Alle rejsemål
Rundrejser
Safari
Storby
Golf
Krydstogt

Safari i Sydafrika

"Hele verden i et land”, siger man om Sydafrika, og det er ikke helt forkert. Landet er et overflødighedshorn af oplevelser og muligheder – lige fra spændende historie til safari med The Big 5. Her er noget for enhver sjæl - ung som gammel, og noget for enhver økonomi.


Det bedste af det hele

At besøge Sydafrika er som at besøge det bedste af Australien, USA, Vesteuropa på én og samme tid. Gigantiske afstande, varierede og uendeligt smukke landskaber, flotte og barske kyster og byer, der svinger fra charmerende små og hyggelige landsbyer til storbyer med alt, hvad storbyer har af godt og ondt. Klimaet i Sydafrika er varieret og spænder fra den glohede Kalahariørken over bjergtinder med periodisk sne til strande med svajende palmer langs Det Indiske Ocean.


Safariområder i verdensklasse

Safariområdernes dyreliv er helt fantastisk. Her møder vi alle de store afrikanske dyr, og ved kysterne ses sæler, pingviner og et meget rigt fugleliv. Og nede i oceanets dyb finder vi store hvaler og den hvide haj. Langs kysten og inde i landet kan man få nogle af verdens bedste naturoplevelser.
Kruger Nationalpark er en af verdens mest dyrerige områder. Her lever massevis af pattedyr og fugle – det gælder også de dyr, de fleste af os drømmer om at opleve på safari som løver og elefanter. Men Sydafrika har et væld af dejlige safariområder – et af dem er Kololo. Her er der mulighed for både at opleve The Big 5 og tage på gå- og cykelsafari. Og så kan man sidde på terrassen, mens nogle af dyrene kigger forbi – det er fantastisk!


Perfekte kombinationer

Og så er der ingen tvivl – drømmer du om at kombinere dine safarioplevelser med enestående historie, storbyer og mange andre fascinerende oplevelser, så er er Sydafrika valget. Cape Town, Johannesburg og Pretoria er bare nogle af de oplevelser, du kan tage med på din safari. Eller gå i Nelson Mandelas fodspor eller se, hvordan Soweto er blevet et symbol på kampen mod apartheid. Der er uendelige muligheder i
Sydafrika – og det gør rejselandet perfekt for jer, der gerne vil sammensætte en safari fuld af mange oplevelser.


Mange fordele

Der er mange fordele ved en safari i Sydafrika. Først og fremmest er der intet jetlag, for der er ingen tidsforskel. Det betyder, at oplevelserne kan begynde med det samme. Og så er flere områder malaria-fri, så du slipper for at tage medicin eller bekymre dig om den del på rejsen.  


REGLER FOR BØRN UNDER 18 ÅR, DER REJSER IND I SYDAFRIKA:
Pr. 01. juni 2015 bliver det påkrævet, at børn under 18 år skal medbringe og forevise original fødselsattest på engelsk ved indrejse til Sydafrika. Den engelske version kan bestilles digitalt  på borgerservice eller hos dit lokale kirkekontoret.

Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du også medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.

Hvis børn ikke rejser med deres forældre, skal de medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra begge forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.

I tilfældet af at den ene eller begge forældre, hvis navne står på fødselsattesten, er døde, kontaktes den Sydafrikanske Ambassade for nærmere information.

Her kan du komme på Safari i Sydafrika

Bravos Big 5 og Kruger

Rejs med til en af de ypperste safarioplevelser i Sydafrika: The Big 5! Du bor på Unyati Safari Lodge, en fantastisk lodge i Kruger Nationalpark.
Læs mere om safarien her >

Inspiration til din safari

Hvor og hvornår?

Det er muligt, at rejse på safari året rundt, man skal bare vælge det rigtige område på det rigtige tidspunkt. Men hvordan gør man det?
Find svaret her >

De bedste safariråd

Du får de bedste råd til din safari af Kenya-Claus, der er en ægte safariekspert, Bravo Tours’ destinationschef og bor i Kenya.
Find safarirådene her >

Pakkeliste til safari

Det kan være svært at vide, hvad man skal medbringe på en safari. Derfor har vi samlet en række gode pakkeråd til dig, der snart skal på safari.
Find pakkelisten her >

 

Sydafrika Se på kort

Hovedstad: Pretoria Valuta: Rand Tidsforskel: + 1 time Sprog: Afrikaans, Engelsk, Xhosa, Zulu, Sesotho, Setswana, Nordsotho, Venda, Tsonga, Swati, Syd-ndebele Befolkningstal: Ca. 52,98 mio.
Gennemsnitstemperatur
28° januar
28° februar
27° marts
24° april
22° maj
19° juni
20° juli
22° august
26° september
27° oktober
27° november
28° december

Praktisk info om Sydafrika

Pas- og visumregler
Danske statsborgere behøver ikke på forhånd at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et visum på 90 dage ved ankomsten, men man skal kunne fremvise returbillet og økonomiske midler. Passet skal være gyldigt 1 måned udover opholdet og indeholde mindst 2 blanke sider til visum. Gæster med anden nationalitet end dansk skal selv kontakte den sydafrikanske ambassade for at få oplysninger om pas- og visumregler.
Find flere oplysninger om pas og visum til Sydafrika på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/sydafrika-pas-og-visum/

Børn og unge under 18 år
Pr. 1. oktober 2014 er det påkrævet, at børn under 18 år skal medbringe og forevise original fødselsattest/dåbsattest ved indrejse til Sydafrika. Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du også medbringe en fuldmagt på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark. Hvis børn ikke rejser med deres forældre, skal de medbringe en fuldmagt på engelsk fra begge forældre. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark. I tilfælde af, at den ene eller begge forældre, hvis navne står på fødselsattesten/dåbsattesten, er døde, kontaktes den sydafrikanske ambassade for nærmere information.

Flyselskab/bagage
Bravo Tours benytter en række forskellige flyselskaber til Sydafrika.
Se din billet for yderligere informationer vedr. flyselskab og bagage.
Overvægt afregnes direkte med flyselskabet. Pas, billetter, forsikringspapirer og valuta bør du altid opbevare i din håndbagage. Flybilletter fremsendes på mail ca. 2 uger før afrejse.

Rejseledere i Afrika
Vi oplyser gerne, hvem der kører vores safarier, hvis muligt. Det er dog med forbehold for uforudsete ændringer, der gør, at han eller hende alligevel ikke kan køre safarien. Her finder vi selvfølgelig en anden, dygtig rejseleder.

Kontanter og kreditkort
Den sydafrikanske valuta hedder Rand. (Forkortelse ZAR) 1 Rand svarer til ca. 0,44 kr. (april 2016). Du kan veksle til Rand i danske banker, men medbring ikke for mange - tag i stedet kreditkortet med. Du kan benytte de fleste internationale kreditkort så som Diners Club, Visa, MasterCard og American Express. Kreditkort kan misbruges. Overlad derfor ALDRIG kreditkort til andre ved betaling - fx på restaurant uden at holde opsyn med det.

Vaccinationer
Kravene om vaccinationer ændres jævnligt. Bravo Tours anbefaler altid at kontakte egen læge eller vaccinationscenter i god tid før afrejse. Læs om Sundhedsstyrelsens anbefalinger om vaccinationer før rejser til Sydafrika på http://www.vaccination.dk/Rejsemål/

Drikkepenge
I Danmark har drikkepenge siden 1969 været en integreret del af regningen på hoteller og restauranter og i taxier. Sådan er det ikke i alle lande. I mange lande er drikkepenge en del af lønnen, hvilket også gælder for Sydafrika. Det er almindeligt at give 10 -15 % i drikkepenge på hoteller og restauranter. I nogle tilfælde, er det allerede inkluderet i regningen. Guider betales efter indsats. Beregn ca. 100 ZAR pr. dag til safarichaufføren og personalet på lodgen.
På hoteller er det velset, at man giver piccoloer, der hjælper med bagagen og stuepiger et lille beløb.

Klima og pakketips
Sydafrika er bestemt et besøg værd hele året rundt. Vejret er varmt og mildt hele året i Sydafrika, men der er stor forskel på klimaet. Det indre af landet får størstedelen af regnen fra oktober til april - det betyder dog ikke, at det regner hele tiden i den periode, men da disse områder ligger tæt på den tropiske grænse, så kommer der nogle regnskyl. Store områder i det indre Sydafrika er ørken, og her falder der meget lidt regn, mens kystområdet ved Cape Town får sin del af nedbøren fra april til oktober. Cape Town ligger i staten Western Cape, og her svarer vejret til, at når vi har sommer, har de vinter. Dog ligger det så langt nord på, at deres vinter svarer mere til vores forår, så der
kan forekomme regn på den årstid. Dog kan Cape Town i juli måned sagtens ligge på 25 grader og sol.

Godt at medbringe til Sydafrika
• Foto/videoudstyr (batterier etc.)
• Solbriller, solhat (kasket) og god solcreme
• Kort, rejsebøger etc.
• Mindre taske til håndbagage
• Myggebalsam
• Personlige dokumenter og kopier af pas
• Kontanter (Rand) og kreditkort
• Badetøj og pænere tøj til restaurationsbesøg
Vi anbefaler at læse billetten grundigt igennem og kontakte os, hvis der er tvivlsspørgsmål.

Hjemrejse
Ved hjemrejse fra Sydafrika hjælper Bravo Tours’ dansktalende rejseleder selvfølgelig med check-in i lufthavnen. Pårørende kan tjekke ankomsttidspunkt til Københavns Lufthavn på TV2s og DRs tekst-tv og på www.cph.dk.

GOD TUR
Bravo Tours håber, du får en rigtig god og uforglemmelig oplevelse. Vi lytter gerne til ris og ros, og vi håber, du vil tage dig tid til at udfylde det spørgeskema, der udleveres på turen. Endnu engang, tak fordi du valgte Bravo Tours og velkommen til Sydafrika!

Del denne side via E-mail