Alle rejsemål
Storby
Rundrejser
Safari
Golf
Flybillet

Safari i Sydafrika

"Hele verden i et land”, siger man om Sydafrika, og det er ikke helt forkert. Landet er et overflødighedshorn af oplevelser og muligheder – lige fra spændende historie til safari med The Big 5. Her er noget for enhver sjæl - ung som gammel, og noget for enhver økonomi.


Det bedste af det hele

At besøge Sydafrika er som at besøge det bedste af Australien, USA, Vesteuropa på én og samme tid. Gigantiske afstande, varierede og uendeligt smukke landskaber, flotte og barske kyster og byer, der svinger fra charmerende små og hyggelige landsbyer til storbyer med alt, hvad storbyer har af godt og ondt. Klimaet i Sydafrika er varieret og spænder fra den glohede Kalahariørken over bjergtinder med periodisk sne til strande med svajende palmer langs Det Indiske Ocean.


Safariområder i verdensklasse

Safariområdernes dyreliv er helt fantastisk. Her møder vi alle de store afrikanske dyr, og ved kysterne ses sæler, pingviner og et meget rigt fugleliv. Og nede i oceanets dyb finder vi store hvaler og den hvide haj. Langs kysten og inde i landet kan man få nogle af verdens bedste naturoplevelser.
Kruger Nationalpark er en af verdens mest dyrerige områder. Her lever massevis af pattedyr og fugle – det gælder også de dyr, de fleste af os drømmer om at opleve på safari som løver og elefanter. Men Sydafrika har et væld af dejlige safariområder – et af dem er Kololo. Her er der mulighed for både at opleve The Big 5 og tage på gå- og cykelsafari. Og så kan man sidde på terrassen, mens nogle af dyrene kigger forbi – det er fantastisk!


Perfekte kombinationer

Og så er der ingen tvivl – drømmer du om at kombinere dine safarioplevelser med enestående historie, storbyer og mange andre fascinerende oplevelser, så er er Sydafrika valget. Cape Town, Johannesburg og Pretoria er bare nogle af de oplevelser, du kan tage med på din safari. Eller gå i Nelson Mandelas fodspor eller se, hvordan Soweto er blevet et symbol på kampen mod apartheid. Der er uendelige muligheder i
Sydafrika – og det gør rejselandet perfekt for jer, der gerne vil sammensætte en safari fuld af mange oplevelser.


Mange fordele

Der er mange fordele ved en safari i Sydafrika. Først og fremmest er der intet jetlag, for der er ingen tidsforskel. Det betyder, at oplevelserne kan begynde med det samme. Og så er flere områder malaria-fri, så du slipper for at tage medicin eller bekymre dig om den del på rejsen.  


REGLER FOR BØRN UNDER 18 ÅR, DER REJSER IND I SYDAFRIKA:
Pr. 01. juni 2015 bliver det påkrævet, at børn under 18 år skal medbringe og forevise original fødselsattest på engelsk ved indrejse til Sydafrika. Den engelske version kan bestilles digitalt  på borgerservice eller hos dit lokale kirkekontoret.

Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du også medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.

Hvis børn ikke rejser med deres forældre, skal de medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra begge forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.

I tilfældet af at den ene eller begge forældre, hvis navne står på fødselsattesten, er døde, kontaktes den Sydafrikanske Ambassade for nærmere information.

Her kan du komme på Safari i Sydafrika

Sydafrika og The Big 5

Rejs med til Sydafrika, til nogle af landets største safarioplevelser, nemlig The Big 5! Vi bor på den fantastiske Boulders Safari Lodge i Kruger Nationalpark.
Læs mere om safarien her >

Sydafrika - Cape Town, Garden Route og vinlandet

Oplev enestående naturscenerier, vinlandet, det blå ocean, og ikke mindst vidunderlige Cape Town med Taffelbjerget og en spændende kulturhistorie. 
Læs mere om safarien her >

Inspiration til din safari

Hvor og hvornår?

Det er muligt, at rejse på safari året rundt, man skal bare vælge det rigtige område på det rigtige tidspunkt. Men hvordan gør man det?
Find svaret her >

De bedste safariråd

Du får de bedste råd til din safari af Kenya-Claus, der er en ægte safariekspert, Bravo Tours’ destinationschef og bor i Kenya.
Find safarirådene her >

Pakkeliste til safari

Det kan være svært at vide, hvad man skal medbringe på en safari. Derfor har vi samlet en række gode pakkeråd til dig, der snart skal på safari.
Find pakkelisten her >

 

Sydafrika Se på kort

Hovedstad: Pretoria Valuta: Rand Tidsforskel: + 1 time Sprog: Afrikaans, Engelsk, Xhosa, Zulu, Sesotho, Setswana, Nordsotho, Venda, Tsonga, Swati, Syd-ndebele Befolkningstal: Ca. 52,98 mio.
Gennemsnitstemperatur
28° januar
28° februar
27° marts
24° april
22° maj
19° juni
20° juli
22° august
26° september
27° oktober
27° november
28° december

Praktisk information om Sydafrika

Vigtige informationer

Bravo Tours har fornøjelsen at byde velkommen til Sydafrika og nogle af verdens smukkeste naturoplevelser. Vi byder velkommen til fantastisk dyreliv, natur og kyststrækninger. Her er en række praktiske og almene informationer, som vi beder dig læse til gavn og glæde for din kommende drømmerejse.

Pas- og visumregler
Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten, men man skal kunne fremvise returbillet. Passet skal være gyldigt en måned udover opholdet og indeholde mindst to blanke sider til visum. Gæster med anden nationalitet end dansk skal selv kontakte den sydafrikanske ambassade for at få oplysninger om pas- og visumregler.
Find flere oplysninger om pas og visum til Sydafrika på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Børn og unge under 18 år
Børn (under 18 år) skal medbringe en personattest på dansk og engelsk for at dokumentere forældrenes navne. Du bestiller personattester på www.borger.dk. Rejser barnet kun med den ene eller helt uden forældre, er der flere krav til dokumentationen. Blandt andet skal barnet have en samtykkeerklæring fra de(n) forældre, der ikke er med på rejsen; erklæringen skal være legaliseret. Du kan få yderligere oplysninger hos Sydafrikas ambassade i Danmark. Læs mere på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Flyselskab og bagage
Bravo Tours benytter forskellige flyselskaber til Sydafrika. Se din billet for yderligere informationer vedr. flyselskab og bagage. Overvægt afregnes direkte med flyselskabet. Pas, billetter, forsikringspapirer og valuta bør du altid opbevare i din håndbagage. Flybilletter fremsendes på mail ca. to uger før afrejse.

Klima og pakketips
Sydafrika er bestemt et besøg værd hele året rundt. Vejret er varmt og mildt hele året i Sydafrika, men der er stor forskel på klimaet afhængig af, hvor i landet du befinder dig. Den østlige- og indre del af landet får størstedelen af regnen fra oktober til april. Det betyder dog ikke, at det regner hele tiden i den periode, men da disse områder ligger tæt på den tropiske grænse, kommer der nogle regnskyl. Store områder i det indre Sydafrika er ørken, og her falder der meget lidt regn, mens kystområdet ved Cape Town får sin del af nedbøren fra april til oktober. Da Sydafrika ligger i den sydlige hemisfære, er årstiderne omvendte i forhold til i Danmark, hvilket vil sige, at når det er vinter i Danmark, er det sommer i Sydafrika.

På safari er der ofte meget køligt morgen og aften i de højtliggende områder. Det anbefales at medbringe lunt/varmt tøj i safaribagagen, da vi kører i helt åbne safaribiler. Brug så vidt muligt tøj i naturfarver og praktiske sko på safarien.

Godt at pakke til Sydafrika:
• Foto/videoudstyr (batterier etc.) evt. en stikdåse
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme
• Kort, rejsebøger, spil etc.
• Mindre taske eller rygsæk til at have med på ture og safari
• Myggebalsam
• Personlige dokumenter og kopi af pas
• Kontanter (Rand) og kreditkort
• Lange bukser og en varm sweater, cardigan ell. lign.
• Badetøj

Kontanter og kreditkort
Den sydafrikanske valuta hedder Rand (Forkortes ZAR). 1 Rand svarer til ca. 0,46 kr. (november 2018). Du kan veksle til Rand i danske banker, men medbring ikke for mange - tag i stedet kreditkortet med. Medbring ikke Euro eller USD, da ingen tager imod disse - heller ikke i drikkepenge. Du kan benytte de fleste internationale kreditkort så som Diners Club, Visa, MasterCard og American Express. Der kan også betales med de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller og lodges, men man kan kun hæve kontanter i bankerne/automaterne. På lodges og flere hoteller skrives der ofte regning ved hvert køb. Denne afregnes på afrejsedagen eller aftenen før afrejse. Det betyder, at du ikke behøver afregne drikkepenge ved hvert køb, du foretager. Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling fx på restaurant uden at holde opsyn med det.

Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller, restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I mange lande er drikkepenge en del af lønnen, hvilket også gælder for Sydafrika, men ikke inkluderet fra arbejdsgiverens side. Det er almindeligt at give 10 -15 % i drikkepenge på hoteller og restauranter. I nogle tilfælde er det allerede inkluderet i regningen. Beregn ca. 120 - 140 ZAR pr. dag til safarichaufføren og personalet på lodgen. Bravo Tours’ rejseleder kan samle drikkepenge ind og fordele på turen, såfremt alle gæster ønsker at være en del af puljen. På hoteller er det velset, at man giver kuffertbærer og stuepiger et lille beløb.

Tidsforskel
Der er em times tidsforskel på Danmark (vintertid) og Sydafrika.

Elektricitet
Der bruges 230 volt og tre-rundbenede stik (sydafrikansk stik). Adaptere kan ofte lejes i hotelreceptionerne.

Etikette
I Sydafrika er der andre skikke end i Danmark. Vi viser altid landet respekt ved at overholde de religiøse og kulturelle skikke, der er i landet. Vores erfarne rejseleder informerer om de uskrevne regler, der er for landet, og vi opfordrer til at overholde de regler, der informeres om undervejs på rejsen. Er du i tvivl så spørg din rejseleder.

Rejseforsikring
Bravo Tours anbefaler altid, at der tegnes rejseforsikringer, når man rejser til udlandet. Deltager du på en safari med Bravo Tours, er det et krav, at du er forsikret gennem en rejseforsikring. Bravo Tours hjælper gerne med at tegne den rigtige rejseforsikring.

Hjemrejse
I Sydafrika skal vi være i lufthavnen senest to timer, men gerne tre timer, før planmæssig afrejse. Ved ankomsten til lufthavnen er rejselederne behjælpelige ved check-ind. Efter indtjekningen går du videre til sikkerhedskontrollen, hvorefter du skal gennem paskontrollen. Herfra er du på egen hånd og skal gå til den gate, hvorfra flyet boarder. Tjek tid og gate nr. på skærmene i lufthavnen.

GOD TUR
Bravo Tours ønsker dig en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil give dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang tak, fordi du valgte Bravo Tours og god rejse til Sydafrika. Vi anbefaler, at du læser billetten grundigt igennem og kontakter os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Del denne side via E-mail