (1,37 %), manchu (0,87 %), hui (0,76 %) og miao (0,65 %).
Sprog:           Det officielle sprog er mandarin-kinesisk (putonghua).
Religion:        Ingen officiel religion. De fem største tilladte religioner er buddhisme, konfucianisme, taoisme, islam og kristendom.

Landefakta Tibet
Hovedstad:     Lhasa.
Areal:             1,23 millioner km² (ca. 28 gange større end Danmark).
Indbyggertal:   2,7 millioner (2007).
Befolkning:      Ifølge officielle kinesiske myndigheder udgør tibetanere 95 % af befolkningen. De resterende 5 % er han-kinesere og huimuslimer.
Sprog:            Der tales tibetansk og for nogles vedkommende også kinesisk.
Religion:         Tibetanerne er stærkt troende og har deres egen gren af buddhismen, som man kalder tibetansk buddhisme eller lamaisme.

Landefakta Nepal
Hovedstad:    Kathmandu.
Areal:            140.800 km2 (ca. 3,5 gange større end Danmark).
Indbyggertal: 28,3 millioner.
Befolkning:    Nepalesere og flere end 30 etniske grupper.
Sprog:           Nepalesisk og lokale dialekter.
Religion:        Hinduer, buddhister, sunier og muslimer.

Landefakta Indien
Hovedstad:    New Delhi.
Areal:            3.287.590 km2 (ca. 76 gange større end Danmark).
Indbyggertal: 1.170 millioner.
Befolkning:    Indere og mange andre.
Sprog:           Hindi, engelsk og 400 andre registrerede dialekter.
Religion:        Hinduer, sunier, shikher, muslimer og flere.

Møntfoden i Kina og Tibet er Kinesiske Yuan (CNY) og omregnes
således (pr. sept 2014):. 100 CNY = 95 DKK

Møntfoden i Nepal er Nepalesiske Rupees (NPR) og omregnes
således (pr. sept 2014): 100 NPR = 6 DKK

Møntfoden i Indien er Indiske Rupees (INR) og omregnes
således (pr. sept 2014): 100 INR = 9,55 DKK


Don't enter anything in this field:

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til en fantastisk rundrejse-oplevelse
Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde på den forestående drømmerejse.


- Download praktisk information for Kina her
Download praktisk information for Himalaya her


Don't enter anything in this field:

Luk
Vil du kontaktes?
Vi kontakter dig telefonisk, så snart vi har mulighed for det, indenfor vores åbningstider
Navn :
Telefonnummer :
Email :
Evt. bemærkning :
Don't enter anything in this field:
Telefon:
Salg 70 10 10 77
Herning

Bethaniagade 40
7400 Herning

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndag:
10:00 - 15:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
BravoTours København
København

Farvergade 4
1463 København K

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndag:
10:00 - 15:00
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Aalborg

Vesterbro 30
9000 Aalborg

Åbningstider:
Mandag - fredag:
9:00 - 18:00
Lørdag:
10:00 - 13:00
Søndag:
Lukket
Safari - Hverdage:
9:00 - 17:00
Vælg venligst land og destination.
Maks. 8 personer pr. billet (kun fly). Man kan kun bestille et værelse pr. billet, som regel op til 2-4 voksne og maks. 3 ekstrasenge til børn.
Live-Chat status:(Åbner i et nyt vindue)Luk
Cookies
På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere
OK
Luk

Cookies

På bravotours.dk bruger vi cookies for at give dig den bedste oplevelse af vores hjemmeside. Alle informationer der er gemt i cookies er ikke personlige, og det er til enhver tid muligt at slette dine cookies. Se minecookies.org for mere information omkring hvordan du sletter dine cookies. 

Bravotours.dk gør brug af tredjepartscookies fra bl.a. analyseprogrammer for at give os et bedre indblik i vores besøgendes brug af bravotours.dk, samt demografiske oplysninger om vores besøgende. Som alle andre cookies er informationerne i tredjepartscookies anonyme og kan til enhver tid slettes.

Ydermere bruger nogle tredjepartsleverandører cookies til at optimere annoncer med udgangspunkt i din besøgshistorik på bravotours.dk. Disse annoncer bliver vist på andre hjemmesider end bravotours.dk.

Du kan ændre dine indstillinger for Google Annoncer ved at klikke her