Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Praktisk information om Kina

Velkommen til Kina!

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til Kinas Mange Ansigter. Her er en række praktiske og almene informationer - som du bedes læse - til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.


Vigtige informationer

Pas og visum

Der er krav om visum, når du – som dansk statsborger - rejser til Kina. Den letteste måde at søge visum på er at søge et gruppevisum (min. 2 personer). Det gør nemlig processen kortere, og du slipper for at møde på ambassaden i København.
Vi samarbejder med https://visumansogning.dk/bravo-tours/ om denne løsning, og de har bl.a. brug for følgende oplysninger:

Fornavn og efternavn
Adresse
Postnummer og by
Telefonnummer
E-mail

Efter bestilling modtager du en ordrebekræftelse fra visumansøgning.dk på mail. Denne mail skal du efterfølgende besvare, hvor du vedhæfter et kopi af dit pas og et digitalt pasfoto.  

Du skal søge visum seneste 45 dage før afrejse - gerne før. Visummet bliver sendt direkte til dig.
Pris: 1.699 kr. pr. person. Betaling sker direkte til visumansøgning.dk 

Rejser du alene, kan du desværre ikke benytte denne løsning. Kontakt os venlig for mere information.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedatoen.

Du kan finde flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/kina-pas-og-visum/#_blank

Flyselskab
Når du rejser med Bravo Tours til Kina, flyver du med SAS direkte fra København. Check-in foregår i Københavns Lufthavn Terminal 3 senest to timer inden afrejse. Bagagen tjekkes ind hele vejen til Kina, og hver enkelt rejsende får udleveret boardingpas og bagagekvittering. Bagagekvitteringen beholdes, da den er bevis for, at bagagen er indleveret og skal bruges som kvittering, hvis bagagen bortkommer eller bliver forsinket. Rejsetiden mellem København og Beijing er ca. 9 timer.

Bagage
På rejsen til Kina må medbringes et stk. bagage på maksimalt 23 kg + 1 stk. håndbagage på maksimalt 8 kg pr. person. Du bedes dog være opmærksom på, at vi på rundrejsen flyver indenrigs, og der er den tilladte bagage kun 20 kg og 5 kg håndbagage.

Vær opmærksom på, at de er mere strikse med sikkerhedstjek af håndbagage i Kina og de har egne regler. De tillader bl.a. ikke lightere eller mindre skarpe genstande i bagagen. 

Ankomst til Kina
Vi ankommer til Beijing, Terminal 3. Umiddelbart efter at du er kommet ind i terminalen, skal du vise sit pas/visum og aflevere det ”arrival card” (ankomstkort), du fik udleveret i flyet. Er du i tvivl om, hvordan kortet udfyldes, kan du få hjælp af flyets danske personale. Efter indrejseformaliteterne er klaret, og bagagen er afhentet, mødes du med Bravo Tours’ dansktalende rejseleder i ankomsthallen.

Rundrejseleder
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores rundrejse, hvis muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at han eller hende alligevel ikke kan køre rundrejsen. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rundrejseleder.

Rundt på rundrejsen
Rundrejsen er ikke egnet for gangbesværede, da bussen nogle gange må parkere et stykke væk fra de forskellige seværdigheder. 

Tidsforskel
Der er 6 times tidsforskel på Danmark (sommertid) og Kina.

Kontanter og kreditkort
Den kinesiske møntfod hedder Renminbi (RMB) - også bare kaldt for Yuan. Vestlig valuta kan normalt veksles, og vi anbefaler at veksle til Yuan ved ankomsten. Medbring derfor enten kreditkort eller USD sedler, der senest er fra 2000 eller EUR. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på hotellet, men kontanter hæves i bankerne/automaterne.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Inden afrejsen bør du derfor sikre dig, at du har de anbefalede eller krævede vaccinationer. Kontakt egen læge eller se mere på Statens Seruminstitut www.ssi.dk

Drikkepenge
Drikkepenge er naturligvis helt frivilligt, men er en naturlig del på rundrejsen i Kina. På Bravo Tours’ rundrejser anbefaler rejselederen oftest et beløb, der så samles ind og som rejselederen herefter administrerer. Som gæst behøver man derfor ikke at tænke over, om der er givet for lidt, for meget eller om der i det hele taget skal gives drikkepenge.

Vejr og klima
Kinas kolossale størrelse (verdens tredjestørste land) gør det vanskeligt at tale om det kinesiske klima som en samlet størrelse. Landets klima er meget varieret, og mange lokale forhold gør sig gældende. Kina spænder over flere klimazoner, lige fra tropisk klima længst mod syd til subpolært længst mod nord. Store dele af Kina har udpræget fastlandsklima med varme somre og kolde vintre.
Vinteren kan blive iskold i den nordlige del, herunder i hovedstaden Beijing, hvor nordenvinde fra Sibirien og de mongolske stepper ofte kan bringe temperaturen langt ned under -10 grader. Til gengæld er vinteren som regel tør i denne del af landet.
I den allernordligste del af Kina er sommeren kort, hvilket enkelte steder bringer den årlige gennemsnitstemperatur ned under frysepunktet. I den sydligste del er gennemsnitstemperaturen over 22 grader.
Monsunvinden kan om sommeren bringe kraftig regn ind fra øst, mens vinteren i højere grad er præget af tørre og kolde vinde fra nordvest. Generelt er monsunregnen mere fremherskende, jo længere mod sydøst man kommer, hvorfor nedbørsmængderne også er størst i denne del af Kina og mindst i den nordvestlige og mere ufrugtbare del.

Elektricitet
Kina har ligesom Danmark 230 volt. Oftest er stikkene ikke som i Danmark. Det tilrådes derfor at medbringe et adapter.

Etikette
I Kina er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Kineserne sætter stor pris på, at besøgende forsøger at forstå deres kultur og efter bedste evne tilpasse sig derefter. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler ,der er for landet. Vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en rundrejse i Kina med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går du videre til ”departures”. Herfra er du på egen hånd og skal gå til den gate, hvorfra flyet boarder. Tjek tid og gate nr. på skærmene i lufthavnen. Vi flyver hjem fra Shanghai direkte til København.

Del denne side via E-mail