Solferie
Rundrejser
Safari
Golf

Bravos Big 5 safari

0

Rejs med til en af de ypperste safarioplevelser i Sydafrika: The Big 5! Og bo på den fantastiske Kololo-lodge, der ligger på første parket til store dyreoplevelser.

En safari er altid unik – men det bliver ikke større end The Big 5. Vi har sammensat en drømmesafari til dig, der vil opleve nogle af Sydafrikas spændende højdepunkter og bo lige midt i et spændende safariområde – kun 200 meter fra The Big 5: næsehorn, elefanter, løver, bøfler, leoparder – og selvfølgelig mange andre fascinerende dyr!

Kololo Lodge skaber de perfekte rammer om jeres safari. I bor midt i den sydafrikanske bush, og fra jeres egen terrasse vil I ofte have direkte udsyn til de mange dyr. Det perfekte sted at bo, hvis I gerne vil have dyreoplevelser i første klasse. Samtidig er lodgen kendt for sin hyggelige stemning – helt perfekt til hyggelige timer efter mange oplevelser i bushen.

Bravos Big 5 safari tager dig med til uforglemmelige safarioplevelser, men også hovedstaden Pretoria, spændende Johannesburg og til det både skræmmende og oplevelsesrige Soweto. Vi tager på gamedrives i både Kololo, Big 5-området Welgevonden og på eventyr, når vi går en fantastisk bush-walk.

Sydafrika er kort sagt et forbløffende og fantastisk rejseland med mange fordele. Både Kololo og Welgevonden er malariafrie-områder, ligesom der ingen tidsforskel er i forhold til Danmark. Det betyder, at I kan starte jeres oplevelser fra første sekund - uden jetlag.

I får selvfølgelig det hele med dansktalende rejseleder!

OBS! Da vi besøger dyrene - og The Big 5 - i den vilde natur, er der ingen garanti for, at vi oplever dyrene. Vi, og vores safarirejseledere, vil gøre alt for, at vi oplever dem.

 

Rejsens højdepunkter
 • Mange gamedrives og store chancer for The Big 5
 • Malariafrit-område og ingen tidsforskel
 • Dansktalende rejseleder
 • Byrundtur i Pretoria, Johannesburg og Soweto
 • Halvpension inkluderet
Og meget mere

Dagsprogram

Dag 1
Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark

I dag starter et uforglemmeligt safarieventyr. Vi flyver fra Danmark til Johannesburg, hvor vores rejse starter. 

Dag 2
Ankomst, byrundtur i Pretoria og videre på safari
Ankomst, byrundtur i Pretoria og videre på safari

Vi lander i Johannesburg tidligt om morgen. Her møder vi vores dansktalende rejseleder, der gør os selskab på resten af vores spændende safarioplevelser. Vi starter rejsens oplevelser i Sydafrikas hovedstad, Pretoria. Engang var byen kendt som hjertet af apartheidstyret og et symbol på undertrykkelse, men i dag er byen afslappende og et ægte stykke af Sydafrika.

Undervejs på byrundturen hører vi mere om både byens og landets historie før og efter apartheid. Vi gør også et stop ved en af Sydafrikas mest kendte bygning – Unionsbygningen – hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele området! Til daglig huser Unionsbygningen præsidentens kontor og den sydafrikanske regering.

Efter vores byrundtur fortsætter vi mod ”The Big 5”. Efter ca. fem timer ankommer vi til den smukke provins Limpopo, hvor vores lodge ligger. Et virkelig smukt område, og lodgen ligger kun 200 meter fra The Big 5-safariområdet Welgevonden. Men selv uden for Welgevonden er der masser af dyr – det oplever vi allerede i morgen tidlig.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition. Gå en tur i området eller nyd resten af dagen ved poolen, inden vi sætter os til rette i restauranten til en god middag.
En oplevelsesrig første-dag i Sydafrika er slut, men der er meget mere i vente!

Dag 3
Første gamedrive i Kololo
Første gamedrive i Kololo

Allerede inden morgenmaden starter vores safarioplevelser. I dag tager vi på oplevelse i Kololo, hvor der bor rigtig mange spændende dyr. Vi starter dagen med at sige godmorgen til et væld af dem – glæd jer fx til at hilse på impalaer, gnuer, zebraer, giraffer og vortesvin. Der er også mere end 300 forskellige fuglearter i området. Der er ingen tvivl om, at vi bor midt i et fremragende safariområde!

Vi er tilbage i lodgen til morgenmad, og resten af dagen kan I nyde lige præcis, som I har lyst. Kololo er kategoriseret som et safariområde med ufarlige dyr. Det betyder, at der er mulighed for at tage på spændende gå- eller cykelture i området – spørg jeres rejseleder til råds. Om aftenen nyder vi igen en god middag i lodgens gode restaurant. 

Dag 4
Afsted på Big 5-safari
Afsted på Big 5-safari

I dag går turen ind i det spændende, Big 5-område: Welgevonden. Vi starter fra vores lodge, og kun 200 meter fra receptionen befinder vi os i Welgevonden. Et hollandsk navn, der direkte oversat betyder ”well found”, som er særlig kendt for sine Big 5-indbyggere.

Dagen byder på 3 timers gamedrive blandt mere end 50 forskellige pattedyr – herunder Big 5. ”The Big 5” referer til den afrikanske løve, elefant, bøffel, leopard og næsehorn. For mange er det disse dyr, der er indbegrebet af safari. De er i sin tid blevet til ”The Big 5”, fordi de eftersigende er de sværeste og farligste at jage.

Men udover vi – forhåbentligt – møder The Big 5, gør vi også mange andre bekendtskaber på vores vej gennem Welgevonden. De store græssletter skaber de ideelle betingelser for både at spotte og komme helt tæt på dyrene. Her bor også sjældne dyr fx de brune hyæner, skældyr og jordsvin.

Vi tager tilbage til Kololo Lodgen og nyder en god morgenmad. Om eftermiddagen er det muligt at tage på endnu en gamedrive i Kololo. Middagen nyder vi sammen på lodgen. 

Dag 5
Eftermiddags gamedrive i Welgevonden
Eftermiddags gamedrive i Welgevonden

   Nyd en afslappende morgen på lodgen, gå en tur til poolen eller drik en kop kaffe med en af verdens bedste udsigter over sletterne. Det er uden tvivl en af de bedste måder at starte dagen på! Men gør dig klar – for om eftermiddagen venter der igen vilde safarioplevelser.

Vi kører igen i Welgevonden, men selv om vi var her i går, så bliver man aldrig træt af dette fortryllende safariområde. Vi går på jagt efter flere af dyrene blandt The Big 5, og forhåbentligt møder vi flere af dem. Det bliver endnu en dag fyldt med safari-højdepunkter. 

Dag 6
På gåtur i bushen og safari i Welgevonden
På gåtur i bushen og safari i Welgevonden

I dag tager vi på bushwalk. Vi går tidligt om morgen, så vi er klar, når dyrene er mest aktive. Der er ingen tvivl om, at det er på en gåtur i bushen, man både ser, hører og fornemmer dyrene bedst. På hele gåturen har vi selvfølgelig rangers med, som hjælper os med at spotte dyrene. Tilbage ved lodgen nyder vi en god morgenmad og nogle afslappende timer.

Om eftermiddagen kører vi på gamedrive i Welgevonden. Vi nyder en smuk solnedgang og en sundowner (drink) i de mest fantastiske omgivelser. Vi er tilbage i Kololo til spisetid.

Dag 7
Endnu mere safari
Endnu mere safari

I dag står vi tidligt op og tager på gamedrive i Kololo-området. Vi tager af sted inden morgenmaden, så vi oplever dyrene vågne – eller gå i seng, alt efter døgnrytme. En helt særlig oplevelse!

De mange forskellige dyr vil helt sikkert gøre din morgen ganske særlig – og til endnu en dag blandt store safarioplevelser. Resten af dagen kan I nyde, som I har lyst. Kom helt ned i gear, fordøj de mange safarioplevelser eller tag på endnu flere ture – vores rejseleder kommer gerne med gode forslag til dagen.

Om aftenen er der middag i lodgen. 

Dag 8
På gamedrive og bush-walk
På gamedrive og bush-walk

I dag venter endnu flere fascinerende dyr på os. Vi tager nemlig på vores sidste morgen-gamedrive i Welgevonden. I løbet af de næste tre timer nyder vi de mange dyr og de smukke omgivelser, der både byder på savanne, floder, søer og bjerglandskaber.

Til morgenmaden er vi igen tilbage i lodgen. Her nyder vi et par afslappende timer, inden vi igen tager på opdagelse i området – denne gang til fods på en såkaldt bush-walk. En unik oplevelse, hvor vi kommer helt tæt på de mange spændende dyr. 

Dag 9
Videre til Johannesburg, Soweto og hjem til Danmark
Videre til Johannesburg, Soweto og hjem til Danmark

I dag checker vi ud fra vores lodge, ligger det fortryllende safariområde bag os og sætter kursen mod spændende oplevelser i Johannesburg. Johannesburg er Sydafrikas største by med mere end 4,5 millioner indbyggere. På vejen gør vi et kort stop i Soweto, der står for South West Township. Området er kendt for sine elendige kår, hvor de sorte boede. Der bor stadig 2 millioner mennesker, og i dag er byen et symbol for kampen mod apartheid. Vi oplever, hvor den nationale opstand startede i 1976 mod boernes sprog – en demonstration, hvor politiet til sidst åbnede ild mod 10-20.000 skoleelever. Officielt blev 23 studerende dræbt, men de mere reelle tal ligger nok nærmere mellem 176-700.

Vi ser også, hvor én af verdens mest berømte personligheder, Nelson Mandela, boede, før han blev fængslet i 27 år. Efter byrundturen kører vi til lufthavnen i Johannesburg og gør os klar til at flyve hjem til Danmark. 

Dag 10
Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark

Vi lander i Danmark igen med rygsækken fuld af safarioplevelser. Safarien er slut, men I vil med garanti huske jeres sydafrikanske safarieventyr hele livet. 

Dato og priser

Beklager, vi kunne desværre ikke finde nogen rejser på den valgte dato.

Video

Alt dette er inkluderet i rejsen

 • Fly København-Johannesburg t/r
 • Transfer til og fra Kololo Lodge
 • Byrundtur i Pretoria med dansktalende rejseleder
 • Byrundtur i Johannesburg og Soweto med dansktalende rejseleder
 • Dansktalende rejseleder
 • Game drives og aktiviteter ifølge program
 • 7 x morgenmad på restauranten i lodgen
 • 7 x middage på restauranten i lodgen
 • Alle entreer til safariparker og reservater
 • Te- og kaffefaciliteter på værelset
 • WiFi – men forbindelsen kan være svingende
 • Alle kendte skatter og afgifter

Dette er ikke inkluderet

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Eneværelsestillæg
 • Drikkevarer
 • Frokoster
 • Drikkepenge til lokalguider
 • Andre aktiviteter end beskrevet i program fx leje af cykler, night-drives eller safari på hesteryg

Kort

På hele jeres rejse bor i på ”Kololo Game Reserve Lodge”. Lodgen ligger midt i Kololo og kun 200 meter fra indgangsporten til ”The Big 5”-safariområdet Welgevonden. Du kan bevaege dig frit omkring i lodge omraadet, hvor mange forskellige dyr graesser lige udenfor dit vaerelse.

På lodgen bor I i skønne omgivelser med mange fine faciliteter. I hovedbygningen ligger restauranten, hvor I nyder både morgen- og aftensmad. Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over Welgevonden, og er man heldig, kan man se elefanter på den anden side af floden. Nedenfor ligger også poolen, hvor I kan slappe helt af efter dagens fortryllende safarioplevelser.
Uanset hvilken villa eller værelsetype I vælger, er der telefon og WiFi på værelset, men forbindelsen kan være ustabil. Alle bungalows og villaer har også veranda, hvorfra I kan nyde udsigten over sletterne. Alle værelser og villaer forskelligt indrettede, men er alle en standard katagori 3+.

I kan vælge mellem følgende villaer og værelsestyper:
 
Deluxe villa
Rummelig villa med separat opholdsstue og køkken. Der hører egen overdækket terrasse til villaerne. Fra terrassen er der en virkelig flot udsigt over Kololo og Welgevonden.
Villaen har tre værelser, der alle har eget bad og toilet. Det ene soveværelse er placeret lige uden for selve villaen. Den fælles loungen er smagfuldt indrettet, og derfra er der direkte udgang til den store terrasse
Et godt valg til gæster, der ønsker lidt mere komfort.
Alle værelser er med tilhørende badeværelse (separat toilet og bad), mens I deler lounge og terrasse med de andre gæster, der også bor i villaen. Alle værelse har dobbeltseng – indrettet i afrikansk stil. Værelserne er forskellige både i indretning og størrelse. Der er hårtørrer på badeværelset.

Superior villa med soveværelser
Alle superior villaer ligger smukt i udkanten af Kololo – tæt på både restaurant og pool. Her er veranda med en smuk udsigt over bjergene, Welgevonden og Kololo. Alle superior villaer har to soveværelser og mulighed for soverum oven på. Alle soveværelser har badeværelse med separat toilet. I villaen er der køkken, stue med pejs og egen terrasse.
Den ene soveværelser har dobbeltseng, mens de to andre har to enkeltsenge.
Et godt valg til gæster, der rejser sammen.
De to soveværelser kan fungere som to separate dobbeltværelser, hvor man blot deler loungen med gæster i det andet værelse.

Dobbeltværelse i Chalet
En chalet minder meget om lille hytte med et soveværelse med badeværelse. Alle disse værelser ligger tæt på restauranten og poolen – og de ligger som regel rundt i haven. Perfekt til jer, der gerne vil opleve det ægte afrikanske udeliv.
Alle chalets har et soveværelse med to separate senge, tilhørende badeværelse med bruser og separat toilet. En af disse charlets er kørestolsvenlig – kontakt din rejsekonsulent for mere information.
Chalet med 2 soveværelser (Oom Piet)
Alle Oom Piets chalets ligger i de originale farmerhuse, som blev bygget i 1916 af Oom Piet, som var den første ejer af Kololo Game Reserve. I september 2009 blev de alle renoveret. Der er to soveværelser med senge til fire personer. Begge soveværelser har et tilhørende badeværelse med toilet.
Til disse chalets hører en stor veranda med en smuk udsigt over Kololo-floden. Der er store chancer for at se både kuduer og impalaer tæt på.
De to soveværelser kan fungere som to separate dobbeltværelser, hvor man blot deler loungen med gæster i det andet vaerelse.

PDF-program

Se en PDF-fil af rundrejsen ved at klikke på nedenstående link

Se programmet som PDF

Sydafrika Se på kort

Hovedstad: Pretoria Valuta: Rand Tidsforskel: + 1 time Sprog: Afrikaans, Engelsk, Xhosa, Zulu, Sesotho, Setswana, Nordsotho, Venda, Tsonga, Swati, Syd-ndebele Befolkningstal: Ca. 52,98 mio.
Gennemsnitstemperatur
28° januar
28° februar
27° marts
24° april
22° maj
19° juni
20° juli
22° august
26° september
27° oktober
27° november
28° december

Del denne side via E-mail